Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k TSMC zainvestuje $10 miliard do 16/20nm výrobních kapacit

Takže nakonec TSMC opravdu postavilo továrnu na chipy vyhrazenou pro Apple, viz. rok a půl staré zprávy http://hothardware.com/Reviews/GameChanger-TSMC-May-Build-Dedicated-Appl...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, ten článek razí docela zajímavé názory...

"From the 1960s to the late 1980s, the overwhelming majority of semiconductor design firms owned their own production facilties. This changed over time as manufacturing techniques became more standardized and the industry as a whole synchronized with what came to be known as Moore's Law."

A já si myslel, že za tím hlavně stály pokroky v metodologii návrhu IO, které umožnily návrhářům zajímat se čistě o geometrii návrhu a oddělily je od technologů (tzv. "Mead & Conway revolution").

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že vysokou zmetkovitost 20nm procesu v TSMC je schopen zaplatit jen Apple.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zelam im vela optimizmu pri 10 nm, kedze 20 nm je absolutna novinka, totalne nevyladena a tak nerentabilna, ze take cipy si moze dovolit len par firiem (vid Apple).

Aj Intel prekypoval ocakavaniami ohladne 14 nm. Uz na jar 2014 tu mal byt hypoteticky 4-jadrovy 8-vlaknovy Broadwell 5770K/5790K (nastupca Haswellu 4770K) a kde je ???????? Miesto toho tu mame len Hasweel Refresh a tick-tack Intelu sa nam v priamom prenose pred ocami posuva.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vyhledovym zpravam TSMC, verim stejne jako nVidii, Zemanovi, Kalouskovi nebo ceskym (obzvlast) politikum vubec...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.