Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Představení karty

Sapphire Radeon HD 7970 TOXIC - frontal s metrem_
Nejvyšší über-varianta Radeonu HD 7970 pochází od Sapphire. Jmenuje se Toxic a nese celých 6 GB GDDR5 paměti, navíc přidává GHz Edition GPU a další vyšší nastavení ždímající z GPU až 1,2GHz takt. Jaký je tento nabušený Radeon na nejnovějších Catalystech, na to si dnes a zítra odpovíme…
Sapphire Radeon HD 7970 TOXIC - balení

Plným jménem (dle webu výrobce) „SAPPHIRE TOXIC HD 7970 GHz Edition 6GB GDDR5“ se k nám dostává v adekvátně velké krabici ukrývající balení typické pro Sapphire. V horní části samotná karta, v dolní krabici pak veškeré příslušenství čítající všemožné redukce, tak trochu zbytečné papírové cosi, tak trochu zbytečné CD, dvě redukce Molex-8pin PCIe, redukce miniDP-DVI, DVI-VGA, miniDP-DP plus HDMI kabel (ten na fotografii chybí).

Sapphire Radeon HD 7970 TOXIC - zadekSapphire Radeon HD 7970 TOXIC - full frontal

Karta samotná staví na upraveném PCB, na němž sídlí prověřená firemní konstrukce chladiče Vapor-X, z druhé strany PCB podpořená dalším masivním plechem.

Sapphire Radeon HD 7970 TOXIC - frontal s metrem_

Toxic má délku nějakých 29 cm, je třeba s tím počítat v nějakých archaičtějších skříních. Zčásti vyfukuje teplo ven, ale vnitřní ventilátor pochopitelně jen honí teplý vzduch ve skříni. To je obvyklý rys dvou/tří-větrákových konstrukcí, ostatně i MSI 7970 Lightning ji používá a nijaké výtky k tomu nemáme.

Sapphire Radeon HD 7970 TOXIC - záslepka

Záslepka nabízí přímo DVI-DL, HDMI a dva miniDP konektory. Vše ostatní je přes redukce a adaptéry.

Sapphire Radeon HD 7970 TOXIC - Lethal tlačítko

Ještě si ukažme zmíněné Lethal Boost tlačítko, jeho sepnutím se aktivuje BIOS nabízející Boost takt GPU 1,2 GHz namísto 1,1 GHz plus dojde k přetaktování pamětí z 6,0 na 6,4 GHz a pokud si restartnete, tak se vám v Catalyst Control Centeru otevřou nové hranice maximálních nastavitelných frekvencí - pro GPU je to krásných 1,5 GHz, ne že by se tam běžný smrtelník odvažoval.

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Test: Sapphire HD 7970 Toxic 6GB na nejnovějších Catalystech 12.11

Úterý, 30 Říjen 2012 - 16:42 | dancenatic | Ten problém s frekvenciou v idle robia ovládače...

Zobrazit diskusi