Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Politické spory Korey s Japonskem ohrožují výrobu všech typů pamětí

Možná jsem to přehlédl, ale v článku mi chybí jedna podstatná informace a to proč. Proč se tak stalo? Copak korci japončíkům udělali?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Volby, politika, proč nevyužít poměrně široce zakořeněného rasismu vůči Korejcům ke zlepšení výsledku voleb. Něco jako u nás se využívá Sudet(ských němců), uprchlíků, témata západ vs východ EU. Vždy se najde téma k polarizaci pro pár politických bodů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobre píšeš. Kórejci sú ako Češi, ktorí chcú odškodnenie za Japonský teror a Japonci sú ako Sudeti, ktorí sa tvária že oni nikdy nič neurobili, že práve im bolo ublížené.

Neviem si predstaviť, že by odídení Japonci zvolali svoj zjazd v Kórei za účasti Kórejcov a žiadali späť svoje majetky za podpory Kórejcov, tak ako to robia Sudetáci v ČR.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

nerobia

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic takového se zde neděje. Nechceš jít lhát mezi stejně postižené na Novinky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://thediplomat.com/2019/07/japan-south-korea-spat-threatens-to-morp...

Jako že ta zvěrstva za WW2 v JV Asii byla "asian level", o tom asi žádná. Něco jsem o tom slyšel na BBC, snad v nějaké reportáži Outlook nebo Witness... dohledat to nedokážu, protože Google ty jejich popisy epizod neindexuje a samo BBC tam žádný hledač nemá :-(

Na druhou stranu, otvírat 75 let staré rány, věci které byly za to třičtvrtě století vzájemného míru minimálně dvakrát na mezivládní úrovni smírně urovnány... je to smutné. Já jsem se narodil 30 let po velké válce, pro mě je to už dost dávný dějepis.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak přece jsem něco našel, k té dávné historii, o kterou údajně jde v dnešní rozmíšce:
https://www.bbc.com/news/world-asia-47042684

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Volby no. Zdá se že nejsilnější strana Šinzó Abeho se snaží populisticky strhnou na svou stranu radikálně smýšlející voliče, možná je přebrat nacionalistickým hnutím, něco jako SPD a Dělnické straně u nás. Navíc se snaží mediálně odvést pozornost od oteplujících se vztahů mezi Jižní a severní Koreou vč. USA ve chvíli, kdy se Japonsko chystá tak pěkně zbrojit a utrácet miliardy, což se před volbama zrovna nehodí, když to opozice kritizuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Konšpiruješ krásne, všetka česť! Namiesto konšpirácií by bolo vhodnejšie, aby si si našiel i iný zdroj, aby si nemusel konšpirovať, pchať do toho SPD a pod.
Antifáci všeobecne veľmi mentálne obmedzení ľudia.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No tak já v Japonsku a s Japonci trávím nějaký ten čas a nejde to přehlédnout. To opravdu není konspirace. Ne že by se to týkalo většiny, většina nevolí a je politicky pasivní, je to ta hlučná menšina jako všude a nejsilnější strana Džijů Minšutó na ně dost slyší a poslední dobou se projevuje dost populisticky. A opravdu se to podobá SPD a jiným extrémním nacionalistům. Po ulicích jezdí auta a z tlapačů hlásají "Ven s cizinci, silné Japonsko, bla bla, takové ty klasické nacionalistické kecy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Díky za informované komentáře. Nemuseli by se opičit po západu zrovna v tomhle :-/ Internacionála všech národoveckých populistů. Kdyžtak potom ještě okomentujte výsledky voleb :-)

Koukám zrovna v Japonsku mají těch cizinců a vnitřních menšin opravdu zásadní procento:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ethnic_issues_in_Japan

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano ano. Cizinců je v Japonsku skutečně velmi málé procento, pro Evropana jsou navíc poměrně "neviditelní" protože většina jsou Asiaté. Zajímavé je, že Brazilské občasntví jsou často etničtí Japonci/jejich potomci co utekli za války. A obecně typické tenze xenofobního rázu jsou mezi Asiaty, s jinými částmi světa ani ne. Každopádně obecně jsou Japonci velmi přátelští, ale jistý stupeň pohrdání nad jinými Asiaty lze občas zachytit (něco jako ČR kouká na Balkán), nacionalisté žádající silné předválečné Japonsko nejsou hojní, ale jsou poměrně hluční a mají i své zastání v nejvyšší politice. A tím, že jsou to ostrovy bez jediné hranice je snadné vytvořit dojem oddělenosti, nezávislosti, síly atp. Největší nebezpečí podle mě plyne z toho, že většině to je celkem jedno, nevolí a politiku se nezajímá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni se v tom po západu neopičí. Mají to v krvi, zrovna Korea byla jejich kolonií dlouhé roky ještě před 2. válkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No řekl bych, že tento spor vyhrotila spíš Korea - docela drsně se začali do Japonců navážet (viz odkazy výše). Přitom v roce 2015 byla mezi nimi podepsána dohoda, kdy Japonci odkývli jak omluvy, tak nemalé odškodné, současné akce v Korei mimochodem tuto dohodu fakticky porušují. Neumím odhadnout, do jaké míry jde o oficiální postoj korejské vlády a do jaké o dílo různých "profesionálních aktivistů", které dohoda z roku 2015 připravila o téma, ale každopádně tomu oficiální místa nijak moc nečelí, spíš naopak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To vieš, Antifák sa nezaprie, za všetko môžu rasisti a Okamura.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co teprv taková kotleta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nájdite si prácu, niečo si zarobte a kotletu si potom budete môcť aj kúpiť.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano. To je onen vrchol ledovce, který opravdu spustil ten nápad bojkotovat Koreu obchodně.
Ale vzhledem k tomu, kolik je mezi oběma zeměmi obchodních a turostických aktivit, si nemyslím, že to o dlouho přečká období voleb, které se konají příští neděli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že se nic z toho nevyrábí i v EU je další idiotskou chybou idiotské EU - ano, zde se nejedná o žádné rozhodnutí ryze tržního trhu, tyhle výroby komponent jsou státy všude na světě subvencované, protože je to i strategická záležitost. EU nemá svoje CPU ani paměti - prej vyspělá říše...

Takhle nám zbyl hlavně automobilový průmysl, který i díky idiotské EU páchá celkem rychlou sebevraždu, takže se Asie/Amerika ani nemusí moc snažit a jednoznačně vyhrají i na tomto poli.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

EÚ má svoje CPU,

ST Micro - EÚ (hlavne FRA, ITA a GER) projekt so sídlom v SUI
NXP - holandský projekt, bývalý Philips semiconductor
Infineon- nemecký projekt, bývalý Siemens semiconductor
ARM- britský projekt a najpoužívanejší CPU vôbec spolu s MIPS.

NXP a Inineon robia aj RAM, dobre nie do IBM PC a klony ale robia..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. píše o výrobe
2. píše o EÚ
3. GB asi už dlho EÚ nebude

Čo máš ďalej?
Klon 8086 vyrábala aj tesla. Procesor by si už mal. Čo ďalej?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a? Súdruhovia sa tešia, že vďaka euroboľševickému projektu v Európe nebola vojna. To že vďaka ich Marxistickej tuposti tu môže byť o pár rokov, desaťročí bieda, ich nezaujíma. Už tu nebudú.

Stačí si pozrieť na YT novšie videá z väčších Afrických miest. Mnohé modernejšie, lepšie vybavené ako veľkostne podobné mestá v Európe.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě není problém se tam odstěhovat. Jen pak nechápu, proč ty migranti z Afriky se k nám tak cpou, když tam mají tak krásná města.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To máš tak když někdo věří videím z youtube :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V Maroku je rýchlovlak 320km/h. Kde je podobný v strednej Európe?
Lietadlo čo tam padlo, moderný Boeing patril Etiópskym aerolinkám. Z čoho vychádzate pri vašej predstave, že v Afrike nie je žiadne moderné mesto, že sú všade zaostalí pod úroveň Mostu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Francouzksý rychlovlak z EU, mimochodem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to máš tak, když hlupací, kteří nic nevědí budou druhým říkat, že věří informacím z YT..

ale udělám ti radost https://www.youtube.com/watch?v=qAk-rI6H1AQ a ten líta až 320 km/h

btw u nás je maximalka a to jen v některých koridorech 160 km/h a zvládne to jen pár souprav !! jinak se jezdí 120km/h a méně :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kam k nám?
Ak nechápete "proč ty migranti z Afriky se k nám tak cpou, když tam mají tak krásná města." potom to nie je téma pre vás, napriek vašej potrebe sa ku tomu vyjadrovať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ste veľmi podcenili čistotu chemikálií

Pokiaľ si dobre pamätám, v roku 1999malo v AMD v Drážď anoch čistou 9.7 a dne to bude 12.8

To prvé číslo je na ktorom desatinnom miste je prvá číslica rôzna od 9 a druhé číslo je tá číslica
teda napr.

1.7 je koncentrácia 0,7
2.6 je koncentrácia 0,96
3.5 je koncentrácia 0,995
6.5 je koncentrácia 0,99995

9.7 je koncentrácia 0,999 999 995
12.8 je koncentrácia 0,999 999 999 998

Takže stotiny percenta to sú čistoty 4.x

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„To ste veľmi podcenili čistotu chemikálií“

Jak jsem mohl podcenit čistotu chemikálií, když ve článku není čistotě chemikálií používaných pro polovodičovou výrobu jediný číselný údaj?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Péťa umí číst myšlenky :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě mě trochu děsí, kolik dílčích fajnových materiálů a zařízení pro high-tech výrobu lze pořídit vlastně jenom u jednoho dodavatele na zeměkouli. Tzn. pokud by se následkem této rozmíšky naučil rafinovat kyselinu citrónovou do čistoty 10^-12 někdo další, tzn. vznikl by alternativní dodavatel, tak jedině dobře :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.