Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Spuštěn největší urychlovač na světě

Spis se ted otevre portal do jine dimenze ze ktereho se budou sypat hromady emzaku nez se objevi nejaky Gordon Freeman a da jim do proto. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co ze si ma obycejny uzivatel predstavit pod pojmem "spusten"? Strihala se slavnostne paska? Rosvitili svetla? A nebo uz probehl prvni pokus?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slavnostní zahájení provozu s obligátními proslovy a stříháním pásky je plánováno na 21. října.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

gordon freeman tam uz predsa je :-) Asi pre istotu...
http://www.popgive.com/2008/09/gordon-freeman-spotted-at-cern.html
 

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze kdyz bude mit dostatecnou energii, tak kdyby se vytvorila ta tak si asi energii na rust ziska okolo sebe. Takze nezastavitena vec potom. Mame se na co tesit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě to je jen velká dutá hučící mašina, která vydělala svým stavitelům a všem zainteresovaným pěkných pár miliardiček. Jelikož nikdo přesně neví, k čemu je, lze velmi snadno vykazovat činnost :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to opravdu udělá něco neočekávaného, bude to velmi zajímavé. Každopádně svou pozemskou existenci ukončíme všichni velmi rychle a bezbolestně. Ale jsem docela zvědav, co bude potom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Plně v provozu to monstrum bude někdy v roce 2010. A neočekávané neočekávejte. Dokonce se obávám, že se nedočkáme ani očekávaného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nakoniec to bude iba velmi velky funkcny magnet a budeme si pritahovat ku sebe planety aby sa mohlo lacnejsie cestovat z planety na planetu :D

inak ma zaujima na co vlastne takato vec sluzi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeden efekt už to spustilo, spousta českých diskutérů jsou vlastně vědečtí odborníci na částicovou fyziku :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

milka: Rozumi se tim "protazeni" prvnich castic. Zadne velke urychlovani, navic jen jeden proud jednim smerem.
360: Cernou diru zastavi "Hawkingova radiace". Cim je dira mensi, tim rychleji se "vyparuje" -- a ta vznikla by byla zatracene mala (mensi nez jadro atomu). Navic hodit neco do takhle male diry vyzaduje zatracene presnou musku :)
konektor: No, na srazeni castic :) Udela to velke (na pomery tech castic) BUM a podle toho, co vznikne, se urcuje, co se vlastne stalo. Na uskutecneni nekterych vypoctenych veci je ale potreba to "BUM" dost velke, proto se stavi vetsi urychlovace (prip. se zjisti, ze ani pri takhle velke rane se to nestalo, takze ty predpoklady treba byly spatne -- to je taky cenna informace).
kubula01: Priznavam, nejsem ani fyzik, natoz casticovy :) Jen takovy trochu nadseny fanda...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jde o zmíněné obavy, že by LHC mohl vést ke vzniku stabilní černé díry, která by pohltila Zemi, pak tuto možnost Vladimír Wagner z Ústavu jaderné fyziky AV ČR ve svém článku na
www.osel.cz/index.php?clanek=3703
celkem jednoznačně vyvrací (podobně jako i další fyzikální jevy vedoucí k témuž).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K ověření GUT by byl potřeba urychlovač o průměru zhruba mléčné dráhy,takže zase nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

random_xde: Pozor, redaktor psal, že by to mohlo pohltit "celou zemi", takže teď jde jen o to, jestli myslel tu Francii nebo Švýcarsko ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja som pozeral na www.ted.com nejakú prednášku o tom že veľký tresk sa viacej ako výbuchu podla výpočtov podobal zrazeniu dvoch platní. Ale ktovie ako to bolo naozaj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Marviho zakon" se snad neuskutecni a "Hawkinsova sila" snad funguje, je to preci jen teorie.
O Cernobylu se tez myslelo, ze nevybuchne a ejhle , pekny to byl tresk :)
Kazdopadne LHC prinese snad odpovedi uz zminene v clanecku a snad by se melo i zjistit vice o kvarkach (nemyslim skvarky) a z jeho slozeni.
Pokud hledate informace o LHC staci hledat na strankach www.czechnationalteam.cz , www.boinc.cz , www.boinc.sk

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja zajímavé, jak si jsou ti zainteresovaní vědátoři jisti tím, že vytvoření stabilní černé díry, která by pak mohla celou zemi pohltit, je hloupost. Přestože nikdy Velký třesk neviděli a nemohou vědět, jaké síly se v tom okamžiku uvolňují. Podle mne jim jde právě o zjištění té nekonečné energie, aby ji vzápětí zneužili jako zbraň. Kdo asi vyplázl 6,4 miliardy Euro na tento projekt? Že by Americké zbrojní firmy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Trashman:
Trochu méně paranoiy do toho života ;) K čemu by komu bylo zničit celej svět? Teda kromě toho, že by tím udělali službu všemu živému (mělo by to svatej klid) ... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Thrashman: víš kdo?: Na přípravě největšího urychlovače částic na světě se podílelo více než 10 000 fyziků a na 500 výzkumných institucí a firem z celého světa, včetně Česka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trashman: Ty jsi truhlik, to co bude probihat uvnitr urychlovace, se nad nasima hlavama dnes a denne deje. A to za daleko vetsich energii a daleko casteji. Alespon naprosto minimalne minimalni informovanost o cemkoliv o cem chci hovorit, by to chtelo ;o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to vidim takto, bezni lide casto rikaji, ze by to mohlo zpusobit katastrofu, spickovi vedci jsou si temer jisti, ze je to nesmysl... komu budu verit, hmm :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

milka >> pod pojmom spusteny si predstav jednoduchu vec. Dnes boli urobene druhe testy, ked v urychlovaci nechali rotovat protony. Rotovali na velmi malej rychlosti 0.45TeV, pricom planovany vykon LHC je 7TeV. Dnes nedoslo k ziadnym zrazkam. Pri koliziach bude energia samozrejme dvojnasobna (14TeV).

Prve kolizie sa planuju na Oktober, v priebehu tohto mesiaca budu vykon navysovat postupne az na 5TeV.

Trashman >> Ono vedci s vytvorenim mikrospopickych c. dier pocitaju. Pri kolizii sa pocita s vytvorenim 150 top kvarkov, 10 Higgsov a jednej miniaturnej ciernej diery (luminozita 10^33cm^-2s^-1). Takato cierna diera by sa malo vyparit v priebehu minuty.

Uvidime.

BTW doporucujem do clanku dopisat, ze dnes k ziadnym koliziam nedoslo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chceme pracovat vědecky,nikoliv pavědecky třeba jako v NIST v období 911,musíme dělat experimenty.Jen tak lze na základě získaných dat vytvořit teorii.Předem se tedy nikdy neví přesně co nastane,jinak by tyto experimenty nebyly potřeba.K sjednocení všech interakcí ale v tomto pidi urychlovači zcela jistě nedojde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Johnny_zadejte_jinou_prezdivku >> ano totoje casty argument. Kolizie s omnoho vacsimy energiami sa deju dennodenne. Treba si vsak uvedomit, ze tieto vesmirne castice koliduju v dynamickom rezime, ked po kolizii hned opustaju planetu.

Kolizie v LHC budu staticke.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-- NOX: Ano, napsal jsem to dost tendencne. Jen sem reagoval na to, ze nekteri diskutujici ocividne nevi o tematu ani rakos, atd..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zamestnanci obavy z urychlovaca podla vsetkeho nepocituju :D http://www.youtube.com/watch?v=j50ZssEojtM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No pokud jde o vedatory, uz mockrat se overilo ze "Prohlasi-li postarsi vedec neco za nemozne, na 100% se myli a v 99% se dozije dukazu sveho omylu". Toz asi tak ;)

Kazdopadne ac nejsem vedator, tak mam z ruznych ustavu jiste povsechne vedomosti a obavam se, ze lidsvo sice disponuje dostatkem energie a zdroju na to, aby vyhladilo samo sebe, ale ne na to, aby stvorilo cernou diru (predpoklada se, ze jedna docela velka je soucasti stredu galaxie Mlecne drahy).

Co se tyce "prirodniho" puvodu katastrof, je daleko pravdepodobnejsi, ze zemi zasahne dostatecne velke teleso (je to vlastne jiste, jen se nevi kdy), nebo ze vybuchne sopka (viz "Supersopka") a podobne. Obecne se predpoklada, ze podobnou vec by pri stesti prezilo 10% obyvatel planety.

Bylo by spis velice potesujici, pokud by se podarilo zachytit zatim jen teoreticky spocitane castice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nebojte se vazeni i kdyby ta cerna dira vznikla , smrt by byla tak rychla, ze nevykreknete ani Au Au a verte , ze knockout (netusim jak se to pise) by byl sakra rychly. Jo a jak napsal "sdfaa" dira je uprostred galaxii (predpoklad), bez ni by nebyla galaxie ani tenhle zivot co tu je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-Neznalek-: "verte , ze knockout by byl sakra rychly" .. co dodat.. snad jen, ze vic uz se mylit nemuzete. Neplest mikroskopicke cerne diry s temi "normalnimi" makroskopickymi. ;-

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoda, ze keby vznikla, tak by uz tento prakticky nevycerpatelny zdroj energie nemal kto vyuzit.. (lebo aj ked o fyzike neviem nic, na to aby to znicilo Zem snad treba nejaku tu energiu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Johnny_zadejte_jinou_prezdivku : dobra tak cernou diru nevytvori ,ale co kdyz vytvori bilou ? A nebo nedej Boze , az to rupne, to by pak lidstvo asi v budoucnu nemohlo litat warp rychlosti v dusledku poskozeni casoprostoru, bychom pak nemohly dobyvati vesmir. To bychom pak litali podsvetelnou rychlosti, ach jo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty kecy o černých dírách, co zničí Zemi, jsou celkem užitečné. Vědci a projekt minimálně získají publicitu, protože co si budeme povídat, kdyby se na veřejnost vypustila třeba hláška, že se hledá Higgsův boson, tak si toho Franta z Horní Dolní ani nevšimne, takže je jasné, že je potřeba vypustit mezi lidi něco "macatějšího" ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že v těch předpokladech je chyba. Nevytvoří se stabilní černá díra, ale stabilní ČERVÍ díra. Vědci totiž celou dobu tvořili hvězdnou bránu s obvodem 27 km a jaksi nemaj ZPMko, kterým by to živili, tak dělaj tyhle pokusy. Myslím, že do brány o takovémhle průměru by se vešlo pár Orijských lodí naráz ;)
A teď další lahvinku ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: ty si celkom fanda ze jo? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď ještě určit jestli je WIFT fanda SG nebo těch lahvinek. :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza748:Největší pr*el ale je,že 9 z 10 dotázaných by dokázalo sotva smysluplně definovat jak boson tak "černou díru"-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sabo: já jsem fanda obojího, mohu jen doporučit! Jenom ta tvrdnoucí játra jsou trochu problém:-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> RST:
Na to mám recept - hodně se pak ohýbat ;) Poradil mi to Jerry Seinfeld ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

borowitz : cerna dira je ta , ze kdyz se do ni podivam, neuvidim nic a kdyz tam strcim ruku , nic nenahmatam. Jo a taky je znama vec , ze se tam da v ty cerne dire ztratit takze , kdyz tam chcete zabloudit , vzit si baterku a hooodne dlouhy spagat aby jste se pak mohly z ty cerny diry vubec vratit. Takze nerikej , ze o tom nic nevim :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já už se přes svoje játra neohnu a raději se vyhýbám bazénu, aby mě náhodou nestáhli ke dnu. :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vemte ho necim po hlave!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

borowitz: Černá díra je místo, kde Bůh dělil nulou :)

NOX: Během minuty? Pokud je teorie o kvantovém vypařování černých děr správná, tak se vypaří během malého zlomku sekundy

Viz http://xaonon.dyndns.org/hawking/ - černá díra o hmotnosti 893 tun se vypaří během minuty. Což by mělo zhruba stejný efekt asi jako 2500000 megatun TNT.

Ale těch plánovaných 14TeV pokud se se 100 procentní efektivitou přemění na černou díru, tak taková by vydržela jen 1.313622 x 10^-84 sekund. To není ani planckův čas (nejmenší teoreticky měřitelný čas), takže si myslím, že na vytvoření nejmenší možné černé díry potřebujou asi tak o 12 až 13 řádů více energie aby tam vůbec něco vzniklo a i tak jim to pak za 5 x 10^-44 sekundy chcípne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejvyšší naměřená energie částice kosmického záření, padajícího nám do atmosféry, byla zatím 10^21eV. O nějakých pár řádů víc, než dá LHC. Potkali jste se už s takhle vytvořenou blak holí? LOL...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mle : ty co stretli nejaku solidnu ciernu dieru o nej obvykle uz potom nehovoria :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> CrazyHorse:
Moc pěknej dvojsmysl ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice jsem totální lajk, který z pohledu opravdové fyziky neví vůbec nic, ale většině lidí na této (a podobných) diskuzi bych mohl přednášet :-) Protože to co se tady objevuje je vážně k smíchu :)
Těch několik odvážných, kteří se to snaží uvádět na pravou míru obdivuji ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. naši zemi bobrardují části s energií o několik řádů vyšší ...

.. částice letící do LHC mají energii ekvivalentní letícímu komáru. Vysokoenergetické částice kosmického záření, po jejichž původu se pátrá vlétájí do atmosféry s energií ekvivalentní tenisovému míčku letícím 100km/h ... a žádné černé díry nevznikají ....

... a to mezi komárem a 100km/h letícím tenisovým míčkem JE SAKRA ROZDÍL ... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hopp_astrofyzik: To nemusí být tak úplně pravda, třeba teď vedle tvé hlavy vznikla nějaká černá díra ani o tom nevíš ;) V podstatě jsou dvě možnosti - buď vznikají a hned se vypařují nebo vůbec nevznikají - třetí možnost není, to už bychom tu nebyli :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no můžeme se dohadovat jak chceme, stejně nevyřešíme, zda je to pro Zemi hrozba nebo ne dokud se to nezkusí... může se stát, že po malém velkém třesku už na planetě nebude nikdo, kdo by o tom mluvil a do Průvodce se zapíše, že "Země byla převážně neškodná", nebo to neudělá nic světaborného a vědci půjdou s pláčem domů přemýšlet, kde udělali chybu, případně je to posune o kousek v bláznivých teoriích dál... já se ale divím, že se ještě neozývají různí pseudohumanisté - posuďte sami a popusťte uzdu své fantazii:
co když během toho našeho simulovaného třesku vznikne takový malinkatý vesmírek, kde samozřejmě bude vše probíhat rychleji... na nějaké pidiplanetce se začne vyvíjet život, který během pár hodin projde evolucí až k inteligentním bytostem, které budou koukat na svou pidioblohu a říkat si, jestli tam veknu někdo je... někdo jako oni... vlastně by nemusel být jako oni, jen aby se necítili tak osamocení... budou se modlit za své životy k všemocným bohům, pořádat páteční chlastačky, vychovávat své rodiny... a jednoho dne k nim jakoby z dálky dolehne hlas... vlastně mu nebylo ani pořádně rozumět, ale zněl jakoby někdo říkal "Georgi, padla. Vypnem to a dem na kafe"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neco jako v MiB II? uctivaci boha v uschovne zavazadel? :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

V souvislosti s tímhle jsem si vzpoměl na Philadelphský experiment, kdy se USA pokoušely zneviditelnit bitevní loď. Pokus se podařil, následky byly příšerné a stačilo na to mnohem méně energie, než kolik bude baštit toto monstrum. Teoretici sice tvrdí, že nic nehrozí, ale absolutně nevědí, zda v jejich teoriích není nějaká chybička. A pokud je, už ji nebude mít kdo napravit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zatím to je hypotéza,teorií se to stane až po úspěšném provedení experimentu který ji potvrdí.V dnešním "režimu" je ovšem velmi populární zaměňovat hypotézy za teorie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 earth: ale no tak, tahle pohádka byla už dávno vyvrácena jako smyšlenina... to je jakoby si chtěl tvrdit, že válka světů skutečně proběhla, protože tvoje babička celý průběh slyšela v rádiu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

earth: Jo, o tom jsem uz slysel ... to provedli nekde v bermudskem trojuhelniku a pripletli se jim do toho nejaky ufoni, ne ? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o pohádku, ale o realitu, byť ,,přísně tajnou". Kdybys sledoval v TV pořad Detektor (1. díl), neplácal bys takovéhle hlouposti. K dispozici (i když zřejmě ne pro tebe) jsou i výpovědi očitých svědků a účastníků tohoto experimentu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 earth: Nevím, ale mě zrovna Detektor jako seriózní zdroj informací nepřipadá. Usuzuji z toho, co jsem o něm četl, neviděl jsem ani jeden díl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re earth: a víš kolik jsem já viděl v televizi "očitých svědků" a "účastníků experimentů", kteří tvrdí, že byli uneseni mimozemšťany, viděli duchy apod.? Podobné pořady jsou zábavné, ale kdo je bere vážně si zadělává na paranoiu a cestu do domu s plnou penzí, pokojovou službou v bílích pláštích a hodně vysokým plotem okolo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

earth> Hehe, uz se tu zase predvadis? :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro ty co blábolí nesmysli (na většině diskuzí :) ) doporučuju pročíst oficiální stránky CERNu. Dovíte se PROČ, JAK a jak to mají zabezpečené. Ovšemže hrozba průseru je tu vždy.
Není se však čeho se bát, je tam nasazen "náš" člověk!
http://farm4.static.flickr.com/3207/2817608510_01eaa629ea_o.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, záhadně jsem vyrobil hrubku :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 earth: tak pokud si právě ten detektor viděl a nedošel si v půlce "reportáže" do stavu nirvány, kdy si už nevnímal nic jiného, pak si taky musel zaznamenat onen druhý pohled, kdy svědci právě tvrdili, že daný den Eldridge zvesela a v klidu hnízdila v přístavu a nic výjimečného se nedělo... navíc mariňáci, co měli údajně při onom experimentu zemřít buď na této lodi vůbec nesloužili a nebo proti všem tvrzením žili v poklidu dál... v roce 65 vyšla sci-fi kniha Neviditelné horizonty, která se nesetkala s nijak zvláštním úspěchem, nicméně měla dva velké fanoušky, kteří pointu trochu překopali, zahalili jí větším tajemnem, hodili do doby "minulé" a v roce 1978 vydali jako "zaručeně pravá fakta"... v roce 79 vyšel článek v novinách, který z této pohádky čerpal... no a od té doby tu máme ten úžasný Philadelphský experiment...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A. Einstein taktez studoval jadernou energie a jen ciste nahodne na Hiroshimu a Nagasaki spadly 22kt a-bomby. Particle Accelerator jen ciste nahodne bude pozdeji umisten na bitevnich vesmirnych lodich, az jej zmensi vyzkumy Velkeho tresku na velikost umistitelnou na bitevni lod, v podobe Alpha Particle Accelerated Canons. V pozdejsich verzich beta a gamma ;-)

V kazdem pripade at vedatori zkoumaji, kvantova fyzika je budoucnost pro tuto primitivni planetu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 tvrdak: obávám se, že tenhle gordon freeman by neuzvedl ani ono páčidlo, natož s ním něco nebo někoho praštil...
málokdo z toho má dobrý pocit, ostatně stejně jako se lidé báli, že když vlak překročí 30km/h, tak v něm všichni umřou... postupem času se ukázalo, že to samozřejmě není pravda...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 sniper29a: od studia k realizaci vede dlouhá cesta... studiem sice byla nastartována určitá cesta, nicméně bez Oppenheimera by těžko byla dokončena...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedno zaujimeve pouzitie LHC je tu
http://xkcd.com/474/

a co sa tyka toho umierania pri 30km/h, tak hej, take nazory su uplne pochopitelne.

Co sa tyka ciernych dier... nemam rad kretenov a idiotov... casto sa volaju "zakaznik" a su pohromou... a su tak dobre informovani ze sa ich vsetci boja.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro bleskovku UTÍKEJTE!!.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Spuštěn největší urychlovač na světě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To video nemá chybu, díky za link. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je predvcerejsi zaznam kamer z paralelniho vesmiru (jeden z tech, kde stavi v terminu)
u nas (s dvouletym zpozdenim) to zatim vypada fajn http://cms-project-cmsinfo.web.cern.ch/cms-project-cmsinfo/Media/CMSeye/...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víte, že projekt tohoto urychlovače má krycí název "Black Mesa"? ;)
Nicméně mnohé teorie zde v diskuzi mi připomínají jistou sci-fi povídku (autora ani název si nepamatuji), kde je popsán vznik lidstva jako následek přistání emzáků na Zemi, kteří zde vylili splašky z lavóru a jeden v tom zamyšleně točil doleva pohrabáčem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda ti maji ale ZATRACENE trvanlivou webkameru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ty ofiko kamery nejsou nic moc... aktualizace jednou za pět minut, z toho jedna mimo provoz... nevim, to nemůžou aktualizovat záběry alespoň každých deset vteřin? takhle ani nebudu vědět, jestli se mám schovat do krytu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> misticjoe:
LOL, schovat do krytu :))) Myslím, že ten "kryt" si tě schová v takovém případě sám ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikymauz: myslíš tím asi Stanislava Lema a jeho povídky s Ijonem Tichým :-) - ano, to je velmi kvalitní, vážné a přitom velmi humorné čtení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

misticjoe: Pokud nemas raketu schopnou doletet na stabilni obeznou drahu, jsi stejne nahrany. (Krome toho, co bys pak na te obezne draze delal ? A co bys jedl ?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jedno je jiste a staci si to pouze a jen domyslet .. vzdyt mi zijeme v urychlovaci .. neb nikdo nevi jak mohl vzniknout vesmir,velky tresky plesky atd. kdyz nikdo nevi jak a z ceho ... proste kde nic neni ani smrt nebere .)takze existujem v nejake trubce a az nekdo vypne proud tak bude me mit po hehe :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hkmaly: jedl by cerne diry, pry je v nich hodne energie :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NOX : no cement :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.