Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Technosonic MP-101 - recenze (stolní DVD, CD, MP3, JPEG, DivX přehrávač)

Technosonic MP-101
V recenzi DVD přehrávači značky Technosonic 119P jsem sliboval se podívat na DIVX přehrávače. Slib plním a tak jsem nafotil a sepsal vše, co jsem stačil o přehrávači Technosonic MP 101 (existuje ještě typ MP 107, který je identický, jen má jiný design) zjistit. Musím říct, že jsem si přečetl všechny příspěvky k poslednímu článku a dělal jsem vše, abych připomínkám vyhověl (takže jsem např. šel do obchodu a koupil film s DTS zvukem - Wasabi, stáhnul jsem ISO soubory testovacích DVD atd.). Dále jsem si přečetl recenze na DIVX přehrávače a to např. zde na KISS DP-1500, nebo ve světě na tento Technosonic MP101 (jen pěkně hledejte :o) ) atd.

Kapitoly článků

1.  Co si domů přinesete
4.  DVD
5.  VCD/SVCD
6.  Obrázky
8.  Zajímavost
9.  Hodnocení

Pro testování videa jsem použil TV Thomson 72cm, plochá 100Hz (typ vám neřeknu, protože je napsán zezadu na štítku a tam jsem se nedostal),17"monitor ADI MicroScan a
projektor Toshiba TLP-170M (bez plátna i se speciálním plátnem). Pro otestování zvuku pak Genius Home Theatre 5.1 a Technics SU-V4A s 3 pásmovými reproduktory Dual 6500RDS.

Co si domů přinesete

Po rozbalení zjistíte, že uvnitř krabice se nachází samotný přehrávač, dálkové ovládání (dále jen DO) včetně baterií, kabely (SCART, cinchový audio/video kabel) a manuál. Samozřejmě chybí čeština (distributor se ovšem snaží a tak si můžete český návod stáhnout v elektronické podobě např. z těchto stránek ). Český manuál doporučuji přečíst - je dobře napsaný, takže není důvod, abych z něj papouškoval (jsou tam některé nesrovnalosti, ale ty vysvětlím, až se k nim dostanu).

Na rovinu musím přiznat, že se mi design opravdu líbí - kombinace stříbrné s černou se povedla. Dokonce se mi líbí víc, než zrcadlové pokrytí u MP 107. Nechci pomlouvat (KISS jsem v ruce neměl), ale proti tomuhle krasavci vypadá KiSS 450 (a ostatně všechny jejich typy), jako krabice od bot.

Technosonic MP-101 MPEG4 Player

Provedení je na vysoké úrovni, takže ani při bližším zkoumání jsem nenašel žádnou dílenskou chybu (podobné, jako byly u 119ky). V levé části si všimněte hlavního vypínače (žádný sleep - ten je jen na DO), což musím vyzdvihnout hlavně proto, že u konkurence to ještě bohužel standardem není.

Technosonic MP-101 - levá strana

Co mně po předchozí zkušenosti příjemně překvapilo, bylo provedení displeje. Žádné světýlka ala tunning, ale praktický výrazný a hlavně dobře čitelný (a to i z větší dálky). Snad jediné, co se z větší dálky nedá přečíst je informace o zvuku (např. MP3 - to je to malé červené nad číslem 10), nebo obraze.

Technosonic MP-101 - displej

Na tomto místě si dovolím malou odbočku, ale protože to úzce souvisí s displejem, nemohu jinak. Po zapnutí a načtení jakéhokoli nestandardního typu media vše na displeji zhasne a zůstane pouze číslo 150. Dlouho jsem nemohl přijít na to, co to vlastně je, až mi to došlo - je to nápis ISO.

Technosonic MP-101 - nápis ISO

Pohled zezadu mé nadšení trochu ochladil. Kde je analogový 5.1 výstup? Tak ten bohužel chybí - asi výrobce předpokládá, že se praštím přes kapsu a poběžím hned koupit nějaký receiver. Z možností je zde pouze analogový stereo výstup (docela mně baví, když čtu v nějakém článku zkratku pro analogový výstup - anal. výstup), digitální, optiku, kompozitní video (žlutý cinch), SVHS, SCART a nově je zde také DVI, což oceňuji (důvod, proč jsem mohl napíchnout klasický PC monitor). V manuálu se pak dočtete, že má RGB (přes SCART) a YpbPr (také přes SCART). Napájecí kabel zde naštěstí není napevno. Všimněte si na pravé straně číslice "2" - to znamená, že je tento přístroj vyroben pro region "2" (ještě se k tomu dostanu).

Technosonic MP-101 - zadní panel

Technosonic MP-101 - zadní panel: výstupy

Tak a z venku bychom to měli, ještě mrkneme na DO - které vypadá dosti podobně, jako u typu 119P, jenže chybí barevný podklad a změnilo se rozložení některých tlačítek (blíže k vlastnostem některých později). Absence barevných popisků má jeden důvod - tlačítka jsou totiž vyrobena z na omak příjemného polymeru obsahující fluorescenční pigment, který ve tmě fluoreskuje (prostě svítí). Takže i ve tmě se můžete na DO orientovat (samozřejmě jsem to musel vyfotit).

Technosonic MP-101 - dálkové ovládání

Technosonic MP-101 - dálkové ovládání v noci

DO je udělané velice zdařile, takže vám rychle přiroste k srdci. Bohužel je zde věc, která mi vyloženě vadí - nevím jak ostatní, ale já jsem zvyklý na "+" vpravo a "-" vlevo, stejně tak posun dopředu "FF" bych uvítal nahoře a dozadu "RE" dole. Asi bych to přirovnal k teplému a studenému kohoutku.

Kapitoly článků
1.  Co si domů přinesete
4.  DVD
5.  VCD/SVCD
6.  Obrázky
8.  Zajímavost
9.  Hodnocení

Diskuse ke článku Technosonic MP-101 - recenze (stolní DVD, CD, MP3, JPEG, DivX přehrávač)

Středa, 26 Leden 2005 - 21:20 | Jaro Matzenauer | Podarilo s auz niekomu upgradnut firmware?? na...
Pondělí, 6 Září 2004 - 12:44 | Anonym | no to je vazne tragedie s timihle SRT a SUB...
Pátek, 13 Srpen 2004 - 16:52 | Anonym | Já jsem celkem spokojen. Mám zapnutý analogový...
Neděle, 11 Červenec 2004 - 15:12 | Anonym | Jakob: Jestli tohle budes jeste nekdy cist(...
Úterý, 29 Červen 2004 - 09:43 | Tygřík1969 | Velmi bych uvítal, pokud by bylo možné pro...
Úterý, 29 Červen 2004 - 09:09 | Martin Bartoň | jc: Já bych řekl, že stačí na dálkovém ovladači...
Úterý, 29 Červen 2004 - 05:29 | Anonym | martin : jedná se mi o to zda musím zapnout TV...
Pondělí, 28 Červen 2004 - 22:15 | Anonym | Slinky: No jo, ale Stin psal, že záloha domácího...
Pondělí, 28 Červen 2004 - 19:44 | Anonym | proc si furt pletete VHS (S-VHS) coz je fotmat...
Pondělí, 28 Červen 2004 - 14:25 | Martin Bartoň | jc: To záleží na tom, jak to máš zapojený. Jestli...

Zobrazit diskusi