Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Skončí Fujitsu-Siemens s výrobou počítačů?

Chvalabohu ze koncia,
uz na prvy pohlad (napr. na klavesnicu) islo o otrasne notebooky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no tak o strasnych noteboocich bych nemluvil vyrabi navic pekne konfigurace, ale mam takovy dojem, ze tahleta zprava o konci vyrobi pocitacu FS uz tu pred nedavnem byla, i kdyz za jinych okolnosti trochu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kukino: to myslíš vážne?
Ak Fujitsu-Siemens naozaj skončí, tak podľa mňa podiel Siemensu alebo rovno celý podnik kúpi Acer.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste si vyreklamovat pokažený notebook Fujitsu a bude vás tato zpráva hřát na srdci :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kukino samozrejme nevi o cem hovori, FSC jako kazda firma dela jak lowend - Amilo, tak highend veci. Navic je to posledni firma, ktera vyrabi alespon pro vyssi a stedni rady, navrhuje a vyrabi veskery HW v Evrope (i napr. zakladni desky apod.) Navic business desktopy maji urcite lepsi nez napr HP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MirosPikos - nevim kde je problem, cas od casu se sice servis zasekne, ale neni to horsi nez ostatni. Navic dnes v business modelech jsou zaruky opravdu zajimave, standardne 2 roky, u Lifebooku 3 s vymenou do druheho pracovniho dne..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nízka ziskovosť... no neviem, čo by niektoré firmy dali aj za 105 miliónov ? pred zdanením (napr. také AMD). Aj keď je pravda, že po zdanení im ostane dajme tomu nejakých 80-70 milíónov (neviem, kde je podnik registrovaný, a aké je tam daňové zaťaženie), tento podiel si musia ešte podeliť na polovicu, takže pre každého kvapne cca 30-40miliónov ?... no, pri tých ziskoch, čo má Siemens, je na tom asi niečo pravdy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MirosPikos: Zkusil bez problému ;-) Autorizovaný servis funguje jako u každé jiné solidní firmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na druhou stranu je pravda ze z pohledu evropske ekonomiky je vzdy dobre kdyz se nejake mimoevropske firme u nas v konkurencnim prostredi nedari ... a pockat ja zapomel, siemens je evropska spolecnost, zatimco dell, hp, acer a toshiba nejsou ani jedna ... hm, tak to neni dobre ani z pohledu evropske ekonomiky jak se zda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

JFB: V evrope se delaji pouze desktopy, notebooky pochopitelne delaji cinsky ODM vyrobci. U workstations se casto pouzivaji mainboardy tretich firem, typicky Gigabyte, protoze nema cenu kvuli par tisicovkam kusu delat vyvoj mainboardu.
Desktopy celkem ujdou, notebooky jsou dost otresny (mluvim o rade Lifebook S - hlucny a prehrivaji se)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam Celsius H240, nemozem povedat zatial ani jedno krive slovo. Uzasna masinka.

Navyse aj kopa low-end masiniek nielen ze dobre vyzera, ale aj super funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me vymenili displej za 3 dny. Kdybych vedel, ze to bude tak rychle, tak jsem jim tam ten notebook nechal a nemusel se tam za 2 dny vracet :-) Zas tak nutne jsem ho doma nepotreboval

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna by stacilo vyhazet par zbytecnych top manageru a zisk by se o par desitek milionu hned narovnal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimo Evropu se delaji z pocitacu pouze Amila a dalsi low end zarizeni

Lifebooky, Celsiusy a dalsi zarizeni se vyrabi ve dvou fabrikach v Nemecku (pro informaci - ve FSC pracuji a v obou fabrikach jsem nekolikrat byl).

Ad prehrivani - zahrate jsou vsechny notebooky, to co mnozsi uzivatele povazuji za prehrivani je zcela normalni provozni teplota. Ano, je to horske, ale pro dane zarizeni zcela normalni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ad desky Gigabite - tyto jsem jeste v zadnem business zarizeni prodavanem v CR nevidel, vsechny desky jsou original FSC (vyroba v Nemecku komplet od PCB). Proto jsou ty desky vyrazne drazsi nez asijssky mainstream, ale take jsou podstatne mene poruchove.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Petr: Gigabyte byl jen priklad, v podstate se vezme co je na trhu a ma dostatecnou kvalitu, muze to bejt Asus nebo MSI, a casto se vyrabi dohromady s Wistronem apod. Znova upozornuju, ze mluvim o maloseriovych workstation, on vyvoj dvousocketovyho mainboardu neni trivialita a proc znovu objevovat kolo, kdyz se da koupit. V Augsburgu se desky delaji predevsim pro bussiness systemy, do home systemu se montuje co je na trhu.
Notebooky se v Augsburgu nedelaji a silne pochybuju, ze by se ty miliony produkovaly v Paderborn, vyrobni hala se jim tam proste nevejde, navic Paderborn dela spis servery ;) Momentalni novou radu notebooku dela nejspis Inventec, kdo bastli radu Amilo nevim, tipoval bych na Quantu nebo ECS. Celsius ma na svedomi podle vseho Fujitsu.

Za prehrivani povazuju stav, kdy se pri zvysene zatezi notebook prehreje natolik, ze se kousne - u "profesionalnich" notebooku je to dost zasadni chyba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Do firmy jsem na školení koupil notebook od F-S a ten mi odmítal chodit s projektorem. Po připojení prejektoru prostě notebook žádné zařízení nezaznamenal. Taxem se vypravil s noťasem do servisu, kde mi řekli, že už tam jeden takový případ měli, že je tam nějaký málo citlivý chipset a pokud není z projektoru dostatečně silná zpětná odezva tak prostě žádné zařízení nerozpozná. Že prý to není závada, ale vlastnost a ať se koupím jiný projektor, nebo jiný notebook.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam AMILO Pro profesional a jsem s nim velmi spokojen. Slape vyborne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no ja mam F-S LifeBook E serie 8110 a docela neprijemne se mi otiskuje klavesnice do obrazovky. ten dekl s LCD neni zrovna stastne vyresen. jinak jsem s nim velice spokojen - ma to RS-232 a co vic si muze clovek prat :o)
Dalsi ntb bude vsak od Dellu (pevna konstrukce + RS-232 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky tak, taky tak. S Fujitsu Siemens Amilo Pro jsem naprosto spokojen. Mám ho rok a půl, pořád ho vláčím s sebou v terénu, běží cca 16-20h denně. Když jedu na baterii tak výdrž pod 4h ještě neklesla (samo že s vyp. BT a Wifi). Sice se lehce ušmudlá, ale zpracování je výborné. Mám tu o polovinu mladší Acery a těm praskají panty (FSC je má oproti Aceru 2x tak široké - no prostě bezva)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Siemens chce vycouvat z počítačů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Skončí Fujitsu-Siemens s výrobou počítačů?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Siemens už není spokojen se ziskovostí a chtěl by se nadále věnovat lukrativnějším oborům, jako je automatizace, výkonové rozvody a lékařské přístroje." Takze v Siemense teraz prisli na to, ze v sektore, kde sa lahko uplaca je ovela vedsia ziskovost ako tem kde treba zakaznika presvecit cenou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Špatný trend toto, vždy z trhu odejde ten lepší aby ho koupil někdo o dost horší a vytřískal ze značky a jména co to je jde. Viz. IBM a Compaq. V těchto případech odešla kvalita a ta se stále jen snižuje. Přitom tempo jakým se obnovuje HW je čím dál rychlejší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V práci mám dva notebooky Fujitstu Siemens Amilo, do práce kupuju taky jen tuhle značku (zkusil jsem snad všechny). S Fujitsu Siemens zatím největší spokojenost, a všem doporučuju. Výkonné, tiché, spolehlivé a za super cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"...v práci mám dva..." => "...doma mám dva..."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 hololod: IBM a Compaq ??? co to ma akoze znamenat? nejak som nepoxopil tvoj prispevok. IBM bolo neziskove a s dobrymi techologiami ktore Lenovo (kde som aj robil) dalej rozvija a prinasa konecne to co malo priniest IBM. Compaq priliz nepoznam, ale s ich vyrobnymi nakladmi a cenami neboli moc konkurencie schopne a keby nebolo HP, tak uz dnes po Compaqu nestekne ani pes. I ked on nesteka ani tak. Takze si uviedol asi trosku zle priklady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hololod: pokud si uvedomis, ze lepsi = drazsi, pak je duvod, proc se to tak deje, nabiledni :) Vytlacovani kvality cenou se prihaziva vsude...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám doma relativně nový Fujitsu-Siemens Amilo Xa 2529 a jsem naprosto spokojen. Jenom mi není jasné, proč si Siemens "připadá" nekonkurecneschopně, vždyť ceny notebooků jsou (alespoň v českých zemích) velice dobře nastavené, často o 3-4 tisíce lepší než u zbytku trhu. Zvláštní. Když už se tedy této divize chtějí zbavit, zajímalo by mně taky, jak se Fujitsu s partnerem postaví k podpoře starších produktů (ovladače atd.), pokud tedy k prodeji skutečně dojde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fujitsu-Siemen si nepripada nekonkurence shopne, jenom je tech par procent zisku malo. Notebooky tak spadli s cenou, ze uz muzou na 50% marze zapomenout. Dnes se celkova marze pro vsechny pohybuje okolo 30-15% ... pritom napr ceske supermarkety maji bezne 28% + marze obchodnika supermarketu (2-3%)
Pritom IT obchod dela s 3-5% marzi a vetsinou uz se do okruhu vejde jenom Vyrobce -> dovozce -> prodejce, nekdy je to jenom
Vyrobce -> dovozce/prodejce
Zatimco jinde kde kdo preprodava a kazdy s marzi, proto jsme mimochodem o tolik drazsi v jinych vecech, nebo IT si snizeni nakladu vydupalo, prave proto, ze znaji internet a jsou schopni brat zbozi od jinud.

Zatimco ve zdravotnictvi a ridicich obvodech maji i 200% marze + marze obchodniku etc. proto jsou tyto odvetvi tak drahe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Rozpad Fujitsu Siemns opět na tapetě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.