Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Test: Logitech Zone Touch Mouse T400: bude lepší než celodotyková T620?

Logitech Zone Touch Mouse T400 + Unifying přijímač
Logitech Zone Touch Mouse T400 mi byla po zkušenostech s T620 nabídnuta jako myš, „na kterou byly lepší odezvy“ (ze strany těch, co ji testovali). A tak jsem si řekl, že ji také vyzkouším…

Kapitoly článků

Pokud jde o rolování na samotné dotykové ploše, to je takové, řekl bych, „touchpadové“. Jinými slovy asi se to dá přežít, ale kolečko je prostě kolečko a jeho mechanické krokování zde citelně chybí. Já osobně jsem se při rolování pomocí této dotykové plochy rozhodně necítil tak jistý a přesný jako s kolečkem.

Logitech Zone Touch Mouse T400 - vertikální rolování
Logitech Zone Touch Mouse T400 - vertikální rolování

Dotyková plocha má standardně nastavenou jistou setrvačnost (jako byste kolečku vypnuli právě to mechanické krokování). Víceméně to funguje, dokonce i zastavování setrvačně rolující stránky přiložením prstu na dotykovou plochu funguje vcelku dobře, ale fyzické kolečko k této funkci určené (tedy když mu vypnete mechanické krokování, je-li touto možností myš vybavena) mívá dojezd (setrvačnost) podstatně delší.

Logitech Zone Touch Mouse T400 - horizontální rolování
Logitech Zone Touch Mouse T400 - horizontální rolování

Rolování do stran neboli gesto vpřed/vzad je vesměs OK, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že vychylovací kolečko je na tuto práci vhodnější. Přeci jen ta hmatová odezva, když vám po vychýlení kolečka toto klikne, ta u dotykové plochy chybí. Můžete namítat, že se přeci dotknete plochy a uděláte gesto, ale problém je ten, že ono to někdy nemusí zabrat a někdy zase lehce ztumpachovatí SetPoint a tato funkce přestane fungovat, takže hned nevíte, jestli jste gesto udělali špatně, nebo se to nezadařilo na straně myši. Klikací odezvu podle mě ještě nic nepřekonalo.

Kapitoly článků

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Test: Logitech Zone Touch Mouse T400: bude lepší než celodotyková T620?

Pátek, 10 Květen 2013 - 10:09 | WIFT | Já bych řekl, že tady to moc o kchatování costu...
Čtvrtek, 9 Květen 2013 - 21:00 | PeZa PeZa | Ty "celodotykove plochy" si ja osobne...

Zobrazit diskusi