Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nedostupnost Surface Pro může být vyrobena uměle

Já jsem to říkal hned, že MS schválně dodal na trh malé množství, aby to vypadalo jak se Surface dobře prodává. Ostatně viděli jste někde konkrétní čísla o prodaných kusech kromě lakonické hlášky, že je vyprodáno?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak vzhledem k tomu, že úplně stejný to bylo s ARM surfacem, nečekal bych nic jinýho. Ten byl údajně taky hned vyprodaný a šel na dračku. Do teď se MS s prodejema nepochlubil, ale analyticí odhadují, že to bylo zoufalství.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Do teď MS prohlásil, že jich do konce 2012 prodal milion. Chlubením to asi nazvat nejde, ale že by nic neřekl, to jste vedle.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No já vím třeba o tomhle zdroji: http://news.cnet.com/8301-10805_3-57557112-75/surface-sales-may-exceed-1...

Ale to jsou pořád jenom odhady analytiků. Oficiální čísla od MS jsem nikdy neviděl. Pokud o nich víš, dej odkaz.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no tak tohoto sa mozu predat aj dva miliony :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, vtip s babickou a kinofilmem neznam, ani jsem ho nevygooglil.
Sem s tim prosim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

lol, taky jsem ho hned na seznamu hledal a nic ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To bylo ještě za totáče. V drogerii fronta jak blázen, tak babka si tam hned stoupne a když na ni po hodině přijde řada, tak zaplatí a dostane takovou škatulku. Otevře to a teď z toho tahá takový pásek a povídá: "Co to vlastně je?" "Už nic babi, ale byl to barevnej film..."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé. Jakmile je jakýkoliv Nexus shit vyprodaný během první půlhodiny, tak samozřejmě je po něm velká scháňka a chudáček google nestíhá uspokojovat uživatele. Ale jakmile Microsoft vydá kdejakou věc a do dvou dnů je vyprodáno, tak už hnedka je to uměle nadstrčeno a zlý zlý MS se z nás snaží dělat jen voly. Někteří lidé by se nad sebou měli vskutku zamyslet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono to muze byt u obou pripadu dany logistikou. Lod pluje myslim 6-8 tydnu a zasilky se logicky nevyplati drolit po pul kontejneru. Takze se da vyprodani vyrobit jednoduse tim, ze se pred prodejem vyrobi vyrobu, ty se zacnou distribuoval a umele se ceka az se jich zase vyrobi X nebo treba i 5x a pak se teprve rozjede distribuce kontinualne.

Neni to vubec spatny napad vhledem k tomu, ze uspesnost prodeje vyrobku IT firmy ma na akcie vetsi dopad nez prodej sam ... zijeme v dobe iluzi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To má naznačovat, že jsem já osobně zaujatý proti Microsoftu? Pak asi i zbytek světa... :-)

"Microsoft sells out of 128GB Surface Pro: Some customers fume, critics seize shortage as sign that Microsoft fumbled launch" - ComputerWorld
"Surface Pro Out, But You Can't Get It" - BYTE
"Retail Folly: Why Microsoft Surface Losses Will Result In A New Channel Strategy" - CRN
"Microsoft Surface Pro sell-out flap: Is the tablet really that popular?" - PCWorld
"Microsoft Surface Pro model sells out; skeptics say it was understocked" - The Washington Post
"Microsoft's Surface Pro Shortage Sham" - PCMAG

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdepak, nic výhradně to proti Tobě není, tady jde o ten zažitý pohled naprosté většiny světa (slovy Mistra ,,puberťáčků a ovcí"), podle kterého je, ať každý udělá cokoliv, google ten hodný a Microsoft ten zlý. Já osobně bych před 10 lety tento názos sdílel, ovšem dnes mám na tuto věc zcela jiný názor, současné produkty MS jsou skvělé (Win NT6, Windows Phone, Xbox + Kinect, škoda že neexistuje i 7-8" verze Surface), zatímco z google se stává velký bratr a to i přes to, že jejich Android je nestabilní bastl, kdy v logu z prodejní! verze ROM naleznete plno chybových hlášek a errorů, o vlastní stabilitě systému a apliakcí nemluvě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Původní Surface neměl valný úspěch mimo jiné kvůli vysoké reklamovanosti"? No nevim odkud bere autor tento zdroj. Spis si myslim ze to bylo jednak proto, ze ho prodava porad v omezene siti obchodu, a za další proto, ze nasadil, kvůli ostatním vyrobcum vyssi cenu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

...a to ještě přijde pan Ježek a začne vyprávět tu jak MS shválně dělá všecko proto aby na tom neběhal linux...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ale clanok ako na tom ktosi skusal ubuntu som niekde cital. Islo mu vsetko az na dotykovu obrazovku

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč mě to nepřekvapuje :D Zajímavé je, že OSX 10.7.2 na tom běží, pokud někdo vyžaduje kompenzaci rohů a podobné features tak stačí nainstalovat eeti (eGalax) software. Ostatně jako na Windows...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

BTW no-Xi kdepak se flákalo Hondo? http://cdr.cz/vyhledavani?r=hondo ...první kousky se dostávají na trh teprve teď, ale to problém není, vždyť je to jenom 4-5 měsíců...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem to sem pred nejakou dobou psal, ze MS muze schvalne poslat do obchodu jen velmi omezene mnozstvi, aby si mohl na chvili zahrat na Apple. A hle! :-)
Za tu cenu si to stejne nikdo normalni nekoupi. Takze zadna skoda.. :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Za tu cenu si to stejne nikdo normalni nekoupi." .... to souhlasim i nesouhlasim. Je vyhoda, ze je to v podstate x86 tablet/plnohodnotny notebook a nema to konkurenci. A kdyz si vemes, ze lidi skupujou shitoidni Samsungy za cca 15k jak otekli, tak to neni zas tak hrozna cena. To, ze si nekdo koupi vyladenou stylovku iPad za 15-20 taky nechapu, ale rozhodne to chapu vic nez treba takovy Samsung Galaxy Note za 15, to proste vubec nedava smysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda nevim, ale tak matne si vzpominam na ty hrozne fronty na novy iPhone, ktery se jeste ten vecer, na dlouhe tydny, vyprodal:o)
Jinak je usmevne neverit Microsoftu v prodejnich cislech, kdyz Ballmer rekne, ze se prodalo tolik a tolik milionu, tak se tomu da na 100% verit! Je to akciovka a kdyby si nejaky KPI vycucal z prstu, tak bude za rok s Raiserem loupat brambory:o)
A verim tomu, ze se na to fronty vazne staly a neni duvod neverit tomu, ze to obchody skutecne hnedka vyprodaly (ty nemaji s MS nic spolecneho), mit na to, tak si to taky koupim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže v tomhle případě Ballmer žádná čísla neřekl a to je divné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dá se někde ten Surface Pro u nás vůbec koupit?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Klasika. Cokoli s Windows 8 / WP je teď hned vyprodané, ale při hodnocení kvartálu vždycky vylezou dost trpné čísla. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.