Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Steam Controller: poslední část útoku Valve na MS Windows

Je fajn ze Valve robi konkurenciu zabehnutemu duu MS/Sony ale nemyslim ze ma tento kontroller nahradit mys, nech to prezentuje PR ako chce. Proste to je len dalsi, v niektorych veciach prerpacovanejsi gamepad. Pri mysi clovek hybe s celou rukou kdezto na gamepade je pohyb len pomocou palcov. Ta presnost a rychlost sa proste ani neda zrovnavat a je zbytocne pretoze to vedie len k flamom. Proste mys je rychlejsia a presnejsia, na druhu stranu hry optimalizovane na gamapde sa daju celkom schopne aj na tom gampede hrat. Docela by ma zaujimalo aka bude zivotnost tej haptickej plochy.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Teba pohana naka urgencia sa vyjadrovat k tomu istemu napriec vsetkymi serverami ?
http://i.imgur.com/GTHdyRF.jpg

Este keby si vypotil nieco fajnove, ako tuna BTJ, ktory ma trolovaci diplom, tak nepoviem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak odpoviem Vam v kvalite vaseho prispevku. Aspon som nieco zmysluplne napisal na rozidiel od nicnehovoriaceho Vaseho komentaru ktory akurat vypoveda o Vasej uchylnej potrebe sledovat ludi co pisu napriec servermi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Par dni zpozdeni, ale prece:o)
Do pulky clanku jsem si myslel, ze je to kopie z zive, asi je to doslovny preklad z valve stranek:)

Ale jak se dalo cekat, valve predstavil (doslova) jeden propadak za druhym:o) Nejdriv mel delat novou konkurencni konzolu a debutovat s halflajfem 3 .... nakonec nevyrobi nic, jenom nakreslil kartonovy PR obrazek s nejakym neurcitym nevykonnym PC na pozadi, udelal vlastni distribuci linuxu s predinstalovanym nejakym steamem a softem schopnym zobrazit streamovane video ..... a nakonec uplna bomba, nakreslil ovladac, ktery nejspis navrhoval podprumerny student designu na posledni chvili pred vikendem:o) Vypada vazne priserne ......

V realu to tedy bude tak. Koupite si nabusenou PC masinu s windows, vlastne se predpoklada, ze ji mate ...... pak si koupite dalsi PC do obyvaku, bud kterekoliv HTPC nebo neco, co bude mit nejake malinke logo s napisem steam machine .... do te dle chuti muzete nainstalovat steamos ...... a k tomu celemu si koupite nejaky univerzalni herni ovladac, klidne treba zas neco s logem steamu .....
A cele to bude o tom, ze bud si na tom svem HTPC pustite nejakou nenarocnou hru primo nebo nechate hlavni PC oddrit praci + zaenkodovat stream a pres LAN to posle do HTPC, ktere to dekoduje a zobrazi na televizi .....
Vnucuje se myslenka, ze kdyz uz budu do obyvaku tahat LAN kabel, proc si nekopit napriklad delsi HDMI a USB kabel a nespojit hlavni PC s televizi rovnou (ja to treba presne takhle mam, BTW) .... pro PC je spousta HTPC softu, ubyla by latence, zatizeni diky enkodovani a podobne a hlavne cena za ten HTPC:) A rovnez se vnucuje myslenka, ze cely tenhle steam nesmysl vymysleli cca pred tydnem, kdyz se jich nekdo zeptal, jak to bude s tou novou konzolou jako konkurecne k xboxu a PS a kdy vyjde HL3:) Takze myslenka, ktera logicky vytane na mysl je, ze to bude stat uplne za hovno a za pul roku si na to nikdo ani nevzpomene .....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jé BTJ se nám probudil :))
1)To streamovani tam je jen jako moznost k legacy hram, ktere na linux nebudou. Pokud si koupis neco hodne slabeho, tak to bude jen na to streamovani, ale treba filmy nebo prohlizec ti pobezi i bez zapleho pc :) ale je pravda, ze me taky napadlo to s tim usb a hdmi kablem
2)Valve ma s steamos jednu vyraznou vyhodu - bude především na hry, takže tam mohou optimalizovat do nekonečna a pak to může být tak, že ti hra v steamos poběží třeba i 2x rychleji, jak na uzavřených windows, které jsou v dnešní době děláné pro profi sféru (nepočítám win8). Uvidíme, kam to dotáhli. takovej left 4 dead bezi v bete udajne lepe, jak na windows.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Muzou optimalizovat leda hovno, kdyz neni presne predepsany HW jak na konzole ..... za rok by mohl vyjit clanek o steam machines, kdo mel pravdu:) Ja rikam, ze neco slibili, tak aspon neco museli ukazat ... vzpominam na ten clanek jak tu byl, jaka to bude bomba ty konzole, uz tenkrat jsem rikal, ze to je pi*ovina a nakonec ani zadna konzola neni ..... tak uvidime jaky uspech bude mit valve s nekonzolou:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak existuji W8 (dokonce W8.1) enterprise, ktere jsou jen pro business sferu ....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prosimtě klid, ty vyjdou až 15. a bůhví v jakým to bude stavu (doufám že ne jako 8.1 co jsem dostal s ejsrem protože ty nabíhají pomalejš než 8)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) Streamování není jen jako možnost k legacy hrám. Měla to (by) být killer funkce - proto taky spolupracuje s nVidií (jenomže to ti Ježek nenapíše protože je to fanda AMDčka, radši to zamlčí a pak s pompou napíše do oslavného článku jak je to Valve dobré), bez zapnutého pc to jaksi poběží, ale leda tak že bys streamoval nějakou hříčku z tabletu (i tato možnost streamingu měla být, resp. z PC streamovat na tablet).

2) A jakou výhodu mě "herní" StreamOS přinese proti třeba OS v konzolích, které jsou optimalizované od začátku a troufnu si tvrdit, že i ve větší míře protože za A vydělávají a za B jsou realitou a neexistují jen ve hlavách Valve

Ad L4D2 - velmi, ale opravdu velmi bych doporučil si to najít protože ten "hyperboostL" co tu tenkrát Ježek sliboval (3x rychlejší protože přece non-mrkvosoft OGL) je víceméně NULA-10% na stejné mašině (našel jsem víceméně low-endy, ale na druhou stranu ona to žádná nová herní bomba taky neni, že)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pohybovalo se to tuším někdě mezi 10-15%, ale i tak je to úspěch, na to, že vše běží na linuxu pomaleji :) tím poměrně dokázali, že optimalizovat jde.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pohybovalo se to tuším někdě mezi 10-15%, ale i tak je to úspěch, na to, že vše běží na linuxu pomaleji :) tím poměrně dokázali, že optimalizovat jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

precetl jsem jen prvni radek prispevku od BTJ, to me stacilo, nic noveho nez ze "to neni od MS je to knicemu" se stejnak nedovim :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenze on ma vicemene pravdu, Valve zatim nepredvelo nic revolucniho. To uz ma vetsi sanci AMD prosadit ten svuj "GLIDE".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně! Valve nás (resp. vás) tahá skoro rok za rypák a nepředvedlo lautr nic zato cíle si stanovilo tak vysoko, že bude dělat konkurenci konzolím. Ježek jim to žere a vychvaluje je pomalu denně ikdyž nepředvedli opravdu lautr nic (pouze posouvají termín). Jak funguje ovladač si můžete přečíst všude jinde než na diit.cz (beta ovladač, bez displeje).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No už vidím, jak si 150 milionů majitelů PS3 a XBox 360 běží koupit Valve, které jim nic nového nepřinese...:-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepřestvá mě udivovat, že tu Ježek slibuje funkce, o kterých neví ani samo Valve. Opravdu je nutné lhát?

http://www.engadget.com/2013/09/28/steam-controller-dev-reactions/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě doplním, že Valve na ovladači pracuje více než rok http://webhosting.web.com/imagelib/sitebuilder/misc/show_image.html?link... a teď si přdstavte jak dlouho by jim trvalo postavit "konzoli" natožpak konzoli, která má být konkurenceschopná (myslím tím opravdu schopná a ne jako Ježkem vychvalovaná otevřená a já nevim co všecko OUYA z které je takový propadák, že se Ježek ani neráčil sesmolit oslavný článek jak dopadli udatní otevření vývojáři)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Středová obrazovka je pak pochopitelně dotyková. Rozlišení Valve neupřesnil, pouze uvedl, že je vysoké."

- Žádná středová obrazovka tam pochopitelně není prolhanče, měl by sis to zjistit než vypustíš takovouhle lživou informaci! Taky by mě zajímalo kde jsi vzal blaf, že ten displej (který tam tedy není) není pouze o dotyku ale i o cituji "ale o fyzickém stisknutí této „tlačítko-obrazovky“. To je jako co? Asi trochu StarTrek ne? :D

"Gamepad je navržen jako otevřený, lze jej tedy hackovat."

- Tak to je snad jasné, s Linuxem lze hacknout i kávovar. (Bože muj kam na tyhle blafy chodíš?) Normální člověk by napsal, že jde jouypad předefinovat nebo libovolně navolit (což je úplně normální jak na pc tak na konzolích), ale ty né, ty napíšeš, že jde "heknout" :D

"Můžete si klidně koupit tento gamepad a spokojeně jej používat s hrami na Steamu pod Windows"

- Tak předně by mě zajímalo kde si ho klidně koupím (opět tedy lež). A druhak si trochu protiřečíš - otevřený hacknutelný ovladač a najednou fachá jen s hrami na Steamu? Ale ale, to se mi nezdá jako typický rys otevřenosti :D

"Pro dnešek vynechám osobní komentář, jelikož by bylo v článku asi příliš superlativů. Nechám si to celé pár dnů uležet v hlavě :-)…"

- Hrubý nesouhlas. Napřed si to nech uležet když to nedokážeš pobrat a pak o tom něco napiš. Opět jsem pro abys o tom pořádně lhal (nebo lhala, podle toho jak se vyspíš :D). Jen tak dál ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš ten displej (který tam není) co je na obrázku a na stránkách Valve je "In the center of the controller is another touch-enabled surface, this one backed by a high-resolution screen."

A obecně, jak čtu ty tvoje reakce na psaný text, ty máš dost hodně problém s chápáním psaného textu co?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U mě je primární problém, že mám problém pochopit lež - toť jest víceméně vše. A co fakt nesnáším je když mě někdo krmí neustále a opakovaně. Jinak v zásadě problém nemám.

BTW co je napsáno na stránkách Valve je mi fuck, čtu to co napsal tady pan vrchní lhářa pouzeporovnávám s realitou, která je (bohužel pro Ježka) taková, že tam žádnej displej není a žádnej ovladač beta2 s displejem není - ten se objeví až min. za čtyři měsíce kdy bude feedback z beta programu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A popravdě nějaké válečné tažení na Windows z toho dělá taky jenom Ježek, nikdo jinej si tohle nedovolí napsat (a že jsem těch článků za poslední dva dny prošel fakt hodně). Tady je akorát tak vidět, že je Ježek klasický militantní linuxák, který se nebojí otevřeně lhát.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Valve představilo ovladač s displejem, článek je o tom, co představilo Valve. A Ty tvrdíš, že tam žádný displej není, tak kdo tady vlastně lže?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Valve ukázalo render s displejem, dalo do oběhu kontrolery bez displeje (viz. pravý dolní roh ve zdroji + linky na první dojmy co jsem sem dával). Ježek tu ovšem tvrdí, že ten displej funguje jedna báseň plus kolem hází výrazy jak ze startreku. Nevím co je na tom nepochopitelného.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je realita http://cdn2.store.steampowered.com/public/images/promo/livingroom/rljKew...

http://www.engadget.com/2013/09/28/steam-controller-dev-reactions/ - zde bych si dovolil upozornit na červený koberec, je to ten samý kousek jako je ten avizovaný.

Pokud lžu tak bych tedy poprosil o reálnou fotku padu s displejem a odkaz na API (to je přece zapotřebí když už teda ten displej existuje ne?) ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš fakt problém evidentně. Takže když někdo něco představí, a někdo o tom napíše článek, tak lže, protože ti neukázal fotku, co někdo teprve představil (a on se dá kupodivu představit i koncept, nemusí to být hotový produkt). Do téhle diskuse já s tebou fakt nejdu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Valve představilo možná tak vizi ovladače s displejem nikoliv ovladač protože ten je bez displeje a tedy i bez těch Ježkem poměrně živě popisovaných funkcí protože ty ještě nikdo nikdy neviděl, viděl akorát tak 4 mechanické čudlíky a basta. Přer to nejede vlak.

Kdyby to tu Ježek popisoval jako tu vizi nebo koncept tak ok, ale on to tu popisuje jako hotovou věc úplně stejně jako před x měsíci sliboval Valve konzoli...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rád bych si ten ovladač klidně koupil jak mě tu Ježek tvrdí, ale ono to jaksi koupit co? Ano, nejde. No a teď mě tedy povězte jak je to možné, že to koupit jednoduše nejde, ale zároveň Ježek nelže :D A to bohužel není jediná věc... Už se chápeme?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych doporučil přečíst si ZDROJ kde je kupodivu i ta zmínka o displeji a koneckonců i ty rozdíly mezi současným a budoucím ovladači.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to možné? Protože jednoduše nechápeš psaný text, už jsem ti to jednou říkal. Evidentně jsi ještě sklerotický.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ale vždyť má pravdu. Valve velkohubě představuje jeden obrázek za druhým a redaktor z toho věští konec Windows jako herní platformy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Všechny předváděčky jsou velkohubé, od toho jsou. Investory by člověk asi moc nenadchnul, kdybych svůj výrobek představil slovy "bude to relativně dobré".

A která věta konkrétně věští konec platformy Windows? Tak nějak ji nemůžu v textu najít.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Autor nevěští konec Windows jako herní platformy, ale protěžuje Valve ve všech článcích, jako by se od zítra mělo hrát už jen na Linuxu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže tady, pod tímto článkem, celou dobu mektáte o všech ostatních článcích? To si ze mě asi děláte prdel že? To jste ještě větší retardi, než jsem si doteď myslel.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hele, ja jsem taky vymyslel ovladac http://i.imgur.com/Yuot8Fx.png
a netrvalo mi to ani rok a nevypada ani o moc hur:o) Uz jen cekam az se netrhnou dvere s vyrobcema, co to budou chtit vyrabet:o)

Ale jako fakt, valve jedinou konkretnejsi vec, kterou vydali je obrazek nejakeho ovladace, ktery muze byt naprosty propadak, protoze podobnych ovladacu jsou stovky ......

Osobne me nejvic pobavilo to, ze ty trackpady maji byt na FPS lepsi nez mys, valve asi moc na core hrace nemiri, kdyz si dovoli vypustit takovy nebezpecny blabol ....

"Opět jsem pro abys o tom pořádně lhal (nebo lhala, podle toho jak se vyspíš :D)" ...... 10/10 :o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.