Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Spyware z Ubuntu nezmizí, „šmírování“ ale půjde globálně vypnout

Hlavne si uvedomte, ze to zminene "smirovani" dela temer kazdy program, ktery denne pouzivate. Tj. predevsim prohlizec, ktery tech informaci muze nasbirat nesrovnatelne vice.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co když někdo nepoužívá prohlížeč?

Mimořádně souhlasím s panem Ježkem - mají dělat Ubuntu (placené) a pak Dumbuntu FREE případně kombinaci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tou poznámkou pod čiarou sa snažíte vyvolať diskusiu a čitatelia diit na to nepočujú. Kde je asi problém? Žeby im to až tak nevadilo, že niekto niečo zbiera? Ako napísal diskutújúci nadoi mnou, oveľa voac údajov o nás získavajú "nevinné" prehliadače. Nezabudnime aj na to, že dobrovolne kopec informácií o sebe rozširujeme (facebook, google+) a vôbec neremcáme. Keby toto bola prvá služba, čo to robí, tak budiž. Ale milión prvá, to už nestojí za povšimnutie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

u "nevinného" prohlížeče mám různé způsoby jak tyhle věci omezit / zrušit. U ubuntu to možnost nebyla. Je ale fakt že ubuntu se už stává produktem jen pro ovce které soukromí zatím nezajímá, takže jaksi mizí lidi co by o tom diskutovali.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale byla, slo to omezit /zrusit odinstalaci unity-lens-shopping.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A nastavení soukromí co už je v Ubuntu tak jako nefunguje?

http://cdn.imacify.com/wp-content/uploads/2012/11/ubuntu-privacy-setting...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možnost toto sledování vypnout jednoznačně chválím, pro někoho je to pohodlné a pro většinu ne. Jak píše autor je vidět, že když něčím naštvou komunitu tak uměj uznat, že to nebylo ono a něco se děje.
Jinak u finanční podpory Ubuntu mi chybí volba výběr rozhraní při instalaci. Na Unity nadávám kudy chodím a instalovat stroj s Ubuntu a pak tam další čas cpát cinnamon s tím že systém je zasviněnej něčím co nikdy nepoužiju a dopředu o tom vím. Na stranu druhou kdo tohle může s W8 říct :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

http://www.linuxmint.com/

Pokud nevyhovuje někomu v Ubuntu rozhraní Unity, tak nač používat Ubuntu, když jsou tady distribuce, které jsou prakticky ubuntu jen v jiném kabátku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda osobne me varianta, ze by se prepinani smirovani davalo uz do kernelu, spis desi. Proc se nevyuzije nejakeho existujiciho rozhranni? Napriklad by mohli vsechny smirovaci services mit na bigbrother.ubuntu.com a vypinat firewallem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak jste proboha přišel na to že by se "šmírování" dělo v kernelu? Pokud chcete vypnout všechny šmírovací služby tak dejte do firewall rules pravidlo block:all (a nebo silou vytrhněte ethernet).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste už jak Stallman. Říct že je v Ubuntu spyware je přehnaný. Posílaný data nejsou na jméno ani na žádnou virtuální identitu ale jsou zcela anonymní, takže se z toho nedá vytvořit profil ani virtuálního uživatele.
Za spyware by jste pak mohli označit i všechy! weby co používají (nejen)cookies (takže všechny).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.