Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Těžební karty s jádry Pascal nemají obrazový výstup ani plnou záruku

Těším se na data o prodejích (bojím se ale že budou tajná) - dávalo by to celé smysl za poloviční cenu, tohle snad nemůže nikdo koupit... tolik omezení (šance přeprodeje nulová) a přitom tak ubohá sleva oproti plné kartě

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

"šance přeprodeje nulová"

Takže jako u amerických vysokoškolských učebnic. ;) Čili v USA se to tak jako tak prodá. :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

> Takže jako u amerických vysokoškolských učebnic.

Ehm... ani nahodou. Na rozdil od americkych studentu, tezare nikdo neprinuti si koupit tohle.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to nebude mit vyrazne vyssi vypocetni vykon, tak by tezari byli idioti aby to koupili. Do nakladu se pocita i cena pri odprodeji. Tohle bude pouzitelne jen jako externi grafika k notebooku. Pokud ani to, tak to je odpad bez jakekoliv hodnoty.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

"Tato vlastnost je patrně nejpodstatnějším rozdílem oproti herním kartám - snižuje totiž bazarovou hodnotu karet na nulu."

Fakt? A co když chci třeba levnou kartu pro programování na GPU? Případně pro provoz již napsaných aplikací? To bych možná naopak uvítal, kdyby se jich lidé zbavovali za mizivou cenu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, ale troufám si tvrdit, že 99 % odběratelů vyřazených těžebních karet byli hráči. Že si pár jednotlivců najde pro atypickou kartu využití, z pohledu těžařů nic nemění na tom, že pro 99 % karet nebudou mít ani při prodeji za 50 % nákupní ceny odbyt.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

uz s novou, nepouzitou bude problem bazarovy prodej...
je to horsi investice nez koupe noveho auta...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V tom pripade mas stastie, mozno ju ziskas za odvoz :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bych klidně i uvítal. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NVidiaaaa!!!

Vidite to taky, proste zacal byt problem s dostupnosti karet, Huang zvednul telefon a obratem navysil vyrobu cipu a nadesignoval tezebni karty, behem mesice problem vyresen.

AMD jen stoji v koute a zira s vykulenyma ocima jak se to ma spravne delat!!!

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Skoro by mi bylo lito, kdybych od vas nedostal takovej peknej pocet minusu.

Samozrejme podle vas je idealni situace u AMD, kde karty pro hrace k dispozici nejsou a nebudou. NVidia to vydanim miner karet poresila a ocekavam naskladneni jak miner karet, tak doplneni skladovych zasob hracskych grafik do 14 dnu tak, aby grafiky byly pripraveny "za vysvedceni". :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ale vždyť ty ty mínusy sbíráš s láskou a neříkej že ne ;) Někdo známky, jiný kalhotky a další zase mínusy. Každý máme něco ;))

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Představte si situaci, že ty výpočty začnou být náročnější a tyto karty se pak nevyplatí provozovat. A nebo mánie skončí dřív, než se dostanou do distribuce. To by byla teprve sranda (:

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

so much doge troll edition FTW :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> NVidia to vydanim miner karet poresila

poresila ? LMAO. Na rozdil od lidicek na diit-u jako ty, tezari nejsou fanatici do znacky, tam se hraje na penize. Musis nabidnout neco co se vyplati. A tohle se teda nevyplati vubec. Bez zaruky, temer plna cena, nulova bazarova cena. S temi parametry a cenou je to neprodejnej srot. Takze se priprav ze vyprodane Geforcky budou pokracovat.

O tom ze by se to vyplatilo bychom se mohli bavit kdyby 1) cena = plna - bazarova, nebo 2) vykon/spotreba je vyrazne lepsi nez bezne GPU.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Minusy si dostal, protoze si s projevil jak totalni idiot s nulovym prehledem o situaci. Koukni jakej je stav s dostupnosti nvidia karet v obchodech... na spocitani ti budou stacit prsty na rukou. Uz minule sem ti psal, ze vyrobit gpu trva nekolik mesicu. I kdyby nvidia reagovala pred mesicem a vyrobu navic objednala tak si pockas minimalne dalsi mesic az dva nez se to projevi na trhu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že AMD má vyprodáno a nVidia teprve spouští produkt, tak mi přijde, že pro AMD to nemohlo probíhat lépe. Problém mají hráči na které karty nezbývají, ne AMD, která prodá do posledního kusu vše co vyrobí - což je ideální situace.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to urcite ted maji problem hraci, az tezarska manie opadne, problem se vrati k AMD, ktera bude mit na hracskem trhu jeste mensi podil nez dnes. Coz sebou prirozene ponese vyhody pro hrace, kteri maji NVidii v podobe optimalizaci pro tyto karty. Uz vidim tu situaci, ktera nenastane poprve, protoze tohle vsechno uz tu bylo. Zase bude AMD i jeji fanousci brecet po diskuzich, jak jsou vyvojari zly, jak zla NVidia uplatila optimalizace jen pro jeji karty, bla bla bla bla bla bla bla bla bla atd.

Mne je to naprosto sumafuk, ja jedu zasadne na NVidiich, ale jeste porad se doma koukam na vystavenou krabicku od Asusu na Radeon AX850XT opravdu pekna krabicka a zaroven muj posledni Radeon. Takze nemam proti temhle cervenym kartam nic, ale uz ted davam pri uvahach o RX Vega i tohle na misku vah a ty se jednoznacne naklaneji na stranu zelenych. No a krome vas fanatiku tohle udela uplne kazdy hrac, tak potom nebrecte jo.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nevíš, kdy těžařská mánie skončí, tak těžko soudit jak to bude vypadat, může to trvat klidně do vydání další generace, kdy zase hráči budou obnovovat grafiky.
Ale pokud se pak těžaři začnou zbavovat ve velkým karet, tak cena půjde hodně dolů, aby prodali a to ovlivní nejen AMD, ale i Nvidii, Taková bazarovka RX 580 za poloviční cenu oproti nové 1060 .... No kdo by odolal, že? A k tomu ještě zbylé 2 roky záruka (3 má nová). Takže to ovlivní oba výrobce a naopak se může stát, že se podíl AMD grafik mezi hráčema stoupne.
A co se vývojářů týče, tak že by se někdo vykašlal na optimalizace pro AMD (a stejně naopak na Nvidii) když AMD má konzoly a Nvidia zase větší podíl dedikovaných grafik - to dneska nikdo neudělá, protože by přišel o celkem velký balík na trhu.
Takže jak vidíš, realita nejspíš bude někde jinde. Prostě nejen AMD to ovlivní. A to, že Nvidia zareagovala? No a co? On "Mining" kartu snad někdo rozumnej (za těchto podmínek) koupí??? Jen zbytečné karty na trhu, každej raději sáhne po 1060, kterou pak se slevou ještě prodá - jestli ti toto nedochází, tak si opravdu trotl a šel bych si dopisovat na diskuzi pod Blesku nebo Aha, tak tě možná bude někdo brát vážně.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ty karty se nevypaří. Po skončení těžby půjdou do bazaru a za tu cenu určitě budou brány všema deseti. AMD na tom už nevydělá a vůbec to bude tlačit ceny středních grafik dolů, ale AMD karet v počítačích bude dost (na to aby se pro ně optimalizovalo).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mě zajímalo, jestli je nějaká šance, že bude možné tu P104 zapojit do SLI s nějakou GTX která má obrazový výstup. Potom by to mohla být docela zajímavá karta i pro hráče.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tipuji si, že tam SLI konektor nebude v rámci šetření, takže spíše ne.

Pak by si to totiž lidi mohli koupit jako levný SLI akcelerátor pro ty až dvě karty, kde to může dávat smysl (:

Ale třeba bude i High-Bandwith SLI ready edice, přičemž můstek si musíte koupit separátně a nebude kompatibilní s jinými kartami (((((:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

právě kvůli šetření by tam být mohl - stejná deska pro těžbu i gaming.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kvuli 20$ uspory a 3 mes. zaruce by to i tak hraci nekupovali...
IMHO: hlavne vzhledem k zaruce, by by cena mela pohybovat na cca 50%

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nekomentuju kdo a proč to bude kupovat, jen že chybějící sli konektor není úspora

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nekomentuju kdo a proč to bude kupovat, jen že chybějící sli konektor není úspora

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale P104 by do SLI zapojoval jen jouda. 2xGTX1070 setře 1xGTX1080Ti, vůbec nemluvme o titulech, které SLI nepodporují.

SLI stavíme na high end kartách nejvyšších edic, ne na mainstream kartě jako 1070

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě se tohle ani nedostane do světa, ale bude to jen pro Čínu. Tam to dává smysl, protože kvůli levné elektřině se tam na kartách ve farmách těží až do jejich smrti. Druhá věc je efektivita a rychlost hashování, prý by měly být tyhle karty na to nějak optimalizované, uvidíme.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No zatím není vůbec jasné co všechno je vlastně deaktivované a jak se karta chová. To že nejsou fyzické výstupy videa je jasné. Ale jak je to s NVENC? Akcelerací videa? Proč do serveru dávat kartu s video výstupy, když se přuhlašuji stejně vzdáleně? I vzdálený přístup bývá akcelerovaný GPU. Ještě nedávno se na film přes vzdálenou plochu nedalo dívat. Dnes s přivřenýma očima díky akceleraci vzdálení plochy už ano. Nebo situace kdy karta na serveru transkoduje a streamuje video dál do sítě? Pokud by v bazaru byly levné kousky s touhle funkcionalitou, nedej bože s odstraněným limitem na 2 streamy pak to s nezájmem o karty neviděl tak fatálně. PS pokud někdo najdete bližší anatomii těchto karet pls o linky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"I vzdálený přístup bývá akcelerovaný GPU. Ještě nedávno se na film přes vzdálenou plochu nedalo dívat. Dnes s přivřenýma očima díky akceleraci vzdálení plochy už ano."

Mám takový pocit, že to jsou dvě úplně jiné věci. :) Vůbec není zapotřebí používat akceleraci prostřednictvím (programovatelné) GPU ke vzdálenému framebufferu, to je čistě otázka "chytrosti protokolu" vzdálené plochy a schopnosti grafického serveru detekovat sekce obrazu, které potřebují přenos pomocí nějaké té ztrátové komprese. Jediné, v čem by snad GPU mohla pomoci, je přímo hardwarový kodek pro video, ale to mají třeba procesory od Intelu už na čipu. Při normálním použití je GPU pro vzdálenou plochu zcela zbytečná.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Osobně mám CPU AMD, a ani velká část čistě serverovývch CPU (Xeony) Intel grafickou kartu nemá. Ryzeny také ne a Threadrippery ji také mít nebudou. Kaby Lake si do serveru kupovat nechci, Pořádné CPU s Nvidií s cuda jednotkami a HW videoobvody je pro mne lepší volba. Prostě nejsem hráč. Debata je o tom, že pro hráče jsou tyhle nově uváděné karty k ničemu, ale pro ostatní uživatele to není úplně jasné (zatím). Navíc nové verze vzdálené plochy minimálně na NVIDII hardwarově akcelerují přenášený stream. Měl jsem možnost si to na vlastní kůži vyzkoušet jaký to je rozdíl a co to udělá se zatížením CPU.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ak ten video vystup nieje zablokovany v Biose ci driverom, tak to nebude problem. Staci mat v PC 2 grafiky a monitor pripojit na tu druhu grafiku. DirectX bude mat 2 graficke adaptery. V control paneli grafiky a niekedy i priamo v hre sa da vybrat ktory sa ma pouzit. Obraz z takejto grafiky sa prenesie cez PCIe do druhej grafiky a cez jej vystup na monitor. Sice niekedy je v takomto pripade problem s vsync pri viacerych monitoroch, kedy to nedrzi standardnych 60 hz ale pada na 30 hz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Typicky vojeb ala NVIDIA slouzici jenom k vyprodeji jejich zastaralych Pascalu cimz se clovek pripravi o obrazove vystupy a s tim dostane uplne smesnou 3 mesicni zarucni lhutu, a za to vsechno usetri sprostych 20 dolacu co najdu pohozenych nekde na ulici, no skutecne neber to, píčovina jak prase.

Miner neni idiot, radsi si tech 20 dolaru navic priplati a bude mit plne provedenou kartu + radnou zarucni lhutu(ob-zvlaste kdyz vime jak NVIDIA s lidmi modelem GTX 970 vyjebala), protoze se muze klidne stat ze ty "miner" karty budou skutecne tak shitne ze pujdou rad radem do popelnice, tohle je proste do nebe volajici kapitalisticka nenazranost.

Doufam ze se AMD k podobne uchylnemu kroku neucini/vyrobcum to nepovoli.

ps- za nadavky se omlouvam

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tak v podstatě to je jen o poměru cena/výkon - pokud to těžařům nabídne něco navíc, nebo pokud (časem) podstatě zlevní, tak proč ne...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jenže těžaři přímo počítají s tím, že ty karty prodají bazarově, často v záruce, čímž se jim zaplatí třeba 40-60% prvotních nákladů. Tyhle karty mají automaticky sníženou hodnotu. Takže leda si je nechat, nebo doufat, že to bude chtít někdo na nějaké výpočty.

Na druhou stranu u GTX 1060 mi to přijde poněkud zvláštní, není to zrovna velké výpočetní GPU, nejsou na tohle spíš vhodně Polaris GPU? Nebo GTX 1070? Nebo spíše P100?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podívej se po eshopech na dostupnost GTX1060 a odpověď je zřejmá... AMD je stále na těžbu nejlepší (hlavně když započítám dual-mining na pětkové řadě), ale teď se bere všechno. 1060 a 1070 jsou vyprodané, těch pár ks skladem co ještě je, má napálenou cenu. Nové volné dodávky vidím u cz distributorů až na září, zásoby 1080 a 1080Ti se taky rapidně snižují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ptal jsem se tu nekolikrat a odpovedi mi byly vzdy jen minusy a jinak nic.

Vazne lidi kupujete grafiky v bazaru? Asi u AMD normalka, ale u NVidie je proste peknej pocit si koupit originalne zabalenou novou grafiku v designove povedenym obale. Krasa, krabicky od grafik si schovavam. ;-)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

:D Pobavil. Ti dám snad plusko za kvalitní troling.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Krabice si schovávám na storage různých věcí, kupuji nové i bazarové grafiky. Občas prostě stavím budget sestavy a ty jsou často prostě částečně z nových a částečně z bazar komponent.

Great value for money prostě.

Jednoduše ne každý je ochotný dát do PC 30k+

Znám spoustu lidí co pořídili dost levně R9 290X poté co skončila těžební mánie v roce 2013/2014 a mají je s nějakým Accelerem klidně dodnes. Svého času karty asi za 6k, ještě v záruce a no problem.

Samozřejmě je to riziko, ale raději koupím karty v záruce od minera, než támhle od Vency z Roudnice co to vyfotí Nokií 6230 a těžko říct jak tu kartu zprasil.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Co by ne, ne každý potřebuje high end grafiku poslední generace (já osobně mám asi 8 let starou). Za ušetřený peníze vytáhnete babu na super večeři a následné rozbalování pak určitě bude zajímavější než chvilkový orgasmus nad otevíranou nVidia krabičkou. :-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx je proste zabavny zivocich. A taktiez hodne hlupy. On si "zasadne kupuje nove nvidie", este zabudol podotknut, ze idealne tie s prirazkou FE, ale vedla v diskusiach vyplakava, jak nema prachy na poriadny komp, hoc by sa mu hodil. :D On je vlastne taka snobska socka. Sice nema prachy, ale bazarovku si nikdy nekupi, niekde vo sne skupuje FE od nvidie a vyhradne nove a zabalene. Ale realita je taka, ze si vlastne nekupi nic. Well played Redmarx, well played. :D

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Uz jsem tu nechtel psat, protoze jsme si v teto diskuzi uz vse rekli, ale kde brecim, ze nemam prachy na novy komp?
Jsem snad co vim akorat psal, ze si nemuzu poridit procesor za 30.000, ale kdo z normalnich lidi muze. Jinak si opravdu nejsem niceho vedom, takze bud me chces zakerne zesmesnovat nebo jsem nekde napsal neco, co bylo spatne pochopeno. Vyssi vykon by se mi hodil asi jako kazdemu, kdo enkoduje video, ale nemuzu si se soucasnym stavem stezovat, spatne na tom take nejsem, pravdepodobne lepe nez vetsina lidi v diskuzi.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Z mnohych tvojich prispevkov to tak vyznieva. A potom tu pises o tom, jak bazarovku nikdy nekupis. Pricom je to nezmysel, GPU neni auto.. Na jednej strane si nemozes poridit CPU za 30k, avsak ignorujes fakt, ze sa daju zohnat i tie 8-jadra dnes za polovicu a prave tie pouzite este za menej. Mne zasa pride hlupy clovek, co dnes da 12 tisic za novu gtx1070, ked sa predavaju po 8k s 2 a pol rocnou zarukou a podobne a funguju uplne presne rovnako, ako tie z obchodu. Naopak, clovek casto narazi na dobry OC kusok, pripadne na inak nadpriemernu kartu.. Ja som pred 2 rokami tiez nekupil i7-5930K za 18 tisic, zohnal som ho za 9. Mas pravdu, 18k by som za neho tiez nehodlal dat, ale za polovicu to bol kup jaksvina. A este som mal garanciu, ze dava 4.5GHz pri uchladitelnej prevadzke.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx to je king, ten si v 18 udělal řidičák a z první brigády si koupil nový sedmičkový bávo. Prostě bazary jsou pro socky, pro Redmarxe bazarový trh neexistuje. :o))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale tu nemusi ist absolutne o prachy... Ja som si tiez kupil minuly rok v zari gtx1070 z druhej ruky, miesto 15.6k ma vysla na 11k. Preco by som za to iste mal priplacat prachy, ked nemusim? A to som nedavno kupoval 2x funglovku 1080Ti, kedze tie sa po bazaroch moc nepredavaju (zatial). Nie vzdy je to o nedostatku financii, niekedy je v tom iba rozum a racionalita. Ale ten Redmarx ocividne nepobral. On si radsej nekupi bazarovku a bude snivat po novej a nerozbalenej... :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Neboj, tebe neni treba zesmesnovat...o to se pravidelne staras sam svymi posty..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

no bude pr.el, až prvý koumák príde na spôsob, ako po priletovaní konektora a flešnutí upraveného biosu z toho urobiť plnohodnotnú grafiku :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pr.el by to byla, kdyby tento zázrak stál 1/3 plné karty, takhle pochybuji ;)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu chcete tvrdit, že ta karta na druhém obrázku Colorful P106-100 nemá ŽÁDNÝ výstup ? ;))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V clanku pise, ze jsou ty obrazky spatne, neni tam ta vypocetni grafika tak, jak pujde do prodeje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to bude tím pivem...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za tu cenu radsej mohli spravit opatrenia pre lepsie dimenzovanie na nonstop prevadzku. Konkretne:
- kvalitnejsie ventilatory
- vsetky napatia by si grafika vyrabala sama = vyrazne znizenie rizika poskodenia grafiky nekvalitnym zdrojom
- podvoltovany graficky cip (jedina vec co mozem spravit softverovo)
- kvalitnejsia pasta, napajacia kaskada

V aktualnom prevedeni by grafika musela mat zlavu aspon 30%

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

- vsetky napatia by si grafika vyrabala sama = vyrazne znizenie rizika poskodenia grafiky nekvalitnym zdrojom

Jak to myslíte? Karta by měla nějaké vlastní DC-DC měniče a dodávaná by byla navíc s nějakým externím adaptérem a z PCI-E by si nebrala vůbec nic? Nebo cože jakože nebo jako cožeco?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"a z PCI-E by si nebrala vůbec nic?"

jj, presne tak, preci da rozum, ze kdyz nebude ven couhat HDMI a DisplayPort, tak proc by tam nemohl bejt dvoukolik rovnou na 230V. :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taky netusim jak to mysli, protoze karty uz davno maji DC-DC menice a jejich jediny vstup je 12V (jestli pres PCI-e nebo 12V konektory je tem menicum docela sumafuk). Vsechny napeti si kupodivu grafika vyrabi sama...

Je tam riziko odpaleni DC-DC pokud se dostane vstupnych 12V mimo specifikaci toho menice, ale ten DC-DC zas musi byt schopen fungovat v nejakem rozsahu (tipoval bych 11-13V bez problemu).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je fraška! Dříve se ty grafické karty používaly alespoň na nějaké užitečné výpočty - tím nemyslím seti@home, ale různé simulace třeba pro lékařství - dneska na "těžení kryptoměn". Nebo-li vymyslíme si nějaký neužitečný algoritmus, a pak budeme vynakládat obrovské prostředky (v celosvětovém měřítku) na jeho počítání :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím, že je zcela nutné, aby transakce byly založeny na "umělých" problémech. Určitě se najdou nějaké užitečné problémy, jejichž řešením bude možné platit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To uz v jistem smyslu existuje, jmenuje se ethereum...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne aby mineri nepocitali AES pro NSA, aby to byl fakt radeji nejakej nesmylnej kod bitcoinu. :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A kolko prostriedkov sa vynaklada na udrzovanie bankoveho sektoru?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně to jsem chtěl napsal. :) A kolik zdrojů padne do výroby papírových a kovových peněz?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jsou země, kde funguje směnný obchod a peníze (mince, bankovky) jsou vrcholem peněžní technologie. O internetu, potažmo elektřině si tam mohou nechat akorát zdát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Su zeme, kde papierove peniaze neexistuju a vrcholnym smennym obchodom je vymena opioveho caju ayahuasca za kus ulovenej zvery. Co tym autor chcel povedat? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ze tam ziji stastni lide....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

:)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co teprve toaleťák ? To je investice doslova spláchnutá do záchoda :)))))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

docela prdel, neznaly jedinec by si mohl zakoupit kartu bez vystupu na monitor -((

asi se blizi ta doba, kdy monitor nebude az tak podstatny, ale dulezitrjsi bude generovat cosi, co ma jakousi udajnou hodnotu

sokoda jen, ze se takto neda treba generovat neco hmotneho, treba voda

ale coz, penize sou dulezitejsi

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zatím jsem nikde nečetl, za jak dlouho se jedna taková karta zaplatí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve vetsine sveta s normalni cenou elektriny se uz nezaplati. Proto mineri pri vypoctech zahrnuji i to, ze kartu prodaji dal.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

co je tak nejak logicke pocitat s predajom karty, resp. nadobudnutou hodnotou, nemyslis?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Něco mi možná uniká, ale aktuální návratnost investice do GTX1060 je cca 2,5 - 3 měsíce.. Samozřejmě aktuální kryptoboom může pominout a ceny spadnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nešlo by to použít na SLI? Výstup by lezl z druhé normální grafiky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aj keby slo, kvoli uspore 500Kc, by si to kupil iba idiot... Nehovoriac o tom, ze SLI to podporovat nebude rovnako ako gtx 1060 SLI nepodporuje uz v zaklade.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Není zatím jasné, jak tohle bude řešené v našich končinách"
Co je na tom nějasného - záruka minimálně 2 roky.
...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Co je na tom nějasného - záruka minimálně 2 roky."

POKUD se to bude prodavat v CR (pokud se to bude prodavat v EU), tak samozrejme zaruka 2 roky pro koncoveho zakaznika. Ovsem to neplati pro obchod a pokud NVidia dava 3 mesice zaruku, tak je spis pravdepodobne, ze se to tu vubec prodavat nebude, je to mirene do Ciny a do Ameriky, kde zadna takova omezeni neexistuji.

Takze ja to chapu prave tak, ze v nasich koncinach neni jasny prodej toho akceleratoru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne ze bych si myslel, ze by ty karty mohly byt pro nekoho aspon trochu zajimave - za mne sou s takovou cenovkou neprodejne. Ale jinak by je mozna mohlo stacit prodavat jako pouzite a tim obejit nutnost 2 lete zaruky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napadlo někoho, že pak by mohla karta dobře sloužit jako herní? Stačí ji vrazit do PC s integrovanou Intel grafikou ... Nvidia Optimus přeci funguje univerzálně, ne (na rozdíl od AMD Switchable Graphics)? Nebo je to tady nějak záměrně zmršeno, že to nejde?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zrejme to funguje u vsetkych grafik a nie je nutne pouzit Switchable Graphics ani Nvidia Optimus. Osobne som skusal kombinacie Nvidia + AMD i na 2 monitoroch, kde raz su monitory pripojene na jednu a raz na druhu, a hru mozes spustit nezavisle od kablov na jednej ci na druhej grafike.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je dost zajímavá myšlenka, za nějakou dobu bychom se mohli dočkat situace, kdy bude na trhu od obou! výrobců opět bohatá nabídka výkonných APU a hráči si již nebudou kupovat grafické karty, ale "jen" grafické akcelerátory (výstupy jsou na deskách). Trochu vývoj po spirále. Více jak 8 jaderná řešení budou jen na práci a servery.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nVidia optimus mi již 2x spíše nefungovala. Byl bych tedy dost opatrný, moje zkušenosti s přepínáním grafik na tomto řešení jsou dost tragické. Po přeinstalu notebook byl dokonce obrovský problém to zprovoznit. Mimochodem fora jsou toho plná.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně: fórum na toto téma jsem doposud neměl potřebu číst, protože s Nvidia Optimus jsem osobně nikdy neměl žádný problém. Zato s AMD Switchable Graphics - nespočítatelně. Asi nejtragičtější na tom je, že to není generic řešení a tedy je člověk odkázán na ovladače od výrobce notebooku, který na jejich aktualizace zpravidla sere. Optimus vždy chodil s ovladači přímo od Intelu/Nvidie. I proto mi není jasné, jak může být nějaký problém po čisté instalaci Windows. Prostě nainstaluju driver od Intelu, pak od Nvidie - a jede to, jiná možnost není přípustná, pokud není notebook vadný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně na to jsem si vzpomněl, já mám zas na desce od ASUSu jakýsi LucidLogix Virtu. Co si tak vybavuju, tak to chodilo celkem v pohodě. Používal jsem to v době, kdy jsem si hrál s ruznými netradičními OS na platformě x86 a chtěl jsem mít funkční mutliboot do Windows/Linuxu, ale v těch "ostatních OS" mi nejela diskrétní grafika. Výstup jsem tak měl zapojen do integrované a ve Win mi do tohoto výstupu akcelerovaná data tlačil Virtu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.