Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Symantec kupuje firmu Veritas

Symantec logo

Společnosti Symantec Corp. a VERITAS Software se dohodly na vzájemném sloučení. Přesněji řečeno Symantec zaplatí za firmu Veritas 13,5 miliardy dolarů v akciích (cena za jednu akcii Symantecu byla kolem 15. prosince $27,38). Spojí se tak dva vedoucí představitelé v oblastech ukládání a zabezpečení dat. Pod společným jménem Symantec pak hodlají nabízet své služby, které se budou týkat právě bezpečného uložení dat a to jak pro malé koncové zákazníky, tak pro velké společnosti a poskytovatele služeb.

Možná si vzpomenete, že společnost Veritas v roce 1998 odkoupila od společnosti Seagate její dceřinku Seagate Software, SMG (Storage Management Group) a s ní takové produkty, jako Backup Exec, Storage Exec, Direct Tape Access apod. Nyní je tedy koupen i Veritas a Symantec se tak stává jedním z největších hráčů na softwarovém trhu. Za účetní rok 2006 (od dubna 2005 do března 2006) hodlá dosáhnout tržeb kolem 5 miliard dolarů, z čehož 75 % bude pocházet od velkých zákazníků a zbytek od běžných spotřebitelů.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Symantec kupuje firmu Veritas

Žádné komentáře.