Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Tiki s Radeonem Fury X2: Rozměry blízké Xboxu, výkon 9× vyšší

Cena 9× vyšší

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A není to škoda. Takováhle karta je jak dělaná proto vymáčknout co to dá a né aby to skončilo u "konzervativnější reálné takty". To je jak kdyby si někdo řekl u Bugatti Veyron nebudeme tam dávat deset chladičů, ale dáme tam jen jeden a k tomu omezovač rychlosti.
Měli napsat soudruhům do laing thermotech, tam by jim nějakou pumpičku určitě sesmolili.
No a nebo si kluci v AMD řekli ušetříme kačky za vodníka a ti kdo chtějí ať si ho tam nacpou a vymáčknou co to dá. Všichni si přijdou na své a my máme po problému.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je o přístupu. Vzhledem k tomu, že spotřeba a odpadní teplo roste s takty exponenciálně, tak Nano je nejefektivnější implementací Fiji. A X2 neboli 2XNano má dostatečný výkon na cokoliv ve 4K. Proč ho tedy hnát víc? Ta tiki sestava navíc je cílená jako console killer, tzn. bez vodníka a šíleného hluku. Proto ty konzervativní takty. Btw je nádherná a účel splnila. Kdo má prachy, tak si to koupí do obýváku ke své velké 4K telce a získá tak první skutečnou 4K konzoli. Navíc si z fleku může pořídit i nějaký ten VR set, tahleta "konzole" s tím nebude mít problém. Samozřejmě by šlo něco podobného postavit z běžných komponent. 2xFury X nebo 2x980Ti, jenže to už by znamenalo full ATX desku a tedy i klasickou velkou bednu. To už se ale nedá nazývat "console killerem". Ne každý je ochotný akceptovat ATX bednu v obýváku

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Máš recht. Jinak pro takovéhle "consol killery" mě přijdou jak dělané case DAN A4-SFX, Logic Supply MC600, nebo plasťák SilverStone RAVEN Series RVZ01B.
Jen nechápu tu část "V této sféře navíc limity CrossFire/SLI odpadají, protože není třeba výkon obou grafických jader spojovat" jaké limity CrossFire/SLI a když není třeba výkon obou grafických jader spojovat. To jako že při použití mimo VR se to bude tvářit jako "jedna karta" s polovičním výkonem (né že by ho bylo málo). Já si právě myslel že GPU budou spolupracovat v Crossfire (XDMA) v rámci jednoho PCB a že na tom budou stejně, jako 2xNano jen na jedné kartě = stejný výkon, jen úspora místa pro právě tyhle "consol killer" řešení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.