Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Technosonic MP-101 - recenze (stolní DVD, CD, MP3, JPEG, DivX přehrávač)

A helemese! DSL-710A - tu už jsem někde viděl - nojo, v přehrávači KiSS DP-1500 :-). Může se zdát, že to je "očesaná PC mechanika", ale zdání klame. Tahle "klasická PC DVD-ROM" se do PC nedává (a ani nebude), ta je výhradně určená pro takovéhle přehrávače. Neoplývá žádnými super rychlostmi (CD čte max. 8×), ale jde o velice superní mechaniku, která přečte takové věci, jako málokterá jiná. Jen škoda, že neumí to DVD-RAM, to už by přečetla opravdu všechno.
S touto mechanikou jsem měl tu čest si chvíli povídat a musím říci, že na mě zapůsobila skutečně nesmazatelným dojmem. Mnohé mechaniky by se mohly od ní učit, jak se mají číst média :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani u Kissu ani ted neni uvedeno, jak je to treba se 2 zvukovymi stopami v avi (obe ac3 i treba jedna ac3 5.1 a druha mp3 stereo).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"ZVUK ... je na výborné úrovni" - na jaké aparatuře to bylo testováno? 
 
"... přidávání a ubírání hlasitosti - Ano funguje to" - při jakém zapojení ?  Jen na TV přes SCART + ve 2.0 stereu,  nebo i na dig. audio výstupu?
 
"DTS .. přes analogový výstup - nezvládá. Místo zvuku uslyšíte jen ticho" - to by se asi dalo interpretovat tak, že to interní DTS dekodér nemá.
 
"absence 5.1 analogového audio výstupu" - to je asi dáno zaměřením tohoto stroje.  A dle mě % technických fandů (na které to cílí) bez AV receiveru příliš vysoké nebude.
 
"Když už jsme u té kvality a kinoripů, nesmím zapomenout na jednu důležitou poznámku - takovéto kopie můžete mít pouze k vlastnímu použití a pouze za předpokladu, že si koupíte originál." - tohle píšete na základě čeho ?  Pokud na základě nějakého paragrafu AZ, tak prosím sem s ním ...
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Stin:
Docela mne zaráží, jak zatracuješ formát MPEG2. Píšeš, že záloha domácího videa je na DivX lepší, než na MPEG2. Jak prosím zajišťuješ to, aby se ti neudělaly snímky "deinterlaced"? Který kodek DivX už umí pracovat s půlsnímkama a je běžně rozšířen mezi populací? (pravda, již přes půl roku se DivX nezabývám, co jsem začal dělat svá DVD, protože už jsem měl problémů s DivX plné zuby). S jakými enkodéry MPEG2 jsi srovnával DivX, že tvrdíš, že MPEG2 je tak špatný?
Jak přepíná tento přehrávač formáty obrazu v DivX? Umí při DivX anamorfní 16:9 jako DVD, nebo jede v letterboxu?
Co mi vadí na DivX je absolutní nejednotnost norem. Tenhle přehrávač umí češtinu, tenhle ne, tenhle umí SUB, tenhle neumí, jen SRT.., tenhle neumí tuhle verzi kodeku, tuhle verzi zvuku... Takže abych si přehrál nějaký film, budu si ho muset předělat... U DVD takovéhle problémy přece absolutně nejsou. Titulky jsou v jediném formátu a to grafickém, takže podpora různých znakových sad je nepotřebná, podpora půlsnímků bez problémů (což je důležité u koncertů, které jsou vesměs snímány kamerou a samozřejmě u domácího videa).
Prostě tvoje zatracování DVD a nadšení DivXem mi nepřipadá vůbec objektivní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO JAKOB: Mam pocit ze jsi spatne pochopil co chtel autor rict. Mpeg-2 je uz pomerne starej format, kterej se udelal pro televizní broadcasting
v digitalni forme. Jde o to, ze mpeg2 je optimalizovan pro klasicky PAL a tedy jiz nepotreboval zadne vylepsovani. Proc taky kdyz to umi nahrat cca 2 hodiny plneho PALu na jedno DVD... Divx ma lepsi kompresni potencial. Jednak umi kodovat obraz v ruznych (vyssich) rozlisenich nez ma PAL (720*576??) a jednak mnohem uspornejc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slinky:
No jo, ale Stin psal, že záloha domácího videa je daleko kvalitnější na DivX, a mne zajímá, jak je to tedy se zachováním půlsnímků, protože vím, že kodeky pro MPEG4 to nepodporovaly a sloučení půlsnímků, tj. zrušením prokládání znatelně zhorší pohyblivý obraz. MPEG2 tuto nectnost nemá, jak je to s MPEG4? Už to podporuje? U filmů je to jedno, tam jsou půlsnímky ve stejné pohybové fázi, protože se sejme dvakrát stejné políčko filmu. Pokud neumí DivX zachovat půlsnímky, nemůže udělat kvalitnější zálohu domácího videa, protože to zrovna půlsnímky používá a na televizi je to sakra vidět. Jak je to tedy s DivX a půlsnímky? Má pravdu kamarád, který tvrdí, že DivX je vhodné pouze na filmy, ale ne to, co je snímáno videokamerou je nevhodné? Anebo Stin, který tvrdí, že DivX je na zálohu domácího videa lepší a udělá kvalitnější obraz? O to mi jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

region 0 je bez regionu, cize schrume dvd z celeho sveta
gumenych medvedikov mam rad :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin : jedná se mi o to zda musím zapnout TV obrazovku  a přes menu spustit přehrávání CD nebo to lze učinit bez nutnosti zapnout TV a přehrávání se spustí automaticky po vložení CD do přehrávače? Samozřejmě, že předpokládám propojení přehrávače se zesilovačem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

stin: Ony se tyhle prehravace zdaj pri prehravani DVD a (S)VCD na jedno brdo, ale neni to pravda. Jak uz jsem se zminoval, mam doma 2 prehravace a ten novejsi z nich podporuje komplexne SVCD. Ale zase ignoruje inicializacni prikazy prehravani DVD, nebo jak se to oficialne nazyva (jako napr. "pro prvotni prehravani pouzij automaticky ENG audiostopu a zapni CZ titulky") - coz mi dost vadi.
Kdyz si shrinkuji nejakou zalohu DVD disku pomoci DVD Shrinku, tak si tam tohle na kopii nastavim uz pri vypalovani, jak se to prave hodi, ale u tohoto prehravace se i tak samovolne prehrava 1. audiostopa a 1. titulky a clovek si to pak musi po vlozeni do prehravace rucne nasolichat, cimz ztrati prvnich par desitek filmu. Inicizializacni prikazy ignoruje... :-(
 
Dal je mezi nimi tez dost velky rozdil, jak si poradi s chybama cteni. 1. prehravac neprehratelna mista preskakuje, 2. prehravac vse prehrava i s chybama - coz se projevuje kostkatenim ci znatelnym rozbitim obrazu. Tezko rici, co je lepsi, osobne preferuji spise 2. zpusob. Dle meho je lepsi pulsekundove "zakostkateni" (ktereho si clovek casto ani nevsimne), nez trhnuti obrazu o 1-2s dopredu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oprava:
 
...cimz ztrati prvnich par desitek sekund filmu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Original nikdy nemuze byt horsi nez kopie.A jestlize vytvorim kopii s Ac3 a titulky v srt. nemel by byt problem z kompatibilitou snad v zadnem stolnimm prehravaci Divx

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

stin: Abychom si rouměli. Já nechci dávat PCčko do obýváku. I když by to samozřejmě taky šlo udělat tak, aby to nehlučelo, ovládalo se to dálkou z přehledného menu (doporučuji se podívat na screenshoty na http://www.freevo.org a to samozřejmě není jediný projekt tohoto typu) a i hezky to vypadalo. Proti ale hovoří paradoxně cena.

Vtip je v tom, že ten Xbox stojí bratru 130USD a je to kompletní PCčko s DVD-ROM, diskem, ethernetem, s/pdif out, USB, solidním TV out a v poměrně ucházející krabici. Jediná další investice může spočívat ve výměně disku za větší (standardně je osazen 8GB nebo 10GB, maximálně ten řadič zvládne 130 GB disk) a pořešení dálkového ovládání (existuje buď přímo pro Xbox nebo se dá udělat cokoliv přes lirc). Pak už je to jenom věcí software. Manželka co neumí s počítačem si bude vybírat v menu a mačkat "play" na ovladači a poweruser na tom mezitím může honit na pozadí nějaký p2p daemon a rochnit se tam přes sshčko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 stin:  "nechces po mne, abychom tady zacali probirat autorsky zakon" - já poznámku o "nelegálností" MPEG4 záznamů do technické recenze nedal (;-). A btw - jak do Tvého výkladu legálnosti zapadá např. DivX s digitalizovaným TV seriálem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm. Takže z recenze vyplývá, že přehrávač je sice zajímavý, ale pro mě osobně nekoupitelný. Chybějící podpora avi zvuku MP3 64kbps mono, navíc omezení na jediný formát titulků SRT tam kde by byla ještě víc žádoucí podpora SUB a hlavně SSA... Škoda, ale tohle je vážně nekoupitelné... Jen mě mrzí, že recenzent zapomněl otestovat funkčnost formátu OGM...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den, mam jeden dotaz nejen k tomuto pristroji. Tyka se prehravani MP3 (pripadne OGG nebo WMA). U klasicke hudby, treba u opery, potrebuji plynuly prechod podobne jako na CD. Do Winampu existuje plugin, ktery to umi, ale nevim o pristroji (stolnim nebo prenosnem), ktery by umel vic, nez jednotlive skladby. Neumite nekdo poradit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem celkem spokojen. Mám zapnutý analogový výstup a funguje zároveň i digitální přes optiku.
Nedaří se mi nastavit default češtinu viz.
Pro ty, kterým se nechce číst manuál, na který jsem dal odkaz - jak vidíte na posledním obrázku je default DVD nastaven na angličtinu, ovšem pokud budete chtít nastavit vše na vyhledání češtiny, pak je potřeba změnit HESLO z 0000 na 6783 - pak při načtení filmu bude nabízet češtinu.
 
Heslo změněno a DVD vždy načítá angličtinu. Co s tím? Funguje to někomu?
Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Divx by už měl jít pod kytky a zabývat se spíš dvd, vypalovačky i média stojí pár korun a kvalita je u divxu rozhodně horší než mpeg2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě autor zapoměl poznamenat na jednu chybu při zobrazování českých titulků v SRT formátu a to je, že přehrávač nezobrazuje české "ť" a jestě jedno písmeno, ale na to si nevzpomenu. Při sledování filmůtoto omezení ale prakticky nevadí, protože se tyto písmena objevují v textu minimálně. Vlastním MP-117, ale myslím si, že u 101 to bude stejné. Možná už je tato chyba odstraněna v posledním firmware, který jsem nahrál, ale nezkoušel jsem to.
Pokud nemáte stažený poslední firmware, tuším, že z 4/2004, tak vám přehrávač také nezobrazí JPEG soubory tuším, že to bylo s podporou EXIF 2.0, ale nejsem si jistý, protože jsem netestoval. Pouze jsem si chtěl prohlídnou můj archív fotek a mnoho mi nešlo načíst a po nahrání nového firmware jsem na žádný nečitelný JPEG soubor zatím nenarazil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to s přehráváním klasických CD? Je třeba zapnout Tv jak u MP3?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tleskam - skutecne pokrok a tesi me, ze se autor poucil z prispevku/rad ctenaru. Ne kazdy je schopen si nechat poradit...
Jen jedna poznamka k tomu zkusebnimu SVCD. Je na nem i 8 titulkovych stop a jakesi uvodni vyberove menu, i nekolik tzv. "still pictures" (s obrazkem linuxovyho tucnaka, apd.). Mam doma 2 prehravace.
Ten 1. prehravac uvodni menu ani still pictures na SVCD "nevidi" a prehrava rovnou film, titulky na SVCD nepodporuje, ignoruje je (jakoby ani neexistovaly).
2. prehravac ukazuje pekne menu, still pictures a prepina i mezi titulkama a dokonce je zobrazuje!
 
Jak vypada s timhle tady tenhle prehravac???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

stin: Jaká práce ? Dyť je to hotový. Ty jsi se na ty stránky vůbec nepodíval. Projekty typu freevo jsou opravdu o něčem jiném, než mít PC s windows v obýváku a brejlit do blikajícího desktopu na TV a hledat na co kliknout myší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no to je vazne tragedie s timihle SRT a SUB formatmi... a titulkami vubec (vlastnim ORAVA 503EX a nejaky moula tam dal na titulky TIMES - proste HOVADO!!!)
 
da se to sehnat i na slovensku? kde?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekna recenzia, len mi je luto tej absencia Qpel, je to naozaj trn v pate ... Nevie niekto co sa da stym robit ? Ja mam Kiss DP500 ako mnohy z vas ale s tym Qpel je to vazne hrozne, vsetky nove filmy co su na nete su takto kodovane, a neda sa to nijako inak odstranit, aspon neviem o tom, len prekodovat bez Qpel. Nevie niekto ci sa robi nejaka uprava s Kiss prehravacmi popripade aj tymto ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Umí tento přístroj posuv ve skladbě při přehrávání MP3? Některé přístroje to neumí a třeba při přehrávání mluveného slova (např Jára Da Cimrman) je to k uzoufání. Pamatuje si po stop (a třeba i po následném automatickém standby) místo, kde v MP3 skončil?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím vás vospolok, recenzia sa mi páčila, skutočne nie je čo vytýkať. Chcel by som ale radu, odkiaľ si môžem stiahnúť image tých testovaciích VCD a SVCD. Ďakujem a prajem veľa zdaru !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

stin: "Tu poznamku jsem tam dat musel" - a jsme zpátky u mé původní otázky - doopravdy je někde v českém AZ omezení z té poznámky? Já si myslím [resp jsem si takřka jist (;-) ] že ne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze by konecne zacatek peknych prehravacu ? :) Jeste ten QPEL a anal.log (kdyz se to autorovi tak libilo) 5.1 a bude to zajimave. To ceske menu a podporad CZ titulku je dana vyrobcem ci dovozcem (jako u Kissu) ?
PS: nevadi mu B-framy ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No v recenzi je ze OGG umi a v diskusi pisete ze je neumi takze co si mam vybrat. OGG je zasadni problem a hledam DivX prehravac co si s tim poradi. Zatim jenom KISS a Yamada v betaverzi firmwaru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste jedna podstatna vec. Kdyz to teda umi OGG uz o tom zacinam uvazovat (cena je taky dobra, titulky perfektni) ale umi to dualni audio? Ted vetsinou koduju filmy dualne tedy kdyz maji ceskou i anglickou zvukovou stopu. Bylo to testovany? Nikde to nemuzu najit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych koupil X-box, plácnul na něj linux + freevo a fungovalo by rázem všechno (i real, ogm, matrjošky, flac, rádio...) včetně hraní games pod emulátory :-D

Tyhle DVD přehrávače mi trošku připomínají pejska s kočičkou, jak vařili dort. Umí to toho sice hodně, ale nic pořádně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Danson: Formát MPEG-4 je už léta stejný a měnit se nebude. Jde spíše o to, že zahrnuje i vlastnosti které se obtížně realizují s omezenými hw prostředky (GMC, Qpel, velké výkyvy bitrate), a které tudíž není doporučeno používat jinde než na PC, a donedávna ani nebylo v čem je připravovat. Jedinou odchylkou od standardu je warp-GMC u XviD.
Kodeky se stále vyvíjejí, ale jen co se týče zlepšování převodu, tj. jak v rámci standardu dosáhnout nej- výsledku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, koukám, že autor recenze vymyslel nový konektor...SVCD...pane jo...jaký to má konektor a zapojení?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

stin: "... Ja si to nemyslim ..."  pokud si to nemyslíš jen pod vlivem PR působení poradců  RIAA a OSA, tak pro to určitě máš nějaké důvody/podklady/argumenty. Nemůžeš se s nimi svěřit (viz má původní otázka)?  Já vycházím z par. 30 AZ ("Volná užití - § 30  (1) Za užití díla podle tohoto zákona se nepovažuje užití pro osobní potřebu; to neplatí pro zhotovení rozmnoženiny počítačového programu...(2) Do práva autorského tak nezasahuje ten, kdo a) pro svou osobní potřebu zhotoví záznam, rozmnoženinu nebo napodobeninu díla; ..."), kde není o vlastnictví nosiče ani slovo. Kritické je tam ale to pro os. potřebu (=nesmíš poskytovat jiným) - viz i cdr.cz zprávy o trestním stíhání těch, co na síti sdíleli (= nabízeli jiným) tisíce souborů .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakob:
Jestli tohle budes jeste nekdy cist(odepisuju uz asi dost pozde...):_
Musim priznat ze nevim jak je to s podporou interlacingu u divx dnes, ale v zasade mas pravdu ty(nebo tvuj kamarad). Pac kinofilmy jsou svym puvodem zaznamenany na filmovy pas, coz znamena ze zde ani nemuze byt prokladane radkovani. Slucovani pulsnimku je na TV obrazovce viditelne pouze pri zobrazovani "still image" ktery byl zaznamenan prokladane a na tv obrazovce je pak neklidny. Ale u normalniho nezefektovaneho homevidea se neklid obrazu neprojevi, protoze stale zbyva 25 celych snimku za sekundu. Teda aspon ja jsem kodoval DV Pal do divx (tusim 5.xx) a bylo to bez problemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to o něco zdokonalený S-VHS konektor ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proc si furt pletete VHS (S-VHS) coz je fotmat kazetopaskoveho zaznamu, a s-video, coz je standard prenosu obrazoveho signalu po metalickem kabelu???
vzdycky rostu, kdyz nekde ctu o kabelu nebo konektoru s-vhs!
(nechce se mi cist cela diskusa, mozna uz to nekdo zminil...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HAJ : No ja jsem o teto chybe psat nemohl, protoze jsem tam zadnou takovou nevidel. Bohuzel uz ho nemam, takze nemuzu napsat (popr. vyfotit), ze jsem tam nejake "ť" videl. JPEG soubory mi zobrazil vsechny a to i s EXIF 2.0.
GT : Bohuzel OGG, ani WMA neumi a plynule prechody mezi skladbami nema. Abych se priznal, mel jsem uz v ruce dost pristroju, ale u zadneho jsem se s touto moznosti nesetkal :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HarryM : Narazil jsi hrebicek na hlavicku. Ja jsem totiz vubec nevedel o zadnem menu, ktere na tom SVCD, protoze se rovnou pustil film. Pak jsem mel v testu dalsi a najednou se tam to menu objevilo. Bohuzel uz clanek byl napsany a prehravac vraceny, takze jsem to nemohl prozkoumat. Takze MP101 nema to menu a neukazalo ani titulky (fakticky jsem to nevedel). Jakmile vyjde pristi clanek, uvidis, ze jsem vse uvedl na pravou miru.
LUPO : S tim nema problemy. Taky mne to zajimalo, tak jsem zkusil svejka a posunoval - bez problemu. Spusteni po zastaveni MP3 jede od zacatku.
ROOSTER : http://www.videohelp.com/ Mrkni na levou stranu, kde je "What Is" DVD, SVCD, VCD - klikni na nejaky a stahuj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JETSER : Omlouvam se - prece jenom uz je to nejaky patek a tak jsem se v diskusi spletl - OGG to umi. WMA neumi - sypu si popel na hlavu.
CASE : hmm - chybicka se vloudi.
ALL : Cetli jste tu recenzi celou ? Uz znate odpoved ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr : podpora titulku je zalezitosti obou - vyrobce musi dovolit alespon zmeny firmware a dovozce se musi snazit s tim neco udelat.
Phanatic : No ono to neni tak jednoduche. Prehravace tady maji svoje misto. Vem si to postupne - cenu, jednoduchost obsluhy, rychlost atd. Jiste ze je jednoduche narvat pecko do obyvaku a mas klid, jenze to je hlucnejsi, pomalejsi, vetsi ... atd. Vse ma sve pro a proti. Ja budu muset taky nejaky poridit - nejsem napr. schopen manzelku donutit pracovat s myskou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> stin:
Jsou dvě možnosti: Po nastavení Region 0 to nepřečte žádné DVD nebo všechna (čili Region Free). Přikláním se k té druhé možnosti ;-).
PS: Gumový medvídky nemám rád :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JM : Veci, na kterych jsem testoval jsem uvedl. Neuvedl jsem tam jednu vec a to je nejaky receiver DD5.1 Philips (zkousel jsem opravdu jen kratkou dobu a jen vlastnosti - pokud budes ovsem chtit, co to bylo za typ, tak to zjistim a poslu ti to meilem). Doma totiz zadny DD5.1 nemam a tak jsem skocil ke kolegovi a odzkousel, jak funguje digitalni vystup - chyby a zkreslovani apod. Jak uz jsem psal niz - uz jsem dost zapomel a tak si ted nevzpomenu, jak se chovala hlasitost u digitalu. Zrejme fungovala, protoze jinak bych to nejspis uvedl.
ad DTS - asi tak nejak
ad kinoripy - nechces po mne, abychom tady zacali probirat autorsky zakon, ze ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Snad jen pro ty, ktere by to skutecne zajimalo, male upresneni ohledne hardware: cipy SMART jsou SDRAM cipy, ten treti velky cip vlevo s napisem MALAYSIA je FLASH-ROM. Silicon Image je prevodnik digitalnich dat pro DVI vystup. Analogovy opticky vystup vcetne prevodniku je totiz integrovam primo v EM8500-ce. Zvukovy vystup je pak realizovan I2S DA prevodnikem (nemohu precist oznaceni) ale typuji to na ten maly cip napravo od zlateho ruzku EM-ka. Jinak receno, je to presne opajcnuta referencni deska od Sigma Designs.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HarryM : Existuje jeste jedna moznost - ze se prehravac na chybe zasekne, popr. pozastavi. Ano da se na prehravac divat z ruznych uhlu a jak tak koukam - v podstate neexistuje moznost zjistit uplne vse. Tenhle nastesti tu tvou inicializaci podporuje, takze jakmile je tam neco cesky, tak to nabidne. Pokud najde zvuk v cestine, nenabizi titulky, pokud zvuk je v jinem jazyce a titulky ceske, tak je nabidne - dela se to pres to heslo. Ale to jsem myslim uvedl.
RaStr : Diky za doplneni - ja to nikde nenasel.
Phanatic : Ano ja to mel jednu dobu taky tak, ale uprimne - moc prace s malym efektem.
JM : Tu poznamku jsem tam dat musel - je to asi stejne, jako veta "Upozornujeme, ze jakekoli zasahy provadite na vlastni riziko ... bla bla". ad serial - asi stejne, jako kdyz si ho nahraji na VHS.
Robin : Nezapomel - proste zadny OGM format nemam a nesehnel jsem. Abych se priznal - v prubehu testovani jsem toho mel az po krk. Neustale cpat jedno CD/DVD za druhy, poradne zkoumat a snazit se na nic nezapomenout. Dalo by se rict, ze jsem si ho vubec nevychutnal, ale to uz je udel recenzentu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím.
Mňa trápi jedna základná otázka na ktorú si neviem dať odpoveď v súvislosti so stolovými prehrávačmi podporujúcimi MPEG4. Môžete ma prosím niekto vyviesť z omylu? Pokiaľ viem tak DivX, alebo Xvid ... sú kodeky ktoré sa stále vyvíjajú. Nie ako mpeg2 štandard. Boli určene hlavne pre PC. So skúsenosti viem že väčšina ľudí robí zálohy vždy cez aktuálne verzie kodekov. Teda ak si dnes kúpim stolový prehrávač s DivX za mesiac už neprehrám video v DivXe od kamaráta ktorý ho nakódoval v novšej verzii. Viem že ja môžem používať stabilne určitú max verziu, ale čo ostatný čo používajú PC. Proste zariadenie sa mi zdá neflexibilné na kodek ktorého vývoj neni ukončený. Viem že ste spomínali úpravu firmware. Ale čo keď príde za 3 mesiace nový tip prehrávača? Bude firma naďalej podporovať upgrate firmware? Alebo pôjdem kupovať dalši prehrávač. Prijal by som niečo také ako nahranie napr. aktuálneho DivX stiahnutého z netu do "čiernej skrinky". Viem že som asi trochu mimo, ale zaujímal by ma váš názor ...
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Robin_SnnS: Zapomínáš psát, že nekoupitelné je to pro tebe. Ostatní asi pohdnou absencí MP3 64kbps mono.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DANSON : No situace se do jiste miry docela uklidnila, takze s tou aktualizaci kodeku v PC uz to neni tak horke - ja pouzivam skoro rok stare ffdshow a vse bezi. U HW reseni je to problem a myslim, ze muzeme dekovat, ze vubec existuji stolni divx prehravace. Zamyslet se nad vyvojem kodeku je nesmysl. Pokud si poridis prehravac pro sve dovolene, tak to budes delat v tom kodeku, ktery ti prehravac podporuje. Pokud si budes pujcovat filmy od kamaradu a nejaky ti nepojede, tak bud bude existovat novejsi firmware, nebo mas smulu.
JM : OK, bud si klidne jist, ze kopirovani, nataceni, ztahovani z netu atd. je legalni. Ja si to nemyslim a bohuzel si to nemysli ani RIAA, OSA a spol. Pokud vim, tak nataceni z TV pro vlastni potrebu trestne neni. Ovsem nataceni z verejnych produkci, jako kina, koncerty apod. trestne je. Teda pokud to neni vylozene povolene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem chtel vyzkouset to testovaci SVCD, co tu bylo zminovano, ale vubec mi ten odkaz nefunguje. Vam to jde stahnout? Soubor: http://www.vcdimager.org/pub/vcdimager/examples/test_svcd/test_svcd_pal.zip

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jc: To záleží na tom, jak to máš zapojený. Jestli máš jen TV, pak nezbytně, protože přehrávač jaksi repro nemá. Jde-li to přes zesilovač a velkovní bedny, pak zcela jistě ne. Ale na to bys měl asi přijít sám ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jc: Já bych řekl, že stačí na dálkovém ovladači stisknout tlačítko PLAY ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velmi bych uvítal, pokud by bylo možné pro porovnání recenzovat též přehrávač Yamada DVX 6600. Přece jen pro srovnání je lepší, pokud porovnávané recenze pochází od jednoho zdroje. Dík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podarilo s auz niekomu upgradnut firmware?? na stranke vyrobcu je sice navod, len xce zadat S/N pristroja a po zadani napise, ze moje S/N nevyhovuje. pracne som odpojil pristroj v obyvacke, tusiac zradu na krabici a nic, to iste. Skusil som aj S/N z fotiek v tomto clanku a zase nic. Ozaj, neda sa nahodou zmenit aj velkost titulkov a hlavne ta priserna zlta farba?? A neviem ako autorovi, ale mne sa bezne stane, ze film ide krasne, ale po zatlaceni SUBTITLE na DO pristroj akoby titulky xcel nahodit, ale uplne zatuhne a je potrebne ho vypnut vypinacom. Nema na to niekto nejaku fintu?? Som z toho dost sklamany, lebo som si krabicku kupil na zaklade recenzie na cdr.cz a mozem s kludom povedat, ze nesplna ani to malo, co som od neho xcel, a to bezproblemove prehravanie DIVX. Priklad pre vsetky: bezne sa stava, ze film rozdeleny na 2 CD mi prehra CD1 a CD2 absolutne alebo naopak, hoci boli robene naraz, tak toto uz vobec nexapem. Vie mi niekto pomoct????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.