Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Titan Xp, nový top model Nvidie s 3840 stream-procesory

Puvodne jsem tu chtel napsat oslavnou odu na NVidii, ktera vydava stale nove a nove highendove karty zatim co "Veka" se stale pece a asi nikdy nedopece.

Nicmene teda mnohem vic me zaujala ceska specificka prirazka 270 Kč. Uproduktu za bratru 37 tisic korun je to opravdu vtipne az ne zrovna trochu trapne. Predpokladam, ze u konkurence to okomentuje obr troll jako premiovou vlastnosti. :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to bude tzv stankovny.. pro Igora na kaficko (:

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pravdepodobne, ale divim se Igorovi, ze je takovej zoufalec a porad dela pro NVidii, kdyz ho platej tak spatne, ze nema ani na kafe. Huang je proste drzgresle. :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chudák Igor, to už se asi neprohání v BMW M3, jako v dobách kdy dělal ještě pro AMD. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Igor Staněk už nemá grafiky v náplni práce, zabývá se jinými produkty Nvidie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale kaficko si da i tak, ne? (:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je přirážka za rukavičky, který si musí skladník navlíknout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsou asi nasraní ti, co si nedávno koupili Titan X? Nejdříve kopanec do koulí v podobě 1080Ti a teď plivanec do tváře - Titan XP :-p

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem GTX1070 a za mesic ji zlevnili, sakra jsem hrozne nasranej. :-D Prosim te, obcas pouzij mozek, veci se proste obcas zlevnujou a obcas zdrazujou, to je zivot, jestli resis cenu kazde housky, tak musis mit hroznej zivot.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak když nedokážeš rozeznat rozdíl v tom, když ti hodnota něčeho klesne 40$ nebo o 500$ (+ VAT) tak je z tebou veškerá diskuze marná :-p

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja ten rozdil chapu, proto mam "jen" GTX1070, kdybych rozdil nerozeznal, koupil bych si Titana.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

světe div se, lidi co si kupují grafiku za 1200 USD asi neřeší že její hodnota klesne, protože si ji nekupují proto aby na ní vydělali - prodejem - ale kvůli výkonu. Snížil se těm kartám výkon s příchodem 1080Ti a oprášeného titana? Ne, nesnížil, tak co řešíte.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to je jednoduché. Zachovají se jako všichni lidé, kteří si koupili nějakou nevýhodnou a předraženou věc - budou tvrdošíjně tvrdit, že to byl skvělý kup i nadále. Cokoliv jiného by znamenalo, že se nechali vyj.b.t a to nemohou dovolit připustit. Zákazníci kupující NV hiend jsou ale taková specifická sorta lidí, kteří jsou na to zvyklí, takže příslušné otvory mají již natolik flexibilní, že je to nebolí tolik, jako zbytek normální populace, možná se jim to dokonce líbí. Proto bych se o ně moc nebál

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale kecy, toho Titana X si zajemci koupili uz pred rokem a za ten rok jim vydelal tolik, ze ho ted streli klidne za polovic a koupi Titana XP.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak ho mohli koupit před rokem, když vyšel před 8 měsíci? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ikdyby vysel pred ctvrt rokem, tak je to jedno, proste vysel a ten kdo ho koupil, tak asi vedel proc a ted vysly zase novy karty, tak je logicky, ze ty stary se zlevnujou, je to uplne normalni.

Jinak to vypada, ze jsou intervence u konce a tudiz by mohli jit ceny PC komponent dolu. Dulezitejsi nez par stovek sem tam za novou grafiku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš mi říci jak Titan vydělal? To se dá s přimhouřenejma očima prohlásit o prvnim titanu kterej měl fast DP, ale Maxwell Titan neměl nic, byla to čistě herní karta, a Pascall Titan taky nemá fast DP, má navíc akorát INT8, kolik majitelů těch karet to asi použilo? 1?. Pokud někdo chce pascalla na výpočty musí sáhnout a za 6K dolarů vzít GP100 Teslu nebo quadro.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kamarát to má v robote 3-way sli Titana na render čo predtým robili hodiny pred tak teraz to majú priam realetime.
Stálo to menej ako rovnaký výkon na quadrách a ešte aj zrazili cenu na tendri.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. SLI se na redner či výpočty použít nedá, takovéto karty musej bejt separé, SLI deaktivováno.
2. Titan v tomto nepřináší nic, tzn render probíhá na standard FP32 tzn Titan jsou zde vyhozené peníze, můžeš použít jakoukoliv Geforce či Radeon, v závislosti na tom které arch tento výpočet sedne více.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... no a naproti tomu AMD fanboy-i budú len čakať a čakať a čakať... a utešovať sa tým ako dobre urobili že čakajú - 3 mesiac, pol roka, rok... koľko bude treba.

Medzi tým si užijú 4k rozlíšenie s fantastickými RX480 a rozumnými detailami.

PS: aké otvory majú flexibilné AMD kupci keď im nevadí čakať 9-12 mesiacov za nieto highendom alebo čo i len preformance/vyšším mainstreamom od ich fantastického AMD ? Či to si neskúmal ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dost zbytečný příspěvek ..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

MACHIN-ov príspevok o istých flexibilných otvoroch a potenciálnom masochizme nVidia zákazníkov je samozrejme prospešnejší ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jaká sorta lidí jsou zákazníci kupující AMD highend, např. takový Radeon Pro Duo, který se prodával za 1500 USD a pak ho najednou zlevnili na 800 USD? Nebyla by také podobně barvitá analýza? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No posledné 1-2 mesiace si asi vzhľadom k existencii/ohláseniu 1080Ti drahý Titan X vydaný v 08/2016 veľa ľudí asi nekúpilo - len kto nechcel čakať alebo neriešil €€€

Skupina ľudí čo ho kúpila ešte minulý rok to nemusí riešiť vôbec lebo to tak nejak funguje že stále vzchádzajú nové a nové produkty a človek by mohol čakať a čakať a čakať...

Nehovoriac o tom že tu píšeš ako keby medzi Titanom X a Titanom Xp bol 40% výkonnostný rozdiel...

PS: "Jak jsou asi nasraní ti"... čo mesiac-dva-tri pred zlacnením Pro Duo ju kúpili za 1500USD, čo v prvých týždňoch kupovali Furz X po 850USD, čo pol roka pred RX480 kúpili R9 390 atď - ale samozrejme takým smerom ty neuvažuješ, nasraný sú samozrejme len tí čo kupujú nVidia grafiky :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Článek je o Titanu, tak komentuje Titan, až bude článek o slevě AMD karet, tak se budou komentovat karty AMD. Ale ty jako velký bojovník za práva Nvidie se prostě musíš vrhnout do bitvy a hájit její čest, že?

Mě osobně přijde zase vtipné, jak Huang před 2 týdny slavně prezentoval, jak je 1080Ti nejvýkonnější karta na světě. Moc dlouho jí to nevydrželo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

áno, ale nie na tejto stránke - http://diit.cz/clanek/radeony-fury-se-dostavaji-do-vyprodeje/diskuse

že tam nie sú komentáre o tom ako sa blbci nechali oj*bať a kúpili za predvýpredajové ceny Furiny, obzvlášť také "srandovné" zľavy ako z $1499 na $799...

Ale to sa v komentároch nedočítam, no keď nVidia po 8mesiacoch vydáva za rovnakú cenu možno o 10% výkonnejšiu kartu (X vs. Xp) tak už hneť čítam o masochistoch kupujúcich nVidiu.

Tiež mi to príde vtipné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To se napsat nemohou, protože AMD přece udělalo vstřícný krok pro všechny zákazníky tím, že neprodejný předražený paskvil dali na cenu za kterou možná vyprodají skladové zásoby protože nechtějí platit za ekologickou likvidaci elektroodpadu :)

Zajímavé je že se tu nikdo z místních AMD fanoušků neprsí jak si ho po slevě běželi koupit, dyť ta cena za tak špičkový hw je naprosto super a ze strany zákazníka je to de facto krádež.

Zřejmě ale pro AMD fandy nejsou cenovky přes 300 USD snesitelé.. Jsem zvědavý kolik čekatelů na Vegu si ji ve finále skutečně bude kupovat, zvlášť když tady všude možně píší jak pře půl rokem uvažovali o RX480, tedy o naprosto nevýkonné kartě proti Vega

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vidim pouze jediny duvod, proc by majitele TitanX meli byt nasrani.
A to ten, ze chteli machrovat, ze maji na kratkou dobu a za nesmyslny peniz kartu s nejlepsimi parametry.
V tom pripade tu jejich nasranost na vlastni blbost zcela chapu a schvaluju...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co je špatného na tom mít nejsilnější kartu? Kdekdo machruje s kde čím, proč právě majitelé grafických kartet mají být špatní? Nicméně ti lidi nějak zásadně nasraní nebudou, prostě si koupí novou kartu, jako vždy, když vyjde výkonnější

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vubec nikde netvrdim, ze je na tom neco spatne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viděl bych to spíš obráceně. 1080Ti byla ten plivanec a jen co si sáhli pro kapesník a řekli si "No, tak mám alespoň ten 1GB navíc a je to Titan na deeplearning, ne nějaká "gaming" cetka.", tak přišel kopanec do koulí Titan X"p" za stejný peníz - to malý "p" je důležitý, neplést s Titanem XP, nebo dokonce Titanem XP.
Tak mě napadá, že by vlastně mohli ještě vydat další Titan XP - tentokráte s velkym "P", jakože "Piss in the face".
Ne, jen sranda.
Ale když si vzpomenu na Titana X (Pascal), který teda nijak znatelně netrotlil s referenčním chladičem a podívám se na specky Titana Xp (taky 250W, stejný chladič), tak si řikám, jestli už nebude narážet na limity - ať už power, či temperature.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten rozdíl nepůjde nějak výrazně poznat. Navíc dost lidí na to okamžitě cpe full plate vodníka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si koupí takové karty nezprovozním virtuální realitu v jemném rozlišení, aby to oči braly za přirozené, na co je vlastně potom dobrá? Iluzi 3D prostoru na 2D monitoru umí i Playstation 2 či Xbox, a to naprosto dostatečně, za zlomek investic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aby člověk mohl hrát na FullHD nové hry v max. detailech a min. 60FPS. To ta karta tak akorát zvládne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nádherný exemplář - osadit vodníkem a je na nejvyšší detaily vystaráno nejmíň na dva roky, spíš na tři. Pak se těch 40Kk jeví jinak - místo cca tří mainstream karet za 15Kk jedna pořádná a ještě to ve výsledku vyjde levněji....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co si trochu pčiplatit a pořídit radší 2x 1080Ti? ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebo 4xRX480 :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Alebo 8x RX460

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A 2xTitanXp bude horší? Proč si nepořídit dva a kupovat evidentně slabší 1080Ti?

Jsou lidi co chtějí prostě to nejlepší, tak nebudou kupovat "podřadné" zboží

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

eeeeh - mě se to jeví, že to má vyšší výkon cca o 6% nad 1080Ti FE, což kdejakej franta z asusu, zotacu, či msi dožene továrním posunutím taktů. No a pod vodou to bude na stejno. Někde možná bude mít tučnější jádro navrch o pár snímků... za mě se teda nevyplatí dávat skoro 60% navíc za pár jednotek procent výkonu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A on ten TitanXp přetočit tovární takty neumožní?

Samo že to je jen o chlup výkonnější. Ale jak tady někde někdo psal, můžete si na auto koupit 17" liťáky, které za kus bez gumy budou stát to co sada 15" plecháčů i s gumama a auto na nich paradoxně pojede pomaleji než na těch 15", ale bude to vypadat hezky.

Oboje je ekonomický nesmysl, světe div se, lidi to docela běžně dělají, proč by to nemohli dělat s PC HW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Eh, si mě asi úplně nepochopil. Když si pořídíš 1080Ti FE a vytáhneš ji z krabice, tak bude (teoreticky) v průměru o cca 6% pomalejší, než Titan Xp. Když si pořídíš 1080Ti Gaming X, nebo Strix OC, tak bude mít z krabice podobný výkon, jako Titan Xp. Ano, všechny ty karty se dají ještě potaktit, ale to teď neřešim... Navíc, jak jsem psal, je velká otázka, kde bude mít limit referenční dvouslotový chladič Xp.

S těma liťákama si hlavičkou úplně minul hřebíček, jednak "pomaleji" si vykládám jinak, než jsi to asi myslel ty, jednak na plechy se běžně dávají gumy s vysokym profilem (někde se musí vyrovnat 15" vs 17"), které mají vyšší valivý odpor, než srovnatelně široké gumy obuté na 17" ráfcích a jednak existují i "liťáky", které jsou lehčí, než plecháče (jezdí se s nimi běžně sprinty, ale vjet do díry s nimi nechceš). Navíc je tu petrolheadí "moudro", že kola dělají auto. Ano plechy jsou lepší (na spotřebu, na akceleraci), než některé širší liťáky, například na mé Hondě stojí jeden liťák 10k a celé kolo váží cca o 5kg víc, než zimák na plechu a má také větší valivý odpor (225mm vs 205mm). A ekonomický nesmysl? To auto bez nich koupit nešlo.

Titan Xp si pořídí jen velice úzká skupina lidí a znovu podotýkám, že pro majitele Titan X (pascal) nemá sice význam upgrade na Xp, ale mohou se cítit, že si z nich děla nV dobrý den (zatim 2x během dvou měsíců). Páč si koupili za $1200 něco, co pak o pár měsíců později nV zabila herní kartou za $700 a teď už to zabila úplně další kartou, která ale zase stojí $1200... Já nevim, možná kdyby pro Xp vymysleli jinou cenu, nebylo by to tak "do kulí bijící".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.