Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Společnost Enermax uvádí na trh dvě nové počítačové skříně – Ostrog.Q a Thorex

Thorex
Obě mají výkonné chlazení, formát midi tower a jsou určeny pro instalování základních desek formátu ATX. Obě slibují velkou variabilitu vnitřního vybavení.

Ostrog.Q navazuje na úspěšnou řadu svých předchůdců. I v tomto případě se jedná o skříň, která by měla být dostupná a velmi dobře chlazená. Je vidět, že výrobce má s řadou Ostrog v oblasti účinného chlazení velké plány. Skříň Ostrog.Q  bude vybavena jedním předinstalovaným 120mm ventilátorem vzadu, celkově bude možno osadit až šest ventilátorů – dva dopředu, dva do bočnice (záleží na verzi) a jeden nahoru.  Dále bude tato skříň opatřena předními prachovými filtry. Pro pevné disky jsou připraveny dvě pozice – 3,5“ (3x) a 2,5“ (4x). Výrobce též počítal s možností osadit dlouhé grafické karty, a proto část pozic formátu 2,5“ může být odstraněna. Nahoře jsou tři pozice 5,25“ pro mechaniky. Pozitivem též je, že je zde možno použít vysoký chladič procesoru. Pokud budete mít o skříň zájem, můžete si vybrat verzi s bočnicí, do které lze namontovat dva ventilátory, nebo verzi, která má bočnici prosklenou. Prodejní cena je příznivá – 39,90 euro (1100 korun). Jistě bude zajímavé sledovat úspěšnost výrobku na trhu, protože v této cenové relaci je velká konkurence a zákazník má při výběru mnoho možností.

Ostrog Q Cooling SystemOstrog Q

Dalším modelem je Thorex. Jedná se o skříň s nepřehlédnutelným futuristickým designem (kterým si společnost Enermax získala řadu příznivců). Doménou modelu Thorex je taktéž výkonné chlazení. Nabízí též šest pozic pro ventilátory, přičemž opět je jeden předinstalovaný vzadu. Skříň obsahuje též čtyři pozice formátu 2,5“, tři pozice 3,5“ a dvě o formátu 5,25“. Rovněž lze použít vysoký chladič procesoru. I v tomto případě jsou nabízeny dvě verze – s prosklenou nebo s perforovanou bočnicí. Cena je trochu vyšší – 41,90 euro (1150 korun).

ThorexThorex Case

Lze předpokládat, že zákazníky zaujme především přítomnost USB 3.0, pevná konstrukce a dobrá prostornost, která umožní instalaci dlouhých karet a vysokých procesorových chladičů. Škoda jen, že výrobce nepřidal ještě jeden ventilátor či regulátor otáček. Snadnost čištění spodního prachového filtru pod zdrojem je však pozitivem, které tuto eventuální slabinu může vyvážit.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Společnost Enermax uvádí na trh dvě nové počítačové skříně – Ostrog.Q a Thorex

Čtvrtek, 19 Červen 2014 - 15:43 | Pavel Fousek | Děkuji za upozornění, chyba byla opravena.
Čtvrtek, 19 Červen 2014 - 15:23 | Behemot | Prostornost? Kde? Na vejšku se tam nic nevejde....
Čtvrtek, 19 Červen 2014 - 15:20 | Ondar | Ten Thorex vypadá jen na 2 optické mechaniky, ne...

Zobrazit diskusi