Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Trump si je jistý, že Apple díky jeho podpoře obnoví výrobu v USA

On má Apple někde nějaké továrny? Nějak jsme si nevšiml, pokud vím tak čínští továrníci v čínských továrnách z čínských korejských a ruských součástek vyrábí telefony, které pak z Apple vydává za své a s patřičnou přirážkou prodávají. I kdyby v USA nemuseli platit žádné daně tak budou mít vyšší náklady už jen protože budou muset z Číny dovážet součástky a dost pochybuji, že se černoch z Detroitu pracovním výkonem přiblíží k výkonu současných výrobců o výši mzdových nákladu nehovoříc.
V neposlední řadě, on Apple vlastně ani nemá knowhow na nějakou výrobu , oni jsou čistě reklamí a marketingová firma.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

obcas je neskutecny co za sracky nekdo dokaze vyplodit :-D

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Co pak se vám iovečko nezfá, že nás oblažujete svými bezobsažnými sračkami?
Pokud se vám něco nezdá není nic snažšího než nás poučit a informovat kde že to v té číně bájné továrny apple stoji.
No jo ,ale ono to nejde, protože apple telofony vyrábí jistý Guō Tái-míng, respektive jeho firma Hon Hai Precision Industry Co., Ltd., ve městě Šen-čen, byl jsem se v té fabrice podívat tak se ani nesnažte mlžit.
Byl jsem i ve třech továrnách, které dělají součástky z kterých se to montuje a optět ani jenda není a nebyla Apple, ba co více ani jednu nevlstní Američané.
Takže mečíte možná dobře ,ale svět tím nezměníte.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

To ovšem neznamená, že to za tři roky nebude jinak. Ani že bude.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jenom upřesním, mečí koza, ovce bečí ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> obcas je neskutecny co za sracky nekdo dokaze vyplodit :-D

Zvlastni, presne tohle me obvykle napadne pri cteni vasich komentaru... :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zřejmě forma sebereflexe :) :) :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Apple je firma velmi silna v navrhu a "designe" elektroniky a v oblasti SW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak např. MacPro se vyrábí v USA v na míru zařízené továrně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je ale jediny produkt Applu vznikajuci na pode USA, vyrabajuci sa oproti iPhonu v minimalnych mnozstvach a navyse vo velmi vyrazne robotizovanej tovarni.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je jedine co v US zatim vyrabi, nicmene Trump jaksi prichazi pozde, protoze firmy do Ameriky uz nejaky rok svoje vyrobni kapacity znovu prevadi, jedna se ale o plne automatizovane provozy, kde levna pracovni sila nehraje roli.
Podle oxfordske studie pritom Cina bude do budoucna nejpostizenejsim statem, podobne jako treba Nemecko.
Ale samozrejme to dobre zni a to je u politiky to nejdulezitejsi.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Prosím povězte, MacBook Pro se OPRAVDU vyrábějí KOMPLETNĚ v US and A?

Seriózně, já tomu nevěřím.

Baterie, CPU, RAM, (pseudo) MB, SSD, GPU, šasi, nabíječka, kabeláž, displej, podsvícení a zbytek taky?

Polské slépky nenesou česká vajíčka, jen proto, že jsou uložena do českých obalů.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

V tom je právě leckdy ten vtip - výrobci se snaží splnit minimální standardy pro domácí výrobní vstup, aby mohli uchlácholit domácí protekctionisty a stále ještě co nejvíce komponent levně dovézt. Nihil novum sub sole.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Rozumím, jak to myslíte, ale to dle mého uvažování neznamená výrobek "zkamakoli". I když to tak dle zákona dané země může být. Jak se to říká... být opit rohlíkem. To podle mě odpovídá.

Ale neberte mě špatně, já bych moc rád, kdyby se výrobky vyráběly za reálné nedotované a jinak neprzněné ceny. A občas bych si i rád připlatil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobré ráno, ono by to šlo, ale väčšine ľudí by ceny pripadali premrštené. Ako príklad uvádzam firmu Fairphone, ktorá k tomu pristupuje inak - zlepšovaním pracových podmienok zamestnancov v rámci dodávateľskej siete, čo sa priamo premieta do ceny produktu - ak Vás to zaujíma, bližšie info nájdete tu https://shop.fairphone.com/en/buy-fairphone2/ Je pravda, že telefón technickými parametrami neohúri, na druhej strane je táto Holandská firma v niektorých veciach skutočne priekopníkom a premýšľam vážne nad tým, že najbližší telefón (momentálne uvádzajú na trh modulárny telefón s dostupnými spares) si kúpim od nich.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Speciálně Apple, kdyby věc, kterou prodává za $800, vyrobil za $38 v USA místo za $27 v Číně, pořád by vydělal dost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lenze Apple takto nepremysla. Apple ma na svojich zariadeniach neskutocne marze, na ktore si nenecha nicim sahnut. A pokial by mu na ne nieco siahnut malo, tak spravi jednu z dvoch veci: bud daco v tom zariadeni oreze, aby sa opat dostal na rekordnu marzu, alebo zariadenie zdrazi. Neexistuje konanie ze "sice si znizime marzu o 10$, ale stale zarobime dost". Nie u Applu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A která to je? Pokud vím, tak hrubá marže na iPhonech je až 60 %, tedy z těch 800 jej samotná výroba stojí 320 USD: A do těch 800 se musí vejít náklady na vývoj, platy zaměstnanců všech úrovní, marketing a marže prodejců, pokud neprodá sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To musíte brát tak, že některé věci jsou pod rozlišovací schopností některých přispěvovatelů. Oni sami zřejmě chodí do práce zadarmo, jinak si to nedokáži vysvětlit, co za békoviny jsou zde schopni vyplodit. Řekl bych, není důležité vědět, jako si kopnout ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel se to takhle dela. Treba Porsche made in germany... realne je auto do 99% zkompletovany na slovensku a po zeleznici ho prevezou do nemecka. Tam ho jen nalestej a doladej detaily a maj z toho auto vyrobeny v nemecku... A spousta dalsich vyrobku, ktery se v nemecku jen zabalej...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, takhle se to u nás dělá i s kafem. Zřejmě budeme muset obsadit nějaké kávové plantáže a zapíchnout tam náš prapor, abychom měli dobrý pocit z toho, že je to vyrobeno kompletně u nás.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, kde se vyrábí MacBook Pro, psal jsem o Mac Pro, to je něco jiného. A naprostá většina je tam na míru, a od Intelu, kromě čipů AMD, ty vyrábí TSCM a pak paměti asi od Samsungu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ono asi bude zapotřebí říci i to B. Pokud se nemýlím, Trump by rád prosadil zvýšená cla na ty dovážené výrobky, které se / mohli by se vyrábět v USA. Takže je otázkou, zda by se potom výrobcům opravdu nevyplatilo vrátit výrobu zpět do USA. Osobně pevně doufám, že to tak bude a Evropa se také chytne. Protože vyjma automobilového průmyslu, který stojí na hliněných nohách, a na něj přidružené subdodavatele tady máme akorát tak bandu úředníků a byrokratů, kteří neprodukují nic, naopak finance do nich tečou jako do žumpy. :-(

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Výroba se možná vrátí, ale pracovní místa nikoli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, výroba, která se bude maximálně automatizovat a robotizovat, tedy bude zaměstnávat minimum lidí. ;-) To vše mj. zahrnuje pojem Průmysl 4.0 / Industry 4.0 ... http://en.wikipedia.org/wiki/Industry_4.0

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, zakaznici si radi priplatia, najma ti Apple. Vyborne. Firmy s takto malymi ziskami a marzami treba takto podporovat...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nebol Trump za donutenie Apple na spolupracu s FBI? V Apple asi nie su z jeho zvolenia nadseni, aj ked im slubuje ekonomicku podporu.

Navyse, tak ako sa neda naklonovat startupova mekka Silicon Valley, tak nie je mozne okopirovat Sen cen. Tam vam 1000 LCD displejov pre iPhone vyjde tan na $2000. Na uzemi USA by ste za tu cenu nezohnali ani len sklo v potrebnej forme a kvalite

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

UPOZORNĚNÍ: POZOR OFF TOPIC (MIMO TÉMA-ale sdělit Vám to nějak musím):
Toto je bomba:

http://cdn.acidcow.com/pics/20161123/very_interesting_photos_14.jpg

Tyhle jsou moc velký, a určitě budou aji šíleně drahý. Chci to taky takhle podobně, ale ty pyramidky budou menší. Našel jsem je na internetu 450Kč/m2, tady: https://www.gumex.cz/505-rockfonik-bosaz-15129.html
kdyby někdo našel lepší tak mi napište pod tenhle příspěvek díky :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To mám v práci. A co jsi tím chtěl říct?
Celé je to ještě ve kovové komoře obložené feritovými destičkami (ty jsou sami o sobě o řád dražším než ty absorbéry...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chci mít vynikající domácí kino a poslouchat odrazy od sádrokartonu nechci, chci počuvat jen krystalicky čistý zvuk.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V akusticky čisté místnosti se mimo dobu poslechu zcvoknete. Stačí utlumit echo. Koberec s vysokým chlupem, záclony, závěsy a je to v pohodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) proč bych se měl zcvoknout?
2) ano je to o likvidaci dozvuku a částečně i odrazu (já vím že se doporučuje odrazový zvuk pro věrnější poslech, ale to prosím neřešte, to mám vyřešeno jinak.)
3) koberec se středně vysokým chlupem bude.
4) záclony a závěsy si na šikmý strop v podkroví nepověsím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pane, nič mi do toho nie je. Vy ste Superman? Alebo vaša matka trtkala s netopierom? A už len otázka laika na profíka, ktorý tu vypúšťa múdra, aby som sa dovzdelal. Vysvetlíte mi, ako môžete počuť nejaký dozvuk bez odrazu? Lebo mi to sedliacky rozum neberie. Ak zvuk sa bude šíriť jedným smerom a bude prechádzať bodom, v ktorom to budem merať, tak aká dozvuk máte na mysli, pokiaľ sa ten zvuk odniekiaľ neodrazí a nevráti sa do bodu merania? Len sa pýtam, lebo píšete o týchto dvoch pojmoch ako keby existovali oddelene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápu že některé mohu zmást mým nepříliš dobrým vysvětlováním. Nicméně, kdybys sis odpustil začátek odstavce, tak bych to bral jako normální žádost o vysvětlení, ale nabývám pocitu že to bude házení hrachu na stěnu a nebo se z toho stane oblíbená trezorová záležitost, co kdo kdy a jak napsal.

Ale zkusím to. Superman ne, ale snažím se vidět věci v širším kontextu, snažím se inovovat, nestačí mi stávající řešení, protože je nedokonalé. Každý výrobek, který si koupíte v obchodě není ideální a je potřeba si jej dotvořit k dokonalosti. Abych nechodil daleko od IT, někdo si koupí supermega obří chladící věž, přetočí i5 6600K na 4,2GHz a chladí to když dobře tak do 80°C, ti nejlepší se dostanou na 54°C v pokoji kde máte 22°C! Já se nedostanu přes 49°C ! Na vzduchu!
Ale na to jste se neptal, já jen, že jsem se narodil tak, že inovace mi byly kmotřičkou.
Pojem "dozvuk" dozvuk je vyjádření kompletního výsledku. Konečné číslo, všechno sečteno a odečteno a konec. Dozvuk je prostě jen jeden, jedna místnost jeden dozvuk. (pokles o 60dB nechme stranou).
Pojem "odraz" odraz je pomocníkem zvyšující dozvuk. Je to jeho nástroj, jeho sluha. Odraz je ale jen jedna malá část celé kompletní místnosti jednoho celého dozvuku. Odraz může být od stěn, od podlahy, od stropu, od skříně, i od bedny počítače, od stolu, od okna. Opak odrazu je pohlcovač. Pohlcovač je cokoliv co dokáže utlumit šíření vln zvuku, většinou to jsou hrbolaté, měkké materiály. Taková mikina přehozená přes skříň, závěsy, deky, chlupaté koberce, záclony. Absolutně nezastávám váš názor, že na vzniku dozvuku, musí zvuk projít tam a zase zpět. Těch cest v místnosti s holými stěnami je tolik, že naměříte dozvuk aniž by prošel přes bod měření.
Aby jste to pochopil, podívejte se na tento obrázek:
http://stavebnafyzika.sk/wp-content/uploads/dozvuk.jpg
Rovnou k tomu píšou krásný článeček:
"Príliš dlhá doba dozvuku býva príčinou nezrozumiteľnosti, zmiešavania a splývania zvukov, ozveny, skreslenia hudobných predstavení. Príliš krátky dozvuk zase spôsobuje nepriaznivé, tzv. suché vnímanie hudobného diela alebo pokles zrozumiteľnosti priamej (nereprodukovanej) reči vo veľkých priestoroch pre nedostatočnú počuteľnosť."
Ano stále jsem ovlivněn firmou Bose, ty materiály, které mám od nich tady nejsou na internetu, ale zkusil jsem google a vyguglil jsem vám pár obrázku, které by vám mohli pomoci vysvětlit co chci říci.
Třeba řada 901, která je přímo určena pro natočení směrem od posluchače: http://www.stereophile.com/images/archivesart/Bosefig2.jpg
https://i44.servimg.com/u/f44/14/54/03/59/bose010.jpg
A abych ti vysvětlil jak chci docílit odrazu bez dozvuku, tak zatím jsem to nezkoušel, ale promyšlené to mám tak, že posluchovou místnost celkem dobře utlumím, aby nevznikaly odrazy od stěn, od podlahy, skříně tam nebudou, počítač taky ne, okno tam taky není. Dopředu upozorňuji, že místnost ústí do druhé místnosti, která již nebude perfektně zaizolována, ale to teď neřešme, to budu řešit až potom. Fígl je v tom, že reprobedny neotočím směrem k posluchači, ale otočím je přesně o 180° od posluchače. Budou tedy hrát do rohu místnosti, do toho rohu umístím mramorovou destičku o rozměrech cca 30-40cm, a nesměruji ji směrem do místa posluchače pod úhlem "úhel odrazu rovná se úhlu dopadu". Vznikne tak jakýsi částečný odraz. Nakolik to bude dobré nevím, až to vyzkouším, určitě zveřejním co je lepší, jestli přímo hrající repráky nebo repráky hrající přes odraz.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy nevím... už dlouho mi váš styl psaní a argumentace někoho připomíná... dnes jsem si to uvědomil... Federmann, živoucí legenda v oblasti hifi zesilovačů v ČR ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslouchat odraz je kravinium. Žádný materiál neodráží perfektně a celé spektrum (jako to nedělá zrcadlo se světlem), takže místo výrobcem navržené a testované rovnováhy mezi výškovými a středovými měniči navržené výrobcem bude poslouchat hlavně basy, ty jsou všesměrové a výšky zaniknou kdesi v překladu a ponesou si zkreslení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víš k čemu slouží ekvalizér? A víš že kvalitní recievery mají mikrofon pro nastavení nejlepších posluchových vlastností? Domnívám se že leštěná mramorová plocha je jedna z nejlepších. Co tak dělat závěry předčasně? Vyzkouším a uvidím/uslyším.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

On nerobi zavery predcasne. Je to fakt. Nic tym neziskas, prave naopak a este ta to bude stat kopu penazi a casu. V amaterskych podmienkach sa tiez nedopracujes k relevantnemu/objektivnemu vysledku. Mramorova doska je jedna z najlepsich ale nieje dokonala(moze a aj bude mat vady alebo praskliny a nebude dokonale rovna). Ani utlmit miestnost sa ti nepodari dokonale (vznik nechcenych odrazov). Hlavne je, ze nad urcitu hranicu nema zmysel ist lebo dopad na vyslednu kvalitu bude nepostrehnutelny.
Riesit nieco taketo je zbytocne ale ked ta to bavi.

p.s. ten priklad s chladenim nebol dobry. Rozdiel 5 stupnov nema vplyv na vykon alebo funkcnost PC. Zle poskladany audio retazec ma vplyv na kvalitu reprodukovanej hudby(zvuku). Dokonale veci neexistuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele nejraději bych tě pozval k sobě do podkroví, velká místnost s velkými plochami i s kobercem má hnusný dozvuk už jen když mluvím, tak mi netvrď že pyramidky/jehlany v tom nepomůžou.
No a co? jsou to tvoje prachy? Když to dopadne katastrofálně, tak si mramorový desky dám jako kachle do zahrady a reprobedny otočím. Proč se ke všemu stavíte tak negativně? Nikdy jste nezkusili jet po kruhovým objezdu opačně? Nikdy jste nepřešli na červenou? Nikdy jste neběhali ve škole po chodbě ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako som na konci napisal - su to tvoje prachy. Napisal som moj nazor.
Ak by som mal ja takuto miestnost, tak urcite by som to neriesil ihlanmi, utlmovanim neviem, co vsetkeho. Ako zaklad by som riesil narusenie tych velkych ploch bez tlmenia cohokolvek. To v mnohych pripadoch dramaticky pomoze a uz nieje potrebne riesit nic ine. Tie ihlany ti pomozu samozrejme tiez ale to by som fakt riesil ako posledne.
Ten mramor a odraz od neho ti fakt nepomoze a su to vyhodene peniaze a cas. Mam s tym skusenosti
Poprehadzuj nabytok, zmen umiestnenie reprakov(usporiadanie miestnosti), dokup nejaky nabytok alebo doplnky na tie velke plochy, ciastocne predel tu miestnost, na nejaku stenu nahod vliesovu tapetu,...
Tie tvoje priklady ako suvisia s temou? S audiom mam nejake tie skusenosti a na zaklade nich som vyslovil moj nazor. Na to fakt nemusim ist kruhovym objadzom opacne alebo nieco podobne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já se ti snažím vysvětlit jak to právě mám, a že jestli to bude hrát dobře odražené od desky nebo napřímo je jedno, ty pyramidky prostě utlumí dozvuk a nemůžeš říct že ne a když to nebude ono, tak ty repráky otočím normálně.
Podívej mám to úplně stejně jak tady na té fotce, akorát v té štítové stěně nejsou dveře a nejsou tam okna:
http://img.ceskyinternet.cz/clanky/hlavni_strana_380/131193794023.jpg
Jak chceš ty boční stěny a strop narušit? Co to je "vliesová" tapeta (fakt nevím ptám se).
Téma nesouvisí, na začátku jsem psal že jde o off topic s tím že se ptám jestli někdo nezná ty pyramidky za levnější peníz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vlies je vlis. Tapeta s reliéfem, tedy nehladká. Vlastně takové pidipiramidky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vám nevadí, že "zmizí" velká část spektra, tak budujte. Prostor domácího kina se částečně zatlumuje, protože bývá malý a docházelo by k vícenásobným odrazům. Nicméně procesory v DK s odrazy počítají a dokonce je často přímo využívají/generují. Takže s maximálním utlumením přijdete nejspíš o DK.
Tlumte specifické frekvence spočítané v závislosti na velikosti,tvaru a materialu místnosti a pár let laďte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záleží jak moc to myslíte s těma jehlanama vážně, ale bezodrazové komory patří mezi stresující prostory, nikoliv příjemné. Ta se vám doma asi úplně nepovede, přesto bych to nehnal za přirozené hranice.

Vy to co vaše bedny budou vypouštět nechcete technicky analyzovat bez rušivých vlivů, vy to prostě chcete poslouchat a k podslechovému prostředí určité odrazy patří.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

proto tam budou ty mramorové desky. Bude tam promítací plocha, bude tam další místnost. Již na začátku jsem uvedl, že na fotce je prostě studiový laboratorní extrém, mě postačí menší útlum.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Boha drát, to si to jako hodláte narvat do zádele? Nebo s tím budete fotit akty? Zcela očividně nemáte ani z 2 % ponětí, jak to efektivně použít.

Ale určitě mě neposlouchejte a kupte si toho alespoň pár desítek metrů čtverečních! Nic dalšího kupovat nemusíte! Tohle vyléčí rakovinu i astma! Tak mi to bylo alespoň řečeno! Alergie zmizí samy během jednoho (pseudo)týdne! Garantováno švédským imigračním úřadem!

Ale pozor, možná je to pyramidové (či kvádrové, já tomu nerozumím) schéma!!!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

když o tom nic nevíš tak to nekomentuj, udělal jsi tady tím příspěvkem ze sebe naprostého blbce.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Alobalovu ciapku mas ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sakra, zapomněl jsem dopsat aby mi pod příspěvek nepsali lidi kteří tomu nerozumí.

Hele tohle je na antény, ty feritový jádra fakt nepotřebuji. Uvnitř celé střechy mám natahný dvakrát dráty po 0,5m :D (dočasně držely vatu a už tam rovnou zůstali).

Podobný pyramidky mají v české televizi ve studiu, tam mají ty profesionální, útlum 90dB. Normálně když jste natočili hlavu jedním uchem k té stěně tak vám z toho "ticha" to ucho úplně zalýhalo. Prostě nic jste neslyšeli. To je bomba, zaháněl jsem cenu a za ty profesionální chcou 1400Kč/m2. Uvnitř každé pyramidky je speciální vata, ale to je už poněkud drahé i na mě.

A ještě přidám perličku, v dokonale odhlučněné místnosti jaká je například na té fotce, když budete úplně ticho, tak je tam takové ticho, že krom běžně slyšitelného tlukotu srdce, můžete slyšet i průtok krve vaším tělem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když seš takovej "študovanej", zkus se nejprve podívat na kompletní nabídku těch sádrokartonů.
Útlum 90dB asi nenabízí, ale něco by se našlo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sádrokarton je hladká velká plocha, cokoliv , třeba takový plato vajec, který z hladké plochy udělá hrbolatou od které se nebude zvuk tak dobře odrážet, je lepší než jen hladká plocha. A útlum 90dB nepotřebuji, to je prostě studiový extrém.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Verze pro chudé - plata od vajíček.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já bych věřil , že i toho bude schopen ;) .Ostatně kamarád si svého času "vytapetoval" pokoj disky z 8" disket ;DDDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proč?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to hloupost samozrejme, ale nikdo asi od Trumpa neocekaval, ze by byl silny v otazce prumyslu. Od Trumpa myslim nejen USA ale i cely svet ocekava predevsim zklidneni napjate situace ve svete a zahnani hrozby Posledni valky.

Jinak opravdu neni vyhodne si na vlastnim uzemi stavet nejake montovny s levnou pracovni silou nebo prekladiste zbozi, to jsou veci ktere akorat saji penize z nasich dani v nesmyslnych statnich pobidkach, ulevach a zbytecnych investicich.

Firmy jako treba Apple je naopak potreba poradne zdanit, aby si moc nevyskakovali. A ti ktere nezdani primo Apple se maji zahojit na poradne napalenych clech pri dovozu zbozi pres hranice.

Naopak stat potrebuje pritahnout vyvojare a lidi co to vymysli, takze treba takova pobidka na vybudovani vyvojoveho centra Applu v CR by vubec nebyla spatna. Jelikoz Apple vyviji v USA, tak tam samozrejme neni moc co resit, smontovat to muze kdokoli a kdekoli daleko, stejnak jak uz je tu psano, doba plne automatizovanych tovaren neni daleko, takze pak ty montovny budou jen zabirat misto pripadne otravovat zivotni prostredi a nikoho zivit nebudou.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vysoké clo je dvousečná zbraň, na jednu stranu nějaký problém minimalizuje, ale na druhou stranu vytváří problémy úplně nové.
Navíc je špatné, že o takových důležitých věcech které zásadně ovlivní ekonomiku, bohužel rozhodujou velmi nekvalifikovaní lidé (politici). Jsem v podstatě proti těmhle umělým státním regulacím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Umele statni regulace take nepodporuji, ale faktem zustava, ze stat musi z neceho zit a to ze zije z dani z prace povazuji za zrudnost nejvyssiho kalibru. Trestat lidi za to ze pracuji mi hlava proste nebere. Naopak clo a DPH to jest neprime dane, dane na zbozi jsou naprosto idealni pro obcany statu, jak zajistit stat i socialni smir. Samozrejme musi byt dobre nastavene, nasi tupci by byly schopni nahodit na chleba 50% dan a na iPhone 0,1%, aby pomohli Applu s lepsim prodejem. :-/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně stát je úplně nesmyslně nenažraný, na to, že nic moc nedělá - což je problém celé EU, která i za ty nesmyslné peníze (daňová zátěž je větší než v USA a je nás víc) nedokáže ochránit ani vlastní hranice. Jenom mě sebere 60-70 procent toho co vydělám, a KDE ty prachy jsou?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

... a KDE ty prachy jsou?

... v pérdeli pane Hrábě.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vývojářů je obecně málo a víc už jich nebude. Pro USA by v tomto bylo výhodné radikálně inovovat imigrační zákony někam směrem ke skilled occupation - jako má Kanada a Austrálie. Protože, ať jste kvalifikovaný, akorát dostudovaný a US průmysl by Vás dobře využil, tak se tam legálně nedostanete. A po několika letech, kdy si člověk už doma udělá kontakty, jméno a nasbírá zkušenosti, tak už se mu stěhovat nechce, i když by už to šlo.
Na vývojové centrum v ČR zapomeňte, nejsou lidi. Už teď tu chybí a headhunteři začínají být opravdu agresivní.
A montovny nejsou zase tak špatné - je to práce pro lidi s nižší kvalifikací. Je je potřeba také nějak zaměstnat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi ano, zvlast kdyz se zda, ze nekteri lide ani neumi cist. :-/

Doba kdy montovny budou plne automatizovane, maximalne tam bude zamestnano par techniku pro opravy stroju, takze opet kvalifikovana pracovni sila, nejsou daleko. Navic montovny, prekladiste potrebuji infrastrukturu (silnice atd.), to ovsem buduje stat za ty dane, ktere bys chtel mensi, tak si laskave vyber.
Ja jsem stoprocentne pro nizsi dane bez montoven a prekladist!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není nutné, aby infrastrukturu pro průmysl budoval stát, to si stát pro sebe ukradl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už vidím, jak si firma postaví dálnici nebo rychloželeznici, případně mezinárodní letiště...

V praxi to je tak, že tam kde tahle infrastruktura není, prostě nepůjde a vybere si jinou lokalitu nebo stát.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, nejak mam pocit, ze sem ten clovek spadnul z Marsu. Viz treba ten Amazon, kterej sem byl ochoten jit, kdyz mu Mladek slibil, ze infrastrukturu vybuduje z nasich dani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dříve to bylo naprosto běžné. dnes máte pravdu vy, že firmy uplácí stát a ten zase uplácí je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ani náhodou dřív nebylo běžné, rozmach českých zemí a průmyslu za Rakouska byl umožněn i tím, že se tady ve velkém stavěly c.k. železnice (ano některé z nich začaly soukromé subjekty, sdružení firem a měst, ale většinou jim došly v průběhu stavby peníze a pak to stejně dostavěl stát).

A vlastně ano výjimka je, železnici přes US postavili tehdejší magnáti, všichni to známe z filmů... Divoký Západ byl divoký protože tam stát prakticky neexistoval. To znamená že nějaké spory o pozemky, výkupy a jednání se starosty se řešily kolty. A další unikátní situace, indiánské osídlení nikdo nebral vážně, to by v Evropě taky nešlo. Stavělo se defakto na zelené ploše, to je všechno pak jednodušší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Doporucuji serial Hell on Wheels, je to podle skutecnosti. Zeleznici pres USA sice staveli soukrome firmy, ale jako statni zakazku s tim, ze od statu dostavali predevsim naturalie - napriklad doly a proste uzemi na kterym bylo nejaky bohatstvi, takze opet jako vzdy stejna situace o infrastrukturu se musel postarat stat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže soukromníci za státní dotace no tím je to jasné, nestudoval jsem tohle detailně, jestli je to tak, tak fajn. Hodil by se odkaz na nějaký historicko ekonomický rozbor přes tuhle záležitost, pro úsporu času čtenáře ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono by jich víc bylo , kdyby ubylo montoven . Bohužel montovny s dotacema jsou pro vytváření volných pracovních míst a regionální politiku zásadnější než konstrukční kanceláře . V čechách to už ani jiné nebude a případná změna kurzu se projeví až za pořádně dlouhou dobu , ale to by už školství muselo reragovat na potřeby trhu a nevytvářet jen kromě státních zaměstnanců cíleně pologramotné zaměstnance montoven ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je potřeba zaměstnat většinu lidí s průměrným a podprůměrným IQ, ti v USA dělají čím dál více za minimální mzdy.
Pořádně zdanit Apple? To může navrhnout jen naprostý koomoušský hlupák, velké firmy a bohatí lidé platí vždy jen ty daně, jaké jsou ochotné platit sami, kdyžtak půjdou jinam, myslím si, že Apple to jasně ukazuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velke firmy respektive uplne kazdy na svete nechce platit zadne dane, dobrovolne prispivat do spolecneho chces mozna ty, asi o tom pravidelne mluvite na schuzi komunistu, jinak si tve nesmyslne reakce nedokazu vysvetlit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Komunistů? Jšeš normální? Odkdy komunisté hájí jakékoliv firmy, natož velké?
Rozdíl je, že firmy a bohatí lidé nikdy nebudou platit daně, s kterými nesouhlasí, mají na to, oproti lidem prostředky a zkušenosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale budou, staci si to uzakonit. Samozrejme neni to vubec jednoduche, coz vidime dnes, kdy dane plati nejvic zamestnanci a pak male firmy a zivnostnici. Predstav si situaci, kdy by se vsechny tyhle dnes pozadovane dane zrusily a zustalo jen DPH a clo. Razem plati vsichni jak mourovaty, protoze legalne se clu ani DPH nevyhnes. Ty co by neplatili, tak v pripade firem by se jim zrusilo opravneni podnikat, cimz konci a v pripade osob by sli sedet, coz je normalni i ted, opravdu jednoduche.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Skutečnost je ovšem taková, že daně zaměstnaci neplatí. Většina zaměstnanců nikdy na berňáku nebyla, ani na ČSSZ, ani jinde. Daně za zaměstnance jsou mezi zvýšenými náklady firmy na zaměstnance, firma ty daně spravuje a odvádí. Zaměstnanec se na výplatní pásce jen dozví, kolik stojí, ale daně neplatí (to jest fyzicky převádět nějaké částky ze svého učtu na účty berňáku).

Takže ač se tomu říká zdanění zaměstnanců, peněžně to leží na firmách, ne na zaměstnancích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Firma odvádí daně za zaměstnance, ale ty daně jsou strženy z platu oněch zaměstnanců. Takže ano, starost má firma místo toho kterého člověka, nicméně daňové zatížení nesou zaměstnanci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto by fakt chcelo Nobelovu cenu za ekonomiku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkrátka by si Trump neměl brát příklad z banánové České Republiky plné montoven a překladišť. Achjo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda nevim, ale je to tak dva, tri mesice, co prohlasoval, ze kucharovi s japhonem zatne tipec. Budou platit dane a zakaze dovoz iphonu z ciny. Ikdyz Trump hodne obratil v nazorech po predvolebnich silnych slovech, tak tohle je IMHO bullshit vytazeny z nejake neznameho zdroje .......
Trump ma celkem jasnou vizi, co s americkym prumyslem a ta se od predvolebnich reci nezmenila. Chce privest do USA vyrobu z ciny, nove mista atd .... takze ten rozhovor s kucharem byl patrne jineho razeni nez se snazi podavat ten clanek na pochybnem webu. Spis bych to videl, ze kucharovi zacal povolovat ritni sverac a musi se Trumpovi zalibit. Takze to zkousi pres aspon nejake danove ulevy atd. Protoze realne samozrejme hrozi, ze dostanou napaleny plne dane, mozna jeste nejaka zalobicka za narovnani drivejsiho neplaceni dani a taky obrovske importni clo z ciny. To chce mimochodem Trump zavest plosne na material a zbozi, ktere se v USA bezne vyrabi nebo muze vyrabet a taky na firmy, ktere nechavaji sve zbozi vyrabet v cine a vlastne jen profitujou ze zakazniku v USA, ale ze by dali neco zpatky v podobe pracovnich prilezitosti, to ne .... v tomhle s nim v principu naprosto souhlasim.
Spis bych to videl tak, ze applu nezbyde nez vyrabet iphony v USA, alespon pro americky trh a tak se snazi vyjednat aspon nejakou slevu. Ono jsou to stejne zabomysi valky, protoze applu je teoreticky uplne fuck, jestli za iphone v hodnote 600 USD da o dva dolary vic za vyrobu v americke tovarne ... to taky pekne vystihuje jak neuveritelne nenazrani jsou .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to s vama lidi tezky, nikdo vam nebude v USA na zeleny louce stavet manufakturu, to se nerentuje uz ani v CR, natoz za velkou louzi. Proto jsou na to statni pobidky, ktere ja teda platit z dani nechci. Jestli se bude neco stavet, tak to jsou automatizovane provozy, kde je minimum zamestnancu, protoze mimo Cinu se proste zamestnanci dlouhodobe nevyplatej. Samozrejme je neco jineho, pokud uz mate kde vyrabet pripadne mate koupene nejake starsi stroje, ktere nejsou automatizovane, pak se to jeste nekde muze rentovat, ale na nove plne zamestanych americanu muze Trump rovnou zapomenout.

Importni cla jsou naopak rozumna vec, ale musi byt spravne nastavene, nemuze se stat, ze diky importnim clum zacne obyvatelstvo stradat, coz teda u iPhonu asi nehrozi. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Při výrobě v miliónových objemech samozřejmě se vyplatí továrny i bez pobídek, Snad jen, když úřady nedělají problémy s administrativou.
Pro politiky je dobré, i těch pár zaměstnaných, navíc je dobré, když se celá cena výrobku realizuje doma, ne jen obchodní marže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to mozny, ze to myslis vazne nebo jsem nepochopil cerny humor? Tovarny vyrabejici v milionovych objemech nam denodenne ukazuji, jak jsou ochotny bez pobidek makat pro dobro spolecne veci a ted nam povez tu o Karkulce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ke kazde firme musis pristupovat jednotlive. Kdyz je tu apple, jehoz cisty zisk jsou skoro dva temeliny za mesic a do americke ekonomiky prinasi jen zcela zanedbatelnou castku, tak se jim da slapnout na krk a rict, ze maji obetovat tydenni zisk na stavbu vsech vyrobnich hal v USA .... on po nich nikdo nechce, aby staveli tovarnu na procesory nebo displeje. Chce se po nich, aby zbytek materialu brali od mistnich vyrobcu a montazni delnici byli v USA. Navic vychcanost applu je takova, ze by tam nepresunuli celkovou vyrobu, ale jen tu cast, ktera by se prodavala v USA ..... ja myslim, ze je v poradku, aby se velke firmy jako apple podilely na mistni ekonomice a prinasely i neco jineho nez obrovske zisky investorum ....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

O daních jasně prohlásil, že je sníží, aby se firmám vyplatilo dělat a vydělávat doma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty daně tam už teď jsou dost nízký, myslím že Lafferova křivka by ukázala, že další snížení ke zlepšení ekonomiky už nepovede. Je to jen populismus.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

35 % za nízké daně opravdu nepovažuji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Údaj vycucaný z prstu. Průměrné daně pro firemní sektor jsou necelých 20 % .

https://en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_the_United_States#/media/File:...

Rád se poučím, pokud kdokoli doloží (tj. včetně odkazů) jiná čísla.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta vaše čísla jsou trochu mimo, naopak pan před vámi má pravdu, pro právnické osoby tedy dle amerického práva tzv. C-Corp. sice platí daň 15% ale jen do zisku 50.000$ , 25% je do 75.000$ a jakmile jste nad 18.333.333$ tak cálujete 35$

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo ale přesně jak píšete, jsou to velké korporace, zkuste si to zprůměrovat vzhledem k počtu firem (asi to bude mít tvar pyramidy takže těch 20 % bude real). A podívejte se na ten graf z toho popisku je to jasné...

No a jestli sníží daně velkým korporacím typu Apple, které mají obrovské zisky už teď tak to sociální nerovnost jen zvýší a zvýší se i zadlužení. Nějaké daně navíc možná do rozpočtu připlujou, protože některé korporace se rozhodnou přesídlit do USA a tam danit, ale pochybuju že to zvýší zaměstnanost, budou to spíš jen formální aktivity a pár kravaťáků. Proto si myslím, že je to populismus a tyhle návrhy pokud projdou globální ekonomiku poškodí, i když ta americká možná zezačátku půjde nahoru kvůli důvodům z předchozí věty, o to horší bude krize za třeba 6, 10 let...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"protoze applu je teoreticky uplne fuck, jestli za iphone v hodnote 600 USD da o dva dolary vic za vyrobu v americke tovarne"

To bude spíš tak o dvě stě dolarů víc. :-p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle jsou stejná populistická nesplnitelná prohlášení, která mají jen povzbudit okruh příznivců. Těším se na Trumpova mluvčího, nějakého místního Ovčáčka čtveráčka, který to pak bude uvádět na pravou míru :D Z tiskových briefingů Bílého domu se brzo stane další americká show aneb Naladili jste si kanál White House Comedy Central.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Donnie dokáazal dostavět za půl roku stavbu, co stát nedokázal za 12 let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když někdo nemusí 15 let platit žádné daně, to se mu to pak dostavuje! U Sta Babišů!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je asi špatně, že se teď stal tím státem, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uz sa tesim, ako cena iphonov presiahne 2000 dolarov

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.