Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Testy: Zápis

Plextor PX-W4012S
Víte, že poslední SCSI vypalovačku jste testovali 6.5.2000 (HP9310i). Jsou to bez mála tři roky. Při měření se přímo nabízelo srovnání se stejně rychlým Plextorem PX-W4012A, což jsme také udělali. Jednu novinku vám ale sdělím hned. Tento Plextor už nemá hranici overburnu na 94. minutě!
CD-R

Plextor PX-W4012S CDspeed CD-R

Po prvním údivu nad čtením MRW je tu druhé, daleko nepříjemnější. To co vidíte na grafu bych opravdu od Plextora nečekal. Jasně se ukazuje problém se zápisem rychlostí 32×. Ale uvidíme, co s tím provedeou další upgrady firmwaru.

Poznámka od Petra: Já bych si rozhodně netroufl tvrdit, že za tuto "kostrbatost" může Plextor. Ona může být například způsobena tím, že při této rychlosti dochází k nějakému neplynulému toku dat z aplikace na SCSI sběrnici, kterou způsobují kupříkladu ovladače SCSI řadiče. A pokud by to opravdu bylo vlastní mechanikou, tak je to dle mého jen drobná kosmetická vada, protože toto je vlastně jen rychlost posílání dat do bufferu vypalovačky. Ta může klidně drobně kolísat, ale vlastní zápis bude zcela bezproblémový a stoprocentní.

Možná si říkáte, proč tu nemám tabulku s různými médii, abyste viděli, jak si s nimi poradil PoweRec. Tentokrát jsem si ji odpustil. Je to proto, že si PoweRec můžete jednoduše vypnout a navíc s novými firmwary stejně pozbude platnosti.

CD-RW

Plextor PX-W4012S CDspeed CD-RW

Jak jsem sliboval hned v úvodu, takto vypadá zápis na dodávané CD-RW médium. Vidíte, že i když je na něm napsané 10×, opravdu s rychlostí 12× nemá problém.

Diskuse ke článku Plextor PX-W 4012S (40×12×40 SCSI)

Žádné komentáře.