Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zkušenosti s ASUS Transformer Book T100 s Atomem Bay Trail

T100 mam doma, najskor som myslel, ze ho obratom predam, dostal som sa k vyhodnemu bundlu s XBoxom.

Nakoniec som si ho nechal, aj som konecne prisiel na chut metru a W8. Je to male, lahke (hmotnost cca iPad), pripojitelna klavesnica z toho robi netbook (eee901 konecne ide z domu a netbook chcem - da sa z toho prednasat, remote desktop do prace a pod), klavesnica ma vyborne rozlozenie a super sa na nej pise (na rozdiel od eee901), vyborna vydrz, micro hdmi (takze som zrusil aj plany na htpc, na obcasne prehranie filmu mi to staci), nabijanie cez tu istu nabijacku ako mobil, ... osobne som necakal, ze to bude tak dobry device

Nevyhody:
- jack 3.5mm je nejaky volny, sluchatka od tial dokazu vypadnut.. WTF ASUS, je rok 2014
- malo citlivy touchpad

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No ja teda nevim, ale ta hierarchie ve spravci HW je dana tim, jakou tridu pozuva ovladac toho zarizeni a ne, jak je fyzicky pripojeno.

"vyšedší" - REALLY?

Pri physics testu (CPU?) je hezky videt, ze baytrail je jen 3x pomalejsi nez plnotucny i7 haswell, coz je fakt mazec .... zvlast kdyz haswell ma 2x vic GHz.
Ty ostatni benchmarky jsou dost ujete, kdyz jsem zkousel superpi, tak z3740 dosahoval taky zhruba tretiny me i7-860.
Pocitam, ze zadny ARM se ani nepriblizi .....

Mimochodem x64 windows rozjet jdou .... ale nedaji se nabootovat primo. Ja na tech 2GB, bezel ve vmwaru normalne 7ky x64 s nonpersistentni partisnou, kterou na zkouseni ruzneho svinstva a naprosto v pohode, plna akcelerace ....

Co se tyce hodnoceni, tak nechapu, proc nema zlatou cihlicku. Mam netbook s E-350 a je vcelku svizny .... tohle je 3-4x rychlejsi. Navic kdyz se veme, ze tenhle CPU je daleko rychlejsi nez je prumerne PC, tak to povazuju za extremni success. Taky je bomba, ze ma AES instrukci, takze v truecryptu jasne porazi i moji starou i7ku:) Uz clovertail byl celkem odvaz, ale tohle je plnotucne PC v tabletovem formatu.
Kdyz se to veme jeste v miniaturnim 8" provedeni s 3G a 64GB SSD jako ma miix2, tak je to proste uchvatne. Bezet 64bitove W7 ve vmwaru, v nich hrat unreala a na pozadi mit jeste rozbehnuty android s angry birds ... to je budoucnost o ktere si muzou detske tablety s ARMem na androidu, leda nechat zdat .... a za pul roku tu mame 2.5x uspornejsi 14nm dieshrink .... pak uz bude nejvic zrat displej a wifi/3G.

Osobne jsem tomuhle (tablet+dock) konceptu vestil (ANALyzoval) budoucnost a porad si za tim stojim. To je jedine zarizeni, ktere zcela jiste do budoucna nahrati notebooky.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Intel Atom C2750 @ 2.4GHz vs. AMD FX-9370 @ 2.4GHz vs. Intel Core i7-4770K @ 2.4GHz
zdroj: http://pc.watch.impress.co.jp/docs/topic/review/20131221_628428.html

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, to vypadá, že by mohl být původní Bulldozer v porovnání s Bay trail Atomem takt na takt rychlejší, ale nějak výrazně o moc to teda nebude ;).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

32bitový OS tam tuším narvali, protože v době kdy silvermont vyšel neměl microsoft ovladač pro nějaký úsporný režimy toho cpu, někde jsem o tom četl pojednání jinak by tam snad měl jít.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dá se v novém designu DIIT upozornit na překlep v textu? Dříve býval nějaký Shift+Enter či cosi podobného a člověk mohl decentně zaplašit třeba hrocha: "u procesorů s Turbem je to většinou hroší." :-)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

V novém to není, nicméně opraveno a díky :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Priznam sa stale mi na tom nieco chyba. Tak isto Lenovo ThinkPad Tablet 8 vyzera este lepsie ako toto (akurat ze bez klavesnice). Preco maju vyrobcovia tendenciu zaujimavy produkt vzdy niecim pohnojit. V tomto pripade mi pride 2GB RAM ako zbytocne malo, zvlast ked uz mobilne telefony maju 3gb a zacnu sa na 4gb dotahovat. Tak isto to umele obmedzenie na 32bit zvlast ked cpu v pohode podporuje 64bit a ARM zacina tiez presadzovat 64bit mi pride minimalne divne.
Na jednej strane to ma formafctor tabletu ale na druhej stale pri tom vyskakuju nedokonalosti ovladania windowsu, hlavne desktopu, na tabletoch.Pride mi to ako zariadenie na pracu ktore je strcene v doku s pripojenou klavesnicou/mysou a monitorom, ktore ked chcem tak mozem zobrat zo sebou ale uz nie az tak vhodne na cisto konzumaciu obsahu. V takom pripade, hlavne bez klavesnice/mysi, prichadzaju k slovu kompromisy a obmedeznia. Ale myslim si ze MS ma velku sancu v obrovskej aplikacnej zakladni pre full Windows. Podla mna sa mal MS kompletne vykaslat na cele WinRT a sustredit sa cisto na plne win.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

V cem neni table s Win 8 vhodny na konzumaci obsahu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Priznam sa neviem aka je dostupnost aplikacii pre MetroUI, ci dostatocne pokryvaju bezne poziadavky uzivatelov alebo nie, pretoze pokial nemam aplikaciu pre MetroUI, povedzme na citanie pdf suborov tak iste mam moznost vo windowse pouzit klasicky pdf reader (acrobat,foxit atd.), lenze v tom momente prichadza k slovu bolest windowsov na dotykovom zariadeni. Staci si pozriet recenzie na youtube/inete. Jednak ma windwos stale problem so scalovanim. Na tomto tablete kde je 1368x768 je scalovanie 100% a nativne aplikacie sa este ako tak budu dat ovladat, nehovoriac ze je k tomu aj klavesnica. Uz ale napriklad to Lenovo ma 1920x1200 kde pri 100% scale je nativny desktop mrnavy takze idealne je mat 150%. No ale ani to neni uplne fajn na ovladanie, nehovoriac ze stale je dost aplikacii ktore scaling nerespektuju a cele UI sa rozbije. Cize cele to stoji a pada na Metro aplikaciach.
V skratke : Andriod aj IOS boli od zaciatku navrhovane na ovladanie prstom. Pri Win8 by som sa nedivil keby som povedzme pri pozerani videa chcel nieco zmenit v nastaveni a stalo sa mi ze na mna vyskoci klasicky windows dialog kde sa budem 5 minut triafat prstom do prtavych buttonov a inputboxov, lebo nemam pripojenu mys.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Trochu som poobzeral sa co je na trhu, lebo priznam sa , celkom ma tieto full windows tablety navnadili a po jednom dni sondovania som zasa zostal sklamany. Vykon je vyborny, bud Bay Trail alebo potom tablety s i5 na haswelli (konretne ms surface pro 2). Lenze zasa mi to pride ako keby to vyrobcovia robili zamerne.Lowcost tablety na Bay Trail nepodporuju bootovanie 64bit os, co je skoda a pride mi to ako tlak z MS aby tieto tablety nekonkurovali prave Surface Pro/2. Tak isto ani jeden z Bay Trail, aspon som teda nenasiel ziaden, nepodporuje digitizer. Dell Venue 11 Pro sa tvari ze ma moznost ovladania perom ale nevyzera to ako plnohodnotny digitizer s pritlakom. Naopak MS Surface Pro 2 vyzera spickovo, je to sice uz celkom masivny tablet, skor ultrabook ale ma 64bit, digitizer ale zasa je problem ho zohnat v nasich koncinach a je docela drahy. A co ma uplne zaraza ze vsetky win8 tablety nemaju GPS a mnohe nemaju ani dalsie dnes uz bezne senzory :-(

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

S tymto produktom Asus zabodoval. Sice prve kusky boli poruchove, ale tieto verzie s 500 GB HDD su uz fajn, tazko najst k nemu konkurenciu ... tak multifunkcne zariadenie za taky peniaz clovek nezozenie. HDD disk sa tvari po zaklapnuti do docku ako USB disk a s programom ako USB safely remove si viete disk softwarovo odpajat a pripajat, a teda sa stale nevypina/zapina windowsom = predlzi to zivotnost disku plus usetri sa dost z baterie. Podla mna si toto zariadenie zasluzi nejaku cenu, fakt sa podarilo :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tento netbook jsem si koupil před Vánoci asi za 8000Kč a první věc, kterou jsem udělal byla, že jsem HDD vyměnil za 1TB. Trochu nemilé překvapení bylo, když jsem zjistil, že původní 500GB disk není standartní tloušťky. Je asi o 2mm tenčí, tzn. tuším 6mm jestli si dobře pamatuju. Není to ani tak o tom, že by tam místo nebylo, ale prostě vnitřek je navržený na tuto tloušťku, takže standartní 2,5 notebookový disk trochu nepasuje a musí se tomu trochu pomoct, aby se vešel. Ve výsledku všechno funguje bezna problémů, nicméně klávesnice vám o ty cca 2mm v místě disku vypoukne (kolem kláves J, K, L). Při zavření víka se tak klávesy v onom místě dotýkají obrazovky. Na funci rostlináře to ale zdá se nemá vliv, takže to neřeším.

Jinak podle mě hodně povedený výrobek i přes trochu lacinější zpracování (ale za ty prachy).
Kupodivu to rozdýchá i některé ne úplně staré hry a fullHD filmy akceleruje na rozdíl od starého notebooku s core i3 bez problémů. Samotné windows i programy fungují svižně, přepínání mezi nimi je také kupodivu rychlé i přes pouhých 2GB RAM. Nedostatek RAM je také problém u her. Člověk musí snížit rozlišení textur, jinak se po nějaké době hraní setká s hláškou o nedostatku paměti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.