Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Ubuntu se ve velkém objeví ve smartphonech nejdřív v roce 2015

Jono Bacon
Pokud jste letos toužili po smartphonu s Ubuntu, tak se buď budete muset hodně poohlížet, nebo počkat o rok déle. Jono Bacon z Canonicalu odpovídal v těchto dnech na libovolné otázky uživatelů.

Jedna z odpovědí se týkala obecné dostupnosti smartphonů s Ubuntu. Jono konstatoval, že sice letos něco přijde, ale budou to spíše menší a méně známí výrobci, případně regionální poskytovatelé (a asi jen těžko počítejme s Českou republikou či Slovenskem), kteří se do takových projektů pouštějí. S telefony těch opravdu velkých značek letos spíše nepočítejme, pokud vůbec, tak až v roce 2015 (pro upřesnění: to opravdu neznamená, že letos se neobjeví alespoň pár mobilů s Ubuntu).

Ubuntu Phone OS - prostředí

Zaměření Canonicalu i v tomto segmentu je na enterprise segment, kde je provoz stejné platformy na smartphonech/tabletech a velkých desktopech žádanou vlastností. Ubuntu Phone tak dostalo nejvyšší prioritu, dokud nebude dotaženo do konce a Canonical nebude moci nabídnout odladěnou platformu fungující stejně na desktopech i mobilech, tak musejí počkat i dříve ohlášení projekty jako Ubuntu TV. To ale neznamená, že by se s nimi již nepočítalo, naopak, jsou součástí celého plánovaného „ekosystému“.

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ubuntu se ve velkém objeví ve smartphonech nejdřív v roce 2015

Pátek, 17 Leden 2014 - 00:10 | Martin Bodenloos | Ale každopádne nech sa držia "dva krát meraj...
Čtvrtek, 16 Leden 2014 - 15:38 | RedMaX | Presne tak, je to vazany na Mir, tudiz vzhledem k...
Čtvrtek, 16 Leden 2014 - 13:10 | Martin Bodenloos | Nie je to viazane aj na pokrok vo vyvoji mir-u?...

Zobrazit diskusi