Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k STAVÍME: Raspberry Pi 3B+ jako PlayStation 1

Já použil zapojení RPI z přiložené stránky. Image disku který tam pán poskytuje už je nakonfigurován přímo pro funkčnost v PSX case a proto fungujou i tlačítka na GPIO. Maká to suprově. Jsou v tom nainstalovány všechny emulátory. Stačí jenom na externí flashku dát složku retropie-mount . V ní pak bude složka BIOS a roms. RPi si po zapnutí s připojenou flashkou udělá do složky roms další složky podle emulátorů co jsou nainstalovaný. Pak stačí nakopírovat cokoliv dle potřeby.
https://www.retrocution.com/2019/01/02/playstation-classic-retropie-imag...

Edit : Nezapomeňte na RPi 3B+ dokoupit sadu chladičů !!! Jinak se dost hřeje a snižuje výkon. U některých her je to dost znát. Já mam sadu chladičů z Alzy a ještě to ofukuju ventilátorem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak se řeší licenčně ty BIOSy, které vlastní SONY? ;)

A ePSXE ftw, PC master race! :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

osobně bych rovnou koupil něco na způsob pandora boxu 6+ za pár kaček se vším všudy :)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Paradoxně to jsem vůbec nezkoumal. Veškeré dostupné BIOS soubory jsou volně ke stažení, ale licenci jsem nezkoumal. Navíc se nikde ani nezmínilo, že by šlo o problém.

Nicméně emulátor funguje i bez BIOS souborů, jen při spouštění her řve, že mu chybí soubory a grafika je o trochu horší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ze se to nekde na internetu vali jeste neznamena, ze je to ciste ... A pokud bych psal clanek tak bych se podival jak to s legalitou je.

Nektere konzole se totiz opravdu daji emulovat legalne, treba na steamu lze koupit hry co vysli puvodne pro Sega Mega drive a jsou to puvodni romky jen obalene emulatorem a po instalaci si je z adresare muzete vykopirovat a pouzit v libovolnem jinem emulatoru (maji to napsano i ve FAQ)
Nebo se takto daji koupit hry pro NEOGEO atd.

Ja mam emulaci rad a venoval jsme ji spoustu casu, ale je treba rici, ze jsou veci co nejsou ciste.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proti SONY šel kdysi dávno Bleem! - https://en.wikipedia.org/wiki/Bleem!

Sice právně vyhráli, ale díky soudění se zkrachovali. Tuším, že platila pak nějaká premisa ve smyslu, že si můžete tu ROM/BIOS z konzole stáhnout do svého emulátoru za předpokladu že danou konzoli vlastníte a nijak to nešíříte dál, což mi přijde OK, ale netuším, zda se to nějak nezměnilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Nezapomeňte na RPi 3B+ dokoupit sadu chladičů !!! Jinak se dost hřeje a snižuje výkon
> ještě to ofukuju ventilátorem

Sorry ale to nema smysl. RPi 3 + sada chladicu + ventilator = jsem na 50+ euro. To uz si muzu rovnou koupit za vicemene stejnou cenu Odroid C2, je to pasivne chlazene, ma to 2x vic ram a ~2x rychlejsi CPU. Nebo nekterou z X dalsich SBC masinek. Emulatory her na tom pobezi taky, RetroPie je jen jedna z X distribuci ktera v pozadi pouziva tu samou emulatorovou knihovnu (libretro).

RPi je fajn na nektere veci, ale jinak je to brutalne zastaraly hardware, ktery ani neni nejak zvlast levny, kdyz porovnam s konkurenci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Veru, odkedy sú Allwinnery slušne podporované v Armbiane, tak OrangePi je úplne super voľba pre úplný low-cost. Jediná škoda, že veľa dosiek má napr. SATA alebo GBIT len cez USB bridge... Obmedzuje to použitie v NAS, kde netreba závratný CPU výkon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne coby CRT puristovi toto reseni vyzniva naprazdno. Stejnou spise lepsi kvalitu ziskam pouhou instalaci emulatoru do Windows 10 na noutbuku. A pro opravdovy zazitek tu jsou miliony skutecnych konzoli a k nim udelatka jako PSIO pokud se chcete vyhnout CD ROM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

az bude PSIO nekde za 20doliku tak si to klidne poridim :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rovněž si potrpím na originálu, ale když už staré PSko nefungovalo, proč to nevyužít jinak. Navíc mimo PSka tam je i jiný emulátor a když zrovna nechci hrát, můžu koukat na oblíbenou epizodu seriálu.
Ale rozumím, originál je prostě originál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

www.lakka.tv + beetle psx

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.