Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k SMIC ve druhém pololetí spustí 14nm výrobu

A kdypak ty klacky spadnou? Počkejte do zimy, spadnou!

Když se zatím nikdo neodhodlal, vyčkávací metoda může snížit cenu na nějakou atraktivní hodnotu a posléze zaútočit a zúročit. Je jen otázka, do jaké míry se vyplatí koupit něco, co bude v ten okamžik dost pozadu ve vývoji. No, jsem na to zvědavej, protože pak by jsme přišli o dalšího výrobce a kdo ví, jaké ceny by s postupem času nasazovali. Stačí vidět teď řádit nV, když není konkurence, nebo ještě před více jak 2 roky, intel, když neměl konkurenci. Není to moc hezké a já jen doufám, že je někdo koupí a dá to do kupy, nebo (v což nevěřím), že dojde k zažehnutí doslova obloukové lampy někoho ve vedení firmy a vykouzlí něco i s tím omezeným rozpočtem, aby ukuchtili něco atraktivního, na co vystačí peníze z výroby za současných podmínek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To víte USA ve snaze řešit svou neschopnost cokoliv vyvážet zatlačila na Čínu, aby od USA kupovala více polovodičů . když se v Pekingu přestali smát tak snížili daně pro výrobce polovodičů na 0 a tohle jsou důsledky. USA letos bude mít deficit zahraničního obchodu poprvé v dějinách -1bilion $/rok a EU je na tom dost stejně a daně zvedá tak že z toho mají šikmé oči už i arabové vlastnící GF.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A to si vzpomínám na dobu, kdy us vláda zakázala prodej polovodičů na supercomputer do Číny, tak si to nakonec vyvinuli/vyrobili sami a díky získanému know-how se už na americké čipy zřejmě nevrátí. Oni ty obchodní vztahy jsou tak složité, že je těžké je popsat pomocí pár čísel. Ne vše (nebo spíše většina) co je Made in XX se skládá čistě ze součástek Made in XX, ale do HDP státu XX se to tak započítá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"I když SMIC přichází se 14nm procesem několik let po TSMC, Samsungu a GlobalFoundries (nerozlišujme teď mezi 16/14/12nm, je to stejná generace), může nabídnout zajímavé ceny a oslovit zákazníky, pro které jsou ostatní výrobci příliš drazí."

Z jakého důvodu by měli být schopni nabídnout zajímavější ceny než ostatní?
Zrovna GlobalFoundries asi moc zákazníků mít nebude a AMD začíná přesouvat výrobu jinam. Čili se dá předpokládat, že se budou snažit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Z jakého důvodu by měli být schopni nabídnout zajímavější ceny než ostatní?“

Ze stejného jako dosud. Až dosud konkurovali cenou, nikoli vyspělostí technologie. 14nm proces není prvním produktem SMIC. Mimochodem, je to stejné jako s čínskými pamětmi. Jsou pomalejší, ale levnější. Kdyby nebyly, nikdo by je nekupoval a firmy Samsung, Hynix a Micron nemusely zlevňovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To, že ostatní prodávají za vyšší cenu neznamená, že nejsou schopni prodávat za nižší, kdyby chtěli. To je prosté rozdělení trhu. O možnostech(schopnostech) to nedokazuje vůbec nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se ale nebavím o hypotetických scénářích, které nelze ani potvrdit, ani vyvrátit, ale o realitě. I u starších generací procesů mohli ostatní výrobci nabídnout nižší cenu. Nenabídli. Dokud nebudou předloženy pádné důvody, proč by se na tom mělo něco změnit, není důvod předpokládat, že se na tom něco změní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

It even gives a stage to develop a solid figure-infant dating. And furthermore enthusiastic picking up information of and experience outside can occur in a repercussion of situations , I recommend a quality service to perform the work, https://www.essay-company.com/essay-writer no more worries in education .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.