Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Toshiba prý koupí divizi běžných SSD od OCZ

OCZ Vertex 2 Pro SSD - flash čipy a řadič SandForce
OCZ se stále potácí s problémy, které (jí) způsobil bývalý CEO a navíc to schytává na stále více konkurenčním trhu tzv. consumer SSD. Rýsuje se tak podle všeho prodej této části firmy...

A zájem nemá nikdo menší než japonská společnost Toshiba. Ta je výrobcem nejpokročilejších NAND flash čipů na trhu (společně s Micronem, který je technologicky na v podstatě shodné úrovni) a tak dává smysl, aby jen převážně neprodávala čipy partnerům, ale sama zvýšila svůj současný podíl na trhu. I přes vyšší reklamovanost si (podle některých paradoxně) vybudovala SSD od OCZ solidní jméno a značky jako Agility či Vertex jsou známé.

V tuto chvíli je tato informace ve stádiu neoficiálního drbu. Toshiba prý projevila velký zájem, ale ani to samo neznamená, že k prodeji skutečně dojde. Pokud by se tak ale stalo, Toshiba získá s nákupem technologii SSD řadičů a současně bude moci se svými modely bojovat na trhu bez toho, aby se v ceně promítly marže placené jí ze strany partnerů nakupujících u ní NAND flash čipy. OCZ naopak opustí trh, kde vydělat nějaký ten peníz je stále těžší a těžší a na který už vstoupila i velká jména harddiskového světa jako Seagate. OCZ má nyní zabezpečeny dostatečně velké dodávky právě 19nm NAND flash čipů od Toshiby, otázkou ale zůstává, jak se jí do budoucna povede s její platformou enterprisových SSD pro PCI Express, případně dalších odvozených produktů.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Toshiba prý koupí divizi běžných SSD od OCZ

Úterý, 15 Říjen 2013 - 22:25 | Pe Le | Kolegovi tento mesic odesel OCZ VertexII. Bez...
Úterý, 15 Říjen 2013 - 13:28 | Klerik Z | Já mám 2 SSD disky a oba jsou od OCZ, jeden...
Úterý, 15 Říjen 2013 - 12:49 | super master | kdo by si kupoval drazsi, mene spolehlive a...
Úterý, 15 Říjen 2013 - 10:49 | Peter Marcok | Osobne jsem nakoupil nekolik SSD prave od OCZ (...

Zobrazit diskusi