Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Spadla AMD na čtvrté místo na trhu s procesory?

Příště porovnejte čistý zisk výrobců cpu(specielně AMD) a výrobců FMCG jako prádla a ponožek Bellinda, Hartmann rico, Matonni, pekáren Delta a pod.
Co víc vynáší .-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mna skor z tej tabulky zaujala pozicia nVidie. Ta sa uz dlhsie snazi presadit prave medzi Arm vyrobcami. Ved Tegru 3 tlaci kde sa da, minuly rok pomali nebol tablet od kazdeho vyrobcu ktory by neobsahoval Tegru. Tento rok zasa bude tlacit Tegru 4, a pritom je len mierne nad naprikla TI ktory uz z Omapmi z mobilneho trhu vystupil. Netvrdim z je to pre nVidiu tragicke ale byt managerom Arm/Tegra divizie tak sa zamyslim. Aj ked tam maju 29% narast.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

U mě doma je na tom v "Marketshare" AMD lépe. Intel 60% (desktop, server, notebook), AMD 20% (desktop2), Samsung 20% (SGS3).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak u me take ma AMD lepsi marketshare ale ja nejsm reprezentativni vzorek (1x FX-6300, 2x Opteron 240HE, 1x Turion N40L, 1x Turion II P560, 0x Intel, 1x Smasung (Galaxy Pocket))

Ikdyz tech armu byt nevyuzivanych bude vice (par rozbitych mobilu, nejaky ten router...)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nějaká ta pračka, televize, set-top box/satelit? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A u mě je to suverenní. 100%AMD (1xPC). Plus nokie, ale odkoho ho má a jestli ho má, nevim.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A kde jsou všichni čínští výrobci? AllWinner, Actions Semiconductor, RockChip, AmLogic...? Neche se mi věřit, že by některý z nich dodával méně čipů než třeba Sony Ericsson nebo nVidia.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naše narážka sčítání hrušek s jablkem se ale týkala třetí příčky, kde je sečtena produkce Samsungu s čipy, které si v jejích továrnách nechal vyrobit Apple.
Jedine co je na chipu Apple je to nakouslé jablko v logu chipu.Vše ostatní je práce Samsungu
Příklad "Apple" A6
Jadro je ARMv7-A v licenci ARM, grafické jádro je v licenci Imagination Technologies s tim, že samotna implementace do křemiku a propojeni je dilo Samsungu. Celý paměťový subsystém včetně 1GB LPDDR2-1066 je zcela v režii Samsungu.
Vyroba, pouzdření opět Samsung.
Proč by se měl tento chip vykazovat jako výrobek Apple fakt nechápu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože s touto logikou by se polovina ARM čipů, které jsou postaveny na ARM-licenci (případně doplněné IT grafikou, pokud zákazník nechce Mali) musela vykazovat jako výrobek TSMC, což by podobný žebříček činilo ještě nesmyslnějším.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.