Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test tří klávesnic Cherry, mechanických i membránových

tak ta Evolution vypada naprosto paradne, normalni enter a nad nim backslash, velky levy shift a vedle nej Z :))
ale uz nejakych osum roku pouzivam http://www.microsoft.com/hardware/en-us/p/natural-ergonomic-keyboard-4000 v US verzi a stale slape jako nova!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak nová? Ta membrána je docela hnus a mezerník tuplem. Ta nová „sculpt“ verze je AFAIK výrazným zlepšením.

O tvaru Enteru je lepší pohovořit si s tvůrci standardů (ISO/IEC 9995, potažmo ANSI nevímco).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ano, stale frci o sto sest, nikde nic nedrhne, i kdyz uz musela spolykat spousty cinskych polivek za 5kc a piva ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak tomu nevěřím už vůbec, protože jsem ji měl rozebranou a bohužel až moc dobře vím, že je přesný opak voděvzdorné.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pekna recenze, na Cherry MX Board 3.0 jsem si cetl hodne recezi jinde a spoustu tech uzivatelskych na amazonu, chvilku jsem tu klavesnici zvazoval ale hodne uzivatelu si stezovalo na zivotnost usb konektoru na strane klavesnice. Nekteri psali, ze jim odesel po pul roce a podobne. U tech membranovych cherry klavesnic by se asi hodilo vyzdvihnout to, ze se jedna o tzv. scissor (nuzkove) typy spinacu ktere maji prave ty plastove dily ve tvaru nuzek na stabilizaci klaves takze oproti normalnim membranovkam se nevyklaji do stran. Sam zatim preferuji scissor switche, dlouho jsem mel hlinikovou ADVENT (mistni znacka z pcworldu v UK) a po te co mi po asi 3-4 letech odesla jedna z klaves ve WSDA bloku jsem poridil za £2.20 (lol) zase scissor hlinikovou od Trust KB-1800S, jako novou z ebay ( http://www.game-debate.com/keyboard/ke_pic.php?ke_id=445&keyboard=Trust%... ). Vicemene krome scissor spinacu vyzaduji aby klavesnice mela samostatne multimedialni klavesy + sleep tlacitko a hlavne dlouhy levy shift.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

miniUSB, miniUSB, proč se nepoužívá microUSB se zátěží na kabel, ne konektor? (inb4 microUSB h8rs)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky mám už půl roku Cherry Evolution Stream XT a nemůžu si ji vynachválit. Předtím jsem dlouhá léta používal skvělou Logitech UltraX (celkem 3 kusy), která se bohužel přestala vyrábět. Jedinou srovnatelnou náhradou je prý Logitech Illuminated, ale i když pominu už docela drsnou cenu, tak mi nesedí rozložení. Nějakou dobu jsem používal Trust eLight LED Illuminated, který má také nůžkovou mechaniku jako měl UltraX, ale nekvalita zpracování je znát, po půl roce se mi vycvakalo pár tlačítek a nešlo je už nasadit zpátky bez toho, aby znovu nevypadávaly. Cherry je úplně jiný pocit, je masivní, stisk kláves je jistý, doufám, že mi pár let vydrží.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Joo, ultraX jsem měl taky. ;-) sloužila dobře, ani jsem před koupí nevěděl, že je nízkoprofilová a docela mi to začalo vyhovovat. Teď jedu na nějaké fujitsu a ani nevim co má za snímače ;-) no, až doslouží, vidim to na něco s MX Brown....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

klavesnice zaujiali, ale hned som to po dvoch minutach vzdal, pretoze cherry ma stranku jak z roku 97 a je absolutne nemozne sa v ich produktoch zorientovat, takze nic

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Však od nich se AFAIK ani nic prakticky koupit nedá (pokud nejsi megakorporace), leda od distributorů.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Cherry MX Board 3.0 mě zklamala, jak už chybami zde popsanými, tak rozložením, ale Cherry Evolution Stream XT vypadá skvěle a zřejmě skončí na mém stole. Díky za recenzi.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To rozložení beru zpět, nějak jsem vyignoroval, že je to německá verze.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Máte někdo nějaký tip, kde by se ty klávesnice s různými snímači daly osahat?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to nevim na ebayi se zapar dolaru daji koupit "testovaci" sety 4-5 ruznych spinacu na odzkouseni :-D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano. Prudit mě.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Je to pořád stejná písnička - když už najdu klávesnici která by mi vyhovovala (drátová) a měla rozložení kláves jaké chci (US - nízký široký enter, široký backspace, ...) tak se dělá jen černá ;(

Opravdu už dnes nikdo nedokáže udělat bílou (světlou) klávesnici? Jediné co jsem našel mezi +- ormálníma klávesnicema je Fujitsu KB521, ale má blbé rozložení ;(

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Na kterou klavesnici narazis? Cherry evolution se dela i v bile a stribrne.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No fakt, tak konečně možná náhrada za mou letitou Chiconku. Nedíval jsem se v jakých barvách to dělají - bral jsem černou jako jedinou vzhledem k tomu, ž e vrecenzi byla právě ta a normálně se jiné než čené klávesnice nedělají.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Než tyto poměrně nezajímavé klávesnice (alespon teda pro mě), bych raději upozornil na klenot, který Cherry poměrně levně dá pořídit z Německa, bohužel http://www.ab-com.cz/ ji už asi přestal prodávat.

G80-3000LQCEU-0

Má Cherry MX CLEAR spínače, které jsou podobné jako MX Brown, ale s tužší pružinou a výraznější hmatovou odezvou na sepnutí (nikoliv zvukovou jako u MX Blue). MX Clear spínače jsou jedny z naprosto nejvíce oblíbených spínačů u komunity co se zabývá klávesnicemi (deskthority.org, geekhack.com).
Dále má klávesy z PBT plastu, což znamená mnohem větší výdrž jak klávesy z ABS plastu co jsou běžně používané. U ABS kláves po 1-2 roce používání se začnou nejvíce namáhané klávesy lesknout a zmizí jim textura. U PBT k lesknutí začne docházet mnohem mnohem později.
No a na závěr asi subketivní věc, ale má US ANSI rozložení kláves. Takže ideální pro programátory a pro ty, co by třeba uvažovali o dodatečném nákupu nových kláves (custom keycaps), protože na ANSI rozložení se toho dá sehnat nejvíce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kopíruje mi moje komentáře! Skandál! ಠ_ಠ

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

JJ videl jsem, ze jsi ji nekde doporucoval a zaujala me. guilty!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Co musím také vyzdvihnout, je nízká spotřeba této klávesnice, typický odběr je pouze 15 mA..."

Je tohle opravdu nutné? Opravdu nás u klávesnice zajímá proud v řádech mA? A opravdu je třeba "vyzdvihnout" proud nižší o 85mA? On skutečně existuje někdo, kdo by si klávesnici nekoupil k vůli tomu, že místo 75mW odebírá 500mW?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Uživatele šmatlaplacek by to mohlo zajímat. Pádlo k nim asi tahat nebudou, ale proč ne třeba tu 75% věc?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, jsou lidi , které to zajímá. proto jsem to do textu dal, ale výsledné hodnocení to víceméně nijak neovlivňuje.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jen bych chtěl zmínit spínače MX Brown. Oproti Blue nejsou tak (moc) hlučné a současně mají citelné místo sepnutí. Podle mě dobrý kompromis pro psaní/(občasné)hraní.

Jinak, pokud by si v kanclu v práci koupil kdokoli jakoukoli klávesnici se spínači cherry mx, tak bych ho s ní asi umlátil.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.