Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Tim Sweeney varuje před Universal Windows Platform (aktualizováno)

distribucia SW vo windows je obrovska hanba aj bez tohto issue. uz pri prichode Win 8 som cakal ze MS spravi krok smerom k univerzalnym repozitarom ala linux, ale ani vo Win 10 sa neda z windows store nainstalovat ani len obycajny skype. cim dalej tym viac si uvedomujem ze sucasny windows je strasny frankenstein, co vlastne udrzuju pri zivote len hry a programy ktore su inde nedostupne.

+1
+51
-1
Je komentář přínosný?

Windows Store neni repozitar. Nic proti Linux repozitarum, ale ani ty nejsou zadny zazrak, neco tam najit je dost casto nadlidsky slozite a pokud by neco takoveho melo byt u Win, tak to bude 1000x horsi. Vzdyt jen multimedialnich prehravacu na Win je "miliarda".

Jinak zrovna Skype ve Windows Store je.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

"neco tam najit je dost casto nadlidsky slozite"
To mi přijde jako blbost, záleží také ale jak balíčky vyhledáváte.
Ale přijdou mi větší nevýhody balíčků: buď nejsou, nebo jsou ve staré verzi, ale to záleží na každé distribuci

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

"Nic proti Linux repozitarum, ale ani ty nejsou zadny zazrak, neco tam najit je dost casto nadlidsky slozite a pokud by neco takoveho melo byt u Win, tak to bude 1000x horsi. Vzdyt jen multimedialnich prehravacu na Win je "miliarda"."

Tak s tím bych nesouhlasil např. Debian base stačí dva příkazy:

apt-get update
apt-get install co_chci_instalovat

RedHat base obdobně jen jiný nástroj

yum check-update
yum install

atd. v čem je to složité?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Slozite je to v nepochopeni problemu. Tohle je instalace, ktera neni problem ani na jedne platforme. Problem by recen neco tam "najit", tj zjistit co_chci_instalovat. Na to dva prikazy nestaci :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ti jde o to, že musíš najít název programu, který chceš naistalovat + doplňky tak si myslím že je to stejné a jednoduché jako na M$ platform. Ono i ten "složitý" Linux má něco jako Software Manager ;-). Třeba pro Debian má momentálně kolem 49k balíčků ;-) v origo repro. A další se dají přidat opět jeden příkaz do konzole (add-apt-repository). :-)
Popřípadě chvilka googlování a odpověď najdeš taky většinou celkem rychle, ale to musíš i pro Wčka ;-).

BTW v Software manageru nepořebuješ ani ty dva...

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Nestačí, ale pak tu máme i jiné příkazy například apt-cache search <balíček, co hledáme> samozřejmě nesmíme zapomenout dát nejdříve sudo apt-get update abychom dostali aktuální výpis repositářů. Ale to tady asi nemusím nikomu připomínat.

Problém je, že ne každý holduje tomu hrabat se v příkazech, a na to je tu zase řešení od Ubuntu skrze jeho Ubuntu Software center. Které je dostatečně funkční. A hlavně, repositáře tam jsou přidat pomocí pár kliknutí, což je dostatečně user-friendly. Vyhledávání na linuxu a v linuxových repositářích tedy není problém, stačí jen trošku chtít.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

"apt-get update
apt-get install co_chci_instalovat"

Ha ha, to môže fungovať v prípade bežných (takých čo používa dosť veľa ľudí nato, aby to niekto udržiaval funkčné) programov, ale keď potrebuješ konkrétnu verziu konkrétneho nástroja, na ktorom nedajbože závisí aj niečo iné, tak je to skoro nemožné, a je umenie urobiť to tak, aby sa "nerozsypal" celý systém.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ale prosímtě a co třeba?...Linux má právě tu výhodu, že těch verzí knihoven atd. tam můžeš mít celou řadu, a nebo je můžeš mít "izolované" jen pro jeden program a tudíš celkem nezávislé na celém systému. Tímto způsobem jede třeba Teamviewer, který používá specifickou verzi wine nezávisle na wine co tam máš normálně....Ono většinou platí jak se člověk chová k OS tak je OS buď stabilní nebo labilní, platí jak pro Linux tak pro Widle tak pro ostatní.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

v repozitarich na Linuxu se da hledat snadno, zadas do "Spravce Programu" slovo do policka "vyhledat" a zobrazi se ti balicky s nazvem nebo popisem obsahujici hledane slovo...

takto tam lze na par tuknuti najit a nainstalovat: Skype, LibreOffice, Firefox, Chrome, VLC, Kodi/XBMC, GIMP, Inkscape, Stellarium, Apache, MySQL, PHP a nekolik desitek tisic dalsich aplikaci a knihoven...

cokoliv nainstalujes, je nasledne systemove udrzovano aktualizovane v ramci spoledne aktualizace systemu i vsech programu, aktualizace se navic provedou ne jeden krok, nikoliv win3way (aktualizace, aktualizace pri vypinani, aktualizace pri zapinani")

tedy nejde o zadny zazrak, ale o normalni mnoholety provereny system spravy software, z ktereho se inspiroval Android/iOS/WP pri tvorbe sveho "Obchodu", pouze u Windows to zas jako vzdy spatne okopirovali :)

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

"len hry a programy ktore su inde nedostupne".
A dale taky enterprise podpora, spickove vyvojove nastroje, dokumentace, zazemi silne firmy atd, atd ........ ale jo, kdyz cloveku staci, ze neco mozna nekdy nejak zobrazi webovou stranku, to se najdou i levnejsi alternativy ....

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

"zazemi silne firmy".. to je co za marketingovy pojem?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Poprosil bych o link na oficialni dokumentaci k NTFS. Mam zde jeden rozbity disk a dela to BSOD :) Chci si napsat vlatni driver. A ne, nelze pouzit recovery software, protoze BSOD.

(v linuxu uz vycitavam data - hodne pomalu, takze nejde pouzit ofic driver, protoze netusim ktere data bude potrebovat).

Obdobne jsem implementoval mdraid + EXT4 v PHP, kdyz jsem zahranoval jedno pole po nepovedenem online resize.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si chces napsat vlastni driver, pozadej si o zdrojaky ...... stejne jako to udelali autori NTFS driveru v linuxu ..... dokumentaci jsem myslel API, tutorialy atd a ne detailni popisy vsech technologii, to by asi brzo prisli na buben.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Nechtel jsem zdrojaky, ty jsou v Linuxu taky :-)

Chtel jsem popis slovni - doplnen treba prikladama. Neni pro me nutne totiz implementovat zapis, zurnal a jine pro me nepodstatne veci - jen se dostat k datum. Oni na buben prichazi prave tim tajnustkarstvim - opravdu neni v mem zajmu sverovat data technologii, ktera nema jasne dane chovani a moznost zachrany.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

To ja nevim, co vsechno dostanes se zdrojakama, hadam, ze funkcni specifikaci taky. A ted na rovinu, dostanes u linuxu nejakou dokumentaci k cemukoliv krome zdrojaku? Asi taky moc ne, ze?:)
Ja bych nerekl, ze je to zrovna nejake tajnustkarstvi, proste se rozhodli to nezverejnit, je to jejich technologie, tak co? Hadam, ze redhat taky nezverejnuje zdrojaky a kompletni popisy svych enterprise nastroju. Popis firmwaru ridicich jednotek v aute taky nikde nenajdes. NTFS umi spoustu funkci, co konkurence nema, proc by meli verejne ukazovat, jak to maji udelane?
Nevim, co mas rozbite, ale na recovery existuje spousta nastroju.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, co umi navic? Protoze symlinky napr. neumi a je to neskutecny opruz u nekterych mych aplikaci.

Ano, jadro ma dokumentaci ( /usr/src/linux/Documentation/ ) a evidentne funguje, protoze jsme udelali neco co 4+ mezinarodnich firem nezvladlo :) Evidentne nechapou standardizaci rozhrani a kazdy si to dela po svem. Si mysli ze tim budou necim zajimavejsi, ale v praxi to hraje opravdu proti nim.

Rozbity je disk resp. jeho obsah, po pripojeni skonci na BSOD. V linuxu to ctu bez problemu (protoze se to nesnazi implicitne namountovat), cca 60-70kB/s

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Myslis jako tohle? https://en.wikipedia.org/wiki/NTFS_symbolic_link
Pockat standardizace ceho? Jako neceho v linuxu?
Tak kdyz to cte, tak je to OK ne? Rychlost o nicem, ale tak lepsi jak dratem do oka. Jinak tohle mi delal disk, kdyz mel identifikovanych hodne spatnych sektoru, ze se to cele zpomalilo .... stacilo by asi resetovat firmware.
Jako asi muzes zkusit nektery nouzovy rezim, nejake tusim do BSOD vubec nepadaji .... nicmene asi ti to bude k nicemu, kdyz ten ovladac NTFS proste vzdy padne. Jinak nejjednodussi, co ma napada, je bud vypnout nekde automount nebo zmenit typ oddilu, at to neidentifikuje jako NTFS:) Asi jsi zkousel ..... ale treba testdisk je hodne dobry, hodne jsem s nim uz zachranil, projede disk a dokaze identifikovat NTFS uzly, ikdyz je hlavni i zalozni oddil poskozen a zrekonstruuje oddil. Nicmene, jestli ti to pomalu cte, tak jsi asi v prdeli, ale jestli to cte jen pomalu v tom linuxu, tak bych nejprve ten disk nekam 1:1 zkopiroval nebo hlidal SMART. Ja uz jsem se jednou spalil, tak mam utilitku, co monitoruje nebezpecne SMART parametry a kdyz nejaky zacne rust nebo se disk pri kopirovani neumerne zpomali, tak ho odpoji.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Ve většině firem (včetně té naší, cca 50k zaměstnanců) stačí pro přístup na veškeré firemní systémy webový prohlížeč. A špičkový vývojový nástroj Idea jede na všem...

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Rozumim tomu tak, ze monopol na konzolich, iPhonu, Androidu a dalsich nevadi a u Windows ano ?

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Android má nějaký monopol na něco?

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Nechaj ho, však to majú ťažké vysvetliť.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Monopol v konzolách je tam len jeden hráč, nieje tam XBox, PS4 a Wii
Monopol v telefónoch je tam tiež len jeden hráč, nie je tam iOS, Android, Windows Phone
Vieš čo znamená monopol?
Apropo nikto ťa nenúti používať konkrétne ten alebo ten telefón alebo konkrétne tú konzolu. Pri PC a štátnej správe ťa štát núti používať veci od MS.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

UWP neni monopol, je to *pokus* o monopol (alespon dle toho pana).

Kazdopadne je to jedno, protoze vyhoda UWP je v ciste fiktivni rovine. Predstavte si ze jste manazer velkeho vyvojarskeho studia, mate zhruba dve moznosti:

1) Nalit prachy do UWP, s tim ze vam vysledek pojede (blbe) na 50% desktopech (W8 + W10, zadne W7), 2% telefonech, a zhruba 40% konzolich ?

2) Nalit prachy do Vulkanu (nebo DX11) a hodit to na Steam (linux & mac & 99% windows desktopu), plus android & iOS app (at uz pres Vulkan nebo ne), plus dve konzoly.

Moznost 2) bude mozna 2x drazsi (mobily & konzoly prakticky separatni kod), ale oslovi 20x vic potencialnich zakazniku. Budete se sr*t s UWP ? asi ne, ze.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

"Víme, že Gears of War: Ultimate Edition měli zodpovědní lidé tu drzost vydat snad ve verze pre-alpha" .... LOL, myslim, ze uz vsichni vime, ze slo o HOAX ze strany jednoho zavistivce:o) Jenom na DIIT se to jeste nedoneslo ....

Autorovi bych doporucil se opet dopatrat zdroje a trosku se zamyslet .... Gears of War pro UWP vyrobili PRAVE v EPIC GAMES, kde jejich CEO ted udajne rika "UWP považuje za pokus Microsoftu jak monopolizovat herní vývoj na PC a vývojáři by dle něj měli proti UWP bojovat." ..... chytremu napovez .....

Mimochodem, dost nedava smysl veta "UWP budeme považovat za monopolizační nástroj" ..... takze UWP je zatim jenom nastroj ..... STEAM a Valve, ti uz jsou tedy do morku kosti zkazeni, kdyz maji defacto monopol na hry ve windows:o)))

Ja to chapu .... investovat roky zivota do mrtve platformy je mrzute. Linux desktop sam od sebe nikdy s nicim revolucnim nebo novym neprisel, kopie univerzalniho ovladani v ubuntu se stalo fraskou. Od veci jako UWP jsou ostatni, i komercni platformy, na hony vzdaleny. Ikdyz to podstatne, uzavreny sandbox a distribuci skrz obchody, uz davno maji treba gugl i apple, v tomhle "monopolizacnim nastroji" je microsoft, pravda, trosku pozadu. Ale cloveku, co zde vyjadruje, dokonce i ve svem "BIU", naprostou averzi vuci microsoftu a vsemu komercnimu, bych (uz asi po ste) poradi, aby se nevyjadroval k tematum, kterym nerozumi a tyhle clanky si nechal na abclinuxu ......

+1
-59
-1
Je komentář přínosný?

"Autorovi bych doporucil se opet dopatrat zdroje a trosku se zamyslet" Ty bys to taky mohl zkusit. Puvodni GoW delal eipc ale ne pro UWP. Znacku GoW odkoupil microsoft a ultimate edition delali v Coalition a distributorem je mirosoft. Epic s tim v kontextu s UWP nema nic spolecneho.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

ODKAZ! (pokud sis to vymyslel, tak odkaz nemusis, postaci minus:)

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Třeba to tam najdeš: https://en.wikipedia.org/wiki/Gears_of_War_(video_game)

Asi to ještě nevíš, ale můžeš na to použít inetový vyhledávač

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Na kterou cast konkretne potrebujes odkaz? Ale zacnu treba timhle: http://news.xbox.com/2014/01/27/games-microsoft-studios-gears-of-war/

"Today we’re excited to announce that Microsoft Studios has acquired the rights to the “Gears of War” franchise from Epic Games, including rights to all existing and future games, entertainment experiences and merchandise. In addition, we are excited to announce that Black Tusk Studios in Vancouver, BC will take over development of the “Gears of War” franchise..."

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Hry lze uzamknout na OS, pomoci DirectX to bylo dlouho na Windows, pomoci DirectX12 by to mohlo byt na W10, pomoci UWP jen na Store ve W10... naproti tomu stoji neuzamknuti pomoci Vulcan misto DirectX a na cele UWP se vybodnout... pak nebude uzamceno ani na store, ani na OS a tvurce her muze vydavat hry postavene na Vulcan pro Android/Linux/Windows...

btw: kdyby ty jsi se mel vyjadrovat jen k tematu kteremu rozumis, tak bude ticho

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

ja iba pripomeniem ze aj direct3d zacinal ako "pomala a nekvalitna alternativa opengl a glide po ktorej clovek nesiahne iba ak nema inu moznost", ale ms do toho tlkol a sypal prachy az kym to proste nepretlacil, a dnes sa podpora ineho api (pod windows) povazuje za takmer kuriozitu.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Doufejme, že dnes je jiná doba než před dvěma dekádami. Napovídá tomu sypání prachů do Windows Phone a jejich následný "úspěch".

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Zase je redakce na DIITu pozadu (mimo). Přímo na tento Tweet Tima Sweeneyho odpověděl vedoucí divize Xbox Phil Spencer a Tim Sweeney se již těší, že na Buildu se dozví více :) https://twitter.com/TimSweeneyEpic/status/705802742883864576

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

To je dáno tím, že článek jsem psal ve čtvrtek v podvečer, tedy 1 den předtím než Sweeney reagoval na Spencera. Ono vás něco takového mohlo napadnout už z toho, že článek vyšel o pondělní půlnoci. Nicméně: aktualizováno.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

A ještě nechápu, jak i v tomto článku zmiňujete předchozí články o UWP a berete je za podložený fakt i když je to nafouknutá bublina a "novinářská senzace". Kdyby se redakce opravdu o tuto problematiku a o Microsoft opravdu zajímala, tak nepojede na této bulvární vlně a určitě by články byly zajímavější.
Proč třeba píšete že v UWP nejde výhradní FullScreen, proč nejde vsync? Je to opravdu omezením UWP? Pracuje MS na doplnění? Jaké k tomu má důvody? Jaké další změny v UWP MS plánuje? Jaký je výkon UWP oproti x32? Běží aplikace UWP jako nativní? Má DX12 i pod UWP smysl? To jsou otázky co mě zajímají, jenže na ty mi odpovědi za mě nezjistíte a jen přebíráte jiné informace ze zahraničních serverů, kde jedou také na bulvární vlně (senzační nadpisy, neověřené informace, pár procent uživatelů si stěžuje = fail, ale že většina je spokojených nikoho nezajímá apod.)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jéžiš, lidi, co chcete o B-teamu root.cz? Objektivitu vůči Microsoftu? Pomátli jste se?

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Rano jsem tu videl plusy, asi uz se b-teamu vzbudili i ctenari:o)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

"berete je za podložený fakt i když je to nafouknutá bublina"

A tve tvrzeni o bubline je necim podlozene, nebo ho mame brat jako fakt protoze pondeli ?

"pár procent uživatelů si stěžuje"

Kdyz se podivam do store, tech "par procent" recenzentu kteri dali hre nejnizsi hodnoceni, je zhruba ctvrtina. Jestli ti 1/4 lidi povazujicich produkt za naprosto nepouzitelny prijde jako "par procent" tak hadam ze delas v marketingu... ;)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

To ovsem neni nic neobvykleho v pripade, kdy jde o kontroverzni tema.

Pokud bude hodnoceni napriklad 1: 100 uzivatelu , 2,3,4: 5 uzivatelu a 5: 100 uzivatelu, nebude to znamenat, ze ta vec je dobra ci spatna. Bude to znamenat, ze nekdo tomu z principu da za 1, a jiny tomu z principu da za 5, casto aniz by o tom cokoliv tusili.

Co se tyce Microsoftu, tak tam je to presne ten pripad, ostatne napriklad co se tyce Applu to bude jeste markantnejsi. Pripadne takova Skoda Auto - tam vetsina lidi hodnoti 1 ci 5, a to aniz by ty 5 byly jakkoliv opodstatnene. Ale jen proste Skodu nesnasej a od toho se to odviji. Ovsem ani ty 1 nebudou opodstatnene a duvod bude jednoduse ten, ze ti lide Skodu nekriticky obdivuji.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Nicmene v tomhle pripade se daji NASTESTI (nanestesti pro diskutujici) precist primo slovni hodnoceni ..... a kdyz je spousta hodnoceni 1 a pod nima, ze se to stahuje pomalu nebo vubec ...... a pak semtam 3 nebo 5, kde je napsane, ze hra je super, ale stahovala se pomalu, ale pak ze povolil aktualizace, store a windows se aktualizovaly a stahlo se to hned ....... tak v tomhle pripade je to vcelku jasne;)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

"Hra je super"..:-)) na ty svoje blaboly chodite kde?
Vsechny recenze se shoduji, ze tak technicky odflakly projekt tady uz zase delsi dobu nebyl. Velke problemy na AMD kartach, problemy na Nvidia kartach, propady FPS, chyby ve vykreslovani, ktere hru delaji nehratelnou..pouzijte ten svuj "browser" tak na neco jineho nez na MS Blog.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

"Vsechny recenze se shoduji" ...... vis, ja jsem zkousel najit recenze te hry ..... ono jich moc neni a nasel jsem jen dve ...... a jedna mela hodnoceni 75% a druha 95%. A ani v jedne nezminovali technicke problemy ..... taky jsme videl par gameplay videi na youtube a zase nikde nic. O nejakych problemech pisou jenom par nymandy na DIIT v diskuzich, kteri ani tu hru kuwa nemaji!:o)))))) To je na tom nejvtipnejsi:o))))))))))))

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Vy by jste si s psychomantisem meli podat ruce .... pod tim predeslym "clankem"/odpadem jsme primo resili SLOVNI hodnoceni a naprosta vetsina hodnotici hru spatne, byla o tom, ze nejde stahnout nebo se stahuje pomalu ...... a pak se zjistilo, ze jde o kokutky, kteri asi ctou DIIT a spustili si na systemu "sofistikovane" programy, ktere mimo jine zakazaly aktualizace ....... a to, ze holt neco v neaktualnim defacto pochybne "cracklem a ojebanem" systemu funguje nespravne nebo vubec .... to ja se svou inteligenci, prisuzuju diletantstvi uzivatelu ne microsoftu ...... ja vim, ze s inteligenci jsem na zdejsim foru v nevyhode;)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

zajímavé, jak se obrací vítr. Přitom to byl BTJ kdo začal tvrdit "ABSOLUTNÍ VĚTŠINA uživatelů nemá ŽÁDNÉ problémy".

a přestaňte tady psát ty vaše "domněnky", které jste si vycucal z místa, kam ani slunce nesvítí.
Musíte být opravdu velký "borec", když víte nejlépe, co konkrétně má nainstalované kdejaký uživatel a jak mu to dělá problémy a absolutně nic není vina Windows Store (včetně pomalého stahování!)
Asi máte nějaké super věštecké schopnosti, když i u chyb, které Microsoft sám uznal, tvrdíte, že to je celé vlastně chyba uživatelů.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Wow, tos zase asi nevymyslel hlavou co?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

a vy máte nějaké důkazy, které potvrzují vaši domněnku, že je to celé jenom nafouknutá bublina?

řekl bych že ne, když tady mlžíte s informací "jenom pár procent uživatelů si stěžuje".

Na oficiálních Win Store cca 30% uživatelů (to je TŘETINA! žádných "pár procent") si dost stěžuje a dala tomu dve nejnižší možná hodnocení (1/5 a 2/5)

samozřejmě tam jsou ještě další uživatelé, kteří si sice stěžují, ale nakonec tomu dali lepší hodnocení, protože ty chyby nepovažují za až tak závažné. Ty se mi nechce počítat.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

"Kdyby se redakce ....." - ono jde spis o onen B-team rootu:) Samotny fakt, ze na tuhle Gears of war kachnu (nebo spis zcela holy FUD) z ceskych "medii" skocil jen DIIT (dokonce uz ani zive a dokonce ani a-tema na rootu:), je uz sam o sobe dost alarmujici, ale tu se u autoru/"prekladatelu kazdeho balastu", sebereflexe nedockas .....
Na tve otazky s fullscreenem, vsync atd se da odpovedet jednoduse, vse z toho ma, ale ono se prebere neci """myslenka""" (radeji jsem dal troje uvozovky) o nejakem "vyhradnim" fullscreenu a to je pak tezke argumentovat proti nekomu, kdo argumenty nema;)
Byl tu stejny flamewar za poslednich par dni pod dvuma takovymato, jak bych to nazval, asi clankama. Ja uz si od dob (nekolik let), co jsem jeste pouzival android zvykl divat se na hodnoceni aplikace v obchode ....... ze ani jednoho zdejsiho pisalka/"IT experta"(LOL) nenapadlo podivat a zjistit, ze NIKDO tyhle veci nepozoruje (aspon teda nekdy koncem minuleho tydne na anglickem storu, kde bylo nejvic hodnoceni).
Sireni FUDu defacto zabilo visty a dost poskodili W8 .... a stale to nekteri zkousi s posilanim jakychsi dat W10, ted uz i na jednu z revolucnich veci v IT svete, UWP .... za vsim takovym hledej neukojeneho linuxaka;)

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Jinak je teda jeste docela zajimave, ze autor se ani neobtezoval, krom prekladu, ten post pochopit. Tomu cloveku z epicu slo o to, ze se jedna o novy system a distribuce jen pres nej ..... ono stream je stejne uzavreny a firmy tusim tez nemohou hry publikovane na steamu, nabizet jinde.
Problem UWP je, ze je to nove a mozna se toho boji. Ale je samozrejme mozne hru distribuovat i jako balicek externe, jelikoz je podepsany microsoftem v dobe validace, je mozne jej stahnout i mimo store (o tom se asi bude tocit na te konferenci).
Jinak je az hodne tristni, ze se tu pise o nejakem UWP a pritom ani gears of war, ani novy tombraider nejsou UWP aplikace ......

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ad Steam: Mohou, viz. GOG a krabicovky
Ad UWP: Aplikace která používá UWP vrstvu je UWP aplikace

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Ad UWP ....... ajo, vidim prispevek dole
"Linux zcela upokojuje mé IT potřeby a jsem rád, že nemusím používat ty infantilní wokna primárně psané tak, aby to mohl obsluhovat BFU." .... tam se ta neznalost vysvetluje:)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

A já jsem tolik naivní, že jsem čekal odbornou odpověď. Bohužel jsem se dočkal jenom teze o tom, že člověk který preferuje Linux před woknama tak nemůže mít praktické zkušenosti ze světa D3D a WinRT.

Tak já položím 3 otázky:

Jak si Gears of War: Ultimate Edition žádá o okno?
Jak si Gears of War: Ultimate Edition žádá o kontext okna pro D3D?
Jak si Gears of War: Ultimate Edition zjišťuje vlastnosti kontextu pro rendering?

A rovnou odpovím: přes UWP, je na tom něco nejasného?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Linux zcela upokojuje mé IT potřeby a jsem rád, že nemusím používat ty infantilní wokna primárně psané tak, aby to mohl obsluhovat BFU.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

"Sireni FUDu defacto zabilo visty a dost poskodili W8"..Vy jste placeny agent Mikrosoftu nebo Trol hodny tohoto jmena ;-)
Na Visty ani W8 nikdo nemusel nic "sirit". Stacilo si to nainstalovat. Kdyz uz placate nesmysly, ktere si vymyslite, tak si je aspon napred troskyu v ty hlave srovnejte, jinak budete tak akorat za vol*.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je dementní reakce jak od politika. Visty nezabila jejich nedodělanost a rozežranost, ale FUD zlých uživatelů. To samé u Win8, Metro bylo přece geniální. A teď si nějací drzouni dokonce dovolují kritizovat "revoluční" UWP. Na Sibiř s těmi kontrarevolucionáři :-)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Vy si s tombominem muzete podat taky ruce:o) Metro povazuju za genialni napad a ty nove hry jsou v nem tak ...... ale to je jedno, nebudu se tu bavit s linuxarem, co ani windows nezna, to mi za to nestoji.
Visty derave a rozezrane .... LOL ..... visty zabil FUD a hloupost uzivatelu, zbytek byl spokojen. Kdyz zrovnas visty a W7, tak jediny rozdil je nekolik let vyvoje, nic vic ... W7 byly taky brutalne narocnejsi na vykon, ve W7 taky nefungovaly ovladace z XP, ve W7 taky nefungovaly systemove utility navrzene pro XP ..... ale prisly o nekolik let pozdeji nez visty, kdyz se uz lidem konecne zadrely ty stare pentia a koupili HW z 21ho stoleti .....

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Jak u komunistů. Chyba nikdy není v systému, ten je geniální. Vyměnit je potřeba lidi :-)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

:-)
"Kdyz zrovnas visty a W7, tak jediny rozdil je nekolik let vývoje"
Ale o to přece jde, ty ťunťo.
Kdyby na Win10 ještě několik let tiše pracovali a teprve pak je zveřejnili, nemuseli je cpát zadarmo proti vůli uživatelů. A možná bych si je koupil i já. Možná si je za pár let koupím, až těch pár let vývoje proběhne.
Stejné je to se všemi produkty microsoftu. :-)
Ale nechme to být. Prostě za pár let budu spokojený uživatel Win10 a budu tady nadávat, jakej jsou ty nový Windows drek. Nebo nebudu?

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.