Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Specifikace PlayStation 4: Osm jader Jaguar i Radeon od AMD potvrzeny

Podle me ze toho vyplyva jedna dulezita vec - PS4 nebude zpetne kompatibilni s zadnou prechozi verzi. Jedine ze by casem nekdo vytvoril emulator PS a PS2, na emulaci hw PS3 ma jakykoliv dnesni pocitac vcetne PS4 nedostacujici vykon).

Ale bude se dobre vytvaret emulator PS4, kdyz to nejdulezitejsi - GPU i CPU je shodne s PC.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle clanku jinde je moznost, ze PS2/3 hry budou v ramci zpetny kompatibility streamovat...

Puvodni XBOX mel taky x86 CPU a pouzitelnej emulator neexistuje, to GPU shodny s desktopovejma to asi nezachrani. Minimalne tech 8GB GDDR5 sdileny mezi grafikou a CPU naemulujes dost tezko (teda jestli to fakt ma jenom GDDR5), takovou propustnost v blizky budoucnosti nevytriskas z niceho :/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hry ze starších PS se budou streamovat z cloudu. Z finančního hlediska je cpaní zmenšeniny starších konzolí do nových dost nerealistický, takže tohle mi přijde jako dobrej nápad.
S tím HW mě hodně potěšili. Osmijádro na nízké frekvenci by mohlo konečně začít vyvíjet tlak na psaní multithreaded enginů, grafika je super, čekal jsem tak dvakrát horší; a 8GB paměti je krása, bál jsem se dvou kvůli katování kostů. Vzhledem k výsledné ceně si myslím, že nemohli stvořit nic lepšího (možná 16GB ram, ale to už je spíš rozmlsanost :))
Za všechno mluví třeba video z Watch dogs - nádhera: http://www.youtube.com/watch?v=YGdVdi49V9Y

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Video parádní, smekám!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to vypadá slušně, je to multiplatformní, no... ;-) to bude zajímavý ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Video je pekne, len je otazne, ci je to naozaj PS4 a ci je to naozaj realtime. Pokial viem, tak Sony len nedavno zacala rozdavat devkity, tak sa mi moc nezda, ze by stihli uz tolko prace spravit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Předváděčka byla prý PC s konfigurací blízké PS4.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Viděl jsem ho už před půl rokem hrané na PC. Neříkám, že to tentokrát nehráli a nenatočili na PS4 (i když nejspíš ne), ale pokud tomu tak je, tak by to znamenalo, že portování není náročné a možná se procesor stará jen o fyziku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

uber hacker z roku xy a macka do ajfouna :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

windowsí emulátory PS a PS2 existují např. epsxe a pcsx2, v prvním případě dokonce hodně kvalitní a funkční snad se vším, v druhém případě s dostatečným výkonem taktéž použitelný, avšak u některých věcí s problémama (což už může být porblém hra vs emulátor...)
že by byl problém emulovat PS3, s tím souhlasím ale myslím že soňáci by to zvládli, teda kdyby chtěli. Čímž se dostávám k jednoduché otázce, proč by to sakra dělali? Takhle mrhat zdroji a časem.... ;-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Protože by měli k dispozici velmi slušnou základnu her už při uvedení PS4, která se jinak bude muset nějakou dobu tvořit. I když je samozřejmě další otázka, jestli by si ten, kdo má PS4 a předtím neměl PS3, byl ochoten kupovat hry pro PS3.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mozete sa viacej rozpisat o tych 8gb gddr5 ? To bude zdielana pamet napriec celym systemom, nie len pre grafiku? Kolko vykonu naviac to prinesie naproti klasickym ddr3 a pod.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mluvíme o APU, takže paměť by měla být pro celý čip společná. Vzhledem k tomu, že nejsou známá žádná konkrétní čísla o výkonu PS4 s GDDR5, není co s rovnávat s hypotetickou verzí s DDR3. O kolik výkonu přijde grafická karta, když výrobce osadí DDR3 místo GDDR5, jsme rozebírali tady: http://diit.cz/clanek/radeon-hd-7750-ddr3-vykon

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych hlavne privital misto zbytecneho AV-Multi out port DisplayPort. Dokonce bych privital kombinaci HDMI+2x mini-DP aby si hrac ktery nema hlboko do kapsy mohl zahrat na 3 zobrazujicich zarizenich soucasne + i rovno s 3D. Nebo kdyz chteji hrat 2 hraci proti sobe nac split-screen, bylo by lepsi zapojit 2 televizory(jeden z HDMI, druhy z DP) a hrat tak plnohodnotne proti sebe. Efektivni a zabavne. Inu nikde se nepise jestli HDMI bude verze 1.4 nebo 2.0. Verze 2.0 prinese datovy tok pro 4K videa(60 obrazku za sekundu), vylepsene funkce 3D(25 FPS), vic jak 8 audio kanalu a dalsi... Co se tyka wireless privital bych 5GHz pasmo pro zdileni stale objemnejsich dat a Bluetooth 4 generace, ne dvougeneracny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je, podle mě, nereálné. Ne technicky, ale vznikl by problém s výkonem konzole.
Na konzele se píšou hry na míru, takže tam (většinou) žádný přebytečný výkon nezbývá.

Kdyby měli vývojáři počítat se splitscreenem na dvě TV, tak by museli upravovat i kód aby ve splitu dokázala konzole hru utáhnout. Takže by to na dvou tv vypadalo hůř než na jedné.

Na jedné straně je to víc práce, na druhé zase šance že si budou lidi stěžovat, že to na dvou monitorech nevypadá tak dobře a že je to určitě nějaká chyba (ne každý dokáže pochopit důvod bez vysvětlení).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tohle není zadna vysada PS3. To stejne funguje i na x360. Navíc pokud mas pasivni 3D televizi od LG a koupis si dual play bryle za par korun. Funguje to u všech her co podporuji splitscreen bez ohledu na konzoli...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takže buďto je to pro každého hráče s poloviční frekvencí ("blikací" brýle), nebo s polovičním rozlišením (polarizační brýle). Tedy není to totéž, jako 2 (nebo dokonce 3) "plnohodnotné" výstupy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No vida, pod 10 tisíc to vypadá jako ideální (IBM PC kompatibilní) HTPC. Teď už jenom stačí, aby někdo přišel na to, jak tam nainstalovat jinej operační systém :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...aby se soudruzi ze Sony měli zase kvůli čemu soudit? :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.