Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony: Pro 4k je třeba alespoň 8 TFLOPS (Xbox Scorpio nabídne 6)

IMHO to MS dokáže a to za každou cenu, protože vydat za rok něco co 4K nezvládne je nesmysl. Původní xbox one si budou kupovat lidé s fullHD TV a ten novější-dražší ti bohatší co už budou mít 4K telku a vyšší výdaj jim nebude vadit. A do tohodle souboje přijde Nintendo se svým Switch „maybe 720p".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"že nároky při 4k rozlišení oproti 1080p v praxi nestoupají 4× (jako samotný počet pixelů), ale v průměru zhruba „jen“ 2,5×"

Rozliseni, ktere se odjakziva pocita v radcich a ne v pixelech se nezvetsi ani 4x, ani 2,5x, ale presne 2x - z 1000 na 2000 radek.

Rozmer obrazu ktery se skutecne pocita v pixelech se zvetsi 4x

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ale v té větě co cituješ se správně mluví o nárocích, ne o rozlišení samotném.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

co to meles ? :-D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Musíš se pohybovat v 2D rovině. Ty počítáš jen 1D rovinu (jeden rozměr) a to jen řádky :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zítra půjdu do hospody po 1D rovince ))) 1D rovina je čára voe ))) jinak ale souhlas.

Výbornej článek, souhlasím s propočty.... těším se na Win10 na XBOXu ;) Ono to bude ještě prdel, až Scorpio bude full computer a renderovat při, řekněme, 1600p a Sony na 1440p s lagama... Nebo tam kde Sony 30fps, MS přistaví až za humna na 60fps ;) Je to paradox, ale fandím MS v tomto... páč výsledek bude jedinej, levnější hry na konzole, víc se prodá konzolí, hry na konzole pojedou i na PC, zlevní i hry na PC atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Xbox Scorpio má být dražší než PS4 Neo, takže větší výkon ale taky za vyšší cenu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A vis jak to dopadne? Podone jako v predchozi generaci. MS vyda o neco rychlejsi konzoli pristi rok. Je otazka, jestli nebude mit treba i zpozdeni vzhledem k tolika novym technologiim. A taky cena asi bude trochu jinde. Bude to rychlejsi, ale na plnohodnotne nativni 4k to bude fakt nejspis malo. Uzenou to mozna na 30fps a to se to bude stejne zadychavat. A Sony vyda neco noveho, mozna s temi 8TF za 2 roky a presne se to obrati.
IMHO nejvetsi vykonovou vyhodou Scorpia bude jeji CPU cast..akorat to bude na zacatku predstavovat vyssi naroky na upravy stavajicich enginu..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechci vám kazit iluze ale na co MS sáhne, to pokazí. Zde to nebude jiné protože konzole s 8TFLOPS bude stát odhadem 20 - 25 tisíc se slušným VR setem 50 (výkonově odpovídá GTX1080) a tedy se to dostane na nejzazší okraj zájmu kupujících.
Budou pak následovat 2 scénáře a to že se hry budou beztak výkonově připravovat pro starší konzole a nebo konzole úplně vymřou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě se nesmí zapomínat na 3D pixely u zahnutých monitorů :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně... co to meleš?
Rozlišení se možná u standardních rozlišení uvádí v počtu řádků, ale jinak také vždy s uvedením poměru stran! Pro ostatní rozlišení se uvádí vždy obě hodnoty - jak bys jinak rozlišil 1368x768 a 1366x768?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U analogove televize se rozliseni uvadi v poctu radku, protoze pocet pixelu na radek jde libovolne menit, proste se ten analogovy signal natahne pres vic nebo min pixelu. Samozrejme u digitalniho signalu to nejde, ale nekteri na to jeste nestihli zareagovat ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Toto srovnání ještě nepočítá s posuny efektivity na úrovni architektury, která bude v případě Xbox Scorpio o tři generace dál než původní generace Xbox One a Playstation 4."

Analogicky keď vezmem v potaz rozdiel 28nm GCN3 (AMD Radeon R9 380X) vs 14nm GCN4 (AMD Radeon RX 470) na rovnakých frekvenciách a veľmi zjednodušene obe GPU majú 2048 SPs / 128 TMUs / 32 ROPs, tak kozmetická zmena nastala vo navýšení v L2 cache z 512kB 28nm GCN3 na 2MB 14nm GCN4.
A posúďte sami posuny efektivity na úrovni architektury...
link: http://www.bitsandchips.it/9-hardware/7334-tonga-vs-polaris-sfida-clock-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PS4 Pro ale nema presnou Polaris architekturu a stejne tak puvodni PS4 nema GCN 3. generace ale je nejblize GCN1.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No já jsem zvědavý na tu "checkboard" interpolaci. Pokud bude fakt dobrá, tak asi nebude ani vyšší rozlišení třeba, přeci jenom u televizí nejste nalepeni na displeji a při 2+ metry pozorovací vzdálenosti každý pixel řešit nemusíte. Lepší by bylo zvednout fps - jestli bude Scorpio dávat nativní 4K, tak to stejně bude v 30 fps.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

co to meles o drahych tv?? u vas v cz sa v nymburku vyraba changhong uz par rokov. 4K tv od vas z nymburku mam uz 3 rok ten changhong 5500 model (30mhz pri 4k rezime) pouzivam ho ako hlavny pc monitor". cena bola 699 euro .. pre 3 rokmi ... vole.. tu su uzasny neinformovany anti pc a it "odbornici" aspon vidno ze uroven tohoto serveru je zalostna.. ze drahe)) dnes uz je za tu cenu cca 700-1000 eu je 60mhz model.AJ 65 palcov ked maju akciu , minule mali LG taku akciu ..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naja, "odbornici"... 30mHz... 60mHz... zřejmě kvalitní still frame.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to su predsa mili Hertze

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Da sa (bude sa dat) z Xbox alebo PS4 zmenit rozlisenie na vystup? Priklad:
Mam 4k TV a chcem na nom hrat vo FHD (kvoli FPS a dlabem na cely dynamicky FPS scaling).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lol, uz jenom to, ze nekdo k vyjadreni vykonu vyjadruje v dnesni dobe bezrozmerne FLOPSy je hodne smutne ...... takze je jasne, kde vitr vane. Podle me to MS udelal hodne dobre (nebo rozhodne lip nez SONY). Vydal mensi konzoli, ktera ma vlastne stejny vykon (akorat nejake ficury navic), takze je plne kompatibilni se starou a lidi nemusi mast, ze neco jede tam a nejede onde. Castecnym zvysenim vykonu a tim znekompatibilneni udelali v SONY velkou botu. Bud se na jejich novou konzolu vyvojari vyserou (nejpravdepodobnejsi), protoze budou chtit byt kompatibilni s co nejvic zarizenima, takze ma smysl, aby to jelo na te starsi a na novejsi to pojede taky ...... a nebo ..... no, vlastne zadne nebo neni:o) Lidi tomu nerozumi, nemaji radi zmenu a SONY kvuli kratkodobemu zisku pred Vanoci nejspis ztrati ve finale mnohem vic nez vydela .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo kdyby konzole měli nějaký pořádný procesor a pořádně výkonnou nvidia grafiku, tak nemusí všichni brečet jak to nefunguje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.