Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: Virtuální hybridní disk v podání Marvell HyperDuo na desce ASUS P8P67 Deluxe

Ty kokso, keď ste o tom písali prvýkrát, tak som tomu ešte dával akú-takú šancu...

Teraz vidím, že to je úplna zbytočnosť a naviac ešte nefunkčná ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rad by som videl porovnanie Seagate Momentus Xt vs Intel... Seagate ma SSD SLC cache, ale velmi malu (4 GB) vs intel s pomalsim a vacsim SSD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A důvod použití těchto předražených HDD? Za cenu 250GB modelu je hnedle 64GB SSD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pre notebooky su to jedine riesenie ako ziskat zvysenie vykonu, mat rozumnu kapacitu za cenu mensiu ako je cena notebooku

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam dotaz : Existuje nejaka karta do PciE slotu, do ktere by se nastrkaly normalni pameti, melo to "baterku" a chovalo se to jako disk?
Nejlepe, aby z toho slo bootovat:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pokud vím, tak to existuje, ale boot se přes to určitě nepovede :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm...tak to je mi to nanic:-)
Mam pomerne dost rychle SSD na boot, ale rikal jsem si, ze moct bootovat defacto z "ramky" by mohlo byt zase o trosku rychlejsi :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co ti brani v pouzivani Sleep / Hibernate?
Ziadne bootovanie a spotreba energie takisto nulova ako pri OFF stave.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také jsem dříve používal Sleep (režim S3 story to RAM). Ale nedávno se to nějako po... Po nějaké aktualizaci to přestalo fungovat - prostě se to odmítne uspat do RAM. Reinstalace pomohla, ale jen do té doby než si to soslo nějakou aktualizaci.
Mám desku GA-MA78GM-S2H (kdysi tu byla i recenzovaná), nepřetaktovaný procesor Athlon 64X2 na 2,8GHz, 8GB RAM a Radeon HD 3870. Pod UBUNTU do funguje, tak si myslím, že nějakým nastavením v BIOSu to není. Nastavení ve win jsem prolezl a nevidím nic špatně :-) Neví někdo která aktualizace - či software by to mohla dělat?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem se spatne vyjadril - samozrejme bych rad, aby se mi svizne zacitaly i nejake hry co aktualne hraju...V dnesni dobe to delam tak, ze hra, kterou hraju, tak ta je nainstalovana na SSDcku a tim padem se to nacita docela svizne, a kdyz ji dohraju, tak ji odinstaluju a nainstaluju jinou..(takove ty co hraju prubezne mam samozrejme na pevnem disku). No, a dneska koupit trebas 32GB v DDR3 pametech neni uz tak extra drahe, takze by to mohlo byt docela svizne:-) ale asi bohuzel nic takoveho komercne neexistuje, myslim tim pro bezne uzivatele, verim, ze pro servery neco takoveho asi i bude..
Co jsem koukal, tak existuji disky do PciE slotu, ale je to osazene SSDckama, a klidne v raidu,takze to dosahuje slusnych hodnot, ale porad to jeste nema na to, kdybych tam mel nejake "ramky":-)
Samozrejme existuje varianta nakoupit spoustu pameti, udelat si virtualni disk a nevypinat Pc, ale to je trosku krkolomne, nekdy se neco stane, ze to vypnout bude potreba a jsem v haji :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je otázka, jakou by musela mít ta baterka kapacitu, aby dokázala napájet občerstvování DRAM po nějakou rozumnou dobu (osobně by se mi nelíbilo, kdybych přijel po 14 dnech z dovolené a veškerá data fuč).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze boot se pres to normalne povede, jen je treba instalace ovladacu stejne jako u SCSI radicu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi dávno Gigabyte i-RAM, ale do toho šlo nacpat max. 4 GB paměti, bylo to SATA 1,5Gbit/s (interně převodník na PATA) a dnes už bych to asi nedoporučil ani zadarmo, to je efektivnější dát ty další 4 GB do PC a udělat RAM disk, na bootování jsou 4 GB málo.

Pokud někdo udělá něco podobného dnes třeba pro DDR3 paměti tak, aby tam šlo dát řekněme 16 GB RAM, tak to bude podle mého odhadu neadekvátně drahé, to už bude výhodnější pořídit SSD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chystám se vyměnit stávající PC sestavu a uvažoval jsem přesně o koupi této základní desky. Požadavky na PC, jsou primárně práce s HD videem a jeho renderování, většími fotografiemi a možná občas nějaká ta hra. Sám asus uvádí na svých stránkách k této desce "podpora 3× rychlejší konverze videa". Chtěl bych se zeptat, zda volit Z68 na 1155, nebo X58 na 1366? Nakolik Intel smart response/hyperduo technologie může ovlivnit rychlost práce s PC, stejně tak jako LucidLogix® nebo Quick Sync Video. Děkuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.