Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Silicon Lottery zavírá krám, předtestované a odvíčkované procesory končí

Jak jsem psal buď tady v diskusích, nebo na Rootu před pár měsíci: nepovažuji za špatné, když výrobce umožní flexibilní měnění provozních parametrů CPU, udržujíc jej na optimální či maximální možné úrovni výkonu. Tedy to, co Intel dělá se všemi těmi Turbo / PL limity u Cometu/Rocketu. Člověku odpadla nutnost štelovat to metodou pokus-omyl v BIOSu, o vše se postará CPU samo. Akorát to holt bere kšeft jedné firmičce, co si na tom postavila byznys. Upřímně: slyšel o ní někdo doteď? Já poprvé až nyní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle ale s turbem nesouvisí. Turbo pouze nastavuje frekvenci v rámci rozsahu specifikací. Silicon lottery prodávala procesory otestované jako stabilní na frekvencích nad specifikacemi Intelu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A aky mate problem s biznisom tej firmicky? Neni snad hladanie limitov CPU praca/sluzba ako kazda ina? Zabera to cas? Zabera. A cas su co? Peniaze. Takze nechapem ten opovrhujuci ton. Kedysi by som neveril, ze nieco podobne niekedy vyslovim, ale ja uz dnes nemam cas ani naladu sa hodiny a hodiny v biose srat zakazdym, ked postavim novy setup, aby som z toho vymackol maximum (kedysi uplne samozrejma vec) a kludne by som nevahal si za tuto sluzbu zaplatit, nech to niekto urobi za mna a vrati mi to hotove s ulozenym profilom biosu. ;)

//I v CR to bezne robilo par znamych ludi, napriklad stratos alebo elkim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.