Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Stolní DVD+R/RW rekordér SiGMATek PVR-1210

No kdyz si tam zkousel LG mechaniku a pises, ze to nic novoho neprineslo, co treba podpora cteni DVD-RAM medii. Sice pises, ze UDF neumi, ale RAMky se daji nahravat i v ISO ?!?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že to s tím kousáním nebude až taková hrůza, pokud tomu člověk dává formáty a média, který přístroj podporuje...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prosba

Zkuste ke stolni vypalovacce pripojit jinou PC ATAPI DVD mechaniku.
Moc by me zajimalo co to udela. :-]

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Než pro tento rekordér půjdu do obchodu, počkám si tak na 3 až 4 revize firmwaru (a pád ceny o 1500:-) ) a bude to velmi dobrý přístroj.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co ma prekvapilo, ze nepodporuje citanie DVD+R DL. Mam doma Sigmatek XM-400 Pro!, co je pomaly rok stary model. Mam napalenych asi 10 filmov na DVD+R DL a prehra ich bez problemov. :/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ludek: Zkusili jsme. Je to v te recenzi popsane.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Celkem zajimave mel sem na nej zalusk ale uff diky clanku nekoupim radeji prisetrim a pujdu do

SENCOR SHR 8108 stolní DVD+R/W + 80GB HDD rekordér, DVDR/W, DivX, XviD, MP3, CD, JPEG
da se sehnat za 9500 kc

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a nebo tenhle
H&B DRX-430 stolní DVD+R/RW rekordér, DVDR/RW, DivX, XviD, SVCD, MP3, MPEG-4, CD, JPEG
ten se da kolem 7300
ovem chtelo by to takovoudle super recenzi....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2m: souhlasím s tebou, taky bych uvítal recenzi na nějaký dvd rekordér. Teď když je v oblasti dvd palíren do pc celkem mrtvo, bych o nějaké takové recenze moc prosil!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bacha na Omega média, "výrobce" je podvodník nonplusultra, a distributor Jasamedia neposílá ani to co si objednáte. Místo Omega (Fuji) jsem obržel Omega - Tayo Yudeny, samozřejmě falešné, takže podprůměrný zápis na Pioneeru 108 i LiteOnu 1673.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Radsi prihodim tisicovku a koupim si PANASONIC. :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen malá poznámka-Prima VPS vysílá,není však tak spolehlivý jako na ČT.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten videorekordér Panasonic mám. Je dobrej, ale ze všech videí, co jsem kdy měl, má nejhůře vymyšleno programování - o spoustu nahrávek jsem přišel jen proto, že jsem je nenahrál. Důvodem bylo to, že se video musí, pokud má něco nahrávat, "vypnout" tlačítkem "Timer". Když na to člověk zapomene (třeba si něco naprogramuje, vypne pomocí tlačítka "Timer", později si ještě něco na videu přehrá - ale ještě před tím, než se vysílá naprogramovaný pořad, a pak vypne tlačítkem On/Off), tak se nic nenahraje. Už jsem si několikrát přál mít konstruktéra této vymoženosti po ruce, abych mu zakroutil krkem!!! KUA FIX!!!
Omlouvám se za off-topic, ale tohle jsem musel říct.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> Tlamik:
Čéče, je to divný, schválně jsem to ještě teď večer zkusil, ale ani to nefunguje. Dal jsem normálně v ISO formátu na DVD-RAM Nerem nějaký jinak přehrávatelný soubory, stejně tak jsem na jiné DVD-RAM zkusil dát klasické DVD-Video. Obojí se hlásí jako Unknown Disc. Ta mrcha si snad hlídá i typ média :-).

>> George:
Mno, není-li VPS spolehlivý, pak je na nic ;). Takže preventivně i z primy si nahrávám plus mínus nějakou tu desetiminutu ;)

>> StreamLine:
Na tenhle způsob timerování jsem zvyklej už z jinýho staršího videa, takže mi to zase tak moc nepřišlo, ale jinak jsem si zvykl. Moc se mi na něm líbí např. to, že když si chci něco "zatajmrovat" a vim, jak jsem na tom s pozicí na kazetě, tak nemusim vůbec zapínat televizi, dá se to i s tím malým blbým displejem na videu (jak přes ShowView, tak i klasický ruční načasování).
Mě na něm vadí njen to VPS/PDC, což je ale asi vina ČT, kde jedině to používám. Totiž po nahrání pořadu dost často to načasování v seznamu zůstane a video je stále v timer režimu, jakoby čekalo, že to ještě někdy (za den, dva, měsíc ...) bude pokračovat. Mám dojem, jakoby ČT nevyslala signál o tom, že je konec pořadu, ale místo toho vyslala signál o pauze, takže to video furt čeká na nějaký pokračování. A je to taky jak kdy. Přesnou příčinu neznám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Wift: Nemám pocit, že by to byl problém ČT. Mám 2 videa s VPS (jedno JVC S-VHS a jeden Grundig) a u obou funguje korektně. Zato Prima je zcela mimo. Občas mi to u ní VPS identifikuje, ale pak se to zapne podle nastaveného času, ne podle začátku pořadu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Ak mas este moznost, co toto: pripojit k tomu PC mechaniku a skusit palenie na DVD-R(W). Som zvedavy ci si to rekorder dosleduje, alebo sa bude spoliehat ma FW mechaniky, ktora uz bude ina a bude to fungovat :-). (clanok som cital, ale je doba aka je a mozno mi uz nieco vypadlo)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V každej podobnej recenzii by som požadoval porovnanie trvanlivosti záznamu na DVDR a VHS. Aby sa nedošlo do extrému, keď jeden známy si najdôležitejšie videá z digikamery efektne editované na PC zálohuje na kvalitnej VHS kazete pre každý prípad. Z vlastnej skúsenosti vie, že 20-ročné VHS si bez problémov pozrie, ale dnešné DVD shit-médiá ...? Osobne tvrdím, že nespoľahlivosť médií túto technológiu raz ZABIJE !!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chyba mi zhodnotenie kvality obrazu (kvalita tuneru) na roznych kanaloch.. v tychto lacnych MTK based DVD rekorderoch su tunery poriadne smejdy.. mal som v rukach Cyberhome 1600 (ten isty chipset, velmi podobne menu), ktory je sice lacny, ale kvalita obrazu z tunera je katastrofalna! Aj kvalita MPEG2 kodera je od MTK horsia ako napr. Philips chipsetu (HQ na MTK chipsete je horsie ako SP na Philips chipsete), i ked to mozno opravi novy fw.. este aj DVD/Divx rekordery na LSI chipsete maju kvalitnejsi obraz a kompresiu (napr. predchadzajuci model od Sigmateku)..
Predpokladam, ze ten prehravac neprehra XviD s GMC.. aspon Cyberhome 1600 to nevie!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Ja ma jeste historickeho Panasonica 450ku a ta pokazde zustane v rezimu Timer a nikdy nezmizne zaznam o nahranem poradu VPSkem. Pokud to vsak nekomu jinemu funguje spolehlive, tak bych to videl na nejakou nekompatibilitu nekterych starsich a mozn ai novejsich Panasu s CT :-)
Mne to teda blbne pokazde ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám problém. Snažím se přepalovat originální CD přes Alkohol. Po vypálení mi Alkohol napíše že vypalování proběhlo úspěšně, ale při spouštění takto vypálených her mi chybí Crack a já nevím jak tento problém vyřešit nebo obejít.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Machís: To máš smůlu, musíš se ptát jinde, tady to je o něčem jiném.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli nema DVB-T tuner, tak bych si ho nikdy nekoupil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diky za test - alespon vim co si NEmam kupovat. Nedostatku ma vic nez dost. Pripada mito, ze to usily hodne horkou jehlou. :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle manualu u meho videa (nejaka slupka watson), je normalni, ze timer zustane i po nahrani poradu se zapnutym VPS/PDC. Pry je mozny posun poradu az o 24 hodin a tak proste video ceka, jestli porad opravdu skoncil, nebo se k nemu jeste neco odvysila.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT) Podle popisu VPS/PDC kterej jsem nasel zde: http://de.wikipedia.org/wiki/Video_Program_System a take mych skromnych znalosti, se VPS kod poradu vysila nepretrzite po celou dobu, co je danny porad vysilan, cili neexistuje zadny start/stop kod. Takze pokud video po ukonceni nahravani nerozpozna konec, resp. neodstrani naplanovany cas ze seznamu je to chyba videa, popr. jeho nastaveni, a ne vysilaneho kodu. 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ladislav > a Tvůj VHS rekordér má DVB-T tuner? Nebuď směšný a nehledej si záminky, já mám Cyberhoma od 10/2004 a za tu dobu mi každý řek, že by si DVD rekordér nekoupil pokud nebude mít DVB-T tuner, avšak vnitřně mi jej závidí :-) 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vcera mi prisel nejaky letak, tusim z Hypernohy a tam maji nejakeho Sencora i 80GB HDD za 9999 penez. Docela bych ocenil aspon nejakou minirecenzi az bude zase okurkova sezona.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U nás v elektru jsem teď viděl nějakýho Philipse za 5990,- a v letáku z PLUSu mají nějakou "Teslu" jen za 4990,- (Oba jsou je +R/RW bez HDD) a neumí DivX.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V Electroworldu je LG (nahrává na PLUS) za 4444, což je bomba cena :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RASTR: no, to chapes imho spatne. jestlize se nevysila start/stop, ale po dobu vysilani poradu je VPS/PCD pritomen, pak vidoe _nemuze_ poznat, jestli porad skoncil nebo byl docasne prerusen. je tedy v poradku, ze ceka, jestli se nasledujicich 24 hodin nahodou nerozjede pokracovani poradu (timer zustava aktivni po jeste 24 hodin od planovaneho zacatku poradu).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> rejdi:
Zkoušel jsem s výměnou mechaniky i DVD-R/RW - nenahrává na ně, má to ošetřené.

>> vlado:
Trvanlivost záznamu na DVD je kapitola sama pro sebe, která končí tím, že musíš vybrat taková média, se kterými máš obecně dobré zkušenosti, včetně zkušeností z diskuzí. Pokud někdo není tento "risk" ochoten podstoupit, jednoznačně pro něj není záznam na DVD určen.

>> carina:
Ano, je to ušité horkou jehlou. Je to poměrně čerstvá novinka. A ač zastávám názor, že výrobky by na trh měly chodit "hotové", u tohohle mi svítá jiskřička naděje, že se to v budoucnu zlepší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

peca) Zrejme jsi si to necetl, myslim ten link. Pokud by jsi to cetl, tak by jsi zjistil, ze pauza je realizovana vysilanim specialniho priznakoveho bitu v kodu VPS, jinak kod poradu se skutecne vysila nepretrzite po celou dobu vysilani danneho poradu, resp. nektere stanice jej vysilaji i s drobnym predstihem (cca 1min.), kdy je ale indikovana prave ta pauza, takze rekorder se stihne "pripravit" na zaznam, alespon tak to bylo drive na Ct, dnes jiz VHS-ku nepouzivam, a na DVB mi VPS nejede(alespon zatim). Ostatne ten princip je celkem logicky, VPS se vysila podobne jako teletext a pokud by se vysilal je start kod na zacatku a nahodou by zrovna nebyl rekorderem prijat, byl by cely porad v prd.li, takze takhle pitome by to vymysleli snad jen v Redmondu a mozna ani tam ne ! Pri kontinualne vysilanem VPS kodu nejake vypadky az tak moc nevadi a navic je spravny VPS kod prijat treba i uprostred danneho poradu, napr. pri vypadku el. site se rekorder aktivuje okamzite po "nahozeni proudu", takze napr. ani za bourky neprijdete o cely porad, ale pouze o nezbytne nutnou cast, kterou proste neslo zaznamenat ! Jinak nejake cekani na pokracovani poradu je naprosta pitomost, zaprve protoze jak jsem jiz napsal, vysila se vzdy jen kod aktualniho poradu ve formatu den/mesic//hodina/minuta (planovaneko zacatku poradu) + priznaky, ale zadruhe predevsim proto, ze zadny porad se nevysila na dily (snad jen s vyjimkou mimoradnych vstupu, ale ty asi nikdo nahravat ani nechce, takze budou mit VPS kod stavajiciho poradu a v lepsim pripade s indikaci pauzy v priznacich). Je treba neplest si VPS/PDC se ShowView, tam je totiz mozne po zadani kodu urcit, zda ma byt proveden zaznam pouze jednorazove, denne, tydne, ci mesicne, ShowView totiz obsahuje jen informaci o dni v mesici, nikoliv jiz o jaky mesic se jedna a navic ShowView nema nic spolecneho s kody vysilanymi v signalu, takze slouzi ciste k vytvoreni "seznamu" v rekorderu, ale to je jiz funkce rekorderu se samotnym VPS/PDC to nema nic spolecneho, tam je informace o konkretnim dni i mesici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chcel by som poprosit o radu. Kupil som si DVD rekorder JVC DR -MH 50  a mam televizor tiez JVC je to len 50hz televizor. Co som precital na nete tak je ten rekoreder velmi dobry a nema ziadne problemy s obrazom. Ale na moje prekvapenie mi robi jemne cmuhy z lava do prava take sikme su svetlucke ako keby bola chyba v prenose singalu...kupil som si aj specialny kabel Scart (za 1000sk) proste ten najlepsi co maju u nas a stale tie ciary robi....tak som skusil DVD na inych televizoroch tiez to boli len klasicke 50hz televizori(sony,OVP) a stale to robi. Tak som zobral DVD nazad do predajne a oni to tam skusili na plazme(105cm) a tak som sa pozeral a pozeral a pozeral ale ziadne sikme svetle ciary som nevidel....a maju pritom len nejaky shitny scart kabel. Naozaj som uz skusil vsetko a proste u mna doma mi to stale robi ...je to dost rusive hlavne ked pozeram vecer film....Neviete mi vysvetlit preco to je tak....mam v plane si behom roka kupit lcd ale ak to aj tam bude robit tak im to vsetkym otrepem o hlavu....aby som popisal tie ciary je to tak ako ked je nejake rusenie signalu...pritom neviem co by mohlo byt zle....Vopred dakujem za radu ....enti

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

enti: No tak to reklamuj, ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moze to byt sposobene spatnym rusenim z TV. Mne to robilo tiez(prerazali duchovia z inych kanalov), tak som si na nete nasiel zlozenia konektorov SCART kabla  a odpojil myslim dva konektory, ktore vedu signal od TV do DVD. Problem sa tym vyriesil. Tento signal nie je potrebny, pretoze rekorder ma svoj vlastny tuner a vlastny signal z anteny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím všechny a žádám o radu.
Vlastním dvd Sigmatek PVR-1210 a stala se mi tato věc: naistaloval jsem nový FW,vše chodilo v pohodě,až do chvíle,kdy jsem omylem vložil dvd s novým FW opět do mechaniky místo dvd s filmem.
Dvd zajelo,hned zase vyjelo a konec.Nyní mi svítí jen tlačítko pover a kontrolka jako když se nahrává.Jinak nic nejde ani displej nesvítí,vše je mrtvé.Když zapínám zadní vypínač tak mi to jen
toto udělá a jinak nic.Ani na obrazovce TV,na ni nedojde signál.Prosím poraďte jak zjednat
nápravu.Děkuji Buki

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moje poznámka se netýká testovaného rekordéru, ale poznámky uvedené v tomto testu. Musím se zastat TV Prima, protože ta už signál VPS/PDC používá několik let zpátky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím všechny a žádám o radu.
Vlastním dvd Sigmatek PVR-1210 a stala se mi tato věc: naistaloval jsem nový FW,vše chodilo v pohodě,až do chvíle,kdy jsem omylem vložil dvd s novým FW opět do mechaniky místo dvd s filmem
.
Dvd zajelo,hned zase vyjelo a konec.Nyní mi svítí jen tlačítko pover a kontrolka jako když se nahrává.Jinak nic nejde ani displej nesvítí,vše je mrtvé.Když zapínám zadní vypínač tak mi to jen
toto udělá a jinak nic.Ani na obrazovce TV,na ni nedojde signál.Prosím poraďte jak zjednat
nápravu.Děkuji ..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.