Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Transcend RDF5: superlevná SDXC čtečka pro USB 3.0

Transcend RDF5
Od podzimu tohoto roku definitivně považujeme USB 3.0 rozhraní za úspěšnou součást počítačového světa. Cena potřebných komponent klesla na mizivou úroveň a jasně to dokazuje i nejnovější superlevná SDXC čtečka od Transcendu…

Ta nese jednoduché označení RDF5, přičemž na jedné straně nabízí USB 3.0 konektor a na straně druhé sloty pro karty typu microSD a SD (miniSD čtečka neřeší přímým slotem, ostatně si přiznejme, že tento formát se už tak často nevidí). Samozřejmě od původního SD, přes SDHXC až po SDXC, včetně podpory UHS-I. Čtečka je jednoduchou plastovou krabičkou o rozměrech 56×24×8,9 mm a hmotnosti 18 gramů, takže se v příslušenství žádného digitálního fotoaparátu či kamery nepronese.

Transcend uvádí podporu UHS-I, ale bez udání mezních rychlostí, takže si na výkony této levné čtečky počkejme na nějaký test. Aktuálně lze na trhu koupit například SDHC a SDXC karty Sandisk Extreme Pro s udávanou rychlostí až 95 MB/s, bylo by zajímavé vědět, jestli takovou rychlost protlačí i tato čtečka s doporučenou koncovou cenou 170 Kč včetně DPH. Součástí balení pak je i software RecoverX.

Transcend RDF5Transcend RDF5

Transcend RDF5 samozřejmě není jediná levná čtečka s podporou USB 3.0, SDXC a UHS-I. Takových se bude objevovat stále více, převážná většina ve světě dostupných pak bývají levné čínské noname čtečky, které díky prťavoučkým, výrobně levným čipům USB 3.0 ⇔ SDXC mohou teoreticky nabídnout nakonec i cenu typu 99 Kč (s dopravou z Číny zdarma). Prozatím tu ale máme minimálně tento extrémně levný Transcend.

Zdroje: 

tisková zpráva

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Transcend RDF5: superlevná SDXC čtečka pro USB 3.0

Čtvrtek, 25 Říjen 2012 - 14:24 | Pety | No, mám dvě uni čtečky s pěti sloty, jednu...
Čtvrtek, 25 Říjen 2012 - 09:16 | zoki | Kúpte si model RDF8. Pozná viacej "kartičiek...
Čtvrtek, 25 Říjen 2012 - 08:56 | Pety | Určitě ne.
Čtvrtek, 25 Říjen 2012 - 08:36 | Max Power | Já mám usb2 verzi, a ta nedokáže zpřístupnit obě...

Zobrazit diskusi