Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k TVout u nVidie a ATI

No jó - zlatej Matrox.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

autotv: bezva, ale asi jsem na to moc velký laik, nemůžeš to nějak upřesnit? Jaká zobrazovací frakvence má být nastavena a kde ji nastavím?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrej, mám takovej problém mám gr. kartu geforce mx 440 a nemohu dostat do televize nic jak se to nastavuje v compu.? Nevíte poraďte prosím... a dělá se to přes nějakej program.? Pište prosím pouze  na mail.Díky moc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PROSÍM O RADU. Mám INNO3D GF4 MX440 s výstupy DVI, TVOUT (S-Video), DSUB (klasicky pro analog. monitor), OS je WXP SP1. Ani po připojení televize do TVOUTu nemůžu vybrat režim nView jiný, než "Jeden displej". V nabídce prostě chybí ostatní režimy, jako je "Klonování", "Horizontální rozšíření", "Vertikální rozšíření" či "Dualview". Zkoušel jsem to řešit různými způsoby:
- restart počítače po připojení a zapnutí televize
- nová instalace Windows
- update ovladačů grafické karty na nejnovější (z iNETu)
- zaškrtnutí volby "Připojená televize není detekována"
- připojení jiné televize
Nic z toho nepomohlo. Nestalo se to také někomu - aneb nevíte, co se s tím dá dělat? Na internetu jsem našel podobné dotazy, ale bohužel jsem nanašel řešení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Tom: Teda to je k vzteku, co tu popisuješ, já bych si na tvým místě koupil za dva litry přehrávač, už to nebude o moc dražší než ty redukce k těm kabelům :-) Promiň, to je ftip, já vím že jsem ti nepomohl, ale při dnešní ceně stolní přístrojů už to velmi často nemá cenu řešit :-). I když je pravda, že třeba WMV si na mnoha stolních přehrávačích zatím nepřehraješ, to je fakt... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>HEC 15:39
problém zapojení redukce SCART/S-VHS je v tom, že existují DVA druhy SCARTu, jeden je RGB a druhý dejme tomu "S-VHS", v televizích je většinou ten první a pes je zakopaný v tom, že na RGB SCARTu odpovídá pin pro červenou (Red) složku pinu pro barevnou informaci (Chrominance) na "S-VHS" SCARTu... podrobněji viz http://www.tvfreak.cz/index.php?sekce=bastl&clanek=scart
z tohoto důvodu je většina redukcí SCART/S-VHS na nic, protože zobrazuje na televizi černobíle...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ještě něco k propojení svhs > cinch...
http://tvtool.info/go.htm?http://tvtool.info/english/cablefaq3_e.htm

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím,
uměl by mi někdo poradit s tímto problémem: Mám nVidia kartu GF4MX 64 MB RAM s TV-out výstupem. Pokud použiji ovladače Detonator do verze 43.45 vše funguje jak má a jak je popisováno v článku a to jak na PC monitoru tak na TV. Jen možnosti nastavení jsou o poznání chudší a nepohodlnější.
Pokud však nainstaluji novější ovladače (naposledy jsem zkoušel verzi 56.72) tak se sice zlepší výkon a kvalita obrazu na PC monitoru, ale výstup na TV je pouze černobílý. Samozřejmě mám nastavenu vždy normu PAL/B, která odpovídá mé televizi. Zkoušel jsem ze zoufalství i jiné normy, ale výsledek byl bez jakékoliv změny. Působí to na mne dojmem, že se tam při instalaci nastavilo NTSC a ruční změny se neprovádějí.
Setkali jste se někdo s takovýmhle problémem? Případně dovedli byste mne nasměrovat kde najít řešení?
Předem děkuji
Dancan

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prexo: Lenze ten overscan v catalystoch je riadne bugovy (uz sa da aktivovat z control panelu alebo treba stale v registroch)... a na Matrox sa zial nechyta :-(
Kostel: Bude to asi tym, ze tie divx/xvid avi subory su 23.97 fps, vsak ;-) Stiahni si DivXG400 a tam si nastav 23.97 -> 25 fps playback..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevite cim by mohlo byt, ze na TV je telova barva az moc do cervena ? Nevim jak to vic popsat, ale pri porovnani s obrazem na monitoru je to dost velky rozdil. Zkousel jsem nastavovat krivky barev, ale uplne idealniho vysledku jsem nedosahl-vzpomnel jsem si na to, kdyz jsem se dival na ty fotky ve clanku (tam vypadaji vsechny barvy ok). Grafika je Gf4MX

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiný kabel? Kabel, který používám je originální od karty (S-video do karty, cinch do televize). Myslíš, že může být vadný (TVOUT s ním normálně funguje, akorát pak nemůže zobrazovat zároveň nic na monitoru)? Nebo myslíš nějaký úplně jiný s jiným zapojením?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Media Player Classic" (freeware) vie plynulo menit pomer stran. K tym prehnanym farbam na TV vystupe, napr. PowerDVD (a tiez WinDVD sa my zda) ma defaultne dost prehnane nastavene sytost farieb, zvyseny jas a kontrast. Ono to na monitore moze vyzerat subiektivne dobre na, ale na televizore je to nepozeratene, treba to stiahnut. Ale pokial sa jedna o posun vo farebnom spektre, tak to neporadim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

stin: To jsem zkoušel několikrát. Jedná se o dlouhodobý problém. Skoro rok už s tím zápasím. Za tu dobu jsem OS (Win XP Pro) i několikrát celé přeinstalovával. Pak na čistý počítač instaloval nejnovější ovladače a chybka - černobílý obraz. Měnil jsem i celé kabely, ale výsledek byl stejný. Přitom s verzí 43.75 je obraz v barvě.
Dancan

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

abbe2003> ATI to nedělá, ale stačí, když to umí přehrávač. Doporučuji MV2Player, tam jdou dělat s obrazem úplný divy. V nastaveních toho přehrávače jsou vypsané klávesové zkratky - pro obraz má nějakou funkci každé z tlačítek na numerické části klávesnice.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PROPORCE U ATI !!!
http://www.cdr.cz/picture_/10068/small - tady je videt chybne nastaveni (ma byt zaskrtle "stejne jako zdrojovy obraz")

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj pls chtel jsem se jen zeptat,mam grafickou kartu MSI Gf 5700le a kdyz sni chci propojit televizu tak me obraz jde ale ne vyditelne jenom vlnive a jedna strana uhejba sikmo takze obraz je takovy zesikmeny mohl by mi nekdo poradit pls!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde se da koupit redukce uvedena v clanku? Diky

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tu anténu(společnou) nebo kabelovku je třeba odpojit ze zdi. To proto, že jistě máte satelit nebo video, do kterého vede jako první a scartem do televize. A při spojení s  počítačem vznikne smyčka. Nebo rozpojte stínění koaxiálního anténního kabelu a připojte mezi 100F-150F kondenzátor. Nejlépe keramický. To pomůže. Odzkoušeno. Brum ve zvuku také vzniká zpětnou vazbou mezi vstupem a výstupem zvukové karty. Je třeba stáhnout posuvníky na LINKovém vstupu a výstupu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Croco77: Ja mam uz ted kvalitnejsi telku, vzadu 3 scarty, z toho jeden S-VHS, vpredu samostatne S-VHS vstup, pohoda (extra audio vstupy + kompozit samo taky), driv jsem to posilal do TV cinchem pres video....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potřebuji poradit mám atinu ...128 Pro a potřebuju zapojení z této karty do televize. Mám osmikolík a chci je zapojit na cinche.Boužel jsem neměl originál kabel. Mám jenom kabel a konektory.Kam kterej mám zapojit??? Kdo poradí.Díky Luckky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj koupil jsem si grafickou kartu geforceFX 5200 s TV výstupem.Mám to propojený přes Svideo.
Když pustím film z počítače na televizy tak mi film běží,ale nejde mi zvuk v televizy.Jak to mám
nastavit,aby mi šel.Děkuji za odpověď.Roman

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam problem: Skusal som 3 rozdielne kombinacie, ale vysledok bol vzdy taky isty - ciernobiely obraz na TV.
Prepojil som:
- pocitac s Geforce FX 5600 cez s-video a TV Panasonic s-video in
- ten isty pocitac cez s-video a TV OTF s redukciou s-video-scart
- notebook s Intel Extreme G. cez s-video a TV Panasonic s-video in

Pri vsetkych moznych nastaveniach na TV aj na pocitacoch a s rozlicnymi ovladacmi mam vzdy ciernobiely obraz na TV.
Neviete co s tym?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO je fakt desne nekvalitni co ten tv out dava na televizi,i nejlevnejsi dvd player da stokrat lepsi obraz.Obraz z tv outu je pouzitelny maximalne na tv zpravy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

DuFFi > musis nastavit TV vystup na pal-B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poradte prosim potrebuju zapojeni cinchu a konektoru  na ati ...128 pro.chci si propojit PC s TV.Dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím někoho kdo mi dát konečnou odpověď. Mám grafickou kartu Geforce FX 5600. Když spojím pc s televizí tak mam jen černobílej obraz. Nevim co s tim. Měl sem to spojený přes S-Video do scartu. Pak sem vyzkoušel redukci s-video cinch s grafky a pak sem to spojil přes cinch na televizi opět do scartu- znovu černobílý obraz. Televize nemá vlastní výstupy kompozitního videa, pouze scart. Může mi někdo říct jaká je příčina černobílého obrazu. A nevim jakej mam nastavit typ signálu, kterej podporuje moje televize-ztratil se mi manuál. Předem díky-Jirka
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám grafickou kartu ASUS 9600 SE 128 MB. Chci roztáhnout obraz ve všech rovinách, aby se dal posílat na projektor. Tudíž ho potřebuji bez černých okrajů. Chtěl bych se zeptat, jestli neexistuje nějaký software, třeba i komerční, který by to dokázal.
Díky Arnie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam podobny/stejny problem jak psal EXX: kdyz nastavim na Gf4MX klonovani a pustim pres MV2player/MediaPlayer film, tak na monitoru jede normalne, ale na TV vidim jen okno prehrevace bez obrazu (jako by nejelo overlay pro TV) - v pripade MV2 vidim jen titulky . Desktop se ale zobrazuje na TV v poradku.
Kdyz nastavim plne vykryti, tak na TV se film rozjede na cele obrazovce, ALE nejedou titulky (v MV2playeru).
Kdyz vypnu plne vykryti a pustim film pres MPClassic, tak jede na TV jak obraz, tak titulky.
Problem je ten, ze driv to jelo pres MV2p taky v pohode a ti lidi co to pouzivaji jsou na nej zvykli. Nevi nekdo v cem je problem ? Sam mam ATI a vsichni kolem mne co pouzivaji propojeni PC-TV ji maji taky a takove problemy neresime :-/

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Moc pekny clanek. Akorat bych mel pripominku k zaporu Nvidie "- nelze nastavit velikost obrazu zvlášť pro plochu a zvlášť pro video" - jestli je minena podobna funkce jako u ATI "Divadlo" Tak bych dal krk na to ze neco takoveho u Nvidie bylo. Jednu dobu jsem to vyuzival.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám grafickou kartu ASUS 9600 SE 128 MB. Chci roztáhnout obraz ve všech rovinách, aby se dal posílat na projektor. Tudíž ho potřebuji bez černých okrajů. Chtěl bych se zeptat, jestli neexistuje nějaký software, třeba i komerční, který by to dokázal.
Díky Arnie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prosim pomozte mam acer laptop a na nem ati 9200 a nemuzu udelat tv out existuje nejaky program jini jak tv tool ten ati nepodporuje dik roman
pls piste mail

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to prepojenie S-VHS (nie S-Video neviem čo to S-Video je asi autor vie) na Video signál alebo na Euro SCART podľa týchto obrázkov je podľa mňa nezmyselné. Spojením jasovej a farebnej zložky z S-VHS a privedením na vstup video signálo 0,7V (1V) 75 Ohm nebude jednoducho vo väčšine prípadov fungovať. Jednak sa porušia impedancie a obraz to degraduje a na druhej strane to spojenie nenahradí modulátor. Dá sa to spojiť cez kondenzátor cca 150pF z farebnej zložky na jasovú ale to riešenie nieje celkom ideálne (to isté ako priložený kábel GFX kariet) ale pre bežne účely vyhovuje. (Na krátke vzdialenosti to funguje dobre). Aj takéto riešenie vytvorí útlm prenašaného pásma a pásmo sa zmenší z tých 450 Mhz na takých 350 Mhz, čo sa prejaví na kvalite (hlavne ostrosť a v menšej miere aj farba). A ten komentár, že dĺžka nerozhoduje a že pri 25 m to je len mierne vido ....., tak podľa mňa je to tiež len niekoho názor, skúsenosti sú iné.), No len toľko inač článok mi pripomína akoby sa testovali možnosti nastavovania GFX, a v malej miere kvalita a spôsoby prepojenia). Ale každé informácie sú plus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den .
Zakoupil sem si GeForce 5700 VIVO  a při připojení přez S-Video na TV ( Finlux 100Hz ) mam obraz černobílý ... pouzil sem normu PAL-Francie co je v ovladačích pro GeForce. Zajímavé je že přez kompozitní ( CINCH ) je obraz barevný....
Jednou se mi podařilo že mi obraz barevně poblikával díky nekvalitnímu cinch kabelu .z nouze sem zakoupi 5m s-vide kabel .Obraz stále černobílý a to i po tom co sem ho zkusil zkrátit ...cca 1,75m. Ještě skusim použít zmíněnou normu PAL-D nebo využít Skart konektoru a zkusit nastavit na TV S-video. Dosavadní pripojení bylo do předních konektorů TV kde je obojí , jak cinch tak s-video, jakým způsobem si TV vybírá nevím , ale předpokládám že automaticky při přítomnosti signálu.
Pokud má někdo podobné problémy a řešení budu rád když napíše na Breathlless@seznam.cz   ...děkuji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže ještě jednou pro zájemce podrobně můj postup s ATI 8500 (zkoumal jsem to dlouho, tohle dává nejlepší výsledky):
1. pomocí softu R3DTweak si přidám na kartě rozlišení 720x576
2. v panelech nastavení zobrazení - vlastnosti si zapnu televizi jako druhý monitor (rozšířit pracovní plochu) a nastavím jí rozlišení těch 720x576
3. na tv výstupu zapnu plné vykrytí
4. jakýkoliv DivX nebo DVD přehrávač si normálně pustím a okno s videem přetáhnu na tv a dám full-screen (většinou stačí 2x klepnout myší někam do obrazu videa), přehrávač MV2Player má navíc výhodu, že se dá v nastavení zapnout, na který monitor/tv se má fullscreen zobrazovat, takže pokud s tím má někdo potíže, může to použít
Opravdu pak vše běží naprosto normálně, můžete s obrazem dělat cokoliv (zoom atd.). Nikde žádné černé pruhy. Na monitoru compu zároveň můžete pracovat na něčem jiném (pokus máte rychlý počítač). Pokud ale nenastavíte tv jako druhý monitor, ale pouze zapnete overlay režim (divadlo), bude to hnusné a ani s tím nehnete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To RaStr: Nvidia neviem, ale ATI (aspon moja R9600PRO VIVO) ma YPrPb vystup vratane HDTV. Jedine karty, na ktorych som videl solidne spracovany RGB vystup na TV boli Matroxy (mal som G550 a tak kvalitny vystup na TV som nevidel na ziadnej karte inej znacky - aj tu je Matrox mimo akukolvek konkurenciu. Bohuzial cena/vykon... mizeria). Redukciu na YPrPb vystup nieje dovod kupovat - jedna sa len o proste vyvedenie pinov z DVI konektora na cinche a prepinac - zapojenie je na ATI fore (nemam ho, lebo nevlastnim HDTV televizor...)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ohledne tech MX karet a okraju. Ted jsem to zkousel na GF4MX440 a to nastaveni okraju tam je a funguje!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokial viem, tak okrem Matrox kariet sa da sprevadzkovat RGB Out na Radeonoch 7200/7500.. component out podporuje sice ATI uz od 9700, ale v ovladacoch na to kasle.. staci si prejst HDTV fora :-)
Mimochodom, Nvidia aj ATI pri TV Out overlay (to "divadlo" okopirovane od Matroxu DVDMax) robi hw rescaling na 640x480 (alebo 800x600) v dost zlej kvalite, iba Matrox posiela v nativnom rozliseni (720x576 alebo 720x480) vratane zachovania prekladaneho riadkovania (frame order), skusalo sa to oblbnut Powerstripom a nadefinovat custom rozlisenie na TV Out, zial neda sa :-(
Ak sa dobre pamatam, tak overscan sa pri ATI musi aktivovat hackom do registrov a potom sa neda menit velkost obrazu, co je horsie, pri zapnutom overscane je obraz mierne pretiahnuty a deformovany v zvislom smere!
Este taka drobnost, mali sme zavesene rozne karty na vektorskope, na rozsah lumy a chromy od Matrox kariet sa nechyta ziadna Nvidia/ATI!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, nie frame order ale field order :-)
PeterM: O to prave ide, 9x00 ATI cip to dokaze, len catalysty su v tomto ohlade uplne nepouzitelne a ATI s tym nic nerobi.. neviem, ci to nema nejaku suvislost s ochranou Macrovision (musi byt aktivovana aj na component out, a to tusim ten cip nevie).. Mozem ta ubezpecit, ze G400 je kvalitou tv out este lepsia ako G550 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jednou díky,
hlavně Fidelovy, který to trefil přesně. Pokaždé jsem rozpojoval anténní koax mezi videem a televizí, přičemž propojení anténa - video koaxem a video - TV SCARTem zůstalo.
 
Jakmile vytáhnu anténní koax přímo ze zásuvky ve zdi, veškeré obrazové ruchy zmizí, obraz je stabilní a DivX koukatelný přes kompozitní propojení (k tomu S-videu jsem se ještě nedostal :-)
 
Zdraví Tom
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s připojením 100Hz televize. Mám ATI9200 VIVO. Zatím se marně snažím získat kvalitní obraz. Propojuji přes kompozitní signál, TV (100Hz GRUNDIG) má přímo kompozitní vstup na čelním panelu. Obraz je barevný avšak naprosto nestabilní (doslova lítá). Nepomáhá základní štelování ve vlastnostech televizního signálu (skrz ovládací panel ATI ovladačů).
 
Zároveň to zkouším i na starší klasické TV a tam je obraz naprosto dokonalý.
 
Již jsem se díval na mnoho internetových fór, ale stále žádná kloudná odpověď. Ještě mě napadá zda ATI neposílá do televize 60Hz (ikdyž používám PAL pro Českou rebubliku). Nikde jsem nenašell nějaké vynucení například 50-ti Hz.
 
Dík  Tom

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 prophet: Dík za radu. Mám nainstalovaný Codecpack 6009, ale neprocházel jsem předtím žádná nastavení. Teď po nastavení některé filmy jdou skvěle, ale na jiné to nemá vůbec vliv a cukají stále i při jiných hodnotách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, mam obdobny problem jako vetsina uzivatelu. MAm ATI s S-Video vystupem. Zobrazeni plochy na TV dostanu, ale vlastni video jiz, jedou pouze titulky, nevite nekdo jak na to..
2/ nelze nejak udelat, aby rozliseni monitoru a TV + frekv. byly rozdilne... Diky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neznáte někdo způsob, jak připojit TV-OUT na starou, ale velkou televizi, která nemá CINCH ani SCART vstup? Jen anténu. Teda kromě toho, prohnat to nějakým videem, které má CINCH-IN a koax-out?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napred chci podekovat za odpoved.
Nevite, jak jednodusse vynutit detekci pripojene televize, pokud automatickty k detekci nedojde? Asi ma ta televize spatnou impedanci na vstupu... Bohuzel mi to nedetekuje ani jednu televizi, co jsem zkousel. VIDEORECORDER to detekuje bez problemu, takze to asi nebude chyba karty. Jde to nejak softwarove vynutit (GF4 MX440) - mate nejake zkusenosti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Tom: Raz som videl ako velmi pomohlo odpojit kabelovku(antenu) od TV (presne to bolo s 9200 VIVO). Obraz bol CB a skakal, blikal jasovo, odpojis antenu a je zrkadlovo cisty. Na 100Hz TV by som to pripajal S-Video kablom, rozdiel v kvalite uz bude asi dost poznat. Rozdiel je vlastne poznat uz na obycajnom 55cm OVP. A pokial si si nedal grafiku doniest z USA alebo Jaopnska tak bude podla vsetkeho 50Hz PAL, tieto VIVO karty maju rieseny vstup aj vystup cez Rage Theather cip. Na kartch len s TV-OUT byva jumper ktory prepina NTSC/PAL. Ale NTSC sa prejavuje na beznej TV tak, ze obraz je zuzeny na vysku a je CB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka: v českých zemích musíš nastavit normu PAL - D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam problem koupil jsem si kartu gigabite 9600pro a v hrách se mi zda vse ok ale pri koukani na filmy jsou vertikalne pres celou obrazovku zelene teckovane pruhy je do desny nevim co s tim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

For TVmaniak: TV nemá zlý impedančný vstup len ho má pervedený ako aktivný prvok (na vstupe je kondenzátor (oddeluje jednosmernú zložku) a až potom tam je vstupný impedačný člen odpor, tranzistor .....)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DANCAN > stin >
Problem s nefunkcnim TV-OUTem v PALu s novejsimi NV ovladaci lze vyresit.
Vse spociva v nespravnem nastaveni zobr. frekvence TV-OUTu pro PAL. Lze resit
SW cestou bez pomoci nastroju treti strany. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jam mam Matrox G550 a nemam s videm problem :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tom> já mám ATI napojenou na 100Hz Panasonic přes s-video a mám obraz jak víno. Zkoušel jsem to i přes AV cinch i scart, obraz není tak dokonalý, ale taky to ujde. Kabelovku (anténu) z televize odpojuji, dělá to jinak duchy. Ale to, co popisuješ, mi spíš příjde jako jiný problém. U mě se to stane, pokud zapojím kabel s-video do např. AV2. Jenže ten vstup AV2 na tv má dva režimy - kompozitní nebo s-video (má vedle sebe na panelu umístěné oba vstupy - cinch/s-video - oba bere jako AV2). Někdy se stane, že zůstane přeplý na kompozit, takže obraz z počítače lítá, má rozhozené barvy nebo je čb. Stačí zmáčknout na ovladači znovu AV2 a tv se přepne na druhou zdířku a vše je vyřešeno. Navíc hlásí i nápisem na obrazovce, který režim vstupu zrovna používá. Stejný problém jsem měl i s AV1, když jsem tam připíchl DVD přehrávač. Na něm jsem měl nastavený výstup na RGB, ale tv to přijímala jako s-video a výsledek byl nanic. Opět ale stačilo nastavit na televizi správný režim vstupu. Zkus tedy kouknout do manuálu nebo projít menu v televizi, někde to tam bude.
btw: ná fóru ati jsem četl, že ať nastavíš na kartě jakou chceš frekvenci pro výstup na tv, vždycky se bude přednostně řídit podle normy - tzn. že při PAL tam bude vždy 50Hz, ať si ovladače píšou, co chcou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr: mezitím jsem na to přišel také, pomůže volba roztáhnout obraz přes celou obrazovku na tv outu.
        Co se týká titulků, zkus použít BS player. Ten žádné problémy se zobrazením titulků nemá. 
        S MV2playerem jsem spokojený nebyl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pri ATInach rucne roztahovat na celu obrazovku, ked to ma stukatko "Plné vykrytí obrazovky". Funguje perfektne na 9100 s Rage Treather (VIVO) a aj s 9600PRO (len TV-OUT). Dokonca ak ma napr. DVD video cierne 1cm pasy po bokoch (napr. Lion King) Tak stale je to na TV od okraja k okraju. Takze tie dve minusky pri ATI sa mi zdaju nesparvodlive. (A samozrejme, ze to autotrovy roztiahlo obraz na vysku, ked pomer stran ma nastaveny na "Obraz na cele obrazovce", alebo nemam sudit podla screenshotu?) Tiez sa mi pri ATInach paci "Potlacenie blykania jasu", clovek si moze plynule menit "silu" prekladania.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Karty nVidie rady MX (napr. nVidie 4 MX 440) maji stejny TV vystup, co se tyka kvality a moznosti jako testovana karta? Nejak jsem nepostrehl, u kterych karet se lze ridit touto recenzi, tedy ktere pouzivaji stejne chipy pro TV-OUT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad 100Hz TV
 
Díky za odpovědi,
odstranit anténní vstup jsem zkoušel již dříve a žádnou změnu jsem nezaznamenal. Karta není žádná exotika, je to poctivej Taiwan (možná Čína:-) od GigaByte. Čelní vstup (AV3) na televizi je pouze kompozitní, ve vlastnostech TV je vstup veden jako FBAS (německé označení kompozitu), u kterého lze volit časování TV/VCR. Na obě hodnoty se to chová stejně. Obraz se příliš chvěje a přebíhají silné světlé pruhy.
 
Televize má s-video vstup pouze přes zadní SCARTy (AV1, AV2 - na TV se dá volit režimy RGB/s-video/FBAS - podobně jak popsal toorek). Splaším si kabely a redukce a pokusím otestovat přenos signálu s využítím zadních SCARTů (ke kterým mám mizerný přístup díky integraci TV do nábytkové stěny, proto jsem volil přístupný kompozit).
 
Zkoušel jsem i propojení PC -> video -> TV. Z PC do videa cinchem a video s TV je stabilně propojeno přes SCART (nastaveno na FBAS). Zobrazení se chovalo stejně. Dokonce jsem nahrál zobrazení na kazetu a zkoušel přehrávat, ale to už bylo jen ze zoufalství.
 
Chtěl jsem hlavně vědět, jestli není nějaký globální problém s propojením se 100Hz televizemi. Ale při mým štěstí bude problém určitě jen s typem TV kterou mám :-(
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, mám problém s grafikou Prolink GeForce 4MX440 64Mb s TV outem. Pokud dám funkci klonování a chci si pustit film ( v jakémkoli formátu - avi,mpeg,wmv) tak na monitoru mám obraz normální, ale v televizi je pouze prázdné okno. Myslím tím okno přehrávače (jakéhokoli). Pozadí Windows to ukazuje normálně. Mám nainstalované ovladače 44.03, ty jsou asi pro tuto kartu nejlepší. Zkoušel jsem i jiné, ale je to totéž.Pouze u ovladačů řady ForceWare to ukazuje správně, ale ty zase nejsou pro tuto grafiku vhodné. Výrobcem udávaná podpora starších karet je tam pouze na papíru. Ale možná je chyba mezi židlí a klávesnicí, prosím o radu.
Díííky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Propojeni S-VIDEO - SCART nefunguje vsude. Je potreba mit televizi s moznosti prepnuti SCARTu z RGB na S-VIDEO(chrominance/luminance).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tom> Tak už jen poslední věc - předpokládám, že jsi zkoušel posuvník potlačení blikání v nastaveních ATI - je to hodně citlivé. Když jsem připojoval kartu na projektor, tak jsem měl bílé pruhy přes celý obraz a tohle nastavení to spravilo. Je to dost citlivé. Stačilo uhnout posuvníkem jen kousek nalevo nebo napravo a pruhy byly zpět. Na tv 100Hz to mám nastavené úplně vlevo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám notebook Campaq Presario 1700,který je opatřen S-video výstupen. Při propojení s TV,kde je také S-video vstup se mi zobrazí pouze čerobílý obraz Windows vč. zvuku ./audio propojeno zvlášť kabelem/. Když pustím přehrávání filmu na TV zůstává stále obraz Windows a z filmu jde pouze zvuk.
Na notebooku byl původně OS Windows ME se kterým jsem toto spojení nezkoušel,jelikož jsem v té době neměl ještě S-video kabel . Pro nespokojenost s Windows ME jsem nechal nainstalovat do notebooku Windows XP,se kterým jsem spokojen.
Může tento ptoblém,který popisuji,být způsobem,že jsem změnil OS ? Prosím poraďte !
Karel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych se zeptat... Kdyz naklonuju obraz na televizi, tak se mi nezobrazuje video. mam tam cernej obdelnik a dole behaji titulky. kdyz si nastavim v nastaveni me geforce nvidia 5200 u videa zobrazeni primarni na montor, tak se na televizi video objevi a jede krasne fullscreen, ale jen video. titulky nikde nejsou. takze mam problem - bud mi jedeou jen titulky v cernym obdelniku a nebo jen video. resim to tak ze mam zapojenou jen tu televizi jako primarni monitor, ale pak me musi nekdo z obyvaku navigovat, abych vedel, kam klikat mysi:-) neni to moc pohodlny. nevite co s tim? chci video i s titulkama.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesnasim Americany!!!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevite nekdo, jak pripojit výstup z dvd playeru, ktery podporuje video na RGB i cinche k lcd displeji, ktery podporuje jak standardni 15-pin kabel tak dvi? staci klidne cernobily obraz....
Dikec

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ohledně toho čb obrazu: je to tím, že většina televizí nemá na Scart konektoru Svideo, čili když se tam připojí Scart se vstupem S-video, tak fyzicky je připojena jen jasová složka, barva se tam dá dostat buďto:
a) použitím přiložené redukce k VGA a použítí kompozitního vstupu na Scartu - potřeba kompozitní kabel cinch-cinch nebo cinch-scart
b) použitím TV s S-video vstupem - dražší televize ho většinou maj :-) a Svideo kabel
c) koupením konvertoru S-video na kompozitní - nemělo by se jenom zkratovat dráty na Svideu konektoru, i když to někomu funguje, ale podle normy to asi není správně
d) přesvědčit grafiku, že i do S-video má posílat barvu a jas na jednom drátu a ne na dvou, u Nvidie to jde v driverech nastavit manuálně tak, že se jí řekne že je připojena přes kompozitný výstup i když kabel je Svideo, u Radeonu se mi to nepovedlo ,ale třeba to de taky (je to pro ty co maj už koupenej kabel Svideo nechtěj shánět kompozitní kabel a nebo nemaj redukci u VGA.
 
Ohledně pruhů a brumu: je to od 50Hz sítě, nejjednodušší je mít odpojenou anténu, ale je to nepohodlný furt ji zapojovat a odpojovat, takže pomůže spojit zem (kolík) zásuvky a zem antény někde u TV, jen pro ty co do toho trochu dělaj, je tam 230V, tak opatrně nebo nejlíp zaexperimentovat s oddělením antény (galvanicky) pomocí kondenzátorů - přerušit signál nebo zem nebo oboje kondíkem sériově - hodnoty vyzkoušet.
taky dost je o tom na www.tvfreak.cz
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám ATI 8500 a taky jsem řešil, že při roztaženém obraze na televizi jsou hlavy poněkud šišaté. Stačilo si ale pomocí R3DTweak přidat k Tv výstupu nové rozlišení 720x576 a vše šlape, jak má. :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nazdar, mám  ten samej problém, moje Gf 420 dělá to samý.... u mě pomohlo jenom nacpat tam detonatory, který sem tam měl předtim :-( kdyby ti někdo poradil, tam mi dej plís taky věděť...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

DavesMan:
může být (a pravděpodobně je) závislé na televizi, příp. jiném zobr. zařízení (projektor apod.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Pavel: zkus jiný kabel ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim Vas, pozorne som si precital clanok, potreboval by som pomoc ohladne prepojenia
video karty ATI Wonder 8500 VIVO, s TV, nakolko po prepojeni  bezia v obraze na TV
blede matne pasy asi tak 10cm. Cim to je?
Viete mi pomoct! Dik.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Několik připomínek.
TV obraz je u NVidia karet přibližně stejně kvalitní od GF4MX - Nvidia používá převodník integrovaný přímo v čipu. U GF2/2MX se používaly převodníky externí a kvalita byla různá. Navíc u těchto starých karet Nvidia do ovladače neimplementovala nastavení rozměru obrazu na TV i když to převodník umožňuje. Obraz tak má černé kraje - k nastavení je potřeba použít TVTool.
Při připojování karty do TV nastává dost často problém. Počítač je uzemněn do el. sítě a TV je uzemněna přes anténní konektor. Zvláště u starých rozvodů (v panelácích) je rozdílové napětí dost velké - přes obraz buď přejíždějí pruhy, bručí zvuk atd. Je li napětí příliš velké může dojít i k vyhoření vstupu v TV nebo výstupu karty. Je potřeba buď anténu odpojit, nebo ji připojit přes oddělovací článek. Ten lze koupit, nebo uělat - stačí 2 kondenzátory cca 220pF, které přeruší živou i stíněnou část anténího kabelu. To samé platí pro připojení přes videorekorder.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To HZIK: stahni si BSPLYER (je free) a dej si tam zobrazovat titulky v overlay a budes je mit jak na VGA tak na TV a kdyz das v ovladacich to divadloa nebo zobrazovat video na secundaru, tak by ti vsechno melo jit samo ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen k u vedeným zapojením. Grafické karty ATI používají 7pinový mini din konektor, na který autor článku nějak zapoměl ??? Zapojení se určitě liší oproti 4 pinovému konektoru, který je uveden.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte někdo jak odstranit cukání obrazu na TV z Matroxu G550? Při přehrávání DVD to dělá občas. Při přehrávání DivX a XviD stále. Přitom na PC to jede v okně/plná obrazovka plynule. Přehrávám to v PowerDVD 5 pod WinXP Pro na PC ASUS TUSL2, CPU PIII 933, 512MB. Zatížení procesoru cca 30 až 45%.
Dík za radu.
 
Jinak kvalita obrazu (používám RGB) je skvělá. Také možnosti nastavení obrazu na TV jsou v pohodě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Viete poradit stranky so servisnymi kodmi na thomson. Mam problem nastavit TV formatu 16:9 s TV Out-om.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dancan: nevím jestli je to tvůj případ, ale u naší televize se musí ručně přepínat Svideo a composite u připojení přes SCART. pokud je nastavení obráceně než je vstup tak je čb obraz. Možná že ve starších ovladačích posílala karta místo Svidea composite a teď správně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K tym ciernym pruhom hore a dole pri ATI, zalezi dost aj od rozlisenia. Na mojej 9100 kde sa TV-OUT aj IN stara ATI Rage Theather su pri 1024 x 768 cierne pruhy hore aj dole, no pri 800x600 nie. 9600 Nema cierne pruhy pri ziadnom rozliseni. A pri Theather mode aj tak obe karty prepinaju TV-Out na 800x600, cize pri videu (na oboch kartach) ziadne cierne pruhy nemam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 DavesMan: Nikdy som si neuvedomil(DVD disk z videopozicovne u mana vzdy ide najprv na HDD(z principu) a odtial to pozeram), ze by to malo nieco taketo robit, skus FreeDVD. Alebo srandicku medzi Graficku a TV, co ti MacroVision odfiltruje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam gk Ati 9200 s VIVO a TV Sony 100 Hz. Uz si pripadam jako d..., ale nemuzu dostat obraz na TV. Kdyz jsem mel gk Geforce, tak vse jelo v pohode, ale s Ati se mi to jeste nepodarilo. na obrazovce TV mam pouze nejake sede prouzky a to je vse. nemate s tim nekdo zkusenost ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Libor: Samostatný AV modulátor ... ale cena bude asi větší, než někde vyštrachat nějaké porouchané video s funkčním tunerem / AV vstupem ...
Popř. je možné i z nějakého staršího zařízení vykuchat samotný modulátor, pak je ovšem ještě dodat i napájení ... vštšinou stačí 12 V nebo 12 + 5 ... ovšem obraz v obou případech bude stát i tak dost za prd ... :-((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, já mam R9500PRO a Catalysty 4.1 (možná že ve verzi je nějaká chyba?) a žádnou deformaci ani posun nepozoruju. Když je to defaultně, je tam rámeček a se zaškrtnutym roztažením se to roztáhne jak horizontálně tak vertikálně, žádná deformace (nebo alespoň ne znatelná - rozhodně to neni jako na tom obrázku Johnyho Deppa).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě k těm popisům zapojení - chybí tam ten nejdůležitější (alespoň tedy z hlediska zachování kvality obrazu určitě) - propojení S-VHS vstupu na piny SCART (nikoliv pro Composite Video) a rovněž už tedy mohlo být v přehledu uvedeno i zapojení pinů pro audio, aby to člověk už zase nemusel štrachat někde jinde:
 
2. Audio In R
4. Audio zem
6. Audio In L
 
15. S-Video Chroma
17. Video zem
20. Video In / S-Video Luminance

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo - a ještě k těm okrajům / roztažení obrazu na TV ... každá "zánovnější" telka (rozuměj ne starší jak 4 až 6 let) má povětšinou jakési skryté servisní menu, které se dá vyvolat určitou sekvencí kláves na dálkovém ovládání, a  v tomto menu je možné poštelovat (ale také i úspěšně zmršit) spousty zajímavých parametrů včetně Overscan, Size, Position a pod. (v podstatě jako dnes u každého lepšího monitoru) a tím si popř. "přizpůsobit" zobrazení možnostem vlastního PC (či jiného zařízení) a svým představám ... :-)) Existuje spousta web stránek zabývajících se touto tématikou a zatím jsem vždy nakonec někde "vykutal" kódy pro všechny telky, co bylo potřeba ... a nebo stačí se zkusit "domluvit" v servise - pokud vám již nebudou chtít kód poskytnout přímo, určitě vám alespoň nastaví potřebné hodnoty podle vašich představ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad kabelaz: Ked sa to da, vzdy pouzite koaxialny 75Ohm kabel! V pripade kompozitneho "CINCH" 1-zilovy, v pripade komponentneho "S-VHS" 2-zilovy separatne tieneny. Taketo kable - dostatocne makke - sa na Slovensku daju kupit napr. v Radiobastleri, ale typujem ze sa budu dat zohnat aj v GME. Kable, ktore su dodavane ku kartam, vacsinou nie su koaxialne...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je teda ale kino - mód "Divadlo" ... :-)))
To zas překládal nějakej "odborník" ... z anglického "(Movie) Theater" (popř. i Theatre) by to mělo být spíše Kino či Film ... !!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>Peter: Zkus např. zde: http://mapage.noos.fr/tophe/tvser2.html je to ale francouzsky a pouze pro šáska MC4, ICC5 a TX91, ICC9 ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a tady jsou i nějaké v angličtině, je tam tuším i ICC20 ... http://www.keohi.com/keohihdtv/brandspecific/thomson/thomson_servicemenu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za boha nemůžu přijít na to, jak nastavit, aby jsem mohl na počítači surfovat na inetu a na TV běžel film z poče. Nezobrazuje se mi nabídka Dual wiev, kterou jsem tam myslim měl... můžete poradit? Díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Croco77: použitý kvatifikátor "většinou" se obávám již není dnes na pravém místě ... právě naopak - většina (nových a zánovnních TV - nemluvím o malých "sra.kách" do kuchyně a pod.) má již minimálně 2 SCARTy, přicemž jeden je RGB, druhý pak podpodruje S-Video ... lepší modely pak umožňují dokonce na obou (popř. i více) SCARTech volit mód RGB / S-Video ... !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejak jsem nepochopil, proc autor nepouzil, jak pise, aktualni ovladace Catalyst 4.4 a pouzil starsi 4.2. Pak s nim nemuzu souhlasit s funkci "Plné vykrytí obrazovky", ktera me funguje na R9600XT naprosto bezchybne a kdyby ne, tak se to da velice presne nastavit rucne (roztazeni v obouch smerech i pozice obrazu), i tzv. "za roh".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne by spise zajimalo:
1. jak se uvedene karty stavi k moznosti vystupu neceho kvalitnejsiho nez jen S-VIDEO, tj. RGB out, popr. YPrPb vystup. A samozrejme v pripade YPbPr vystupu i pripadna podpora HDTV formatu.
2. jak karty zvladaji prehravani videa na TV (neb nechapu toho, co by chtel na TV pracovat ve Wordu, ci toho, kdy by chtel v rozliseni cca 320x200 bodu, coz je realna hodnota pro kompozitni vystup, hrat nejake hry), coz je pro, troufnu si tvrdit,  vetsinu lidi, daleko nejdulezitejsi, na prezentace se stejne pouzije projektor a ne TV a ten ma temez vzdy VGA vstup. Zejmena jde o to, zda a jak vubec bude prehravano prokladane video na TV.
 
Vzhledem k tomu, ze mne vyse uvedene otazky eminentne zajimaji, take jsem trosku patral a testoval a vysledek je, ze:
a) NVIDIA sice uvadi podporu HDTV (a tedy i YPbPr vystupu) v nejnovejsich cipech a ovladacich, v praxi jsem vsak na kartu, ktera by to opravdu umoznovala, jakoz i na patricnou redukci nenarazil. Prokladany rezim se mi na me Ti4600 (s externim dekoderem nepodarilo zprovoznit), resp. fungoval ale diky samovolnemu a nezadoucimu re-scallingu originalniho videa  samotnym driverem to bylo stejne na nic a vysledny obraz byl jeste strasnejsi nez pri softw. de-interleacingu. Vzhledem k tomu, ze se jedna o problem samotneho ovladace, ktery je pro vsechny karty stejny z evidentne nepodporuje vystup v rozliseni nativniho PALu, ale pouze 800x600 nebo 640x480, obavam se, ze ani u GF5 karet to nebude jine.
b) ATI podporu HDTV oficialne uvadi dokonce primo na svem webu pro vsechny All-in-wonder karty a dle ohlasu z internetu je mozne ji zprovoznit i na "obycejnych" novejsich ATI kartach. Buhuzel jen s pomoci predrazene redukce, ktera se navic udajne vubec neprodava do Evropy. Navic jsou moznosti nastaveni pry jeste omezenejsi nez je popsano v clanku, ale osobne jsem to nezkousel, neb redukci za cca 70USD jsem nekupoval (to uz je skoro levnejsi stolni DVD prehravac ;-) !).
 
Zatim nejlepsi (i kdyz zdaleka ne idealni) zkusenosti jsem tedy mel s kartou MATROX G400, ktera je uz ale dnes trosku off-topic a nove Parhelie jsou ne(ve)smirne drahe !
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No neviem ktora karta mala prva TV OUT, ale mam tu na stole ATi Mach 32 (ISA zbernica!!!) Bios ma rok 1992!!!
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

TVmaniak @ 195.113.20.2 - včera, 5. května 2004, 15:29 - Karty nVidie rady MX (napr. nVidie 4 MX 440) maji stejny TV vystup, co se tyka kvality a moznosti jako testovana karta? Nejak jsem nepostrehl, u kterych karet se lze ridit touto recenzi, tedy ktere pouzivaji stejne chipy pro TV-OUT.
Ten Clanek je delany pro FX karty. MX nemaji tolik funkci a nelze je roztahovat (v ovladacich je pouze posun, nikoli roztazeni) - teda alespon, co jsem zkousel. Kvalita u MX je prijatelna, ovsem protoze ma externi prevodnik, je silna zavisla na vyrobci graficke karty.
HEC 217.233.251.75 - včera, 5. května 2004, 15:39 - Ještě k těm popisům zapojení - ...
Ja jsem promeroval redükce, ktere jsou k dostani a ktere jsou u tech karet. Audio jsme tam take popsal. Samozrejme jsem mohl popsat cely SCART, nebo to rovnou obtahnout z nejakeho casaku (mam treba popisky z Aradia), ale chtel jsem, aby to bylo co nejsrozumitelnejsi a nejjednodussi.
HEC 217.233.251.75 - včera, 5. května 2004, 15:55 - Jo - a ještě k těm okrajům / roztažení obrazu na TV ... každá "zánovnější" telka ...
Ano samozrejme, ale najde se dost lidi, kterym se nechce, nebo to neumi, hrabat v nastaveni telky. A jak jsi spravne uvedl, taky se to da pekne zmrsit. Napr. jeden znamy se v servisnim menu vrtal tak dlouho, az televize skoncila v servise :o)
snovac 213.191.97.24 - včera, 5. května 2004, 18:00 - Za boha nemůžu přijít na to, jak nastavit, aby jsem mohl na počítači surfovat na inetu a na TV běžel film z poče. Nezobrazuje se mi nabídka Dual wiev, kterou jsem tam myslim měl... můžete poradit? Díky.
No nenapsal jsi jakou kartu mas. V kazdem pripade na plne video v TV nepotrebujes Dual - staci ti klonovani a pak nastaveni visea - overlay. Kdyztak mi napis neco blizsiho do meilu.
Jirka @ 194.213.198.194 - včera, 5. května 2004, 15:58 - Při připojování karty do TV nastává dost často problém...
Tady jen jedna poznamka - z toho duvodu jsem napsal, TIP, ze staci vytahnout antenu. Mohl jsem napr. odkazat na tuto stranku, ale pak uz by to nebylo moje :o) Napr. zde - http://www.tvfreak.cz/index.php?sekce=bastl&clanek=cabc
HAVTOM 217.11.240.211 - včera, 5. května 2004, 19:13 - Nejak jsem nepochopil, proc autor nepouzil, jak pise, aktualni ovladace Catalyst 4.4 a pouzil starsi 4.2 ...
To je jednoduche - v dobe psani clanku zadny 4.4 neexistoval. V kazdem pripade ani nejnovejsi verze to nema, jak rikas. Nechci se o tom prit, ale plne vykryti je stejne - ale porad plati, ze zalezi na TV. Roztazeny obraz ve vertikalne rovine ovsem zustava, je treba si vzit original pro porovnani - pak to uvidis hezky. To byl taky duvod, proc jsem postavil tu telku vedle monitoru.
Miro @ 213.215.79.147 - včera, 5. května 2004, 21:06 - ... No len toľko inač článok mi pripomína akoby sa testovali možnosti nastavovania GFX, a v malej miere kvalita a spôsoby prepojenia ...
Ano presne tak. Clanek jsem psal pro lidi, kteri si nevi s nastavenim TVoutu. S nejvetsi pravdepodobnosti si tihle lide nebudou ani kabely delat, ale pokud ano, tak jsem se snazil to pospsat co nejjednoduseji.
prophet @ 217.23.241.135 - včera, 5. května 2004, 21:10 - ... Este taka drobnost, mali sme zavesene rozne karty na vektorskope, na rozsah lumy a chromy od Matrox kariet sa nechyta ziadna Nvidia/ATI!
Vetsina "obycejnych" smrtelniku rozdil nepozna. Souhlasim s tebou, ze Matroxu se nevyrovna - moje karta je Parhelia, ktera se mi vali v pecku, tak vim o cem mluvis, ale to jsou karty, ktere si normalni clovek proste nekoupi a tudiz jsem usoudil, ze nema smysl to nejak vypichovat.
Ja @ 80.188.127.10 - dnes, 6. května 2004, 06:57 - Jen k u vedeným zapojením. Grafické karty ATI používají 7pinový mini din konektor, ...
Ano, ale u tech ktere jsem dostal zapujcene to nebylo - dokonce i u dodavanych redukci to bylo takhle zapojene a to i pro nVidii a Ati. V kazdem pripade pokud to zapojis podle toho navodu, bude to fungovat.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ctěl bych upozornit na chybu v zapojeni konektoru s-video, kde jsou chybne oznacené piny. Piny 1,2 jsou GND a piny 3,4 jsou Vin. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná jsem to v textu přehlédl, ale rád bych věděl, jestli ATI podporuje funkci zoom. U nVidie je to vidět na straně 3 testu na spodním obrázku. Před půl rokem jsem koupil děckám nějakou ATI Radeon (snad 9200) a marně jsem to v nastavení hledal. Nemám na mysli zvětšení o pár procent v rámci korekce obrazu, ale plynulé třeba o 50%. Dost často jsem to používal u celoobrazovkového výstupu mé staré nVidia MX440 (nebo tak nějak), když byl film 16:9 na mé stařičké televizi příliš mrňavý. IMHO je to velice užitečná věc...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ATI:
Pri nastaveni pomeru stran na "Obraz na cele obrazovce" se autor nemuze divit, ze dochazi k deformacim.
zde: http://cdr.cz/picture_/10068/small
Je treba nechat nastaveni na default hodnote a zapnout PLNE vykryti obrazovky.
zde: http://cdr.cz/picture_/10080/small

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

default hodnota je "Stejny jako zdrojovy obraz", of course.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

MV2Player a spol: zvetsovani, atp. nefunguje v overlayi!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná trochu offtopic, ale....
Originální DVD si na televizi z PC přes TV-out stejně většinou nepustíte - pokud totiž softwarové přehrávače (PowerDVD, WinDVD, ...) zjistí, že je zapnutý TV-out, tak prostě přehrávání nepovolí. Prostě stupidní výmysl Macrovision.
Ví někdo, jak to "ochcat"? Samozřejmě to můžu DVD Decrypterem (který ty ochraný nesmysly odstraní) zkopírovat na HDD a pak to jde, ale to je trochu krkolomné řešení...:-((

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 DavesMan: nejede mi to jen přes video, přes tv v pohodě. U videa je ta potíž, že to sice jeden, ale díky macrovision to bliká a vypadává obraz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak mám radeon8500 referenční kartu od jetway a obraz roztáhnu do všech směrů kromě spodního, takže tam je vždycky min. 2cm okraj, a to jak přes tv tak přes video. Zkoušel jsem různé biosy, rozlišení, reklamovat kartu, ale nic mi nepomohlo, asi se s tím musím smířit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Anders 194.108.153.138 - dnes, 6. května 2004, 10:04 -
ad obraz na cele obrazovce - samozrejme jsem mel po dobu testu zapnute "stejny jako zdrojovy signal", ale nakonec jsem zrejme omylem udelal screenshot jiny. V kazdem pripade jsem si toho nevsiml, protoze jsme ten screenshot delal kvuli funkci "Divadlo".
Faktradic @ 194.228.94.100 - dnes, 6. května 2004, 10:23
Ne o tuhle funkci nejde. Tim zaporem je mysleno, ze kdyz si roztahnes obraz pro video (proste tema sipkama pohybas, nebo das zaplneni cele obrazovky), zustane toto nastaveni i pro wokna. S touto funkci jsem se setkal zatim jen u Matroxu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DavesMan: me normalne DVD pres TVout bezi i originalni. (Radeon 9100 + WinDVD 5)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 toorek: "...Doporučuji MV2Player..." Můžu to zkusit, ale docela rád bych zůstal u MPC. Nevěřím, že to umí. BTW: MPC i BSplayer taky umí tyto opičky, ale pouze na MONITORU. Potřebuji zoomovat CELOOBRAZOVKOVÉ ZAŘÍZENÍ, a to se mi povedlo pouze s drivery nVidia. Nestojím o řešení "...tak si to nazoomuj na monitoru a duplikuj to na TV-out", občas je totiž potřeba něco na PC seřídit (zvuk nebo zmíněný zoom) nebo na něm i docela pracovat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>DavesMan: Můžeš použít např. AnyDVD a nebo DVD Region-Free ... obojí ti "odblokuje" všechna kódovaná DVD on the fly, tedy bez nutnosti předtím grabovat film na HDD .. oba jsou ovšem placené ... :-((
Problém ohledně "blokování" přehrávání DVD s Macrovison ochranou se dělí do dvou skupin:
1. TV výstup sice s takovými DVD chodí, avšak "kvalita" obrazu je "chráněna" Macrovision - Quality Protection ... :-((( tudíž např. při prohnání signálu videem či satelitem je to de facto nekoukatelné.
2. TV výstup nechodí vůbec, neboť daný čip na video kartě prostě "neumí" vygenerovat signál včetně Macrovision, a tak ho raději přehrávací aplikace blokne úplně ... :-((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám RADEON 9100 a jediné, jak docílit obrazu bez černých pruhů na TV, je přehrávat DivX/XviD film v MV2playeru, kde se dá roztahovat svisle obraz. DVD zkopírované přes Smartripper na HDD jde v tomto přehrávači také spustit, ale nejsem moc spokojený s obrazem (MV2 player dost rozmazává obraz oproti např. WinDVD) a se zvukem už vůbec ne - (centrový reproduktor je oproti přehrávání ve WinDVD dosti zeslabený). Zatím jsem neobjevil žádný jiný softwarový přehrávač DVD, který by uměl plynule roztahovat a přibližovat obraz včetně plnohodnotného nezkresleného zvuku. Nemáte někdo tipa?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pekny clanok, len trocha nekorektny a zavadzajuci.
- černé okraje nahoře a dole
U kariet ATI ide roztiahnut obraz pre TV na celu plochu s malym orezanim obrazu, co je sposobene inym riadkovanim TV a PC monitoru tato funkcia sa vola OVERSCAN.
- na některých TV nelze obraz dostat za levý okraj
V menu TV je mozne urobit aj korekcie posunutia obrazu len to chce troska prezriet poriadne Control panel.
- nelze nastavit velikost obrazu zvlášť pro plochu a zvlášť pro video
Primitivna funkcia nastavitelna priamo vo vlastnostiach plochy plne funkcna
 - pouze funkce klonování (funkce roztažení pracovní plochy je funkcí Windows)Skus to zapnut bez nainstalovanych driverov a potom mieco pis.
Ak mas problemy zvladnut nastavenie grafiky tak potom radsej o tom nepis lebo zavadzas ludi.
Ak mas zaujem mozem ti urobit skolenie. :-)
 
Velmi si vazim informacii na CDR serveru a preto neznasam ked su nekorektne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekny clanok, len trocha nekorektny a zavadzajuci.
- černé okraje nahoře a dole
U kariet ATI ide roztiahnut obraz pre TV na celu plochu s malym orezanim obrazu, co je sposobene inym riadkovanim TV a PC monitoru tato funkcia sa vola OVERSCAN.
- na některých TV nelze obraz dostat za levý okraj
V menu TV je mozne urobit aj korekcie posunutia obrazu len to chce troska prezriet poriadne Control panel.
- nelze nastavit velikost obrazu zvlášť pro plochu a zvlášť pro video
Primitivna funkcia nastavitelna priamo vo vlastnostiach plochy plne funkcna
 - pouze funkce klonování (funkce roztažení pracovní plochy je funkcí Windows)Skus to zapnut bez nainstalovanych driverov a potom mieco pis.
Ak mas problemy zvladnut nastavenie grafiky tak potom radsej o tom nepis lebo zavadzas ludi.
Ak mas zaujem mozem ti urobit skolenie. :-)
 
Velmi si vazim informacii na CDR serveru a preto neznasam ked su nekorektne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prexo 8.5.2004 : -
... TV a PC monitoru tato funkcia sa vola OVERSCAN -
ano v ceskych driverech se to jmenuje plne vykryti obrazovky, o kterem jsem take psal - mel bys precis cely clanek, ne jen zaver
V menu TV je mozne urobit aj korekcie posunutia obrazu len to chce troska prezriet poriadne Control panel. -
Ten clanek nebyl pro nastavovani TV, ale grafickych karet. Dale musim rict, ze ne kazda televize ma neco takoveho. Je spousta televizi, ktere maji pouze moznost nastavit to zezadu a bohuzel dost casto jsou ty potaky schovane pod plastovym krytem. Neverim tomu, ze pro to, aby si clovek posunul o milimetr obraz bude sroubovat TV. Myslim, ze to ani moc nevadi.
Primitivna funkcia nastavitelna priamo vo vlastnostiach plochy plne funkcna -
To nejde. A nejde to ani u nVidie. Jedina karta, ktera ma tuto vlastnost je Matrox.
Skus to zapnut bez nainstalovanych driverov a potom mieco pis -
Nejak jsem nepochopil, co tim basnik chtel rict ? Ati opravdu nema zadne specialitky, jen klonovani. Pokud strcic do pocitace dve, tri ... karty muzes pouzit funkci z Windows - rozsireni plochy. Co ti na tom vadi ?
TIBI 8.5.2004 -
Jestli mas na mysli takove pasy, ktere bezi sezpodu nahoru (nebo shora dolu), tak se jedna o ruseni. Uz to tu bylo propirano nekolikrat - vytahni antenu. Taky muze byt problem ve frekvencich vystupu. Pomoct ti v tomto pripade muze tahle stranka - www.tvfreak.cz oddeleni bastlirna.
KOSTEL 9.5.2004 -
Problem je v rozdilnosti FPS. Zatimco na TV by to chtelo 25fps, filmy jsou delane 23,97, nebo 24. Nainstaluj si DIVX G400. Dole najdes nastaveni filtru pro zmenu FPS - vse pak bude OK.
SAKAL 9.5.2004 -
Problem muze byt bud v zapojeni, nebo driverech. Taky muze byt ta karta vadna. Jestli mas moznost, tak si pujc jinou ATI kartu a odzkousej to znovu. Pokud ani na druhe karte nic nepojede, muzes vyloucit chybu v karte. Pokud se ovsem obraz objevi, budes se muset podivat na zapojeni - uz jsem se setkal s tim, ze ViVo bylo zapojene nestandardne, takze je potreba pouzit original redukcni kabel.
PAVEL 9.5.2004 -
Tady bude nejspis problem v kabelu. Karta si hned po spusteni pocitace zjisti, co vsechno je pripojene. Pokud nezjisti pritomnost na TVoutu, pak ho vypne a jde jen o kabel. Nepomuze ti ani vynuceni. Bohuzel u MX karet jsme mel pouze klonovani (popr. rozsireni prac. plochy), takze na dualview, nebo rozsireni zapomen.
DAN 10.5.2004 -
Ja vim, ale ten screen nebyl pro nastaveni obrazu, ale DIVADLA. Ja jsem delal experimenty a kdyz jsem to blejsknul, tak jsem tam mel (bohuzel) tu volbu - nejak jsem tomu neprikladal dulezitost. No zrejme je to matouci a ten screen radeji zmenim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PREXO - omlouvam se - spatne jsem precetl tvou pripominku. Zminujes menu TV a ja si to spatne vylozil, ze mluvis o TV. Takze spravna odpoved na tvou pripominku je :
Menu TV znam a dokonce jsem v clanku o nem psal. Taky jsem popisoval chovani karty. Zkus si to precist. Dekuji

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DANCAN : Asi bych odinstaloval vsechny drivery - reg cleaner a spol. A pakj znovu zkusil nainstalovat. Pro jistotu si jeste zjisti, jestli mas dobre dotlacene konektory - taky se obcas stane, ze to je povytahnute a clovek se divi :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemáte někdo zkušenosti se zobrazením ATI na TV 16:9? Jak by se zobrazovaly širokoúhlé filmy? Byla by obrazovka pokryta celá bez deformace poměrů stran obrazu? Nedokážu si to představit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mně se TVout neaktivuje při spuštění počítače a vůbec to nemůžu rozchodit. v možnostech nView mám jedinou možnost: jeden displej a TV mi to vůbec nerozpozná. please help

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.