Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony cítí pokles zájmu o televize a telefony, zkrouhne nabídku

a cuduje sa snad niekto?
teda okrem manazmentu Sony, ktory boli mimo realitu poslednych x rokov.
odkedy sa prestali vyrabat CRT monitory, Sony sa nechytila sance na trhu plochych monitorov a pri dlhodobo klesajucej kvalite uz to bolo iba predrazena znacka za kvalitu na urovni cinskych vyrobcov.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Trochu jo. Kdybych chtěl Androida tak je Sony mezi favoritama. U TV je tolik firem, že už se v tom neorientuju.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna po dlouhé době chci koupit TV kolem 40" a jsem z toho taky jelen, nemá někdo doporučení na momentálně dobrý poměr cena/výkon respektivě kvalita? Cena do 15 max 20, koukal sem v showroomu u mimozemšťana a pocitově se mi nejvíce líbil Panasonic, ale nerad bych po Vánocích stál ty fronty na reklamačním:)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

U Panasonica pozor na to, že je to tento rok asi jediná značka, kde nefunguje automatické nastavení poměru stran 4:3/16:9. Dementní manažment rozhodl, že každý přece chce obraz roztažený přes celou obrazovku.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Díky za info, než jsem viděl ty placky naživo pozdávalo se mi LG, ale když tam byly vedle sebe nějak ten Panasonic působil na mě líp, muset to přepínat ručně může být otrava, asi ještě prolezu nějaký recenze

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

pokud chceš TV na koukání, tak se pokus ještě někde sehnat nějakou tu plazmu od Panasonicu a pokud chceš TV na prohlížení pohyblivých obrázků do 15-20k tak si kup cokoliv jiného...
a pokud neseženeš Panaka tak klidně LG 50PB660V

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

To je nějaká novinka posledního roku? Mám asi dva roky Paňáka a změna poměru funguje skvěle, stačí nastavit u 4:3 obrazu, že bude takový a makový, a ono si to nastavení pamatuje. Nastavení nemá vliv pouze na zdroj obrazu, který je nativně 16:9, takový se vždy zobrazuje 16:9, což je imho OK.

Jinak Paňáky, jestli se nepletu, vypadaj líp proto, že maj afaik lepší obrazovku. Na mého Paňáka se lze dívat úplně v pohodě z jakéhokoli normálního úhlu, z něhož ještě lze televizi sledovat jako televizi a ne jako dekoraci. Subjektivně u něj pozorovací úhly nejsou žádný problém.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

A u LG od něpaměti jen s IPS je úhly pohledu nějaký problém??? Já mám starou LC a krajní místo sedačky je pod úhlem cca 30st! Ale i téměř z 10st nemění vůbec!!! barvy ani jas :-) Jo a ještě mám nelesklou :-) To sou dnes hovadiny s lesklou a s chladným LED podsvětlením a tak i přes 10bit zpracování s menším gamutem :-( než moje 10bitová ještě s trubicemi :-) Hlavně pleťová je nebuzerantsky nenačervenalá (hlavně Camcung a všecky Plazmovky mah narůžovělý sníh...) ale růžovo hnědá opálená!A neslitá jak vodovkami vymalovaná nebo jak vomalovánka, ale vystínovaná u HDTV pak vidět vrásky a realistický obraz :-) A sníh čistě bílý a neslitý do jedné přepálené bílé :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

U LG vyberu treba preskocit ultra-low-end serie, kde moze byt podsunuta nizsia kvalita obrazovky. V ostatnych pripadoch obraz patri medzi tie lepsie s vybornymi pozorovacimi uhlami. Nevyhodou prave moze byt leskly odporny povrch, ktory sa v osvetlenych (slnko cez okno) miestnostiach moze javit ako ostrejsi ale vyblednutejsi.

"neslita jak vodovkami vymalovana nebo ja vomalovanka" - pozor, toto je "novodoba" feature, ktoru sa snazia neznalemu divakovi podsuvat uz asi 5 rokov. Vacsinou za to mozu defaultne nastavene vyhladzovania, bufferingy, odsumovanie a rozne softverove zvyraznovanie farieb. Tiez u spominaneho LG som mal defaultne hercov bez vrasok, ako keby ich nalicila blondinka z dediny. Pozerat sporty, filmy z PC a hrat hry sa na telke tiez velmi nedalo, pretoze tieto funkcie strasne rozmazavali a sposobovali trhany obraz. Hokej bol nepozeratelny. Pouzitelne to bolo len na stare nekvalitne filmy.

Treba tieto stupidne funkcie vypnut cez menu TV, maximalne tak doladit farby, kontrast a svetlost a radsej sa spoliehat na kvalitu zdroja signalu.

Vtedy to ide krasne plynule, a nie su tam ziadne "omalovanky".

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je novinka u modelů tohoto roku. U modelů z minulého roku se to muselo na automatiku nastavit pro každý zdroj zvlášť, tenhle rok už automatika nefunguje vůbec :-) U všech jiných výrobců to funguje normálně.
S tou obrazovkou to neplatí obecně. Panasonic si nyní nedělá vlastní displeje do všech typů, takže jsou řady, kde je IPS a jsou jiné řady s nějakým čínským VA. Nevýhodou IPS je malý kontrast, takže pro sledování v tmavší místnosti se mi VA jeví jako lepší, pokud není potřeba se dívat z úhlu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tiez pozeram po novom TV. No dve znacky urcite nevyberiem. SONY maju slabu podporu prehravanych formatov videa z ext. zdroja, Panasonic po extra zlej skusenosti s ich chapanim DLNA (staci napis fungovat nemusi) ich uz nechcem.

Zvaujem Samsung radu 6000 alebo nejake LG aj ked u neho nevidim dlhu funkcnost.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Ak nie si chujlo s predsudkami ohladne znacky pozri si TV od firmy Orava, napr. http://goo.gl/lEmI4y alebo doloz par chechtakov a za liter evri mas curved 4K (vid ich stranka), dnes mi pride 40" malo. Mam aj par rocnu plazmu Vieru od panaka, ale aj s Tamtungom Edge LED som spokojny.

Skor si preber, ze co ocakavas, osobne mam na prvom mieste obraz, technicka vata okolo ma az tak nezaujima, lebo Smart funkcie sa aj tak nevyrovnaju externym rieseniam, neviem ako mas zosietovanu domacnost a co okrem kvalitneho obrazu od TV ocakavas, dost podstatny atribut je aj zdroj prijmu vysielania, niektore TV maju problem s pouzitelnym zobrazenim SD, sice HD programy su fajn, teda ak mas nejaku platformu (kabelovka, sat, stream..) z ktorej vychadza nedokonaly vystup (pomer skutocnych HD a SD programov) tak Ti moc ani ta najlepsia TV nepomoze.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Sony je dnes znackou zmetku, ma horsi vyrobky jak originalni cinske znacky, Playstation 4 to jenom zabila.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

PS4 Sony pomohla. Nějaké informace o vyšší míře reklamací?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

??? A proto od Sony bere 20Mpx a 24Mpx snímače i do profi DSLR Canon i Nikon?! Kecko...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Canon snimace pro DSLR nebere zcela urcite, neb ma vlastni fabriku. Ale mel by, protoze Canon snimace jsou vyrazne horsi co se tyce obrazoveho vystupu, zejmena maji vyrazne nizsi dynamicky rozsah (o cca 2 EV).

Ale Nikon, Pentax a Olympus ano. 4/3 Sony snimac pro Olyho je asi tak kvalitativne na urorvni Canon fullframe CMOS snimace pokud jde o dynamicky rozsah.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Sony vnimam posledni roky jako takovou druhou Nokii, brzo se zacnou potapet a pak je proste nekdo rozebere

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sony a Nokii nelze srovnavat - Nokia mela jednu divizi vyrabejici elektroniku, Sony ma takovych divizi cca 20 z nichz nektere maji na trhu monopol. Navic Sony vlastni spoustu dalsich velmi vydelecnych firem.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže Sony je ve stádiu mírného ponoru s drobnými výjimkami už od osumdesátých let, takže za tu dobu už v tom umí celkem chodit. :-) Vždyť už po revoluci jsme říkali, že zesilovače Sony nestojí za moc a jsou prostě drahé, že to ta firma asi brzo zabalí. Pak walkmany, pak minidisky, pak PDAčka, pak televize, pak telefony, pak notebooky, pak telefony (znovu! :-) atd. Osobně si myslím, že Sony nás všechny přežije.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

co se tyce mobilu, tak si myslim ze design krasny, podpora katastrofalni. vysledek je, ze muj pristi mobil bude bud cinsky zoppo, xiaomi, Honor nebo Nexus ci jiny zarizeni napojeny do programu Android/Google Silver - hardware s cistym a vzdy aktualnim androidem

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Taky se poohlizim po nejake TV vhodne na pripojeni k PC
Co rikate uplnym lowendum jako je toto?
http://www.akcniceny.cz/detail/smart-televizor-gogen-tvf-40276-web-1667965/
Jde mi pouze o pripojeni k PC pres HDMI ostatni funkce okolo tuneru a USB vstupu budou nevyuzity balast elektroniky. Co doporucite za cenove nejvyhodnejsi. Podminkou je aby to nevypalovalo obrazovku pri statickym obrazu. UHD neni podminkou

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

A na co to chcete u toho PC používat? Dívat se na filmy nebo jako monitor? Na filmy to bude asi OK, ale jako monitor je použitelná málokterá TV. Musí totiž podporovat režim RGB 4,4,4, jinak na tom bude jakýkoliv barevný detail horizontálně rozmazaný - i jen číst na něčem takovém text je bída. Většina TV běží ale jen v režimu 4:2:2, třeba Samsung to ale při nastavení game módu umí (i tak doporučuji otestovat konkrétní model).
Vypalování obrazovek už dneska není problém, i když i u LCD se časem děje. Ale není to destruktivní, dokáže to uklidit i screensaver jednou za čas.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, máte někdo zkušenosti s LCD od Philipsu?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

LCD od Philipsu jsou poslední dobou taková čínská skládačka. Od IPS panelů od LG přešli u levných modelů na čínské VA, u dražších používají snad stále Sharp. Philipsí processing obrazu mi vždycky přišel nepovedený - resize + deinterlace se mi proti jiným typům jevil dost zubatý. Poslední typy jsem nezkoušel, ale u starších byl jejich systém menu dost líný a podle mě nepřehledný.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Philips TV nebrat, pokial mate zaujem prehravat na nom media cez nejaky iny media server, napr. Serviio. Okrem Windows+Media Playeru totiz nepodporuje nic ine!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.