Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Těžaři loni koupili 3 miliony grafických karet v hodnotě $776 milionů

"byly na těžbu v roce 2017 skoupeny 3 miliony grafických karet"

To je pekne cislo. Kdyby se k nemu pridalo i cislo poctu vyrobenych grafickych karet v letech 2015, 2016 a 2017, tak bychom mohli zjistit, jestli pada vina na kriplotezare.
Pokud by se totiz ukazalo, ze bylo v 2017 vyrobeno mene karet nez v predchozich letech, tak bychom z nedostatku grafik na trhu meli obvinovat hlavne vyrobce pameti.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Podivaj sa na globalny hashrate GPU-mining coinov a potom nebudu nutne tieto priblble konspiracie..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To že sa výrobcovia grafík poriadne napakujú mi bolo jasné už v roku 2014.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Vzestup předchází pád!" :-(
Apropo nějaké srovnání s předchozími léty a nárůst prodeje v % (jak stejného modelu tak mezi různými značkami) by nebylo? Obsolutní číslo prodeje, bez znalosti předchozích prodejů, mi neřekne vůbec nic :-(

Příklad "senzační" "optimistické" zprávy výsledků prodeje Aut Škoda před r 89, kde se pro změnu manipulovalo statistikou v %:

"Škodovka zaznamenala 50% nárůst prodeje, zatímco Ford prodal výrazně méně vozidel až o 10%!"

No, Ford sice utrpěl v Anglii v uplynulém roce pokles prodejů o 10%, Škodovek se prodalo dokonce o 50%! víc, ale!

V absolutních č. to však znamená to, že: Ford namísto 200.000ks všech modelů prodal v uplynulém roce "jen" 180.000ks všech modelů celkem a Škodovka jediného... exportovatelného modelu modelu Š120 GLS ;-) , prodala oproti předchozímu roku o 50% z 600ks :-)) předchozích = o 300ks více.

Tedy rekapitulace: Ford prodal 180.000ks a Škoda 900ks - kdo byl na tom lépe s prodejem v Angii?

Toto nezjednodušení informace již nezní pro škodárnu tak optimisticky že? :-( A přitom oboje informace (v% i v ks) byly pravdivé :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas! +1

Pisu to same hned v prvni prispevku, ale kriplotezari moc nakloneni nejsou, ono prave ty dulezita cisla, ktera by celou manii mohly posunout do kontextu, by prave nemusela byt pro tezare az zase tak prizniva, coz by pro kripliky byl problem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Hoďte na něj někdo síť.
Pochop, že nějaké statistiky jsou těžařům úplně ukradené.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To neni pro tezare, to je pro zajemce o statistiky!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě se neumíš vyjadřovat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Miluju tyhle nesmyslné analýzy. Máš data o nákladech a výnosech? Jestli ne, tak jsou ty plky k ničemu.. Ford klidně mohl prodělat. Fixní náklady (provoz, mzdy, marketing..) jsou obří.. a pokud nesplnili plán o 10% tak je to při tomto objemu poměrně velké číslo. Klidně mohli kvůli takovému poklesu i propouštět zaměstnance.
Jen pro info, dle dat z r. 2016 má Ford Europa momentálně zisk na jedno auito 26 000 korun.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidis, takze ma Eda opravdu, kdyz se dozaduje podrobnejsi statistiky nez jednoho nicnerikajiciho cisla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, to taky nerozporuju. Zabývám se tím jeho nesmyslem, který tvoří 90% příspěvku.
Stejně žádné statistiky nikdo dohromady dát nemůže, protože nevím jak by chtěl zjistit kdo koupil grafiku na těžení a kdo ne. i JPR si to cucá z prstu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No to je přece krása, jestli ten bitcoin nakonec pohasne (což nikdo neví), tak jsem zvědavý na prodeje AMD/NVidia v budoucnu, třeba za další dva roky. Pokud by se vyplatilo čím dál méně, ať už Parkinsonovou chorobou bitcoinu, nebo náročností na výpočetní HW, tak se pak s těmi grafikami můžu doma fotit nahý ve vaně, nebo je šoupnu na bazoš/ebay/aukro atd...a bude tam toho tolik, že si s 50% ponížení ceny ani neškrtnu, např.: původní cena karty 10000, v době kryptohorečky 15-17, prodej 5000 a méně. Proč si kupovat RX680 8 GB za 9000, když si můžu koupit RX580 8GB za 4000 a přeflešovat, že? :D . Každý po tom pádu bude mít nutkání se vyzbrojit za pár šupů, minimálně na další 2 roky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Blby je, ze tady to tezeni de-facto zastavi vyvoj grafik pro herni oblast, dokud to neopadne..jestli to vubec opadne. Vem si, ze dneska jedina 'normalne' koupitelna karta je NV 1050(Ti)..a to v cene nekde mezi 5-6k. Ta karta odpovida cca R9380 a za tuto cenu jsi ji mohl koupit na podzim 2015..cili 2,5 roku zpet..
Karty mezi 5-13k praktiky uplne zmizely

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

viz co pise Eda, mas nejaky dukaz, ze tezeni zastavuje vyvoj grafik, ze ty 3 miliony grafik nejsou jen kapka v mori, kdyz nam nedaji cisla celkovych prodeju a prodeju pro kriplomenu za obdobi alespon predchozich dvou let,cim vice let zpet, ti presnejsi muze byt odhad do budoucna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin se grafikama netezi... cet si ten clanek vubec?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu jak dopadli volby v Itálii očekávám jen růst krypto-měň. Ony vlastně neporostou, ale € půjdou ke kopru...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono již jde dávno € do kopru! A né že posiluje koruna :-)) Jen se vůči ní propadá € :-( A to se děje od začátku intervence těch komunistickejch šéfů ČNB :-( Jen z části je zásluha růstu koruny docela slušná produktivita a export do zemí s €. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.