Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k TEAC Digi Drive: pomocník fotografa na cestách

Speciálně v době kdy 2 GB karty stojí tisíc korun jsou tyto přístroje skutečně nepostradatelným doplňkem každého fotografa, který ještě nedávno s fotoaparátem Zenit po návratu z Jugoslávie cvakal jako o život hlouposti aby si mohl jít nechat vyvolat film s 35 fotkami :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za 5 tisic clovek dnes muze koupit nejaky NTB z druhe ruky a po vecerech se na ty fotky muze i podivat a lze jej pouzit i pro jine ucely nez jen pro fotky :) Uznavam ale ze je trochu OT (NTB je trochu vetsi a potrebuje stavu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to sice hezky, ale kouknete se napriklad na XS-Drive nebo Jobo GIGA ONE, ktere umi plne USB 2.0 a jsou i za lepsi cenu. Pokud mate vice penez existuji i vychytavky s barevnym LCD a poradnou katalogizaci a prohlizenim - Creative Zen Vision, Epson P4000 nebo JOBO GIGA Vu PRO

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S tou poznámkou o souborech jako vtípcích je to dobrý.
Já mám jen jiný dotaz. Proč používáte Trial verzi TC, která je evidentně používána déle než těch povolených 30 dní? Soudím tak z toho, že má autor na liště v TC vytažené své oblíbené programy, pokud by TC jen zkoušel, asi by to nedělal.
Nemůžete panu Ghislerovi (autor TC) přispět? Já vím, že autoři jsou často externí, ale kdyžtak použiju nějaký manager, který je zdarma (a je jich dost - třeba Freecommander). Na mne to moc velký dojem neudělalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Klokan
Já mám 2GB což vypadá hodně, ale nahraju na to jen asi 15 minut videa. Takže taková krabička by se mi hodila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Klokan: ja podobnou krabicku pouzivam uz jen proto abych mel zalohu fotek jeste na jednom miste. Ono kdyz mi na ulici ukradnou fotak, nebo se po**re karta se vsemi fotkami z dovolene tak to zamrzi vic nez investice ve vysi cca 5kKc. Ale kazdy ma jine priority...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

klokan: Přesně

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepostrihl, ale docela bych to bral. Muzete mi ty soubory poslat majlem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

6 GB kopírovat 40 minut ? to je tedy děs. Mám 4GB kartu, kopírováním strávím 30 minut a výdrž je 2,5 hodiny to znamená, že na jedno nabití nakopíruji cca jen 20GB.
Když budu někde v horách bez elektriky tak nevím na co si tam dát třeba 80GB disk když po 20GB dojde šťáva.
Radši se poohlídnout po jiných přístrojích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Recenze super a zajimava, nazev souboru jeste zajimavesji, musim se priznat, ze jsem se na tom chvili zarazil, pak se mi to rozlezelo v hlave, rekl si ze je to blbost a zasnil se nad krasnou budoucnosti ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam neco podobneho, zajimala by mne jedna vec. Jestli nekdo zkousel zaplnit prvni cast disku(32GB) co ta masina udela pak, jestli umi dal pokracovat na dalsi partition. No nic odpoledne to zkusim. Fotim docela dost a hlavne pri foceni do RAWu je to velmi sikovna pomucka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není lepší si připlatit za hdd přehrávač s USB host? Třeba iAudio nebo iRiver?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uplne na chlup stejnou krabicku mam jiz dva roky s 30GB diskem Toshiba. Jen od jineho vyrobce (iTec DigiMate II-plus). Takze kdo ho vyrabi??? Pro ty, co by radeji databanku typu iRiver - me jako fotografovi staci, kdyz si kartu hodim na disk. Nejaky prohlizeni me v terenu nezajima. Na to mam PC... K NTB - do terenu tezka krava, vydrz baterie o moc lepsi neni, navic pokud je NTB za 5tis. starsiho dat, tak je baterie stejne v haji a nova stoji majlant. Nekolikrat jsem byl vdecny za 30GB v kapse...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

svata: CD-R server má licence na TC v pořádku. Mohu dokladovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jany:Hmm, fotis do RAW, to mas u D100 cca 10MB fotka, D200 17MB. Naflakas 4GB fotek a pak u tyhle veci budes cekat nez se ti to za dva dny zkopiruje na disk. Kdyz uz nekdo vymysli takovyhle zarizeni, tak by si mel dat sakrapraci na nej instalovat plny USB2. Mno...stesti ze jsou i jiny pristroje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu jsou windows schopne pracovat s 2 partisnama na vymennem disku?
Kdysi jsem si hral partisnama na vymennych discich a ve windows XP jsem nebyl schopen vytvorit novou partition (pokud tam uz 1 byla)ani tu stavajici smazat.Pokud jsem to rozparceloval nekde jinde (DOS+PQmagic),windows nalezly jen tu 1. Tusim, ze je to omezeni architektury windows.
Navic napr. transdisk (krabicka pro HDD pripojitelna pres LPT) mel 2 sady driveru pro windows NT- jako vymenny disk a jako "local disk" pro pripad, ze mam na disku vic nez 1 partition.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GP: mam desnou sklerozu a nemohl jsem si vzpomenout co ze to mam za pristoj. Takze vlastnim SEITEC P2S a 1GB kartu mi to kopiruje cca 5 minut nic hrozneho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tedy davat do recenze screenshoty TCMD pochybneho puvodu a cas kopirovani merit na DVD ripech bych si opravdu netrouf :-) Vlastne se divim, ze redakce povolila vypusteni toho clanku, proc zbytecne provokovat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 smatz: no ono s tema dvd ripama to nebude tak horky. Vzhledem k tomu ze se jedna o nove vysilanou serii Stargate ktera mela v USA premieru na sataku pred 3 tydnama, predpokladam ze to DVD RIP (notabene tech radku je tam na DVDRIP nejak moc :) ) rozhodne nebude a na konci clanku je napsano ze nazev souboru je smyslenej :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oprava meho prispevku... Neni to iTec, ale Evertech DigiMate II-plus. Nejak se mi to popletlo a nevim proc...

http://www.evertech.de/product-page.php?ProductID=79&ClassID1=59&amp...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výdrž baterie asi bude jediný problém, proč bych do toho nešel. Rychlost kopírování z karty bude asi jejím omezením. Když už vyhodím X tisíc za foťák, tak si místo tohohle radši koupím větší kartu. A jako že jsem za nic z jmenovaného peníze nevyhodil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vlastním také SEITEC P2S koupil jsem k tomu 40G Segate Momentum a jsem velice spokojen, nedávno jsem byl v ZOO a naflákal jsem 10G Fotek (RAW-canon 350D).
Nato, že baterka byla nabíjená poprvé, docela slušné a na displeji jsem měl 2 čárky, dofotil jsem si 2G kartu a jel spokojen domů. Dokoupil jsem si k disku redukci z 3,5" IDE na 2,5 IDE a s přenosem je vystaráno. Ještě někde sehnat záložní druhou baterku pro případ nouze když není poblíž 230V.
Utracených peněz nelituji neb za cca 4tisíce 10G CF kartu nepořídím a to to využívám i pro přenos dat. Zkrátka kdo se věnuje focení a je si vědom, že na cestách mu nebude stačit 2G karta, tak vřele doporučuji.
Ještě na závěr, zkopírování 2G karty CompactFlash SanDisk Ultra II mě trvá 13min.
P.S. Nevite někdo typ baterky použíté v SEITEC P2S?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebyla by od toho Seiteca p2s někde recenze? Třeba pro porovnání toho USB2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...koupil jsem novou CF San Disk Ultra II 8GB za 3000,- .... věřte, že na týdenní dovolené ji nemáte šanci 10MB rawama zaplácat ...:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja mam take temer na chlup stejnou krabicku jiz pomerne dlouho, ma jen jiny design horni strany, kde je jinak profilovana cast s displejem. Ostatni vse vcetne displeje, jeho podsviceni a pisma a symbolu, je uplne shodne. Ja ho koupil od ABACUSu pod oznacenim VP2260 (USB2,0 + čtečka 8v1) - Xs Drive, web vyrobce zde http://www.xsdrive2xl.com/ a i s diskem to i tehdy vyslo na skoro stejne penize, jako recenzovany TEAC. Proste je videt, ze to chrli jedna taiwanska, mailaiska ci cinska fabrika a ruzni vyrobci to jako OEM prodavaji pod ruznymi znackami, nebo to ta fabrika vyrobi primo pro ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chybí mi v recenzi (a obecně i v parametrech snad všech čteček paměťových karet) jeden podstatný detail: jaké TURBO režimy kopírování tahle čtečka podporuje? Na trhu jsou karty s čtením i 40MB/s a s touto čtečkou bych za ty peníze očekával, že této rychlosti dosáhnu. JE tomu skutečně tak?

Pokud "od boku" střelím, že 2.5'' HDD má při zápisu na začátku disku cca 20MB/s, tak 4GB TURBO karta musí být zkopírována za necelé 4 minuty, což je pro mě daleko zajímavější údaj, než jaký byl zjištěn. :) Neuvažuji režii filesystému.

Pokud by zařízení tohoto typu nabízelo plnou podporu TURBO režimů čtení/zápisu, kopírování adresáře zpátky NA kartu, formátování karty, připojení přes FireWire a maximální využití rychlosti USB a HDD a navíc ještě funkci USB host, pak bych o něm za ty peníze uvažoval. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Petr-Neo
By mě zajímalo, kde si koupil 8G karu za 3000Kč? Co jsem tak letmo kouknul, pohybuje se kolem 6-9 Tisíci. A navíc 8 nebo 40G? (nehledě na to že se tam vejde 120G disk)
A to si sebou na tom mohu vzít třeba soft na úpravu, či si tam nainstalovat třeba rovnou XP se vším potřebným a botovat z databanky. Tohle není jen jednoúčelové zařízení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jedu někam na dovolenou a do terénu, bude asi jednodušší, vzít si jednu, mebo dvě paměťové karty navíc. I když proti gustu... Ale osobně si myslím, že je lepší, vzít si NB, nafocené obrázky večer zpracovat a vypálit na placku. Po dovolené na to většinou není čas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> krakonoš:
No, taky jsem si myslel při dovolené do teplých krajů, že jedna dvě kartičky navíc budou stačit, ale něco mi říkalo - "vezmi si noťas". Nakonec jsem se musel pochválit, že jsem si ten noťas vzal, protože jedna dvě kartičky byly žalostně málo ;) A kromě toho jsem mohl nerušeně překoukat všechny stargejty ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky by se mi neco takoveho hodilo. Nedavno jsem fotil na jednom hudebnim festivalu a za tri dny jsem nafotil pres 11GB dat do RAWu. Mam 8GB kartu, takze jsem si musel "odskocit" domu fotky vysypat abych mohl pokracovat. Mimochodem karta je SanDisk UltraII a stala 3800,-Kc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr-Neo: Taky by mě zajímalo, kde prodávají 8GB SanDisk Ultra II za 3 tisíce, protože to bych neváhal... můžeš nám to prozradit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mna by chlapci zaujimalo, aky je rozdiel medzi 9Mpx vystupom do jpeg a RAW??? Ak si myslite, ze vidite rozdiel, tak to je len pre vase uspokojenie! Pouzivam Fuji S9500 a fotim od nocnych scien az po milimetrove detaili, ale rozdiel je neviditelny do velkosti A4!
Preto sa pytam, nie ste nahodou maximalisti?
Bol som na letnej dovolene, a vyfotil 2GB (2x1GB) karty a uplne som si vystacil a to vsetko bolo trikrat pretoze nie vsetko sa vzdy podari a je z coho vyberat.
WIFT, tahnut laptop na dovolenu, aby som si pozrel StarGate...
A tiez nafotit 10GB v ZOO vlacit sebou HDD, davat pozor na deti, manzelku, fotak, prenosny HDD...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SanDisk 8 GB za 3200 CZK
http://forum.grafika.cz/read.php?43,1625045

Marcel : ked nerozumies rozdielu JPG-RAW , tak ho nekritizuj. Je to len Tvoj nedostatok inforamcii. Rozdiel je vidiet a poriadny. Konvertor RAW->JPG na PC je kvalitnejsi ako vo fotaku. V RAW mas moznost dotatocne nastavit lubovolne parametre (okrem clony, casu a ISO) bez toho aby si degradoval kvalitu zaberu. Robil si uz niekedy postprocessing ? Urcite uznas, ze pracovat s 8-bit JPG je neporovnatelne voci 12-bit RAW ? Mal si niekedy problem s vyvazenim bielej ? Roztahoval si histogram ? S RAW nemas ziadne starosti,ani problem s kvalitou. Casto zachranis zabery, ktore by si musel ako JPG zahodit. Ked prejdes na poriadny fotoaparat - zrkadlovku, tak pochopis :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

querty, Konvertor RAW->JPG na PC je kvalitnejsi ako vo fotaku - s tym suhlasim! Bez pochyb, robi to kvalita obrazoveho kodeku, kt. byva kvalitnejsi v PC nez zabudovanom firmware v digitalu.
V RAW mas moznost dotatocne nastavit lubovolne parametre (okrem clony, casu a ISO) bez toho aby si degradoval kvalitu zaberu - nechapem, odkedy ma moznost nastavit si parametre vplyv na vysledok pouziteho formatu?!? To s tym absolutne nesuvisi. RAW a JPG su vystupne formaty a clenia sa iba kompresiou, ktora v pripade JPG je podstatne nasobne vyssia. RAW nie je nic ine ako hole data!Pred ulozenim na zaznamove medium dochadza ku kompresii vystupneho zaberu v pripade JPG, kdezto v pripade RAW to nehrozi.
Ked prejdes na poriadny fotoaparat - zrkadlovku, tak pochopis :-)  ja som spokojny s FUJI S9500. Neviem, co ty pokladas za uplnu spicku, ak profesionalnu zkadlovku EOS350. Mozes mi napisat aky digital pouzivas, ked uz to  pripade tvojho oka to je akoze vidiet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marcel : naozaj RAW nepoznas :-) Mylis si RAW a TIFF. Nevadi, doucis ca rovnako ako ja. Po expozicii sa data zo snimaca precitaju (clona a cas), zosilnia sa (ISO) a ulozia sa ako 12-bit RAW. Keby si mal JPG, tak sa data este upravia podla dalsich parametrov, ktore som spominal a maju VPLYV na vystupny parameter : white balance, farebny priestor (sRGB I,II,III, adobeRGB), saturacia, kontrast, doostrenie, redukcia sumu, uzivatelska senziometricka krivka. Vsetky tieto parametre su aplikovane na data zo snimaca, su prekonvertovane na 8-bit JPG a ulozene na kartu.
Na druhej strane RAW ulozi len hrube data a ostatne prednastavene parametre spominane vyssie ulozi len ako informacie/metody, ktore treba pouzit pri zobrazeni/prekonvertovani. Vo fotoeditore si mozes tieto parametre ponechat, alebo rucne upravit, aby si bol spokojny s vysledkom.

EOS 350D je low-end zrkadlovka, rovnako ako moja D70 od Nikonu. V kazdom pripade je rozdiel medzi kompaktom a zrkadlovkou velky. Telo pri zrkadlovkach nie je az take dolezite ako kvalitne objektivy.
Nechcem tymto rozputat vojnu DSLR vs. kompakt. Su toho plne foto diskusie, tak si to tu nezasierajme :-)
Spicka je Canon 1Ds Mark II, Nikon D2X ... a potom uz len stredoformatove digitalne steny za cenu rodinneho auta strednej triedy :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Marcel: človíčku, človíčku, človíčku.... :-) Takhle to vypadá, když někdo mluví o něčem, o čem skoro nic neví a to málo, co ví, ví jen od kamarádů a z doslechu... :-)) qwerty ti to napsal pěkně, a věz, že to, co psal, je jen maličko z toho, o čem je rozdíl mezi RAW a JPEG/TIFF. Mimochodem jsem teď četl hezkou knížku o RAW, měla jen 260 stránek... ;-) (a ano, mám DSLR a ano, fotím výhradně do RAW ;-) ).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak pro zajímavost, vlastním podobnou věcičku (http://www.xs-drive.com/xsdrivesuper/) s osmdesátkou diskem a je to k nezaplacení, 3 měsíce na cestách, 50 giga raw fotek, muzika na cesty, pohoda.., ta moje krabička má navíc barevnej display, ale zase neni z hliníku :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To  bobesh: Kde jsi ji sehnal ??? A za kolik ???  Dik 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Doktor:
Jsem čerstvým majitelem toho SEITEC P2S.  Taky jsem koukal po tech bateriích, které by tam šly použít. A myslím, že je to stejná baterie jako do foťáki Fujifilm. Typ baterie je NP-60. Viz. http://www.alzasoft.cz/avacom-akumulator-np-60-li-ion-1050-mah-3-7-v-pro... Nebo: http://www.senturio.cz/Solaris/Baterie-CASIO-NP-30-FUJIFILM-NP-60-KODAK-...
Myslím si, že by tam šla i baterie NP-120 (má vyšší kapacitu). Viz. http://baterie.nej-ceny.cz/15595/baterie-fuji-np-120.html. Nebo: http://www.mobilopava.com/shopping/product_details.php?id=895

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to abit: koupil jsem to na ebayi na jaře 2005 asi $330 včetně 80GB toshiby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pre Marcela a ostatnych, ktory maju zaujem dozvediet sa nieco o RAW :
http://www.fotografovani.cz/art/fo_upravy/rom_proces4.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tedy, to je zase jedna "recenze" uplne na houby. Kdo tyhle zvasty pise... polovina stranky venovana popisu dodavaneho disku vcetne specifikaci typu MBTF, ktere jsou pro VSECHNY podobne disky uplne stejne...

a plno uplnych hlouposti:

1) na typy disku dost zalezi, neni pravda co zde pisete. 2MB cache je dost malo pro databanku, 8MB je lepsi pro rychlejsi kopirovani (delsi zivotnost na baterii).

2) 2.5MB prenos je KATASTROFALNE pomaly, v podstate v praxi nepouzitelne. Dobre a ne drahe databanky ji maji nekolikanasobne vyssi.

3) z pomaleho prenosu plyne spatna zivotnost baterie, ktera je POUZE 10GB. To na dovolenou neni tak mnoho pri dnesnich velikostech i JPG treba 4 MB i u kompaktu s vetsim rozlisenim, nemluve o digitalnich zrcadlovkach.

4) Zabudovana baterie, ktera se neda vymenit? K smichu.

Opravdu, mozna by tyto "recenze" mel psat nekdo, kdo skutecne vi o cem je digitalni fotografie a ukladani dat na cestach, na rozdil od tohoto "recenzenta"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

canis: Nechceš nám jednu "pořádnou" recenzi napsat? Chceme vidět, jak to má vypadat. Platíme dobře!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

abit: taky jsem cerstvym majitelem SEITEC P2S a krome mechanickeho obalu a jineho umisteni ikon na displeji mi prijdou oba pristroje velmi podobne.

P.S. Kdo chce nejakou stovku usetrit, koupi si HDD zvlast :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

canis> Obávám se, že drtivá většina databank kopíruje z karty na disk ještě pomaleji.
 
Seitec P2S a tohleto mají nachlup stejnou funkčnost s výjimkou displeje. Seitec koupíte za 2,2 k bez disku a když máte starý disk v šuplíku jako jsem měl já, ušetříte. Seitec má OLED displej s barevnými symboly a výdrž baterie výrobce udává 4 hodiny - zatím jsem nezkoušel. Do jeho pouzdra se kabel nevejde (na co taky?) - jenom databanka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky premyslim ze bych do toho sel. Ted jsem se dival, uz se nabizi i pod 3300Kc (40GB verze) takze ten Seitec je na hranici rentability nebo i mirne drazsi. Co mi vadi nejvic je "tupost" pristroje. Proste ze si nemuzu overit ze data tam skutecne jsou. Nebo si priplatit tisicovku a tuto moznost mit. Nema cenu do toho valit penize, za rok, dva to bude na polovine ceny a s novymi funkcemi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to šmejd!!!!
Kdyz kopiruji z SD karet, cte to jen cast obrazku, takze v pc pak mam pul obrazku ok a ruha pulka obrazku je nekoukatena, chybi v ni barva

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám problém s digidrive TEAC 80GB po naplnění kapacity jsem přetáhl fotky do pc a fotky databance jsme smazal, bohužel však pořád ukazovala plný disk, Ani po formátu s emi to nepodařilo rozjet a nečte z karet, poradí mi někdo na mail? Díky moc..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vardzy můj mail vardzy@seznam.cz

díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"...Ale to je extrémní situace, běžně takto obrovské množství fotek normální člověk zálohovat nepotřebuje"...Asi nejsem normální.Právě kvuli tomu, že se mě nevejdou fotky na dovolené na kartu ( fotim do RAWu-10MB fotka ) bych si to pořidil.Asi bych to nekupoval,když fotim jednou za rok na 128MB kartu 50 fotek, jak asi myslí autor.Není problém na čtyř denním zájezdu nafotit 6GB fotek.Zvlášť v Alpách

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zdravas vazeni mam problem se svym digi drivem starso vyroby prisel jsem o software a nejak se nemuzu dostat na zadnou technickou podporu nevite nekdo kde to sehnat??? dekuji piste na email

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.