Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Těžební limit GeForce LHRv3 prolomen, dosaženo 90 % maximálního možného výkonu

Společnost NiceHash, která patří k největším poskytovatelům těžebního softwaru, aktualizovala svůj nástroj QuickHash, který zpřístupňuje 90 % výkonu i u GeForce s omezovačem LHR verze 3…

Nvidia začala implementovat omezovač LHR do ovladačů a BIOSů grafických karet GeForce RTX 3000 na jaře 2021. Prakticky obratem došlo k „prolomení“ první verze ochrany, kdy Nvidia nevědomky zveřejnila ovladač, který neměl ochranu LHR v plném rozsahu zapnutou a jen s drobnými omezeními (která bylo možné obejít) umožňoval kryptoměny těžit v plném výkonu.

Za éry druhé verze došlo k různě úspěšným pokusům ke zpřístupnění vyššího těžebního výkonu, než jaký ochrana implicitně umožňuje.

Nyní jsou na trhu dvě karty s LHRv3 / LHR třetí generace: GeForce RTX 3080 12GB a GeForce RTX 3050. Inženýři NiceHash ale dokázali obejít i ochranu třetí generace a společnost tak uvádí QuickMiner v0.5.4.2 Release Candidate zpřístupňující 90 % maximálního těžebního výkonu jmenovaných karet.

Na GeForce s ochranou LHRv2 zpřístupňuje QuickMiner 100 % těžebního výkonu. Zdá se, že v dohledné době se do podobného stavu podaří dotáhnout i karty s LHRv3. NiceHash uvádí, že pro dosažení těchto výsledků je potřeba použít ovladače Nvidie 512.15 nebo novější. Vyřešen byl také problém s BSOD, na který si někteří uživatelé stěžovali.

Při ceně Bitcoinu (se kterým ceny ostatních kryptoměn více-či méně souvisejí) kolem $30 000 se však nevyplatí nakupovat hardware k těžbě, a tak optimalizace potěší spíše stávající majitele rigů naplněných kartami s ochranou LHRv3.

Diskuse ke článku Těžební limit GeForce LHRv3 prolomen, dosaženo 90 % maximálního možného výkonu

Úterý, 24 Květen 2022 - 17:20 | Anonym | "Podařilo" se to prolomit v době kdy...

Zobrazit diskusi