Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Testy Titanu V ukázaly, proč Nvidia zrušila Voltu; Titan Xp překonává jen o 17%

hmm, tak tim asi koncej kecy, ze volta byla az moc dobra a proto ji nVidie nahradila amperem.. (:

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Volha, Crhův mokrý sen. :-D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

hergot, ty mi musíš tu gtx1080 hodně závidět, když na mě furt myslíš...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

On myslí to auto, to už ale máš ne?
Jako správnej milovník Ruska bys měl zahodit prohnilou GTX a pořídit nějaký Elbrus nebo Baikal. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jaký rusko?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No přeci Tvoje milovaný. :-)
Kdo jinej tady píše, že mu vadí západní propaganda.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a to automaticky znamená že mám rád rusko? Popravdě nemám rád rusko, je tam zima, nejsou tam cesty a rusové jsou nefachčenka vožralí co místo chlastu pijou chemickou břečku jménem vodka. Jediné co se mi na rusku líbí je divoká člověkem nedotčená sibiř a ural. Tam bych posílal vězně aby si odpracovali svůj dluh společnosti a nebrali vězení jako zimní ubytovnu a mohli by třeba postavit rusům cesty.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Sa necudujem tym minusom, co ti davaju. Ty si az tak odporujes, ze to nie je zdrave. Aj preto si z teba "delaji prdel" pretoze najprv spamujes diskusie jednou temou a casom ich obvinis zo zavisti!!! Ty nie si zdravy.

Samozrejme ze je normalne nekonecne verit vlastnej krajine (ako geografickemu uzemiu), nez hocikomu inemu na svete. A je normalne spochybnovat tych, co sa do nasej (vlastnej) krajiny montuju. Ale ty reagujes ako pacient.

"nemám rád rusko, je tam zima," - Rusko ako najvacsia krajina na svete a ty si z nej pamatas len zimu.

"Jediné co se mi na rusku líbí je divoká člověkem nedotčená sibiř a ural." - pozri si prosim ta geograficku mapu Sybiri, lebo to s tou "zimou" a "Uralom" je nejako prekrizene.
https://en.wikipedia.org/wiki/Siberia

Sbir ako geograficke uzemie zabera 13 milionov km2, Rusko ma 17 milionov km2. Ja ti fakt nerozumiem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

TVÉ MYŠLENKOVÉ POCHODY MĚ ZAJÍMAJÍ!!!! Vy jste vážně excelentní úlovek.

Začneme od konce, takže vy tvrdíte že Sibiř tvoří 76% Ruska a tvrdíte, že nerozumíte tomu, že si pod pojmem rusko jako první vzpomenu na Rusko = > Sibiř => zima ?

Já vím, teď mi budete namítat, že v části Sibiře je "teplo".

Pro mě a dost lidí, s kterými jsem se o Sybiři bavil znamená Sybiř ve spojení s divokou nespoutanou přírodou sever ruska, kde je zima a teplo tam je snad 2 měsíce v roce. Úplně jsem zapoměl, že existují tak hloupí lidé, kteří se vlastně zdržují tady na diit a musí mít ve všem pravdu a slovíčkařit jako právníci. Takže když hovorově uvedu, že pro mě je rusko sibiř a zima, tak pro takové magory jako jste vy bych musel uvést že severní rusko, severní sibiř od 60° rovnoběžky výš.
Né nadarmo je ústálené přísloví: "Zima jak na Sibiři"
A co tak některé romány: "Tady nepotřebujeme hlídače, hlídá vás sama sibiř!"

Dále pak nechápu vaši zmínku o urale, Ural je odjakživa pohoří, jestli to spojujete se Sibiří jako nějaký logický odpor toho co tvrdím, pak jste nemocný člověk a měl by jste navštívit psychiatra a nebo nějaké neurologické oddělení.

Tak a teď k tomu začátku, uvedl jsem, že když nemám rád západní spotřební styl života a západní řízení obyvatelstva typu centrálního plánování, pravil jsem, že to automaticky neznamená že mám rád rusko. Z tohoto by si rozumný člověk odvodil že mám rád vlastní českou kotlinu (alespoň tu nezničenou kapitalistama a komunistama). Ale vy po vzoru prozápadních medií, které úplně stejně dehonestující Zemana na všechny strany, používáte stejné překrucování na mě kdy mi najednou osočujete, že mám radši ruskou přírodu než vlastní. Tento styl uvažování je naprosto tím hlavním co v dnešní době NESNÁŠÍM a vadí mi. Vadí mi toto překrucování pravdy ve jménu evropských fašistů z Brusele, neziskových organizacích organizující nám život a dovážející zbytečné lidi do evropy pod jménem multi kulti. Stejné chování cítím z Vás kdy mi vykládáte o tom, že je špatné mít rád ruskou divokou přírodu, protože je špatné mít rád cokoliv z ruska, respektive každý správný euroobčan musí nenávidět všechno co je ruské. Až na plyn, kterým jisto jistě doma topíte. Prostě udělat před ostatníma z člověka rusofila za každou cenu, protože není prozápadní.

Když se řekne rusko všichni automaticky musí hned řvát: "fůj, fuj fuj!"

Já že spamuju? A co děláte vy? Víte, neslavím svůj svátek, protože mi ten den nepřijde nijak v ničem zvláštní. Ale slavím 17.istopadu každý rok už od svého dětství. Víte proč? Protože to je svátek svobody a demokracie. Tento svátek je potřeba chápat tak, že byla zavedena svoboda slova, protože v době totality se nahlas nesmělo říkat spousta věcí. Dnes se může. Dnes se může říkat úplně cokoliv a nikdo za to nemůže být likvidačně trestán.Já ten svátek slavím, protože už v mládí jsem poznal, že se nic nezměnilo, že tady budou dál lidé uvažující po bolševicku a vlastním názorem budou utlačovat druhé. A proto využívám všechny svobodné kanály, které jsou v mém zájmu v šíření své pravdy, tak aby byla a nastolena diskuze, aby lidé viděli i jiné úhly a pohledy na věc. A nevznikl tady totalitní názor jedné pravdy a lásky. Protože dnes se všude zase tlačí že se smí říkat jen něco a druhé se nesmí říkat.
Jen řeknu/napíšu svou pravdu a pokud mě někdo napadá bráním se, vy říkáte že to je spamování, já se domnívám, že to je diskuze, která má nějaký směr a cíl nějakého oboustranného řešení nebo názorové prolnutí. A třeba nezaujatým může přinést jiné cenné poznatky a mohou si tak utvořit vlastní názor. Někdo řekne že mu vyhovuje černá, někomu zase bílá a nějaké prolnutí obou skupin je šedá. Je to nějaké nastavení rovnováhy mezi lidmi tak aby byli všichni v co nejpřijatelnějším smyslu spokojení. Ale v dnešní době se vede tkz. hybridní válka, ve které se snaží rozdělit společnost na bílé a černé s tím že šedá není východisko. Rozdělená společnost se pak lehce ovládá protože lidé se perou mezi sebou místo toho aby se prali s vedením, které je zotročuje ke svému prospěchu.
Dnes je totiž vlastní názor utlačován jak jen to jde a špatný je každý kdo si myslí něco jiného než se veřejně smí. Minule to bylo WTC, za nějaký čas to bude invaze Merklových čmoudů v budoucnu to bude rusko a nebo zas něco jiného... Hlavně že máme svého nepřítele, rusko a islámský stát a ovečky se bojí, nabídneme jim řešení a ovečky spokojeně pošlou peníze.

G.Orwell - 1984, pro Vás nejspíš zakázaná kniha.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cele toto vlakno vzniklo na zaklade ironie "bys měl zahodit prohnilou GTX..."

Pretoze v kazdej diskusii, kde sa spomenula graficka karta, si nonstop vytahoval svoju vysnivanu GTX. Ludom to tozi islo na nervy. Nazyva sa to spamovanie nazoru, aj ked ti ho uz davno potvrdili alebo vyvratili.

Co sa tyka politiky, tu som do tejto diskusie netahal. Ze ty mas krvave oci a nechapes suvislosti v diskusii je tvoj problem. A aby si vedel, ja som podobneho politickeho nazoru ako ty. Som rodeny Cech a mam za manzelku Rusku a stryka za Atlantickym oceanom. Cuduj sa svete taha ma to viac na vychod, ale som skor narodne orientovany a rad by som, aby nasa krajina sa vratila do normalu, prestala utierat zadky zapadu (alebo vychodu) a zacali normalne jednat so vsetkymi ako s rovnymi a ak sa im nepaci nech idu o dom dalej.

Ano u nas sa "hovorievalo", ze Sibir je hlavne na severi, je tam zima a uranove bane pre trestancov, no toto bolo do pamati ludi vtesane hlavne vdaka rezimu a neinformovanosti v skolach. Sibir je a vzdy bola obrovska krajina, ktora je sucastou Ruska ako chladna, tak aj tepla. No sam si napisal, ze "Popravdě nemám rád rusko, je tam zima,..." a nasledne "Jediné co se mi na rusku líbí je divoká člověkem nedotčená sibiř a ural." Chapes, ze si odporujes? Aj u nas sa vravievalo to co pises v tejto tvojej reakcii, ale nemas rad rusko, je tam zima!!! Ha Ha

Cize si pisal hlavne z cesty a zbytocne. Aspon sa ti ulavilo :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže mi ve finále vlastně jenom závidíš gtx. Ach jo...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jo, strašně moc ti závidím, těch 15 táců vydělávám celý měsíc... :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jdou mokré sny a volty dohromady? Nebolí to?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže se "spálily" obě firmy, jen to v případě rozpočtu a omezených prostředků AMD víc vybublalo na povrch.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pozor tohle je No-Xova teorie. Vzhledem k taktům je Titan V cca stejně efektivní na SP jak Pasacll. Tam kde se hodně používá compute a async se vyšvihne i o kousek více ale ne moc. To ukazuje na jednu věc a to že samotná herní část arch a SP jsou defakto stejné a GV100 je jen vylepšená GP100 s více SP a přidání tensor cores. Ala primárně výpočetní čip a Titan V taky hned trh všechny compute rekordy, viz GPUPI kde je na 2Ghz více jak 2x výkonější jak 1080TI na 3Ghz:

http://hwbot.org/submission/3731036_h2o_vs_ln2_gpupi___1b_titan_v_4sec_65ms

I v tom pitomym miningu to trhá asfalt:

https://www.techpowerup.com/239686/nvidia-titan-v-achieves-82-mh-s-in-et...

Tzn výpočty opravdu good a gaming arch, Pascall gaming karty maj obdobnou arch jako výpočetní Pascally a Volta je jen vylepšení toho Pascallu a Ampere bude na 90% tučnější pascall co převezme ty async vylepšení Volty, neponese výpočetní obvody a díky menšímu nm procesu bude tučnější a rychlejší, takže tak.

A další věc, článek řiká buuuh jen o 17%. Uvědomujete si jak vejlej úspěch to je o 17% na 250W TDP limitu s timhle chladičem? 800+mm2 čip na 250W. Koukněte se na Vegu, tam čip co při 360W sotva v hrách dohání GP104, je velkej jak GP102 a to to nemá jak obhájit protože ani nemá fast FP64. Pokud to tahle půjde dál bude NV dál dominovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tak tu ťa ATi deti zožeru :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

už ses posolil? :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

blaho: Netuším kde jste až doposud žil ale ATi už několik let neexistuje už je to jenom AMD. :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

važne ? ja mam v PC integrovanu grafiku, ja sa v tom nevyznam

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

to ta bošácka ta podražila, žes musel prodat titanovou protézu přirození? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neverim... mam podozrenie na kradez uctu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD odkoupila ATi i s Kodurim, tudíž koupila i všechny patenty a vývoj co ATi měla. Tudíž je špatné myslet a říkat, že "já nemám v počítači ATi ale AMD", protože základ toho co tu kartu AMD tvoří je z dílny ATi... Vlastně tím pisatel dokazuje jak hloupý a neznalý je.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

si ze samyho rozplyvani nad 250w tdp zapomel ze to je 12nm cip, navic podtaktovanej proti minuly generaci, takze je spotreba logicka.. sorry jako, ale novej proces, pres 800 milimetru, 3072bit hbm2, 12giga pameti a je to o 17 % rychlejsi nez 470milimetrovej cip.. asi takhle, kdyby hodili titan xp na 12nm proces, tak tech 17 % vykonu navic maj taky a navic s polovicne velkym cipem..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

když to někdo takhle demagogicky srovnává jako ty, pak mu logicky vycházejí nesmysly :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co je demagogického na srovnání dvou produktů jedné společnosti, které jsou nota bene z jedné produktové řady? :-)

Fakt je, že ať to srovnáme z jakékoli stránky, vychází z toho Titan V poměrně blbě. Kdyby z toho Titan V objektivně v herních testech nevycházel tak blbě, neměla by Nvidia důvod k náhradě herní Volty generací Ampere. Dokonce bych si troufnul tvrdit, že zdvojnásobená Vega 10 zmenšená 12nm procesem a trochu podtaktovaná, by při srovnatelné ploše jádra nabídla i podobný výkon.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

protože je demagogické srovnávat čipy s naprosto evidentně rozdílným zaměřením mezi sebou ( byť oba nesou stejný název Titan ) a ještě hloupější je z toho vyvozovat nějaké závěry pro herní řadu Volty. Zrovna tobě by to mělo docvaknout jako prvnímu, když se podíváš na schéma těch čipů :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

a že to neplatilo u Vekafailu a srovnávání s RX5 řadou? :o)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co to tady zas meleš? Jediný kdo tady tvrdil že nárůst výkonu je u Veky skvělej byli AMD funboys, kteří vyzdvihovali nárůst výkonu proti předchozí kartě AMD s HBM pamětí. Nikoliv jak ty lživě uvádíš s RX4. A když se měla srovnat s kartou kterou měla pokořit po roce a půl od vydání tak byla strašně moc hi-tech, že vlastně výkon ve hrách neměl smysl a měla to být jen pro fajnšmekry. A teď samozřejmě honem AMD funboys a AMD funweby píšou jak je nVidia fuj fuj, když vydala něco co není úplně na hraní...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, v čipu jsou texturovací jednotky, ROP, polymorph engine. Není ořezáno nic pro 3D ani herní výbavu. Nevidím důvod, proč by se čipy nemohly srovnávat, zvlášť když je výrobce používá na grafické karty určené pro stejný trh. Pokud by Nvidia nechtěla, aby byly srovnávány ve hrách, pak by GV100 nevydala jako Titan a neposkytla vzorky na herní recenze.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Řekni mi jakou grafiku si pořídí grafická studia? Vegu nebo TitanV ?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Radeon Pro (postaru Fire GL) nebo Quadro. To jsou produkty pro grafická studia.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Takže TitanV nemá využití pro grafická studia?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Odpovídal jsem na otázku „jakou grafiku si pořídí grafická studia?“.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No chtěl jsem docílit v diskuzi k tomu, že Vega FE se svojí výpočetní sílou tady je ačkoliv není určen úplně pro čistokrevné hraní a zvládne i něco jiného. A když tady příjde TitanV tak je to špatně a ta karta je automaticky hned špatná protože nVidia a hned je to propadák, protože má nárůst jen tolik a tolik procent ve hrách, pro které stejně jak Vega FE není primárně určena.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Titan je špatný na hraní, jako karta špatná není. Podobně jako FE, ale v mnohem horším poměru.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Titan V ale vôbec není špatný na hranie. Platí akurát to, že má desivý pomer cena/výkon pre hráča. V každom prípade je to stále v hrách najvýkonnejšia GPU na trhu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Za tu cenu to je špatné na hraní. Stačí si vypočíst poměr FPS na cenu a jsme těžce někde jinde. Poměr ceny + 45.000Kč neodpovídá nárůstu 17-39%. Správně by musela mít 287% nárůst oproti gtx1080Ti aby byla cena optimální.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A to tě nenapadlo že žádná "herní volta" nikdy nebyla v plánu? A nebo ještě pravděpodobněji to že herní GPU byly prostě přejmenovány na Ampere? Ampere v roadmapách NV nikdy nikde nebyl, tzn na 99% je to rename herní volty.

Volta na počet SP a TMU předvádí odpovídající výkon tzn vše je dle očekávání. Vše ostatní je špek pro výpočetní úcely co bude ořezán, ale že ten špek u GV100 fakt funguje, to se musí nechat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

„Volta na počet SP a TMU předvádí odpovídající výkon“

Opravdu? Počet SP i TMU stoupl o 33 %, výkon stoupl o 17 %. To je jen tak mimochodem horší výsledek než u mnohými kritizované Vegy, která oproti Fiji nezměnila ani počet SP, ani počet TMU a výkon stoupl o 33 %+ a plocha čipu klesla.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

A fekvence klesla o odpovídající %, tzn cca odpovídá. Kor na vůbec první volta herní driver.

Jo a s tou Vegou sis dost naletěl, viz:

https://www.gamersnexus.net/guides/2977-vega-fe-vs-fury-x-at-same-clocks...

Fakt pěknej posun v IPC....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Aha. Takže když jsem vyvrátil tvůj chybný argument, začneš do toho tahat takty? :-) Mluvil jsi o výkonu vztaženému k SP a TMU. Ten se u Volty zhoršil.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Však běží na nižších frekvencích.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pomer ROPs/TMUs je taký istý ako Vega a aj Bandwidth k pomeru velkosti čipu. A to značí, že karta má dostatok výkonu a je vhodná nielen na hry ešte pred optimalizáciou ale aj netreba používat prílišné optimalizácie ( osekanie) detailov textúr alebo pri rýchlych scénach to zvládne bez oneskoreného doostrenia niektorých textúr. Testoval som 1080 asi mesiac a v niektorých hrách bolo treba vymazat profil, pretože detaily niektorých boli doslova odporné. Niektoré textúry sa v dynamických scénach dočítavali príliž neskoro a po zmazaní ešte neskôr plus išly hore teploty a dole takt. Register, ktorým sa to dalo potlačit a bol v ovladači ešte pred asi rokom už neni. A veď na čo. keď sa pretekáte za FPS a asi vám to nevadí, ja som na toto neni na radeone zvyknutý . Maxwell a Pascal je na detaily úplne nevyvážený čip ale fps to mu ide dobre a ak by som bol zvyknutý napr. 120 fps, tak by to bolo ok ale detaily povrchov textúr mi chýbalú viac. Skrátka na detaily má Pascal málo TMUs a pomalú zbernicu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to no-X
A dopocitej spotrebu plus x slotovej chladic.

to ....

Navic kdyz by slo tak hrave a o co vice levne dat (GPU,CPU) z jednoho procesu na druhy, tak by to tak delal kazdy. Ani Intelu to nejde a tech zmen tam musi byt tolik ze to udajne vychazi na velice podobne penize jako "nove" ( prepracovana) architectura.
Take bych netvrdil a ze Pascal na 12nm by dosahnul stejneho vysledku jako sileny Volta . Ani prd ani spotrebou by se nevesel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co beres jako demagogicke srovnavani?

Me se zda mnohem desivejsi to, co napsal Zenith. V tom, ze to nejak obhajuje.
"A další věc, článek řiká buuuh jen o 17%. Uvědomujete si jak vejlej úspěch to je o 17% na 250W TDP limitu s timhle chladičem?"

Bud mate cip efektivnejsi, vetsi, nebo rychlejsi. NVidia udelala cip o 75% vetsi (tranzistorove) a na 85% rychlosti predchoziho. To by se v idealnim svete melo projevit nakejma 48% ve vykonu navic. Ale je jen o 17% rychlejsi. Takze efektivita sla tezce dolu. To neni zadny uspech.

Pokud srovnavate ciste jen to, ze NVidia dokazala udrzet limit 250W a ziskala 17% vykonu navrh, tak to neni take zadny velky uspech. Meli cas a novy proces na sve strane. AMD dokazala na stejnem procesu delat divy s optimalizaci napr. u APU.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

protože to měříš pouze herním měřítkem a to je samozřejmě špatně , už jsem na to poukazoval v předchozí zprávě a evidentně si sedíte i s no-xem na vedení :-)

Můžeme tady polemizovat o tom nakolik bylo od Nvidie marketingově v pořádku uvádět výpočetně orientovanou kartu jako další Titan, ale pouhý fakt, že se karta jmenuje Titan a že v tomto konkrétním provedení (logicky) nepřináší takový posun v herním výkonu nic nezmění na skutečnosti, že tato karta nemá žádného konkurenta v jakémkoliv ohledu. Ve výkonu výpočetním, dokonce ani v tom herním nemá konkurenci , stejně tak ve spotřebě s ohledem na velikost die, takže Nvidia může klidně udělat takový krok a zákazníci jí za to ještě utrhnou ruce...... takže to co říká Zenith má větší hlavu a patu, než to co tady píšeš ty.

Ta karta není primárně pro hráče, je to v podstatě "Tesla" za mnohem příznivější cenu ale dává rozhodně větší smysl než Vega Frontier Edition. Až vyjde herní verze Volty, vůbec by mně nepřekvapilo, kdyby ji Nvidia vydala znova jako další Titan v řadě.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je ale zajímavý, že když totéž udělalo AMD, tak jsi to označil slovem fail. Jediná výjimka je to, že absolutní výkon je jinde.

V podstatě se to shrnout tím starým vtipem jak přijde policajt do baru, poručí si vodku, napije se a řekne: "To není Jim Beam!" Nvidia má prostě zelenou a ať vydá co vydá, vždy se najde nějaký důvod proč je to dobrá karta. Oproti tomu u AMD se už preventivně hledají důvody, proč jsou jeho produkty špatné. Tady je to přesně stejně. Vyjdou první testy nového titana a fandové už hledají pozitiva a způsoby, jak zdůvodnit, že ta karta je super. Přitom za ty peníze by to mělo umět i leštit boty.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tá karta ale nestoji dané peniaze kvôli hernému výkonu.

"Nvidia má prostě zelenou a ať vydá co vydá, vždy se najde nějaký důvod proč je to dobrá karta. Oproti tomu u AMD se už preventivně hledají důvody, proč jsou jeho produkty špatné."

Ja mám skôr pocit, že sa to deje opačne. Hlavne u niektorých ľudí na tomto webe.

BTW Vega 64 a 56 na rozdiel od Titánu bola aj oficiálne porovnávaná s hernými GPU od konkurencie. Robilo to aj samotné AMD. Tiež sa samozrejme nedá odvíjať výška výkonu iba na základe porovnávania veľkostí čipov. AMD malo inú konštrukciu aj lepšiu podporu v DP. Toto je ale niekde úplne inde ako Titan V, ktorý nemá u týchto kariet ani výpočtovú a ani hernú konkurenciu. Je to, ako píše del42sa, menšia Tesla. BTW Vega je minimálne fail v tom, že akú spotrebu 64 a 56 má a aj to ledva prekonávala dovtedy druhú najvýkonnejšiu GPU od konkurencie. Titan V má na to aký je to veľký čip iba 250W (áno je tam výhoda lepšieho výrobného procesu) a výkon nielen herný, ale aj výpočetný úplne niekde inde. A podpora pre AI v podobe Tesla Cores už vôbec žiadnu konkurenciu vo Vega nemá.
Z veľke miery si inak za kritiku Vegy môže AMD samo. Tým ako bola karta pred vydaním prezentovaná. Pozakrývané výstupy, slepé poronávania, poor Volta. Karty, čo z tejto architektúry vyšli sú očividne našponované na kosť a dovolím si tvrdiť, že ak by fungovali v svojom efektívnom režime pri spotrebe akú majú konkurenčné GPU, tak by Vega 64 nemala ani na GTX 1080. Možno niekde v špecifických prípadoch vo Vulkáne. Titan V je úplne odlišný produkt aj v tomto smere. Ten totiž nemá nielen u Vegy, ale ani u GTX grafík žiadnu konkurenciu. V ničom. Vo všetkom je lepší.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

vega 56 ma spotrebu max 210W a je priemerne rychla ako gtx1070ti

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

JJ. Vega 56 je ešte ten lepší prípad. Vega 64 mi pripomína GTX 480, aj keď tá svojho času aspoň bola najvýkonnejšia jednočipová GPU na trhu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nemáš prosímtě odkaz na to video od nVidie kde jsou dva počítače v jednom je TitanV a v druhým Vega64 v Crosfire a ty máš za úkol poznat ve kterém počítači je co?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vega 56 a 64 jsou a vždy byly herní karty. Také stojí jen zlomek ceny TV
Alternativou k TV je Vega FE.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S tým súhlasím. Problém je, že v článku sa práve provnáva Titan V s hernými kartami a sú z toho vyvodzované závery o tom, aká by bola herná Volta slabá. Pričom Titan V o prípadnej hernej Volte nehovorí vôbec nič. A o tom tu celý čas píšem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak znova: Projdi si prosím zdejší diskusi (doporučuji i tu ohledně hashrate TitanaV) a zejména některé názory, které jsou zcela mimo realitu. A nebavme se jen o herní Vega64, ale zejména o tom, jak se testovaly profi verze této karty (s Pro-verzí ovladačů a jak to všem vadilo, že to ve hrách správně nefunguje). Dále, Titan V nemá spotřebu 250W, ale cca 400W (FYI), to je další pokus o klasický "podvůdek" (u AMD se hledá nejžravější scénář, u Nvidie se automaticky cituje TDP uváděné výrobcem). Nakonec z takového "srovnání" leze "vo všetkom lepší" Titan.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podla gamersnexus je spotreba okolo 400W, ale celeho systemu, nielen samotnej GK. https://www.gamersnexus.net/guides/3171-nvidia-titan-v-power-consumption...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem prečo sa silou mocou v tejto diskusii snažíte urobiť z Titana V fail. Na hry je jasné, že ide o neekonomické riešenie a nikto by ho snáď kupovať iba kvôli tomu neodporúčal.
Ďalej som si pozrel odkaz od používateľa Spike a tebou uvádzané číslo je naozaj spotreba celej zostavy a nie iba Titánu V. Ten sa dokonca v tomto smere pohybuje okolo Vegy 64. Stock Titan V je dokonca v pohode pod touto spotrebou. O niečo nad sa dostáva až po OC a aj to je ďaleko od spotreby takej OC Vega 56 v tom teste. O efektivite sa teda snáď ani baviť nemusíme. Titan V je očividne najrýchlejší vo všetkom (ešte aj s dobrou spotrebou) a predsa sa tu niektorí ľudia snažia silou mocou "dokázať", že NV niekde urobila chybu.
BTW ako myslíš, že sa Vega testovala s profi ovládačmi? O tom počujem prvý krát. Nevydala k nim AMD klasické herné ovládače tak ako pre iné GPU?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy tu porovnávate veľkosti čipov a nejak zabúdate na to, že Volta má Tensor Cores, ktoré sa v hrách nijak neprejavujú. Potom samozrejme z takýchto porovnaní vychádzajú hlúposti typu 800mm2 čip má len o 17% väčší výkon oproti 470mm2. Je to ako píše del42sa. Obyčajná demagógia.

BTW keď to otočíš a porovnáš si die size od GTX 1080 a GTX 1080 Ti s Vegou 64 a jej výkonom v hrách, ako to asi pre Vegu vyzerá? Moc dobre nie, že? Tak načo tu písať o zázrakoch v podaní AMD, ktoré sa nikdy nestali. Uvidíme čo vydá NVIDIA ako herný čip na 12nm. Ale čo môžem čakať keď zázraky robí iba AMD.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ne, demagogie je objahovat u produktu, ktery historicky NENI zameren na hrace obvody, ktere prinaseji 75% tranzistoru a podobne plochy navic, aniz by prinasely vykon navic.

Neporovnavam proti konkurenci. Titan V je nastupcem produktu NVidie, ne AMD, ne Intelu, ne Audi, ne Microsofu. Proti predchudci je to propadak. S taktem a plochou by mel prinest 48% navic, prinesl stezi 17%.

O AMD jsem psal v kontextu APU, co dokazali i za stejneho procesu. VIC! Proto NVidia tedka nedodava zadny WAU efekt, takze slabota. Kdyby Volta mela 30-50% nad Pascalem, tak reknu dobry. Kdyby mela 50-70% tak reknu wau a fiha. 17% je slabota.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"obvody, ktere prinaseji 75% tranzistoru a podobne plochy navic, aniz by prinasely vykon navic"

Ale tie obvody ani tranzistory tam nie sú na hranie alebo iba na podporu hrania. To je chyba tohto porovnávania. Keď sa (obrazne) polovica čipu na hraní ani nezúčastňuje, pretože je zameraná úplne inde, ako sa môže porovnávať jej celkový výkon iba na základe herného a v pomere k celej ploche čipu? Titan V vôbec nie je svojím zložením nástupca Titanu Xp. Maximálne tak akurát menom. Nedá sa porovnávať bez zohľadnenia architektúr oboch čipov. To sa robí iba v prípade, že chcem silou mocou nejaký produkt zhodiť. A to je to čo urobil No-X v tomto článku. V podstate ignorujete veľkú časť čipu pri testoch, ale nie pri vyhodnocovaní. Z toho potom vychádzajú závery, ktoré nie sú nič iné, iba demagogické.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jak se ta karta jmenuje? Tesla? Ne, jmenuje se Titan. Tvuj vlhky sen je neporovnavat to tam kde vysledky nejsou hezke a jen tam kde jsou. Tim jsi uplne mimo.

Ty rikas neco o tom, ze se neda porovnavat bez zohledneni architektur. Ale to je presne to, co ja zohlednuji. Architektura VOLTA je k nicemu v segmentu hrani. Tam prinasi jen 17%.

Pokud by nVidia to nechala jen jako Teslu, pak se to srovnavat nebude. Ale protoze to pojmenovala Titan, je absolutne spravne to porovnavat s predchozim Titanem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Architektura VOLTA je k nicemu v segmentu hrani. Tam prinasi jen 17%."

Tento nárast v segmente hraní priniesol Titan V oproti predchádzajúcemu Titánu. To vôbec nehovorí nič o architektúre Volta. Architektúra nie je o jednom produkte, ktorý na jej základe vznikol. Na architektúre Pascal tiež vzniklo viacero produktov a nie všetky sa používajú na hranie (ako Quadrá alebo Tesly). Architektúra predsa nedefinuje iba názov ale stavbu a štruktúru grafického čipu. Ak by si to zohľadňoval ako píšeš, tak by si videl, aké veľmi sa líši aktuálny Titán oproti posledným dvom. V podobnom razení kedysi vznikol prvý Titán založený na architektúre Kepler, ktorý okrem herného výkonu prinášal do daného segmentu aj výkon výpočtový. Ďalšie 2 Titány boli zamerané hlavne hry. Až Titan V sa opäť vracia svojím zameraním viac k výpočtom. A je to vidieť na konštrukcii jeho čipu. Takže aby som to uzavrel. Ja nemám záujem iba o porovnávaní výsledkov, ktoré nejakým spôsobom majú vyhovovať. Nemám nič ani proti hernému porovnávaniu nového Titánu s predchádzajúcimi. Vyvodzovanie záverov z týchto výsledkov by ale malo byť relevantné a zohľadňovať všetky okolnosti. takéto povrchné porovnávanie iba na základe názvu nemá nič so zohľadňovaním architektúr. Tento výsledok totiž vôbec nič nehovorí o architektúre Volta z pohľadu herného. Pretože herný čip založený na architektúre Volta vôbec nemusí mať Tensor Cores, ani toľko DP jednotiek, dokonca ani HBM pamäte. Kľudne môže mať aj viac CUDA Cores. A stále to bude architektúra Volta. Akurát s čipom zameraným na hranie. Takže tvoj výsledok, že architektúra Volta prináša iba 17% herného výkonu navyše je prostý výmysel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přesně a to jde o první nástřel, 82Mh/s je krásné, a co teprv až to zoptimalizují.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Som zvedavy co otej predrazenej hovadine napise obr :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

On ji na rozdíl od těch co lžou bude mít v rukou.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna Obr je znám svými výmysly mimochodem.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jo já zapoměl, že DD mluví pravdu, pravdu a nic než pravdu....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

rec je o obrovi, ne dd.. vzpominam jak mu pred lety prisli na to, ze ty exkluzivni novinky, kerejma se chlubil, vubec nemel v rukou, jen vzdycky od nekoho vyskemral fotku a pak ji vydaval za svou.. pze ty fotky exkluzivnich novinek byly podle exifu vzdycky vyfoceny jinym fotakem nez jakym fotil bezne dostupnej hardware v recenzich.. ((:
taky tehdy nekdo spocital, ze v case mezi dorucenim karty a vydanim recenze by nestihly probehnout ani ty timedema, natoz aby jeste napsal recenzi.. tak si vymyslel, ze mu to testuje podnikatel Pavel.. ((: to byly casy.. ted uz to nectu vubec, nema to vyznam, ten clovek je nemocnej..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, na rozdíl od DDho, který jen píše čas od času úchylné názory a závěry, tak Obr si vyloženě vymýšlel a podváděl. Silně pochybuji, že měl nějakou těžařskou farmu za milion.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Hodnotím to jinak hoši. Obrovi napíšete, že je to lhář a podvodník co lže. A druhý den přijdete a napíšete znova, že je to lhář a podvodník. A třetí den zase přijdete a napíšete...

U DD napíšete, že je to lhář a ... víc už nestihnete, protože dostanete BAN. Tolik asi k objektivnosti.

Toho DD jsem uvedl naschvál, protože to je takový ekvivalent Obra z druhého tábora.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

U DDho jsem nezažil, že by lhal a podváděl. že je demagog atd. je pravda. A ano, dává bany, ale alespoň sprostě nenadává jako Obr.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"alespoň sprostě nenadává jako Obr" Nie vôbec, on je z tých svätých :D Citujem:

"ten člověk je psychopat a blázen"
"další hulvát a ubožák"
"vy jste prostě buď hloupý"
"Jsi opravdu tak ubohej"
"zakomplexovaný argumenty ignorujúci hulvát"
"chorého jedince"
"Jak hloupej musíš být"
"hulvát a pomlouvač"
"Papíry na hlavu"

DD ti nielen že dá ban, oň ťa hneť aj nazve hlupákom a úbožiakom, veď vieme ako "chytrí napadne šatný názor, hlopý jeho autora" :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to nepovažuji za sprosté. Většinou je to názor, někdy pravda, někdy nadávka. Ale Obr byl schopen použít taková slova, kde k.k.t by bylo nejslušnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se líbí ten tvůj osobitý charakter: "jen já vím co je pro všechny dobré". A na jakýkoliv názor oponenta uvedeš, že pokud se jedná o červený tábor tak to tak nevnímáš, ale když se jedná o zelený tábor tak je všechno špatně, všichni jsou sprostí, vulgární a hloupí. Cítíš tu nerovnováhu svého vyjadřování?
Myslím, že se jedná o nějakou tvou mozkovou poruchu, kdy nedokážeš pochopit, že nazývat někoho hlupákem a ubožákem z důvodu odhalení pravdy podle tebe sprosté není, okořeněné ještě o BANování. Podle mě to sprosté chování a jednání je.
Ty totiž nechápeš, že sprosté chování může být i bez vulgarismů, mylně se domníváš a nebo jsi byl špatně vychován v tom smyslu, že kdo je sprostý je automaticky i vulgární. Ale nikdo tady nepsal o tom že DD je vulgární.
Jinak slovo sprostý vychází ze slova prosťáček, neboli prostý mravů s jednoduchým vnímáním světa. Tudíž takový věčně nedoceněný malý ubožák, který si našel další ubožáky, se kterýma vytvořil nějakou komunitu, která se navzájem plácá po zádech a brečí nad tím jak je všechno drahé, protože prostě nemají na Hi-end.
Víš mám rád lidi kterým řeknu krititku, oni se z ní poučí, a na základě naštvanosti z té kritiky svůj život změní. Proto jsem uvedl, že pokud se ti nelíbí že nemáš na dražší grafiky jedná se o problém příjmů, nikoliv výdajů. Dodnes to tynýt nepochopil a dál maká za 15 tyček měsíčně a není chopen nic udělat pro to aby se měl líp a nemusel nadávat v každým příspěvku jak se svět IT zdražuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S tím, že sprosté může být bez vulgarismů, s tím souhlasím. Obr nadává ovšem jak bez vulgarismlů, tak i s nejhoršími vulgarismy. Navíc je to prostě lhář a podvodník.
Mimochodem ty jsi se z kritiky nikdy nepoučil, tvrdě a neustále píšeš nesmysly, takže si nech tyto kecy od cesty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já píšu pravdu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Crha, crha...ty jsi cislo.
Co mne ale fascinuje, ze nemas problem sem chodit i po te, co jsi na ostatnich webech o diit, jejich redaktorech a ctenarich roztruboval same mile a hezke veci :))
U Tebe mne to ale vlastne neprekvapuje :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavní je že po všech webech všichni ví že tomb-mimino je vždycky názorově naprosto mimo.
Mě fascinuje, že ty nemáš problém chodit po všech webech a šířit svou lživou vlastní proAMD propagandu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale to vis ze jo Jarousku... hlavne nevynechavej ty prasky ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ak to nepovažuješ za sprosté tak sa nemáme o čom baviť.

Ale neviem, neviem ako by si reagoval keby ti pri hádke niekto vykričal do tváre že "tvoj otec je úbožiak, matka hlúpa a ty si "zakomplexovaný argumenty ignorujúci hulvát" ktorí potrebuje "Papíry na hlavu"...

...či by si to predsa len nebral ako sprosté a silne urážlivé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Matko, podstatne je to, ze Obrmajer opravdu lze a vymysli si. Mam s nim svou vlastni zkusenost, kde daval k dobru clanek z Computerbase a do "sve verze" psal uplne neco jineho, nez autori (v nemecine) uvadeli ve clanku. K tomu mel jeste tolik drzosti a sprostosti, ze po nekolika kritickych komentarich z me strany, ze nepise pravdu, tak nemel problem dopsat do clanku, ze on umi nemecky a komentare lzou.
Nezlob se na mne, ale Obrmajer je normalni LHAR a zamindrakovy pytlik.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

když někdo nepapouškuje cizí lži tak je lhář?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jarousi, zkus chapat napred psany text. Kdyz neumis nemecky, aby jsi se precetl puvodni clanek, tak nemuzes srovnavat obrmajerovy vyplody s tim, co clanek sam uvadel. To ze si 'vypujci' cizi clanek a pak napsal o 100% jiny zaver nez jeho autori, je minimalne nekorektni, aniz by uvedl jediny argument, krome svojich vymyslu. Kdyz pak jeste verejne lze, ze v clanku je uvedeno neco jineho..tak to je uz rovnou na facku. Tohle nedela profesionalni redaktor, ale profesionalni debil. Ja na rozdil od Obrmajera nemecky umim a ctu si originalni clanky jak v anglictine, tak nemcine.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A snáť niekde píšem že nie ? Len som reagoval na to že Honza vraj nikomu nendáva - čo je ak som postoval jeho vyjadrenia nezmysel.

Už som x-krát písal svoj názor na DD-ho a OBR-a a síce, môžu si smelo podať ruky, sú si rovný len na iných stranách barikády. V žiadnom prípade by som neobhajoval ani Obra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V poho poho... ;)
Ohledne digitala.. mne se jeho neustale omijene osobni nazory, ktere ma pod kazdym clankem taky nezamlouvaji. Osobne si myslim, ze je to v jeho pripade kontraproduktivni. Co se tyce Banu, tak asi zalezi na situaci, myslim, ze nektere bany, ktere dava se daji pochopit, jinde si myslim, ze to notne prehani...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O DD jsem nemluvil hlupáku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ten priblblej blogar z DD , ciste vyuziva tech co slysi na zelena ,cervena a obcas i modra.Vice mene i z navstevniku jeho blogu se da odhadnou vek a nebo IQ tech co tam chodi. Ano jedni z toho jeste vyrostou ;-).
OBr at je klidne zelenj ,ale co se tyka OC tak patri k tem top co tomu rozumi.I kdyz ani nevim zda se tim jeste bavi nebo uz ne.Ale podle jeho navodu se opradvdu dalo taktovat odnepameti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jednoznacne nejvykonnejsi karta, ktera si svou cenu obhaji. Mizerny chladic, ktery zaslouzi nahradit vodnim fullcoverem a pak se teprve zacnou dit divy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ta grafika co Obermeier objednal a odjel do Egypta ? To teď aby to z té Hurghady stornoval, aby nebyl za vola.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No-X, toto je článok úrovne Honza Stacha. Nie moc dobrá vizitka.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Njn, nepochválil milovanou, tak je špatnej. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Koľko máš rokov? 15? Demagogické porovnávanie 2 GPU rád a z toho vyvodzovanie záverov je to o čom píšem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Minimálně o 15 víc jak Ty.
Co se týká článku, nepřijde mně demagogický, to je právě jen v Tvé hlavě. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Otázka veku bola na vzhľadom na prvú otázku relevantná, pretože zodpovedala skôr puberte ako reálnemu záujmu diskutovať. :-)
Čo sa týka zvyšku ta nie. Nie je to iba v mojej hlave.Porovnávanie čipov dvoch rozdielnych architektúr iba na základe ich veľkosti a v jednej disciplíne na ktorú jeden z nich nie je ani určený a z toho vyvodzovanie nejakých následkov či dôsledkov je podľa Teba v poriadku, hej? Všetko závisí iba od toho ako povrchne sa na daný problém chce človek dívať. Nie som tu jediný rovnakého názoru. Prečítaj si aj komentáre ďalších ľudí a skús sa nad nimi zamyslieť aj trochu inak než cez optiku obľúbeného vývojára grafických čipov. Titan V totiž vôbec nehovorí nič o herných kartách, ktoré by na architektúre Volta mohli byť postavené. A už vôbec nehovorí o tom, že by NV v rámci Volta potrebovala 800mm2 čip, aby prekonala menší konkurenčný.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi mimo.

Srovnava 2 architektury a spravne je srovnava podle efektivnosti a vykonu. Srovnava je proto, protoze jsou urcene do stejneho segmentu (blik-cvak-prijem jmeno TITAN).

Oproti minulemu Titanu prinasi jen 17% herniho vykonu navic. A tim padem herni efektivita te architektury je zalostna, protoze by mel podle taktu a tranzistoru mit kolem 48% navrch.

V tezeni je vyrazne lepsi, coz je nova zprava, tam podava vice jak 2x vice vykonu. V tehle casti exceluje. Ale dosud nVidia neprodavala TITANa jako tezici kartu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ked Nvidia raz vyda monitor znacky Titan, budeme ho porovnavat s GPU Titan iba preto, lebo sa vola rovnako? Este raz. Ja nemam problem so samotnym porovnavanim kariet. Ale s niektorymi zavermi, ktore su podla mna mimo. BTW. architektura cipu znamena nieco viac ako len nazov produktu. Z toho by sa malo vychadzat. Tieto testy hovoria iba o tom, aky herny vykom podava Titan V. Ale nie architektura Volta. Herna Volta v podobe GV 102 by nemala tensor cores, mozno ani HBM a mala by menej DP jednotiek alebo inak usporiadane SP jednotky. To by napriklad umoznilo mat citelne vyssie takty. A pozri sa co robi OC u Titana V. V mensom a odlahcenom cipe by mohlo byt este agresivnejsie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ta nostalgie. Srovnávat architektury podle velikosti čipu. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JJ. A tvrdenia typu, že zohľadňujem rôzne architektúry lebo veď porovnávam 2 Titány, to úplne zvýrazňujú. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen si vkládáš do článku věci, které tam nejsou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Citujem:

"Nyní tu máme novou architekturu, nový výrobní proces (byť lze říct, že půlgenerační) a především - nehodnotíme 3. největší GPU dané generace jako v případě Pascalu a GeForce GTX 1080, ale 1. největší GPU dané generace, které je navíc se svými 815 mm² historicky vůbec největším grafickým jádrem v historii. Přesto toto jádro, které je i přes novější proces o 73 % větší než jádro Titan Xp a nese o 75 % více tranzistorů než jádro Titan Xp, dosahuje o 17 % vyššího grafického výkonu než Titan Xp."

"Když tedy máme představu o výkonu největšího jádra z generace Volta, GV100, zkuste si představit, jaký grafický výkon by patrně nabídlo o segment nižší GV102 (hypotetická Volta GeForce GTX 2080 Ti) a o dva segmenty nižší GV104 (hypotetická Volta GeForce GTX 2080). I pokud zohledníme, že Titan V má neaktivní část sběrnice, je jasné, že by GV102 nabídla méně než těchto 17 % výkonu nad Titan Xp. Kde by skončila GV104, ani nebudu spekulovat."

"Volta by zkrátka nemohla být důstojným nástupcem Pascalu, alespoň ne důstojným ve smyslu mezigeneračních výkonnostních posunů, na které si zákazníci Nvidie zvykli s generacemi Kepler, Maxwell a Pascal. Faktem nicméně je, že tyto výsledky nejsou překvapivé. Architekturu Volta totiž Nvidia původně vyvíjela jako nástupce Maxwellu, ale z důvodu jejího zpoždění (snad s ohledem na nedostupnost nových typů pamětí) byla odložena a nahradil ji Pascal, v podstatě záložní plán. Je zjevné, že architektura Volta by byla skvělým nástupcem Maxwellu, ale oproti Pascalu už toho zkrátka nemá tolik co nabídnout."

"Pokud by AMD v letošním roce měla na trhu produkt podobné kategorie, jako byly Radeon HD 5870, Radeon HD 7870 nebo Radeon R9 290X, měla by Nvidia problém a z Volty by se zřejmě stal průšvih, možná i dost velký. Grafická divize AMD se ale po letech agónie teprve snaží zmátořit a jejím nejvyšším produktem je relativně nevelký čip Vega 10, který byl navržen tak, aby mohl pokrýt segmenty, pro něž má Nvidia tři různě zaměřené čipy. Krom toho, že Vega 10 musí mít výbavu pro herní grafiku, profesionální grafiku, výpočty a umělou inteligenci, je navíc AMD ve skluzu se zprovozněním všech architektonických prvků, takže přinejmenším v herní sféře nepředstavuje pro Nvidii ohrožení."

Všetky tieto tvrdenia sú postavené na predpoklade, že v podstate NVIDIA vydala 800mm2 veľký herný čip. Čo nie je pravda. Pritom sa všetko od toho v článku odvíja a vznikajú ďalšie myšlienky typu

"je jasné, že by GV102 nabídla méně než těchto 17 % výkonu nad Titan Xp. Kde by skončila GV104, ani nebudu spekulovat."

Až na to, že GV102 by nemala Tensor Cores a možno ani HBM pamäte a mohla by mať viac CUDA Cores. A to ani nehovorím o podstatne menšom čipe. To je reálnejší predpoklad ako si myslieť, že NV potrebovala 800mm2 na to, aby dosiahla o 17% vyššieho výkonu oproti predchádzajúcej generácii. Z herného výkonu Volty V sa absolútne nedá vyvodzovať ako by vyzerala herná Volta. A už vôbec nie to, že by to bol prúser keby malo AMD konkurenčné riešenie typu HD 5870, HD 7870 alebo R9 290X ako sa píše nižšie. Tieto spomínané čipy sú totiž všetky herné. To je ako porovnávať herný čip s Quadrom iba z pohľadu herného výkonu a tvrdiť, že by Quadro mohlo byť prúser za určitých okolností.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A co? Celý článek je o tom, že si nikdo nemá kupovat TV na hraní, jelikož prostě to není primárně herní karta a ve hrách bude naprostí většina čipu a potenciálu nevyužita.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Keby to bolo iba o tomto, tak nepoviem ani slovo. Ale bohužiaľ sa to točí na:

"je jasné, že by GV102 nabídla méně než těchto 17 % výkonu nad Titan Xp. Kde by skončila GV104, ani nebudu spekulovat."

Autor na základe herného výkonu Titan V robí závery pre hernú Voltu, čo sa podľa mňa nedá. Taktiež môžeš vidieť aj tu v diskusii, ktorá vyplýva z článku, niektorí ludia sa pohoršujú nad tým, ako môže 800mm2 mať iba taký výkon v hrách ako má. A to bez ohľadu na to, na akej architektúre ten čip stojí. No-X sa pustil do neopodstatnených úvah, ktoré ani nestoja na pevnom základe a vyvodzuje z toho jednoznačné závery. Je to proste z veľkej časti demagógia.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jaky byl rozdil mezi mezi 104 a 102 v minulych generacich. Byly to uplne jine cipy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozri si aky je rozdiel medzi aktualnym Titanom a predchadzajucimi. Inak to nema zmysel. Tento Tian je prvym relevantnym nastupcom toho Keplerovskeho. Inak rozdiely medzi GP 100, GP 102 a GP104 si mozes pozriet tu:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pascal_(microarchitecture)

Nvidia na rozdiel od poslednych 2 Titanov v podstate zobrala Teslu, ponukla ju orezanu v nizsom segmente a nazvala ju Titan V. Stale nevidis ten rozdiel?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMO článek využívá toho, že herní Volta se bude jmenovat Ampere, což je asi novinka, a na tom rozvíjí spekulace o tom, co je všechno špatně. Zřejmě nejde ani tak o to pošpinit kartu (na to tady stačí poměr cena/výkon:-), ale vymyslet nějaké pozadí proč vznikla Ampere a omluvit AMD(že oba návrháři udělali stejnou chybu).

Stačí si ten článek přečíst za pár měsíců a srovnat s realitou, ale už teď odhaduji, že poté se bude argumentovat, že Ampere je jiná architektura a původní byla zrušena, protože byla fail a nehodila se na hry. ;-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hej. To si asi trafil presne. Je to taký silený pokus o nabudenie dojmu, že NV niečo urobila zle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento autor mě opět nezklamal, možná by si měl uvědomit fakt, který dnes všichni zdůrazňují. Výkon chipu ve hrách je extrémně závyslí na ovladačích a jejich odladění. Možná proto je výkon jaký je, protože to doteď nikdo od nV neřešil. Tím nechci obhajovat cenu nebo výkon, ale už se těším až sem zase napíše co AMD koněčně doladilo v ovladačích u VEGY. Zkrátka na tento web se člověk už může přijít jen pobavit, stejne jako na ten ruDDý nebo na pct když tam píše obr... Achjo:((

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim s no-Xem, nakonec v podstate ten clanek opsal ode me, protoze jsem to tu rikal nekolikrat. Kdyby NVidia nemela s Voltou po herni strance problemy, tak by herni Volta vysla.
Pokud je na te situaci neco vtipneho, tak jen to, ze nepovedena herni Volta je porad nejvykonejsi karta na trhu, zatimco nepovedena herni Vega - ale ne, nereknu, do mrtvol se nekopa.
Osobne jsem situaci mile prekvapen, myslel jsem, ze NVidia zrusila herni Voltu, protoze vykonem neprevysila Pascal, zatimco to vypada, ze NVidia zrusila herni Voltu proto, ze Pascal prevysila "jen" o 10%.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Žiadna herná Volta nevyšla. :-) Titan V vôbec nereprezentuje výkon hernej Volty. Pokiaľ by nielen NV, ale aj AMD, vyrobili čisto herný čip veľkosti 800mm2, vyzeralo by to úplne inak.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jj přesně tak. Podle mě bude jedinej důvod v rozdělení architektur podle pamětí. Kdy Volta bude dále distribuována s HBM pamětí, tak Ampére pro hry bude mít klasickou GDDR6... Oalala

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže chúďa nVidia si "mohla ušetřit herní průšvih" a tak bude predávať len túto Voltu za bratru 3000 USD, život je tvrdý no.

Ale samozrejme treba spomenúť že pri správnej konštalácii hviezd, polohy Venuše a súhvezdia orion teda ak by AMD malo "produkt podobné kategorie, jako byly Radeon...měla by Nvidia problém a z Volty by se zřejmě stal průšvih, možná i dost velký."
+ hlavne že tá Vega 64 s o 54% väčším jadrom než má GTX1080 má v priemere vyšší herný výkon o jednotky %, to je OK.

V súčasnom stave kde nVidia vo vyššom segmente konkuruje obom Vegám s o 2 triedy menším jadrom, bez interposeru a HBM, s rovnako veľkým jadrom necháva AMD o 40+% za sebou, má srandu ako 1200USD Titana Xp a teraz táto sociálna 3k grafika budú asi dôvody prečo nešli do hernej Volty nie len výkonnostné - to sa nedá určiť na základe jedného testu ako je to rezentovanú tu, hotová vec - ale aj do iste veľkej mieri finančné že ano, 1,5roka vyladená výroba 1070/80, 7-8mesiacov Ti-čko, žiadne HBM/inetrposer.

Na dorovanie/prekonanie AMD to bohate stačí, tak načo tlačiť na pílu ? Ale hej, to sú kacírske myšlienky...

PS: mínuska poďte ku mne :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Nevíme, kolik to má ROP, zda opravdu 128 v duchu architektury Pascal
2. GamersNexus vyjádřil hypotézu, že "už to má prostě moc CUDA jader" a dokládá to tím, že u "více sériových" enginů (a API) pod DirectX 11 jsou ji 5120 na prd a ztrácí tam, u DX12 a Vulkan méně, což /dodávám já/ trošku nabourává DOOM 4, kde to v minimech padá pod Vegu 56
3. Nevíme, zda nedošlo ke změně jednotlivých CUDA cores kvůli zaměření na výpočty (minimálně kvůli FP16 a FP64 ano)
4. Nevíme, jak se nově chová scheduler jednak kvůli výše uvedenému, druhak kvůli přítomnosti Tensor Cores a jiných výpočetních serepetiček - to by mohlo vysvětlovat ony propady a stuttering
5. Možná že jeden vynechanej HBM čip způsobuje, že mozek kulhá ;)

Celkově se pak nabízí otázka, jestli se vůbec bude nVidia zabývat laděním ovladače pro konkrétní hry (nebo aspoň enginy), pokud to není herní karta. A když, jak dlouho bude tato "podpora" trvat.

Přesto si myslím, že nVidia nebude stíhat vyrábět, cena totiž odpovídá výpočetnímu výkonu, formfactoru a wow factoru amerického středoškoláka. Na druhou stranu dvě podvoltované Vegy 64 tomu dají na prdel jak nic a za třetinovou cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pointa tohto članku bola v klikani na web
O.K. prachy treba , ale toto zacina byt odpad ako DD

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vážení, přeji Vám všem pohodové Vánoce a nechte na stromečku svítit žárovičky všech barev, i zelené, i červené, i modré... ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je pro majitele 4K a vysokofrekvenčních monitorů i VR poměrně nemilá zpráva. Na to ale že by tedy Pascal měl být záložní plán, tak se sakra povedl, zvlášť po té zmršené sérii GTX 9xx, kde nemělo mimo 980 a později 980 Ti smysl cokoliv pořizovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žabomyší války. Titan V se nepovedl, pokud měl být i produktem pro nějaké to hraní. Jestli je limitem chladič (a tedy i TDP) k tomu, aby se vyšponovali takty o něco výš a podával lepší výsledky, nebo jeho neefektivita (20% výkonu v lepším případě za víc jak 30% SP navíc), to je prakticky jedno, výsledek je takový, jaký je.

Pak jsou tu GP102 a podobně, mnohem menší a levnější na výrobu GPU, které je víc než blízko voltě. Vejde se to do TDP bez throttlování, stačí tomu GDDR5 a nV si tam může napařit zajímavější marži.

No a dále je tu veka, coby univerzální produkt (zřejmě jako měla být volta), tedy umožňující vyšší výpočetní výkon, nějaké fíčury pro profi segment, ale zároveň sahající i do hi-endu pro hry. Z HW pohledu je až moc hnána na vysoké frekvence, kde proces samsungu/GloFo není efektivní a pak to papá (resp. musí se vyšponovat i napětí). Z pohledu SW už víme, co nebude fungovat pravděpodobně nikdy.

Když si ty produkty dáme vedle sebe, tak Veka i Volta mají stejný výkon v SP, výkon v DP má nižší (na druhou stranu je sakra menší i oproti voltě), takže to pro veku není tak špatné. Výkon to má, s hrami je to horší, ale pořád je to ekvivalent 1080 (bez ti), není to drahé, mělo to být ovšem levnější a spotřeba taky není dramatická (opravdu to běžně netahá 300W+).

Volta oproti GP102 je bída. Je to nechutně drahej produkt, který nabízí navíc jen zajímavej výkon v DP a tensory. Na hraní se to nevyplatí, v zátěži to asi bude throttlovat. Otázkou je, jesli je všechno to, co dělá voltu potencionálně atraktivní dostupné pomocí driveru, nebo je to také ořezáno/znepříštupněno, pak by to byla jen karta na porovnávání p...eněženek.

Proto to obě firmy "podělaly" a myslím si že volta bude bolet trochu víc, než veka (větší GPU, dražší, ...), na druhou stranu, s tím rozpočtem co má AMD jako celek, je i ta vega úspěch. Trochu to poštelujou, bude z toho buldozer 2.0 (resp. z té nové vegy vypadne excavator/vishera) a dostane se to na zajímavější cenu a možná i spotřebu. Jestli se jim podaří nahnat nějaké finance z CPU divize a nalít něco navíc do grafické divize, bude to fajn a jen jim to prospěje.

Kdyby byla vega průšvih, tak si ji já (včetně dalších) nekoupí. Ovšem ta karta funguje naprosto v pohodě, není to fx95xx s doslova brutální spotřebou, nutností giga chladiče, speciální desky co to utáhne a ekvivalentem výkonu nějaké průměrné 4C i7. Volta je rozhodně větší problém, protože cenou se hodí maximálně pro ty DP a tensory, pokud jsou použitelné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je stejné jako by jsi koncernu nadával za lamborgini, má to pohon všech kol, ale do terénu nemůžu, má to obrovskej motor ale malej kufr do kterýho se nic nevejde, protože nemáš nic tak těžkého k čemu bys opravdu ten výkon motoru použil. Dále se do toho blbě leze, má to velkou spotřebu, drahý servis.
Ale taková oktávka, málo to žere, servis zvládne každej jouda za pár kaček, vejde se do toho cela rodina, ve verzi scout můžeš aji do horšího terénu a není problém s tím jet po dálnici...

Prostě TeslaV je lamorgini a gtx1080 je oktavia scout. No a Fiat Uno je Vega...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se obávám, že Volta taky měla cílit krom tensorů a vyššího výkonu v DP i na nějaké to hraní... no a tam si to moc nevrzlo. Proto to "podělali".

Jako produkt pro DP a tensory, proč ne, tam se to asi zaplatí, ale myslím si, že (pokud ta cena modulu není astronomicky vzdálená titanu) většina šáhne po výpočetním modulu a nějakém serveru. Něco mi říká, že ten titan je na půl cesty a není to ani to a ani tamto.

Nevrtám se v tom do hloubky, není to produkt pro mne a raději se šťourám v něčem, co se mě bude více týkat. Některé doměnky tedy nemusí být správné a proto to také vždy zmiňuju. Jestli ta karta má plnou podporu tensoru i DP, dá se zneužít na ty samé účely co "plnotučná volta", tak se nad tím uvažovat asi dá (jen mi stejně něco říká, že v tom serveru to bude "sedět" lépe, než standalone karta ala titan V).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.