Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sports Illustrated propustil všechny fotografy

Ne nekupujem. Tlacene casopisy (tyzdenniky,mesacniky) maju uz len velmi zredukovanu skupinu citatelov. Len malo kto chce platit za informacie ktore su tyzden ci mesiac stare...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

99,9999999% vsech informaci je starsich nez jeden mesic :-)

Najit si na netu informaci ze neco existuje je jedna vec, precist si o tom 2-3 strankovy clanek a prohlednout fotky je vec druha. Navic od vetsiny casopisu existuje i digitalni verze, samozrejmne placena.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nuz a koho zaujimaju tie starsie inforamcie tak si ich najde na nete bez toho aby ich lovil v casopise medzi balastom nezaujimavych stariniek ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To není to samé - v časopise nehledáte, ale jsou vám předloženy nějaké články a témata. Bez hledání. Pamatuji si na reflex, kde jsem si přečetl o spoustě zajímavých věcí, o kterých jsem neměl šajnu a které bych zcela určitě na internetu nehledal (když o tom nevím, nevím co hledat)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Většina DŮLEŽITÝCH informací vůbec tak rychle nestárne. Takže pokud nejde o představování novinek nebo drbů z politiky a bulváry, měsíční zpoždění obvykle vůbec nevadí. A najít na netu článek, který se do problému alespoň trochu ponoří, je vzácnost (což bude tím, že na kvalitní zpracování padne spousta času).

Větší problém bude s inzerenty, neboť se rádi nechají strhnout miliony potenciálních "shlédnutí" na webu nebo Facebooku a nějaký desetitisíc papírových vydání je neohromuje. Reálný dopad reklamy je pak vůbec těžko vyčíslitelný.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. Vetsina informaci je druhy den stara a treti den zbytecna.

Zvlaste kauzy z ceske politicke sceny je lepsi cist az v souhrnu po par dnech - vetsinou se ukaze, ze to byly bezobsazne kraviny, ale cely tyden uspesne plnily titulni stranky deniku a kratily cas ctenarum, kteri doufali, ze se z toho neco dozvedi...

Takze, ano, uz asi 13 let si kupuju jeden tydenik.
Predtim to byl Chip a predtim ABC :-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

„Větší problém bude s inzerenty, neboť se rádi nechají strhnout miliony potenciálních "shlédnutí" na webu nebo Facebooku a nějaký desetitisíc papírových vydání je neohromuje. Reálný dopad reklamy je pak vůbec těžko vyčíslitelný.“

Podle mě má web dvě zásadní výhody:
1. Nemusíte právě platit za nějaké chimérické „reklama tam bude umístěná a třeba se na ni někdo koukne… nebo taky ne“. Inzerenty asi nejvyhledávanější model je PPC, kdy platíte až teprve když reklamu někdo viděl a kliknul na ni. (Samozřejmě, inzerenti by asi nejraději PPI = platíte až když si přes reklamu někdo opravdu něco koupí, ale to se pochopitelně nelíbí provozovatelům webů.)

2. Na webu se reklama dá daleko lépe zacílit. Reklamu v časopise můžete zacílit na čtenáře toho časopisu a to je tak všechno.
U reklamy na webu si můžete zacílit na co chcete. Když ji chcete zobrazovat ženám z Ostravy ve věku 20-30 let, jde to. Lidem s určitými zájmy, lidem, kteří si u vás už něco koupili, atd. Některé e-shopy přes bannery upozorňují na nedokončené objednávky (třeba když máte na Alze něco delší dobu vložené v košíku, můžete na jiných webech dostávat bannery „Nezapomněl jste na svou objednávku u alza.cz?“ - a dělají to i další e-shopy).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak ta chiméra platí u jakékoliv formy. V TV divák přepne jinam, na webu se zase často bannery blokují.

U časopisu je třeba poměrně jistota, že když už to jednou za peníze někdo koupil, tak jej téma zajímá a vhodně zacílená reklama (na cílovku časopisu) může zafungovat. Velký formát má šanci emotivně zapůsobit a pokud nejde o časopis přeplácaný reklamou, tak obecně není příliš vnímána jako otravná.

Pro mě osobně je internet místo, kde se dá reklamě vyhýbat nejjednodušeji. Momentálně asi nejotravnější forma je vkládání spotů na začátek videí. Ale jinak uznávám, že internet je momentálně nejflexibilnější reklamní prostředí.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Preco je ta footografia neaktualna?

Je tam Payton Manning, ked SuperBowl hraju tento rok
Tom Brady vs Russel Wilson
?
Z minulorocneho SuperBowlu to nie je
Kedze Wilson porazil Paytona, tak ze ho Seahawks vygumovali tak, ze jeho prvy Drive skoncil Safety (nieco ako vlastny gol v europskom futbale) a titulok hovri o nezastvitelom Manaingovi...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Poslední časopis, co jsem kupoval, bylo ABC když jsem ještě chodil na základku. To už je přes 20 let ;)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna sportovní magazíny to mají těžké, konkurovat aktuálnosti internetu je téměř nemožné. :-)

Ano, ještě kupuji.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To chci vidět jak budou ilustrovat sportovními fotografiemi z mobilů. Asi to bude nějaký ten Samsung Galaxy zoom.

Jinak nedávno jsem procházel sekci časopisů v jednom hypermarketu a našel jsem celkem zajímavý magazín o fotografování, ale odradila mě cena která byla tuším kolem 250 Kč za jedno číslo. Ne, díky...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Som dlhorocny predplatitel cestopisneho magazinu Koktejl. Tam nastastie az tak nehrozi problem s tou (ne)aktualnostou.
Brat bol zaroven dlhorocny predplatitel filmoveho magazinu Cinema, po prichode casopisu Premiere odoberal aj ten. Nepoznam osobne ineho cloveka, ktory by v jednej domacnosti odoberal 3 ("seriozne") casopisy (z toho dva filmove, kde som bratovi vycital, ze vyhadzuje peniaze na "to iste" :-)). Po tom, ako to islo s oboma filmovymi casopismi tam, kam to s nimi slo, zostalo v domacnosti aktivne predplatne len Koktejlu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna National Geographics je docela blby priklad. Jednak ma vela mutacii, stoji za nim dlha tradicia, maju nadaciu a tak isto TV kanal takze prijmy rozhodne nebudu iba z casopisu. Ak by skoncil NG alebo minimalne v tej podobe v akej je (tj fotky) tak to uz by tu asi fakt nebol skoro ziaden iny casopis.
Co sa tyka vytlacania printovych medii, nuz novinky su fakt skor na webe a dalsich internetovych kanaloch. To cim by sa mohli podrzat su naozaj nadcasove a kvalitne clanky, ktore su docela problem aj na inete, lenze mam pocit ze kvalita printu ide dolu vodou rychlejsie ako niektore internetove "blogy".

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

U nás se odebírá Vesmír, National Geographic a několik specializovaných časopisů o zemědělství. Já z toho beru akorát ten Vesmír, abych měl přístup do online archivu, a občas si prolistuju NG (fotky).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To neni propousteni. To je restrukturalizace.

Varianta A
V redakci je fotograf a stoji ji mesicne v nakladech 100tis. Fotky vam udela takove jake si reknete (chci vice fotek tohodle hrace z ruznych uhlu atp.)

Varianta B
V redakci neni zadny fotograf. Nestoji tedy 100tis (usetrene penize) a misto toho muzu fotky koupit od kterehokoli volneho fotografa ktery zrovna na akci byl. A vzhledem k tomu ze z akce potrebuju treba jen 1 fotku tak za ni nabidku odpovidajici castku. Takze dejme tomu ze potrebujou fotek 50 tak si muzou dovolit nabidnout az 2tis za fotku (berte to s rezervou jsou to jen cisla pro ilustraci). Navic mi to dovoluje za male penize kupovat fotky od amateru a ve vysledku se lehce stane ze kdyz v zime bude akci mene a ja potrebuju mene fotek tak usetrim (jako redakce).

To je treba to co se u nas stat snazi potirat :) svarcsystem :) aneb nikdo neni zamestnanec... vsichni jsou OSVC a dane si resi kazdy sam :) (ja jsem jeho zastancem)

Do toho vseho je treba videt jeste velke rozdily mezi nasim danovym svetem a danovym svetem v zamori (kde jsou lide mnohem casteji zvykli takhle pracovat)

A jaky to podle me bude mit dopad? Redaktor bude vybirat z vice zdroju fotek (Sakra ja jsem chtel fotku jeho nohou pri vykopu a vsichni fotili xicht...musim pouzit to nej co se nabizi i kdyz to neni uplne to co hledam) ale ruzne kvality a nemuze si fotky tak lehce dopredu objednat (v clanku bude zprava o tom ze jeho dcera chodi na kazdy tatinkuv zapas... sakra jak to ze nikdo nefotil jeho holcicku na tribune?)

Otazka spis je jestli to pozna ctenar ;)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Tak jednoduché to zase není. Problém je ve vypořádání autorských práv, těch fotek čím víc, tím lépe a ten foťák musí držet někdo, kdo umí fotit.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se stát snažil potírat švarcsystém, tak ten už dávno neexistuje. Takže ne, nesnaží se - jen o tom jednou za pár let promluví.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

1, Tohle je klasický nákup zboží/služby. Švarcsystém je něco jiného.

2, "a nemuze si fotky tak lehce dopredu objednat" - co mu v tom brání? Nevidím problém v tom dohodnout se s fotografem na dodání určitých fotek za určitou cenu. Když byl součástí redakce, tak také měl nějaké požadavky na to co/jak fotit (o jaké fotky má redakce zájem).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ano, stale kupuju tytez casopisy jako pred deseti lety ... mladou frontu dnes televizni program. Prestanu s tim az se mi povede sehnat settopbox ktery ho bude mit prehlednejsi. Ze je prehlednejsi na webu mi nestaci (krome toho je to sporne ... zakladni ctyri kanaly jsou prehlednejsi v MF dnes, i kdyz ty ostatni uz ne).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Casopisy a noviny uz peknych par let nekupuju. Obcas kdyz se mi nekde neco dostane do ruky a prectu si nejaky clanek tak marne hledam za clankem vstup do diskuse :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

obcas neco koupim, at si na zachode muzu cist...,neco ve stylu 100+1 apod.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Zůstalo mi 21. století a XB-1. Chip jsem zrušil už hodně, hodně dávno. Už mne nebavilo číst furt dokola ty samé tipy a triky pro Windows.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.