Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Transcend uvedl 32GB SDHC Wi-Fi kartu

Transcend Wi-Fi SDHC_
Zatímco Eye-Fi nám nedávno uvedla teprve 16GB Wi-Fi SDHC kartu, ostatní výrobci mimo tento zaběhnutý de facto standard dokáží posouvat hranice rychleji. Transcend nyní představil Eye-Fi podobnou SDHC kartu, avšak s kapacitou až 32 GB...

I karty od Transcendu ke svému chodu potřebují na protější straně (od fotoaparátu) příslušnou běžící aplikaci. Wi-Fi SDHC karty Transcendu pracují ve dvou režimech: buď „Direct Share“, nebo „Internet Mode“. První jmenovaný aktivuje Wi-Fi část karty ihned po zapnutí fotoaparátu a provozuje peer-to-peer spojení mezi foťákem a mobilním zařízením, v němž běží Transcendí aplikace Wi-Fi SD App. Ta je dostupná pro iOS i Android, samozřejmě bezplatně. Automaticky organizuje fotografie do kategorií, podporuje upload na Facebook či do emailu. Vedle mobilních zařízení pak je Wi-Fi SDHC karta od Transcendu přístupná i skrze běžný webový prohlížeč, třeba na vašem desktopu.

Transcend Wi-Fi SDHC

Druhý režim „Internet Mode“ umožní kartě připojit se na nejbližší Wi-Fi hotspot, resp. využít domácí hotspot skrze nějaké mobilní zařízení, které to podporuje (typicky takto jde využít třeba Androidí mobily a tablety) a skrze toto připojení rovnou fotografie posílat na emailové adresy či nahrávat na sociální sítě. Wi-Fi SD App má i funkcionalitu zvanou „Shoot & View“, jejíž význam je dán již v názvu: fotografie se rovnou zobrazují na skrze Wi-Fi připojeném zařízení, třeba tabletu.

Tak jako Eye-Fi, i Transcend karty nabízejí garanci Class 10. 16GB varianta vyjde na 69 dolarů, 32GB pak na 99 dolarů (v přepočtu 1 400, resp. 2 000 Kč). Eye-Fi chce 100 dolarů už za 16GB verzi.

Dále k tématu:

Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Transcend uvedl 32GB SDHC Wi-Fi kartu

Úterý, 13 Listopad 2012 - 10:38 | Anonym | Skvělé, dá se to někde koupit?

Zobrazit diskusi