Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Třem recenzentům odešel Galaxy Fold, Samsung však vyprodal celou první várku

Tak prodej byl stejne udajne pozastaven...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud je k tak beznemu vyrobku jako mobil potreba napsat, ze se nema neco sloupavat, tak je to inherenthe rozbite.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V takovém případě by byly rozbité všechny nové technologie. Například rada typu "nesnažte se promáčknout dotykový displej, jak jste zvyklí z kláves" by znamenala, že dotykový displej je rozbitá technologie.

Ale mohli to vyřešit efektivněji. Podle mě by bylo nejlepší, kdyby tam dali jednu nálepku se žlutým rohem "tuto nálepku sloupněte. Všichni by sloupli návnadu a bylo by po problému.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Holt není to retard-friendly :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

*user friendly. Na mem telefonu nic nehtem odloupnout/znicit nejde a to se muzu snazit sebevic. precijen, nerez ocel a tvrzene sklo nehtem opravdu neznicite.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je právě otázka, jestli to rozumně jde.
Jednak by nejspíš museli použít dvě nálepky a jednak se tam píše, že něco tam nalepit může způsobit poškození.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Domnívám se, že je to míněno tak, že krycí fólie přes celou plochu by zesílila ohebnou část displeje a ten by se ve střední části při zavírání více lámal. Ale dokážu si představit, že kdyby byla krycí fólie určená pro odstranění rozdělena na dvě části a mezi nimi byl třeba dvoucentimetrový nepřekrytý pruh, bylo by to ok.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, přesně to jsem myslel tím „použít dvě nálepky“.
Nicméně on by technicky stačil jen nějaký žlutý roh s nápisem „odstraňte jen tento žlutý roh, nic dalšího nesloupávejte a ani na displej nic nelepte“.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Toho bych se bál. Určitě by se našli uživatelé, kteří by se domnívali, že roh omylem odtrhli od vrstvy, která měla být sloupnuta i s ním a začali by jí odpreparovávat :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tim se lisi apple od samsungu: apple by podobny zmetek nevydal, radeji pocka az to bude production ready.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

fandove samsungu se zas lisej od fandu applu tim, ze umej cist..

'Samsung to Postpone the Launch' (:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to myslite vazne? opravdu si myslite, ze se nekdo bude vsi silou snazit promacknout display u noveho telefonu? Krome toho, na iphonu XS bude sila,potrebna ke zlomeni lcd hodne velka, jednim prstem to pravdepodobne nezvladnete.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je dost nešťastný příklad, protože dotykový displej snese jednak poměrně vysoký tlak, ale hlavně přece existuje skoro 4 roky 3D Touch, který tlaku přímo využívá pro funkce (podobné pravému tlačítku myši).

Galaxy Fold je prototyp se vším, co k tomu patří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„pokud je k tak beznemu vyrobku jako mobil potreba napsat, ze se nema neco sloupavat, tak je to inherenthe rozbite.“

A když to někdo rozmlátí kladivem, napíšete „pokud je k tak běžnému výrobku jako mobil potřeba napsat, že se do něj nemá mlátit kladivem, tak je to inherentně rozbité“?

I když tady je to hraniční, vzhledem k tomu, že na telefonech běžně ochranná fólie je, takže by se asi hodilo nějaké upozornění, že tady žádná není.
(Což Samsung přesně píše.)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Problem si vyrobili samotni vyrobcovia mobilov. Z dovodu ochrany zacali dodavat "fake" foliu s vycnievajucou nalepkou, s pomocou ktorej ju zakaznici strhli.Toto riesenie uz bolo ako pre retardovanych, lebo casto display bol velmi odolny a dobre zabaleny, takze nebol dovod to tam davat. No aj tak folie tam pridavali z dovodu pocitu zakaznika, ze obdrzal nieco extra a este sa to po rozbaleni cele leskne novotou.

Casom ale vycnievajucu nalepku zmensovali a nahradzali ju malickym vycnievajucim rohom folie.

Ak vacsina takych produktov ma foliu z dovodu ochrany a "cool" efektu (pokym nie je produkt doruceny zakaznikovi), tak zakaznici predpokladaju, ze tam ta ochrana bude. Niektori vizualne vidia, ze tam folia nie je, niektori ale predpokladaju, ze tak drahy produkt je nejako chraneny. Ak ten display vyzera ako keby tu foliu mal, tak je to skor hlupost vyrobcu. Nemal zacinat s foliami, alebo nemal produkt nadizajnovat tak, ze vyzera, ako keby tam ta folia bola.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na SGS4 byla z vyroby nalepena ochranna folie, po case vymenitelna. Na SGS5 uz byla nalepena klasicka kryci folie s odtrhavacim rohem. Takze teda at se nedii, ze chteji zakaznici taky odtrhavat.

+1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SGS5 jsem mel. A na rozdil od jinych telefonu na nem ta original folie mohla zustat (zadny potisk). Takze mi tam nakonec vydrzela 4 roky beze zmeny (jen jsem ji ustrihl hned na zacatku sloupavaci ousko). Tohle jsem na SGS5 hodnotil velmi kladne. Ptakovina, ale potesila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale notaak, to nemyslite vazne. myslite, ze bezneho uzivatele napadne, ze je dobry napad do telefonu mlatit kladivem? Na druihou stranu, pokud na lcd naco nalepeno a to neco jde nehtem sloupnout a zaroven to ten lcd rozbije, tak je neco spatne. Na mem telefomnu nic odloupnout rozhodne nejde

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam ASUS ROG (ktery taky vubec nebyl levny) a na nem mam USB-C port (jeden ze tri), do ktereho nesmim pripojit napajeni... Takze Samsung neni sam, kdo musi neco extra upresnovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V debate o kvalite ohybaciho displeje se vytraci to podstatne. Nepotrebuji misto telefonu padlo, nepotrebuji misto telefonu skladaci padlo, mne proste staci maly telefon, kdyby byl tak laskav nektery z vyrobcu a obnovil vyrobu malych kapesnich neskladacich telefonu!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stacili by aspon "V"cka, kdy to slozis normalne do kapsy. Pak to rozlozis a muze z toho byt klidne zase 5,8 palcove padlo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je doufam smer vyvoje, az to odladi. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak se děje přesně to co jsem předpokládal a za co mě řada lidí mínusovala, , respektive Samsung to celé posunul do jiného levelu už o nově rozbaleného telefonu májí uživatele dojem, že se má z LCD cosi strhávat, super taková vzstva etedy v čase rozbaleno + x dní začne sama oddělovat bez ohledu na to zda si uživatel přečetl návod nebo nepřečetl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyrobcovia uz nevedia kam z rozkose, tak vymyslaju take kraviny. V zivote by som si taky mobil nezaobstaral, aj keby ho davali zadarmo, lebo akokolvek sa budu snazit, stale tam bude vidno to delenie displeja v obraze a ja neznesiem ani len mikro smuhu na displeji, ktoru som urobil prstom pocas uzivania, okamzite lestim displej :D
Akoze pochopim velke poskladane obrazovky na stenach z roznych panelov, to sa na dialku kus strati. Ale aby som mal deliacu ciaru na displeji, na ktoru kukam z polmetra a menej, tak to dakujem, to NIKDY!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.