Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Test: Logitech Zone Touch Mouse T400: bude lepší než celodotyková T620?

Logitech Zone Touch Mouse T400 + Unifying přijímač
Logitech Zone Touch Mouse T400 mi byla po zkušenostech s T620 nabídnuta jako myš, „na kterou byly lepší odezvy“ (ze strany těch, co ji testovali). A tak jsem si řekl, že ji také vyzkouším…

Kapitoly článků

Logitech Zone Touch Mouse T400 v ruceLogitech Zone Touch Mouse T400 - srovnání velikosti s rukou

Myš je na mou tlapu relativně malá, ale i tak jsem měl spíše pocit, že „se to dá“, byť na mou ergonomickou Performance MX to nemá ani omylem. Záhy totiž na nějakou velikost myši zapomenete, neboť jak jsem již zmínil, myš má dost „tuhá“ hlavní dvě tlačítka, což vás bude štvát víc než nějaká velikost. Zdá se, že pod plastem je mezi oběma tlačítky před dotykovou plochou nějaká „přepážka“, která zamezuje tomu, aby pokus o stisk jednoho tlačítka nestiskl i druhé, když už je to tak „elegantně“ vyřešeno, že plast není pro obě tlačítka rozdělený.

Logitech Zone Touch Mouse T400 - klikání dotykové zóny (animace)
Logitech Zone Touch Mouse T400 - klikání dotykové zóny

Naopak dotyková plocha, která je ve skutečnosti jedním velkým tlačítkem, jde stisknout až velmi snadno, především pak v přední části. Řekl bych, že by si to měly tyto prvky prohodit, tuhost stisku hlavních tlačítek bych uvítal spíše u dotykové plochy a naopak. Ono se může stát, že když chcete intenzivněji zarolovat, dotykovou plochou navíc kliknete, což je zejména ve výchozím nastavení chování této plochy dost nežádoucí (místo rolování dolů jste ve Windows 8 náhle na obrazovce Start, což fakt potěší).

Zadní část dotykové plochy na nechtěné kliknutí náchylná není, takhle tuhá kdyby byla plocha celá, bylo by to rozhodně lepší.

Logitech Zone Touch Mouse T400 - klikání v horní části dotykové zóny (animace)
Logitech Zone Touch Mouse T400 - klikání v horní části dotykové zóny
Kapitoly článků

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Test: Logitech Zone Touch Mouse T400: bude lepší než celodotyková T620?

Pátek, 10 Květen 2013 - 10:09 | WIFT | Já bych řekl, že tady to moc o kchatování costu...
Čtvrtek, 9 Květen 2013 - 21:00 | PeZa PeZa | Ty "celodotykove plochy" si ja osobne...

Zobrazit diskusi