Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Tři úrovně grafického rozhraní Longhornu

koukam ze nas zase xteji MS donutit nakoupit veskere vybaveni znovu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O co jde? Vzdyt maji pravdu ze za 2 roky koupit jina karta nez s DirectX 9 nepujde. A myslim ze uz dneska je docela standard 128MB. A proc by mela 3D akcelerace jet pouze ve hrach?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a copak zbude na graficke aplikace kdyz OS sezere tuny vykonu jen pro sebe a ruzne blikatka?
nebo asi mrkvoshit ceka ze bude mit kazda graf karta par GB pameti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mi to přijde jako totální ptákovina. Už dnešní XP s rozbalováním, blednutím a cojávímještějakouptákovinou grafikou menu sežerou hafo výkonu grafárny a procesoru. Nakonec ty wokna budou blikat a hrát jako herny v Las Vegas. Asi se tam byli vývojáři inspirovat. jo a každý den si řeknou o nějakou minci, kterou se bude platit licence za používání ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moc to nechápu, tak se chci obrátit na nějakého odborníka.. Můžete mi někdo vysvětlit, proč MS dělá Windowsy tak zbytečně náročný, když to samý jde na Mandrake s minimální konfigurací? Když to hodně přeženu (snad mě nikdo nechytí za slovo :-)      ), tak na jednu aplikaci potřebuju 256MB RAM pod XP Professional. Ale ta samá aplikace pro Mandrake běží ještě rychleji na 64MB RAM.. Nebo třeba Ogg. Zatím nejrychlejší OGG přehrávač jsem našel na internetu, ale pro Windows XP je to pořád pomalejší načítání, než pro Mandrake. V Mandraku prostě všechno běží rychleji, ať dělám co dělám. Třeba si nedokážu představit, že bych měl jet CAD pod Windows XP. Dokážu si představit, co by to bylo, když vím, jak to běží na Win ME a 98. V Mandraku to je sice složitější, ale běží to strašně rychle.... Vysvětlí mi to někdo, prosím?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nahodou, 98SE meli byt stabilni se 4 MB RAM a ted kdyz 512 DDR tak uz skoro nepadaji :-)) doufam ze u longhornu bude stejnej pomer :-))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si stejně nechám svého starého dobrého Matroxe, takže a't si nechaj to svý AERO...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klenot: Jo vašek fakt dokáže pobavit:-) Nejspíš si koupím GeForce 6800 na realtime převod videa :-D
Vašku, už jsi našel SW co "spolupracuje" tvojí GeForce při kompimaci třeba jen do MPEG-2? Uvítal bych info, používám Vegas nebo AVID XPress, dost by mi to pomohlo :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pacho: Asi neumis cist. Zrovna o GeForce 6800 jsem se zminoval, ze tam blbej i dekoder !!! Jinak kup si Ati All-In-Wonder, SW mas u toho (je sice blbej, ale je), myslim, ze funguje jen z TV-in vstupu. Existuji vsak i pridavne karty pro kompresy a u tech uz software je soucasti dodavky. Pamatuji si i na externi modul pro rychlejsi kodovani WAV do MP3 (v dobe 200MHz CPU).
Akorat si myslim, ze kupovani podobnych veci ma smysl jen pro profesionalni vyuziti.
Jinak nVidii 5. a 6. generace bych nechtel ani zadarmo. Posledni dobou dela nVidia jen same zmetky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vašek: No nemyslím, že by HW podpora MPEG-2 byla záležitost profíků. Ono totiž vůbec nejde o převod, to je nuda, jde o lineární střih s podporou MPEG-2, bez HW podpory, je to docela vopruz. Rozhodně nejsem profesionál, přesto jsem investoval (dnes už to není tak moc) do HW karty s realtime podporou MPEG-2. Osobně si myslím, že podpora MPEG-2 na dnešních grafických kartách je nesmysl, při dnešních výkonech procesorů to jistě nepředstavuje problém, přehrát video v MPEG-2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mrknete se na fotky tohoto prostredi, popripade i video. Odkazy jsou v dolni casti nasledujici stranky.
http://www.winsupersite.com/reviews/winhec_2004.asp 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr: Ja u toho web serveru myslel opet nastaveni, samozrejme by to mohlo bezet i bez GUI, ale fakt netusim k cemu by to bylo dobre. Jeslti by mel system o 1%-5% vic systemovych prostredku (zalezi na HW) asi nikoho moc nevytrhne.
Osobne vsak jsem pro to aby MS udelal Win???? Firewall Server, jenz byl bez GUI a vsech dalsich nepotrebnych veci a mel integrovny ISA Server.
klenot: Nektere graficke karty maji krome dekoderu videa i enkoder, ale zatim jsem videl jen MPEG1 ci MPEG2. Na novych kartach se ma objevit i MPEG4. Je fakt ze napr. dekoder na GeForce 6800 spis zpomaluje prehravani takze doufam, ze ty enkodery na tom nejsou stejne. Druha vec je, jestli program ve kterem se ten obraz prevadi ten HW encoder/decoder pouziva. Je fakt, ze na grafickych kartach za 400Kc takove funkce nejsou. Docela nechapu jak Ti muzou stacit 4MB VRAM, i do serveru se dava z jistych duvodu 8MB, a to nektere servery maji i 2 graficke karty. Jinak ty NSF bych na takove grafarne fakt chtel videt ... tusim ze vyzaduje 32MB VRAM, no nic. (PS: Doufam ze se dobre bavis.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 fre: Az na to, ze Win98 vyzaduji minimalne 16MB RAM (Win95 melo jako minimum 4MB). No nic. Jinak jim naprosto staci 128MB, a pokud ne, tak je velmi dobre se poohlednout po jinem systemu - nejlepe asi WinXP s kvalitni 512MB RAM (tj. ne vadnou pamet jakou ma plno lidi a pak nadavaji na Win, ze padaji, ac za to vubec nemuzou).
klenot: Takovou blbost nema cenu ani komentovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle me by mel system sam osobe mit co nejmensi naroky a pak kazdej uzivatel si ma vybrat jestli chce pracovat v grafickym prostredi, nebo jestli si vystaci s prikazovym radkem. Kdyby se mrkvosoft vratil ke kocepci dos+win 3.11 to by byl opravdu pokrok, takhle jen dokazuje co umozni nejnovejsi pc s vodnim chlazenim a 500W zdrojem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klenot: Predstav si, ze jsou lide, kteri si obcas zapnou nejakou tu hru, coz by s tvoji kartou v pohode vystacilo treba tak na Dungeon Master 2 (to byla parba co :-))  Ale pokud by sis chtel spustit nejakou akci ci simulator v 1024x768x32 pri 30fps, tak bys asi ostrouhal......
Na druhou stranu, kdyz jsem nainstaloval wokna(XP), tak jsem taky vsechen ten bordel povypinal....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr: No nevim, ja bych Active Directory aj. nechtel nastavovat z prikazove radky. Navic Win2003 umoznuje z prikazove radky ovladat prakticky vsechno a GUI Win2003 je podle me nenarocny, takze nevim o co jde. Jestli GUI zabere na serveru 20MB RAM z instalovanych 2 a vice GB me opravdu netrapi. Samozrejme ze GUI WinXP popripade u Aero by na serveru pouzival jen silenec.
Jedine na co by bylo vhodne mit Win2003 bez GUI je Firewall (i kdyz ISA Server 2004 uz zacina byt na nastaveni z prikazoveho radku nejak moc slozitej), FileServer, a omezene i WebServer , nic jineho me nenapada.
klenot: Ted me tak napadlo, ze OpenOffice je velice spatny. Vis proc ? Protoze startuje pomaleji nez MS-Office a spotrebovava vice systemovych prostredku ;-)) . Nekdy me fakt argumenty nekterych lidi zarazi, jestli mam cekat 5-10 sekund je mi fakt jedno, ale jestli mam cekat 1-2 hodiny to uz ne, atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

herodes: Pokud nebudes mit procesor od Intelu a grafiku od nVidie tak potrebovat 500W zdroj a vodni chlazeni nebudes ;-) .  Otazka je jestli normalni uzivatele chteji prikazovou radku ... ja si dovoluji tvrdit ze ne. Normalni uzivatel chce pekny OS a pokud mozno, aby nemusel vubec nic nastavovat - tj. vybali PC z krabice, da do zasuvky a vsechno hned bude chodit ;-)) .
Kdyz chces prikazovou radku, klidne si ji pouzivej ... mas Linux aj. .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Boze boze, kvuliva GUI OS grafiku s 64 MB? Kam ten svet speje. Nemel by nahodou OS nechavat prostredky spis aplikacim pod nim bezicim spis nez aby je zral sam? Njn, tomu se rika "pokrok" :o).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne se to zda jako docela dobre rozhrani. Praci s grafikou OS prevezme graficka karta a CPU zustane vice casu na aplikace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cert: tim jak ochces rict, ze doted graficka karta nedelala nic ? Heh, a rika ti neco DirectDraw ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muze mi prosim nejaky odbornik vysvetlit, jakto ze mi aplikace v dosu bezi daleko rychleji nez v Mandrake.............

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trumpeta: Hele to nerikej nahlas nebo se toho chytej. Pripadne si na to alespon udelaj patent ;o) :o).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kubass: No sice nejsem odbornik, ale BFU nicmene bych mel doplnujici otazku - v Mandraku myslis v textovym rezimu nebo pod GUI? Pokud pod GUI, tak bych tipoval, ze je to proto, ze proste GUI (i pod linuxem) nejaky ty prostredky zere. A druha otazka je: jaka aplikace? Jestli se divis, ze Ti napr. pod DOSem jede rychleji jednoduchy textovy editor, kdezto nejaky pokrocily textovy processor v GUI Mandraku ma delsi odezvy, tak je neco spatne, ale ne s danejma OS... ;o) :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO Keddie: Nemyslel jsem to samozrejme vazne, jenom obecne srovnavani rychlosti Linuxu a Windows mi pripada zbytecne. Kdyz se oba systemy nastavi tak aby umely to same, budou zhruba stejne rychle. Proto jsem si rypnul tim Dosem, nebot je opravdu rychlejsi nez Mandrake, ale hodnota informace je nulova.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Kubass:
No neviem, ale na 2.5GHz Bartone s 512 MB RAM sa mi MS DOS 6.22 zdal pomalsi ako linux ... ;-) vazne :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Normalni 3D rozhrani nebude pro notasy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejně - první, co každý normální uživatel (obdobně jako u XP-ček) udělá, bude, že všechny ty ptákoviny nekompromisně povypíná a pozakazuje, aby mu vůbec mašina běžela jak má ... :-))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou, mě se ty grafické pitominky v XPéčkách docela líbí (když na to mám počítač, tak si je zapnu) a když mám plečku tak si je buď vypnu nebo si nainstaluju jinej systém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> viki
ja mam v jednom kompu 6 let starou kartu se 4 MB RAM a jsem s ni naprosto spokojeny, menit ji teda rozhodne nehodlam. DirectX zrejme nepodporuje zadne (nevim k cemu by mi bylo) a myslim si ze DirectX asi ani nikdy potrebovat nebudu :-)
Ostatne, myslim si, ze ani Longhorn nikdy potrebovat nebudu. A mozna ze v odbe kdy ho mrqoshit dodela, tak ho jiz nebude potrebovat 90% soucasnych uzivatelu Woken.
> martin2, 7. kvetna 2004, 14:36
Souhlas.
Jen tak pro zajimavost, tusim ze v 1997-em jsem delal pro jeden casak detailni testy na tema "nejvhodnejsi platforma pro AutoCAD". Inu, kupodivu, nejrychleji bezel (na stejnem hardwaru, samozrejme) AutoCAD po DOSem. Pod Win 3.11 bezel asi 50% rychlosti a pod WinNT asi 40% rychlosti pod DOSem. Naprosto stejne zkusenosti jsem mel s PhotoShopem pri prechodu z Windows 3.11 na Windows 95. Rychlost (na stejnem hardwaru) poklesla tak o 30-40%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že by? V tom případě bych potřeboval ram v desítkýách GB... ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vašek: No, já osobně bych docela uvítal, kdyby teda Windows jeli defaultně v GUI, kvůlivá BFU, ale aby tu byla možnost je provozovat v příkazové řádce bez GUI pro profíky (a na servery atp).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klenot:Miluju drsňáky co se svými historickými stroji odmítají pokrok(na tyhle veterány žádný kotě nesbalíš...).Copak hry-těch já si už taky moc nezašpíluju =>čas =>zkus na tej svoji grafárně převést jeden film z DVD do avi..-říkám schválně jeden,poněvadž dvou se ani ty ani tvoje "mašina" nedožijete. P.S.-Colonizace je pěkná hra, jen sem si při jejím paření ještě měnil pleny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vašek: Všimni si, že jsem nepsal, že bych chtěl vždy provozovat server bez GUI, ale chtěl bych mít tu možnost. A co se týče toho, že například "omezeně WebServer", tak nechápu, čím příkazová řádka omezuje web server. Nám běží na FreeBSD samozřejmě bez GUI a jsem maximálně spokojen...
A pokud jde o to Active Directory, tak jedna věc je server, na kterém to běží a druhá věc je správa z nějakého klienta, která by klidně v GUI být mohla...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Girvin
Pokrok neodmitam. Akorat odmitam za pokrok prijmout vse co si megakorporace preji. Ja si sam vyberu co povazuji za pokrok a co ne. A je mi fuk, co prohlasuje za pokrok firma X ci Y ci Z. Jejich prani jsou mi volna. Mam svuj rozum a umim posoudit co potrebuji, chci a pripadne co naopak vubec nechci, nebo nepotrebuji.
Mam 4 "masiny" jak ty rikas, z toho 2 dualprocesorove a jedna moje "masina" je naprosto v pohode pouzitelna i pro prevod videa (P4 2.7 GHz, FSB 600, dualchannel DDR), ale filmy mne nudej, takze tuhle cinnost na ni nedelam. Nicmene, ve vsech kompech (i v te P4-ce) mam relativne jednoduche grafarny (v cenach od 100 do 400 Kc), nebot nepotrebuji vykonne. Ve 3D rezimu jedou maximalne par hodin do roka - priznavam, obcas, fakt jen obcas, "zaparim" Need for speed. Ale kvuli cca 4 hodinam "pareni" do roka si opravdu nehodlam porizovat grafarnu ani jen za 2000, kdyz NFS 5 mi jede v pohode i na grafarne za 4 kila.
Ostatne, nechapu, jakou shledas souvislost mezi vykonem karty a prevodem DVD videa. Pri takovem prevodu je zatezovan pouze procesor a je sumafuk zda mas nejnovejsi kartu za 25000 anebo 8 let starou PCI S3 s 1MB RAM. Film budes mit preveden za stejnou dobu, Nebot grafarna je u toho na prd. Akorat tak zobrazuje progress bar, jestli vubec.
> Vasek
Skoda. Tve komentare mne (a mozna nejen mne) vzdy dobre pobavi. Prosim Te, okomentuj jeste neco. Dekuji predem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.