Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Prototyp OLED monitoru Sony zvládne 2560×2048 bodů

Ve své posdstatě se nic nezměnilo, OLED je stále spíše zbožné přání. Organické sloučeniny jsou organické sloučeniny a jako takové v čase degradují,monochromatické OLED degradují také, ale tuto "vlastnost" lze lépe korigovat pomocí elektroniky a hlavně ty blbci, tedy vlastně my to ve zdravotnictví zaplatíme, doma bychom SONY s takovymi vlastnosrmi nakopali do ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Plasmy také degradují, a přesto se jich prodalo celkem dost a v začátcích za to lidi dávali stovky tisíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zářivky a LEDiody v LCD monitorech/tv taky degradují. A evidentně to lidem problém nedělá jen pořád nové a nové nakupují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když degraduje CCFL podsvícení, tak se to projevuje postupným zažloutnutím a zhoršením uniformity (místy tmavší místa). LED podsvícení degraduje podobně.

Když degraduje plazma, nebo OLED, tak jsou na displeji vidět vysvícená místa, podobně jako na prastarých CRT monitorech, kde po letech provozu byla například jasně zřetelná kresba oken a menu T602 a pod... nepříjemnosti (viděl jsem takový i OLED display v mp3 přehrávači a dost často s tím mívaly problémy plazmy třeba na letištích a pod.).

Snížení jasu po celé ploše se člověk snadněji přizpůsobí, vysvíceným pixelům hůř.

(Osobně jsem zatím spokojen s 24" S-IPS. Skutečně černá plocha, když má být černá, je lákavá, ale za ty prachy mi to nestojí.)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přijde mi to jako takový mýtus, o kterém všichni mluví, ale málokdo to kdy viděl. Ano, nějaký displej co 24/7 zobrazuje to samé, tam je to reálné, ale to asi těžko někdo má doma.

Prošlo mi rukama opravdu hodně CRT a pominu-li závady úplně bránící funkčnosti, tak nejčastější je silné rozostření. Nějaké vypalovačky jsem nikdy nebyl svědkem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ste toho este vela nevidel. CRT s jasne vypalenim vzorom nebola ziadna rarita. A u par rokov starej plazmy na ktorej sa pozeralo dost bezneho TV vysielania s pomerom 4:3 bolo vidiet rozdiel v jase na okrajoch este pred koncom zaruky. A to rozhodne nebola plazma z davnej doby, ale pomerne novy Full HD kusok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypálené CRT skutečně není mýtus, viděl jsem jich několik i když nutno přiznat, že to byly bez výjimky monochromatické monitory (období graf. karet Herkules, EGA, první VGA) a většinou se zeleným, nebo častěji oranžovým luminoforem.

Na druhou stranu nevím o tom, že by se vypalovaly novější CRT (např. Sony G400 - 19" plochý Trinitron mi sloužil 7 let nejméně několik hodin denně (4 i 16) bez jakékoli viditelné známky degradace obrazu - až tak poslední rok začínal sporadicky cukat obraz a pomaličku se to zhoršovalo až do vyhození, kdy byl pořád ještě použitelný ... ale ani u mnoha levnějších monitorů jsem si toho nevšiml).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.