Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: Intel Core i7 870, Core i5 750

Já myslím, že ty rozteče děr chladičů půjdou určitě nějak vědecky zdůvodnit, pochybuju že by to Intel udělal jen tak. PS: Koukám že WIFT pomalu opouští Windows XP x64, já to říkal :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bezva recenze, zvlášť to vyndavání grafiky za chodu a sundavání chladiče... (btw, s tou grafikou to byl režim spánku nebo hibernace?)

Co se vám to stalo s layoutem? V Opeře se úplně rozsypal (ale ve FF a IE je v pořádku).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...ad diry v chladicy-patice .. pokud by to racionalni zduvodneni nemelo .. cemuz se priklanim ..   neni to nic  co by nespravil  pilnik .... staci tu ocel.  sponu trochu propilovat( u kazdy nozky)  tim se zvetsi roztece ( flexibilita) a je vystarano ...  ted jen  jestli v tom  neni hacek :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pozeram, ze HWiNFO32 nehlasi Mainboard model. Mozete mi poslat DBG file z najnovsieho build 3.22-404 ? Skusim to opravit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

qee: S layoutem jsme nedělali vůbec nic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

qee: za chodu byl sundavan chladic ne a nabootovano bez grafiky. to snad zmaknuli uz i XPcka ne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Andrew: no jo, ale oni tam jsou spoje, ty by se přepilovat asi nevyplatilo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Měl bych dotaz. Jaký procesor by byl nejvhodnější pro aplikace Autodesku, jmenovitě AutoCad 2010 a 3ds studia? Po upgrade na verzi 2010 je znát, že staré Pentia 4 s HT už nestačí. Je zde prosím někdo, kdo s tímto má nějaké zkušenosti?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> ukulele:
Jak jsi na to přišel, že opouštím XP x64? Pořád je to můj primární systém, Win7 používám jen na testy.

>> qee:
Abych pravdu řekl, nevím. Win7 (a myslím, že už WinVista) má "hybridní" režim, takže dělá uspání jak na disk, tak do RAMky a nejprve se pokouší probudit z RAMky a až když to selže, zopakuje to z disku. Tohle se ale soudě dle rychlosti probouzelo z RAMky.

>> Mumak:
To už bohužel nepůjde, všechno je již vráceno. A nehlásí to ani CPU-Z (1.52.2).

>> mizsha:
Tady jde o vydávání grafiky během uspaného PC, což je svým způsobem také "za chodu", protože počítač jako takový bez grafiky prostě nenabootoval.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Já vím, ale stejně si myslím že nakonec neodoláš :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Skoda.. Ani nejaky log/report file nezostal?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> ukulele:
Řekněme, že ona stejně jednoho dne nebude jiná možnost. Takže ne, že bych chtěl. Prostě budu muset.

>> Mumak:
Bohužel :/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to Ondar007 :  ted jsi me rozesmal .. jaky spoje ??! .. myslis, ze jsou na spone chladice  nejaky tisteny spoje ? :-))) ....  jinak toho  koho  by napadlo  pilovat  pcb  bych postavil ke zdi :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V clanku: "Kdybych stavěl nový výkonný počítač..."

- Spravne, pre novy pocitac je to jasna volba, ale inak si myslim, ze nema moc zmysel menit Q9550 za Core i5/7 v podobnej cenovej kategorii iba preto aby "sme isli s dobou". Je to investicia 10-12tisic a to za to nestoji.

Tri zasadne vyhody Core i oproti Core 2
- nizsia spotreba v klude / naproti tomu vyssia spotreba v zatazi
- vyssia priepustnost pamati
- HT Turbo - diky tomuto i5/7 poraza Core 2, ale ak by aplikacie dostatocne vyuzivali potencial viacjadrovych CPU, rozdiely by neboli az tak velke

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> xherbert:
Kdybych stavěl nový počítač, nemá smysl jít do Core 2 Quad. Ovšem samozřejmě je pravda, že pokud už mám Core 2 Quad (nebo i Duo, prostě jakoukoli desku s LGA775, která současné Core 2 Quad podporuje), nemá smysl jít hned do Core i7/i5, pořád se vyplatí upgradovat stávající sestavu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, pozeral som co by ma stal upgrade zo stavajucej dosky, cpu, ram a lieta to okolo 400-500E.

Takze iba swapnem C2D 6700 za Q9550 abudem v klude. Ten stoji podstatne menej ako zosrotovanie vsetkeho povodneho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kdyz si za 1300,- koupim E5400, desku za 1000,- , 2 GB ram DDR2 za 800,- a takt dam na 3.8 GHZ, tak ma za 3100,- sestavu, ktera bude o kolik procent pomalejsi nez Core i5 750, ktere samotne stoji 4K ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Patice Intel LGA 1156 prý můžou začít hořet při pokusech o přetaktování. Podobně odcházely i procesory na paticích Intel LGA 1366, u kterých někteří výrobci dokonce nalepovali výstražné cedulky o nebezpečí shoření procesoru při napětí na pamětech vyšší než 1,6V. Viz více na http://lidednes.webnode.cz/news/intel-ma-zavadu-v-nove-rade-core-i5-i7/

Intel se zřejmě nepoučil ze závad patice LGA 1366 a u LGA 1156 je problém ještě horší. Zlaté a spolehlivé AMD za férové ceny :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ati-flamer: jedná se o závadu patice, ne procesoru. S nejvetsi pravdepodobnosti je na vině Foxconn jakozto vyrobce patice, nikoli Intel.
Stejne tak ten clanek co odkazujes je brutalne zavadejici. K poskozeni dochazi jen pri extremnim overclockingu na tekutem dusiku s hodne zvednutou voltazi. A o moznosti zpusobeni pozaru prinejmensim vyrazne pochybuji...

Vice zde: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3661

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> fiktik:
Ten článek, co odkazuje židobijec ATI-Tom, je zavádějící z jednoho jednoduchého důvodu: psal ho ATI-Tom :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"jsou chudší jen o jeden paměťový kanál" - a taky jedou pameti max na 1066 misto na 1600MHz, ne? Nemuze tohle byt vykonove omezeni? Je vubec dneska jeste "lepsi", kdyz jedou pameti na stejne frekvenci, jako jadro CPU, resp. na celociselnem nasobku? (jadro treba 8x400 a pameti DDR1600)? Je mozny, ze se to nejak lip synchronizuje? A nebo ma kazda tahle cast svuj casovac, takze i kdyby jely na "stejne" frekvenci, nebyly by synchronizovane a tudiz by to rychlosti nijak nepomohlo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT:To že LGA 1156 hoří je fakt, piše se to fšude, jenom tady se to jaksi z "nejasných" duvodů ignoruje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

fiktik:To je sice fakt že to je zřejmě promblem Foxconn, ale je "zvláštní" že jen na Intel platformě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> borowitz : Takže myslíš, že bychom se mohli jednou dočkat podobného videa s opačnými výsledky? ;-) Technology by AMD...
.
http://www.youtube.com/watch?v=yRn8ri9tKf8

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

borowitz: "ale je "zvláštní" že jen na Intel platformě"

Možná to bude tím, že AMD používá úplné jiné patice...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> borowitz:
Já to ignoroval zcela záměrně, protože jak už bylo řečeno, děje se to jen při extrémním přetaktování. Kdo si tímto způsobem zničí desku, nemůže se ničemu divit. Kdo používá produkt tak, jak ho nastavil výrobce, tomu, pokud vím, nic takového nehrozí. Věř tomu, že kdyby hrozilo, rozhodně bych to takto neignoroval :). Ale tohle jsou typické výkřiky typu "roztočil jsem motor svého auta na 20 tisíc otáček a on totálně exnul". To fakt za zmínku nestojí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao-: překvapuje mne, že ještě po tolika letech někdo toto trapné video vytahuje. tomsové tehdy použili pro amd čipsety, které pokud si to vybavuju dobře nepodporovaly čtení údajů z termální diody v cpu. amd na to později reagovala vlastním videem, kde funkčnost teplotní ochrany prokázala. a upřímně, byla to beztak celé jen nafouknutá bublina, kolika z vás kdy za běhu procesorů rodiny socket A a starších upadl chladič?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

David Ježek: Chladič asi upadl málokomu. Ale měl jsem v ruce procesor odpravený jen blbě nasazeným chladičem - odešel samozřejmě potichu, bez světelných a zvukových efektů. Tehdy škoda asi 10000 - rozhodně nepotěšila.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pak nepochybně ten chaldič nasazoval člověk, co tomu buď nerozuměl, nebo tomu nevěnoval dostatek pozornosti. v žádném případě nebyla smrt toho procesoru vinou chybějící termální diody, ale pouze vinou stavitele pc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fakt dobrý procesor.
Mne I5 750 beží stabilne na 4,2GHz, ale na kvalitnej doske neni problém aj 4,7GHz samozrejme len zo vzduchovým chladením.(http://www.pc.sk/modules.php?name=quick_news&what=read&id=1920)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

David Ježek: Mne sa to stalo v byvalej robote. Bolo to za cias ked sa dodavali chladice ktore sa zachytavali iba jednym uskom o paticu. Proste ten plast jedneho dna praskol a chladic spadol.
Nehovorim ze to je bezne ale stat sa to mohlo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>>>>>:To je sice fakt že to je zřejmě promblem Foxconn, ale je "zvláštní" že jen na Intel platformě.

VYJADRENIE FOXCONNU ste si "asi" tiez precitali....... (testy splna podmienk intelu)
1156 - ma proste este menej Vdd kontaktov ako 1366........

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.