Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Tegra 5 bude rychlejší než Xbox 360 a Playstation 3

Škoda, že se takhle dobře nevyvíjí baterie, které jsou podle mého názoru velkou brzdou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Baterie jsou problém. Na druhou stranu kdyby měli výrobci čipů k dispozici baterie kde by nebyl problém s dostatkem energie obtěžovali by se s energetickou efektivitou? Stačí když se člověk podívá na procesory v PC kde je výkonu přehršel a je zřejmé že se vývojáři s odladěním kódu programů aby to jelo co nejlépe neobtěžují.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

GFLOPS zajimaj jen lidi co porebujou alespon nejaky udaj pro potechu ctenaru ze dany produkt je lepsi nebo horsi, rozhodnou realne testy a to na realnych softech nebo hrach, ani benchmarky typu ....mark a podobne neberu v potaz, ty taky reknou jen nicnerikajici cifru pro porovnani s dalsima nic nerikajicima coframa a ve hrach ci softech to casto bejva uplne jinak :)

takze Tegra 5 muze i s mensim teoretickym GFLOPS bejt klidanko vykonnejsi nez obe nove konzole dohromady a taky nemusi ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tegra možná jednou bude opravdu rychlejší, než Playstation 4, ale bude to tak Tegra 10 :DD

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takovým prohlášením, jako je tohle od Nvidie, se odborně říká "kyselé hrozny".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale takto som to vtedy predsa nemyslel. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To, jestli prohlášení nVidie pravdivé je či není uvidíme snad až přijde nástupce Tegra4, nebo ne?. Nějak jsem ale nepochopil, proč by měl být nadpis zdejšího článku zavádějící, pokud to prohlásil sám Tamasi? Pravda ale je, že si to někdo může spojit s jeho minulým, poněkud nahořklým, prohlášením ohledně PS4.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nadpis byl opraven. Původně v něm byla PS4 místo PS3. Ostatně seikos, petty, tomcat a další reagovali právě na tohle (a aspoň někteří z nich, bez přečtení obsahu článku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to potom ano :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dobrej vtip :-) Jako z PR oddělení nVidie.
Jako když hrdě prohlašovali že "náš 4-jádrový 1.9GHz procesor porazí dvoujádrový 1.3GHz procesor z iPadu" :-D A nakonec se ukázalo že je i tak iPad výkonnější ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A já říkám, že příští rok budou všechny prasata lítat !

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

nV to bude davat prece do aut, tak nevim proc to srovnava s herni platformou, v autech to je sumak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No ja teda nevim, jestli se da FLOPS pocitat jednoduchym vynasobenim, pokud clovek nevi, kolik to CPU zvladne operaci za jeden takt.
Kazdopadne ale neverim tomu, ze by surovy vypocteny vykon GPU rikal neco o jeho skutecne rychlosti. Prece jde o to, jak ma optimalizovane ciste graficke funkce ne? Zatimco velkemu GPU staci na spocitani nejakeho algoritmu jeden takt, tak male GPU se zlomkem tranzistoru, na to spotrebuje treba 50 taktu ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono napriklad aj v aktualnom 3dmarku pre android dostava na frak aj 8 jadrove SOC Exynos v SGS4 od 4 jadroveho Kraitu tiez v SGS4 (tusim LTE verzia telefonu). A to uz ani nehovoriac ze co sa tyka plynulosti tak stale je na tom IOS podstatne lepsie ako Android a to aj na dva roky starom Iphone4 oproti dnesnym novym Andorid telefonom.
Cize papierovo moze byt Tegra5 v buducnosti velmi vykonna ale ovela dolezitejsie bude ako ten vykon sa bude dat vyuzit a aky bude SW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.