Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ubuntu 11.10 beta 2 - poslední vydání před ostrou verzí

Z dalších derivátů Ubuntu doporučuji Linux Mint.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Práveže veľa inštalácii sa robí na šunkách - mám starú šunku, prásknem tam nejaký linux aby som zistil čo to je zač a zároveň si nezruinoval svoju nadupanú hernú mašinu. Nehovoriac o tom že mnohé školy, nadácie alebo občianske združenia riešia vybavenie učební starými kúskami a dajú tam Linux lebo nemusia riešiť problém s licenciami, na internetovanie to stačí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mala byť reakcia na Jerry7650 .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžeme mi někdo objasnit, z jakého důvodu se musí image nutně vést na jedno CD? Nechce se mi věřit, že by to snad mohlo být kvůli zpětné kompatibilitě na PC, kde není DVD mechanika, protože taková PC se budou počítat na promile a kvůli tomu osekávat pomalu základní aplikace jen aby se to tam vešlo, mi přijde nesmyslné...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To vubec neres. Kdyz si vzpomenu, jak dlouho se do PC standardne montovaly 3,5palcove floppyny, tak to silenstvi kolem CD tu videim jeste tak na 5 let ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

taky nechápu proč by to mělo běžet na každém šrotu, vždyť pěstovat si dnes nějakou P4 či první Athlony vůbec nemá smysl. Nejlepší by bylo kdyby výrobci OS dali podporu od Athlonů 64/Core Duo a bylo by o starost méně. Podpora historického hw nemá v moderních OS co dělat. Ostatně kdo chce provozovat nějaký P3/4 tak si vystačí s Win 2000 či jiným méně náročným linuxem se základním prostředím. Taky mě dostalo že W8 má mít pořád podporu disketovky, to je nářez, vždyť v domácích počítačích se diskety už nějakou dobu nepoužívají a už vidim jak do průmyslového zařízení z roku 95 cpe někdo W8, prostě nesmysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevidím žiadny dôvod prečo by W8 nemal mať podporu disketovky :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nějaký důvod pro :-) ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predstav si, ze potrebujes vytvorit nejaka data ve svem pocitaci a pak je prenest do toho prumysloveho, kde nic jineho nez disketovka neni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vážně pochybuju že někdo bude potřebovat tahat data z Win8 do tak starýho zařízení, většinou v podnicích mají na tyhle věci vyhrazený speciálně starý plečky kde je kompatibilita bezproblémová. Takovýmhle způsobem se akorát zamatlávají nové OS když tyto historické funkce využíje mizivé procento uživatelů. Ostatně USB už je dost stará technologie aby nahradila nespolehlivé diskety. I CD už drží při životě jen prodej hudby na tomto médiu a v dnešní době se na něj snažit nacpat moderní OS je šílenost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

svim zpusobem mate pravdu, ale napriklad nase firma ma nekolik vysivacich stroju ktere bohuzel nic jineho nez disketovou mechaniku nemaji (jsou to stroje za stovky tisic). Pokud bych upgradoval pracovni stanici na ktere tvorim grafiku (vcetne programu pro tyhle vysivaci stroje) tak OS bude zrejmne W8 a tak by mi "nepodpora" disketovky nadelal dost prace navic. Musel bych udrzovat v chodu nejaky pocitac prez ktery bych to na diskety nahraval. Zrejmne pro tyhle zakazniky to MS dela a myslim ze zase za tak malo jich nebude, ale musim souhlasit ze pro vetsinu beznych uzivatelu to vyznam uz nema drahnou radku let.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

chápu, ale k tomu jsou různé edice - do Profi bych to nechal ale do nějakých Home Premium to nemá význam.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.