Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Testování DVD R médií v roce 2005

Moser Baer? To jsou ti, co se mi od nich loupou zrcadla z CD-R imation? OMG.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pekny, ale nejlepsi je vyzkuset si sam medium, ktere sedne konkretni vypalce( tedy az na tu trvanlivost, kterou testujete vy, je dobre , ze se takove testy delaji :)) aspon vime, co bychom nemeli kupovat)
poradi mne ani tak neprekvapilo az na par neznamych vyrobcu a na 1 misto, vubec neznam
verbatim bych zas tolik nechvalil,vim o tom sve
moc jsem ale nepostrehl jake byly ty testovane media konkretni nazvy ( ono je docela rozdil medium za 5 kc a za treba 15,     2x a 4x az 16x....) zda byto slo upresnit, nebo zda se brali ruzne typy, nahodne a pak se to scilto pro celou znacku

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

hihi: Jestli jde o to vědět, jaká média jsou v časovém testu, stačí kliknout na slovo "test" pod levým obrázkem (případně na název média, pokud toto měření nebylo zařazeno do databáze testů)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K tomu Hi-Space MPO: tie Gigatain nemusia byt falzy, ja mam doma obycajny Emtec od tohoto  vyrobcu (nie zlaty) a podla mna len to zlato vyzdvihuje kvalitu tychto medii. A co sa tyka double layer, tak by sa to mohlo rozrast o testy medii Optodisc a Prodisc. Taktiez by som sa chcel opytat ci nezaradite do testov aj viac prepisovatelnych medii ako su PRINCO, alebo inych problemovych vyrobcov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak teraz ma clanok toho nemeckeho nafukaneho "odbornika" Kurta Gereckeho riadne nastvaly, ze cd/DVD vydrzia len 2-5 rokov.
To si azda robi prdel?!
Napalujen cd uz 8 rokov a len tak naskusku som tie najstarsie CD skudil precitat
...hmm tak neviem, veza mi audio CD neberie, PC ano inak datove sa mi zdaju v pohode, samozrejme az na tie riadne poskriabane.
Inak pouzival som Kodak Gold.
Teraz posledne 2-3 roky napalujem vyhradne len dvd zn.Traxdata na palivke LG a zatial bez vacsich zavad.
V clanku  autor uvadza, ze mame kupobat len tie najdrahsie media.
...no uz som len cakal, ze zapoty nejaku znacku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

EZ: Díky za reakci. Co se týče přepisovatelných médií, tak ty doposud netestujeme. A to, která média zařazujeme do testů, záleží hlavně na dodavatelích těchto médií, zda si troufnou média k testům poslat. My nakupujeme média k testům jen výjimečně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

skrato: doufám, že na -R 8x (RITEKG05), spousta lidí (nejenom) na CDFreaks si je totiž "chválí", po 3 měsících (někdy i dřív) kompletně nečitelný

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 sonoluca: z vlastni zkušenosti i z videohelp.com též Traxdata DVD+R 8x (RITEK) - výsledek hrůza hned po vypálení. S kvalitou Traxdata DVD+R 4x (Ricoh) se to nedá vůbec srovnat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ka-spel: To je pravda, přesně takhle to vyšlo i nám. Můžete si porovnat Traxdata+ na Ricohu a na Riteku

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

katayo: Tak nevím, ale ty ses musel setkat zřejmě s falzifikátem Ricohu. Ricoh patří mezi nejlepší výrobce. Navíc Traxdata nezačala používat Ricoh, ale přestala... Ritek má velké výkyvy v kvalitě. Někdy je dobrý, jindy, jako právě tady u Traxdata DVD+R 8×, je dost špatný. To se Ricohu nestává, ten je výborný skoro vždy. Podívej se.  A navíc jsme se už setkali i s falzifikátem Riteku, ale tam to bylo vidět na první pohled, že to není Ritek. A to bylo ještě horší.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 mikrob: paradoxní je to, že Ricoh média dělá právě Ritek, ovšem za užití know-how od Ricoh. je pravda, že Ritek hodně velký výkyvy - holt kvantita je přednější. radši vůbec nemluvím od DL. za to CD dělal (možná ještě dělá) jedny z nejlepších

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výborný Moser Bayer - Intenso?!
Test CDR serveru dopadl výborně (http://www.cdr.cz/a/hardware/media/dvd/277), Diskus se na svých stránkách chlubil testem německého CHIPu12/2004, kdy Intenso R+ dostalo 2. místo. V Diskusu jsem proto koupil 50ti cake, reklama vítězství v Chipu byla součástí obalu. Jenže Intenso místo původních testovaných Moserů dodával Yudeny! A tyto Yudeni vykazují asi 10x víc PIE a PIF chyb než kterákoli jiná DVD. Neodvažuji se jediné použít na zálohování. Je možné, že jsem v Diskusu koupil falzifikát? Abyste si také nešli koupit "Mosera"!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka: A nebyly to Intenso Printable? Ty jsme měli a to jsou skutečně falešné Yudeny. Výsledky podstatně horší. Proto je strašně důležité, kdo to vyrábí, a ne jaká je značka, a bohužel v případě falsifikátu je i toto nejisté, ale falsifikát se dá poznat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mé vypalovací postřehy (palírny Pioneer 108 a Lite-On 1673 @ 1693):
1. Moser Baer pod značkou Imation+R 8x - excelentní kvalita výpalu.
2. Falešná Tayo-Yuden jsou i Omega (od Jasamedia), ale na ně se vypalovat dá s podprůměrnou, ale čitelnou "kvalitou" výpalu, falešná TY od Redstaru - katastrofální výpaly
3. Ritek DL jsou opravdu o dost horší než Verbatim a Ricoh, avšak čitelná na většině lepších a univerzálnějších přehrávačů, levnější však rozhodně jsou a ne že ne, Ritek-Traxdata aktuálně pod 80,-/ks zatímco Verbatim stále kolem 110,-/ks. To je cenový rozdíl citelný, ale na subjektivně vyjímečné filmy (třeba Pán prstenů s DTS) Riteka nikdy.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intenso - v době, kdy ani u velkých výrobců netuším jaký adip najdu (např. Verbatim - jednou MCC, jindy MBI příště CMC) bych se některým značkám, které samy nic nevyráběji a jen přeprodávají pod svým jménem vyhnul velkým obloukem notabene v případě, že nemají problém prodavat média s falešným adipem...
 
K testu - CMC: poslední Verbatimy Pearl White 8X které jsem koupil jsou CMC MAG E01 a mají skvělé výsledky. Možná se u CMC opět blýská na lepší časy.
Optodisc: Koupil jsem si na vyzkoušení několik Samsungů 8X s adiped OPTODISC OR8 a vzhledem k ceně to jsou ucházející média, projevující se typickou nectností těch levných - s blížícím se okrajem média výrazně roste počet chyb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam ta sama Pearl White, povazuji je za spise prumerna media - v KProbe jen zridka poklesne hodnota PI pod 40 (u TY se drzi pod 12). Mechanika Lite-on 1693S.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale, co to pocuvam(sitam),ze Traxdaty +8 su nah*vno? To hadam nie, mam ich dost vela.Skusal som ich citat na stlonom DVD VIVAX(1700,-sk)aj na starej DVD-Rom Toshiba, zatial absolutne bez broblemov. Ale samozrejme si necham od vas poradit. Tak teda,ake media(cenov podobne Traxdatam) by ste mi odporucily, mam LG GSA4120B. Vdaka za odpoved.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

skrato: třeba Samsung+R 8x (Optodisc) za 6,50 Kč až  8,- Kč kus, jak kde. Ale musí si s nimi rozumět mechanika. Mě na ně Pioneer 108 vypaluje výborně, stejně jako na Verbatimy (Mitsubishi), ale LiteOn má trochu problémy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se mě jako můžou "zkazit" data po pár letech na mých DVD?
To mě jako nevydrží třeba 10 let?
Nebo to si musím každý 2 roky dělat nový zálohy?
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JIříK: Ano, některá média data opravdu neudrží. Jistě si každý vzpomene na causu Multidisc.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

já bych byl s optodiscama (samsung) opatrnej, to sou spíš "B" grade média, optodisc dělá i hodně kvalitní média "A" (hodně záleží na mechanice) Acro Circle, ty ale u nás nejspíš neseženeš

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pridam aj ja svoje skusenosti. DVD uz napalujem 6 rokov. V tom case stali media DVD-R 450 Sk/IMATION,TRAXDATA,MEMOREX, ine sa tazko zhanali/. Vtedy som sa rozhodol vzhladom na cenu brat vacsie mnozstva, kvoli zlave a kupoval som TRAXDATY 2x Speed.
Napalovacku som mal SuperDrive v APPLE. Napalil som tych 2x speed Traxdat cez 200 kusov a zatial som mal reklamaciu len jednu. Potom media zlacnovali/200 Sk do 50 Sk/,zrychlovali/4x speed/ a bol aj o nieco lepsi vyber medii. Ale stale to bolo
tak slabe s ponukov ze som zostal pri Traxdatach 4x speed/reklamacii uz bolo 7/. Potom ked klesly ceny pod 50 Sk a nastal ten boom medzi PC napalovackami, zacali mat media aj horsiu a niekedy az katastrofalnu kvalitu. Tak som sa asi koncom roku 2003 rozlucil s DVD-R Traxdata a presiel na DVD-R Verbatim. Ale koncom roku 2004 sa to opakovalo aj s Verbatimom tak som od konca roku 2004 na Panasonicoch 8x speed od TY a su perfektne a vsetky kopie mam na nich prepalene. A este chcem povedat ze pouzivam DVD-RAM uz od roku 2000 a na ne som daval a aj davam vsetku svoju vlastnu tvorbu archivne /natacam video poloprofesionalne/ a tam je vsetko OK. Napalovacky som mal nasledovne-Sony/odpalena/,Panasonic/ta funguje len na DVD-RAM a mam ju funkcnu uz 6 rokov/ ,Pioneer 108 /odpalena/a momentalne mam Pioneer 110/funkcna/. Celkovo som napalil DVD-R 2x 233ks, DVD-R 4x 1911ks a DVD-R 8x 459ks vlastnej tvorby. Ostatnych DVD kopii filmov bolo viac/s tym sa chvalit nemusim/. Celkovy pocet vadnych medii po dlhsom case bolo 11ks/1ksTraxdata 2x speed,7 ks Traxdata 4x speed a 3ks Verbatim 4x speed/.Panasonic 8x speed ani jedna. Pocas napalovania, pred napalovanim/ media bez farbiva/,alebo pri verifikacii vadnych 90ks/9ks Traxdata 2x speed, 61ks Traxdata 4x speed,20ks Verbatim 4x speed/. Panasonic 8x speed vsetky OK. DVD-RAM vetky OK/Pouzivam Panasonic DVD-RAM/. Urobim kratky zaver. Cim klesala cena klesala aj kvalita medii a hlavne to bolo pri Traxdatach 4x speed, ked zo zaciatku boli OK,ale ku koncu kym som ich kupoval tak to bola katastrofa.To iste aj ked nie az tak som zazil s Verbatim 4x speed. Tak ak mozem doporucit palte na Panasonic 8x speed.Robia ich uz aj plusove,ale tie ja nepouzivam. A ak mate niejake DVD na ktorom vam zalezi,dajte si ho na DVD-RAM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohu potvrdit, že média od Moser, pod značkou Imation DVD+R 8x jsou opravdu kvalitní média, dost jsem na ně pálil s Liteon SOHW1673, PI celkem 3000, PIF celkem 60, max. PIF 2. Liteon SHW1635 s Moser pracuje také O.K., výsledky jsou o trochu horší v PI, ale je možné, že tato mechanika čte hůře než SOHW1673. Teď co mám SHW1653 tak pálím na média od výrobce MCC, značka Verbatim DVD+R 16x. Jsou v dortíku po 10 či 25 ks, cena za jeden ks 10.40 kč, takže nemá cenu kupovat jiná levnější média.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Oprava teď co mám SHW1635 (SHW1653 neexistuje)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pěkná práce, díky za ni. Pěkné věci by se ale ukázaly, kdyby se tabulka obrátila, tzn.:
Intenso: Moser Baer, Fuji, Prodisc, falešné Taiyo Yuden
Emgeton: Taiyo Yuden, Infomedia, InfoDisc, Plasmon
Verbatim: Taiyo Yuden, MCC
etc, etc :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když DVD na své vypalovačce(-kách) dobře vypálím, lhostejno na jakém médiu, proč bych neměl tu značku dál kupovat, obzvláště pokud je levná? Viz třeba Samsung+R 8x (Optodisc), která seženu za 6,50 Kč a mám na nich dle K-Probe vynikající výpaly. Z čeho bych měl vyvozovat, že bude dřív nečitelné než Verbatim nebo Taiyo Yuden? Pokud máme věřit reklamě, tak musíme kupovat BASFy, resp. EMTEC, kteří údajně "garantují" životnost zápisu 30 let, a ještě nabízejí i zlatá média, a o stálosti zlata netřeba nepochybovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na současném stavu na trhu s médii mě štve hlavně jedna věc. Pod jednou obchodní značkou se dají sehnat média od různých výrobců (třeba u Emgetonu). Kdo se v tom má vyznat?!! Když už existuje jedna značka, tak by bylo moc skvělé, kdyby prodávala média od jediného výrobce. A já bych pak věděl, že když mi Liteon kvalitně nezchroustá Fornet média, tak nebudu kupovat třeba Emgeton apod. A úplně nejradši by bylo, kdyby na trhu byly jenom kvalitní média a shity jako Princo, Multidisc, Gigamaster apod. aspoň zmizely z trhu, akorát to zhoršuje kvalitu trhu. Všichni výrobci se snaží srazit cenu na jejich úroveň a kvalita jde tam, kam cena. Vývoj podobný jako dřív u audiokazet.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Martin27: A právě od toho je tu naše databáze médií.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajimalo by me co se stalo s Multidiscem. Az diky Vasemu clanku jsem si uvedomil, ze uz jsem dlouho tato media nevidel. Pokud existuji, jak je to s jejich kvalitou? Mam od nich jen CD, ale u nekterych starsich mam problemy se ctenim.
Jeste jedna vec trochu off topic. Jak je to s DVD-R a DVD+R. Vim, ze existuje nejaky rozdil v technice zapisu, ale jsou jedna nebo druha media v necem lepsi nebo na neco vhodnejsi?

Diky,

RF

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim vas, budte tak laskavi a napiste mi, jakym programem jde zjistit vyrobce DVD.
Je skoda, ze se o tom v clanku o testech nezminili.
( nebo jen ja slepnu, ze sem to tam nenasel? )
Diky predem za pomoc.
Martin

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: Třeba tímhle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky moc za pomoc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cyberx: Nejstarší pravé TY DVD-R 2× speed data ztrácela. A to docela dost. Ale od čtyřrychlostek výše jsem se s tím nesetkal. Teď jsem si dělal test po cca 20 měsících od vypálení na Emgeton DVD+R 4× TY a je naprosto vynikající, vlastně shodný, jako tehdy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za tento článek. Perfektní - na ten vzorec jsem už dlouho čekal. Chci se ale zeptat, jestli nemáte nějakou "šablonu" do které bych dosadil hodnoty a vyšlo mi skóre. Pokud nic takového neexistuje, tak bych chtěl někoho poprosit, aby vytvořil program, nebo šablonu do excelu. Já to bohužel nedokážu. Možná v tom excelu, ale asi ani to ne.

Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DVD-R pro TDK vyrábí i Taiyo Yuden (zjištěno v programu DVD identifier).Jsem s nimi naprosto spokojen.Vypalovačka LG GSA 4120.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Poznám podle kabičky výrobce, nebo ji musím otetvřít a až podle kódu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

imagino: Jak kdy ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a kdy tedy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

imagino: To záleží na solidnost toho, čí je ta krabička přece. Mrkni do naší databáze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však jsem se tdy dočetl, že nezáleží na tom, že je tam třeba Verbatim, ale KDO to VYROBIL. To se z krabičky teda nedá zjistit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

imagino: Většinou ne. Ale dedukovat se da třeba když je tam napsane Made In India, Taiwan atp.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Peknej test, ale osobne muzu rict, ze po problemech s multidiscama sem za cal kupovat jenom verbatimky, jak vsude psali ze sou super a data na nich vydrzi nejdyl a ted zhruba po 2 az 3 letech sou data tytam i z verbatimu. A mam z ty doby i asi desitku princo disku a ty kupodivu drzi. Takze by me fakt zajimalo, jaky media kupovat. Ted pouzivam 8x TDK jak plus tak minus, doufam ze za dva roky zase zjistim ze sem si to ani nemusel palit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co znacka Dysan??

mame na sklade DVD+-R aj CDR dokonca aj diskety a podla mna to je velky shit ale ludia to kupuju koli nizkej cene

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

scary: Dysan média se také nějaká měřila, stačí se podívat. Bohužel nikdo žádná neposlal, tak ani není co testovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No,a preto do márii tvrdím ,že na CD a DVD by mal byť uvedený aj výrobca a nielen názov.Ako na iných výrobkoch.Ale oni velmi dobre vedie prečo to neuvádzajú!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebolo by možné niektoré z médií otestovať aj teraz, po viac ako dvoch rokoch? Dosť by ma zaujímalo, ako sa držia médiá s farbivom od Interaxie...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.