Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k UHD Alliance chce prémiovou certifikaci pro HDR 4k TV

Další konsorcium co se chce krmit z koncové ceny zařízení a nepřináší vůbec ale opravdu vůbec nic.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je ciste marketingova zalezitost. Kdyz se podivas na to jaky jsou tam firmy, je klidne mozne, ze certifikace bude za symbolicky poplatek, a i kdyby ne tak to bude z leve kapsy do prave.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jako takhle, mišlenka certifikací na bázi features neni zlá )něco jako 80+ levely u zdrojů, problém je že si za ní chtěj nechat platit.

Ono totiž je sec sakra rozdíl mezi UHD TV, ala full HDMI 2.0 + HDCP 2.2, 4K při 60hz k tomu 10-bit barvy + REC bla bla, prostě wide-gamut. Tyto by měly být díky své kvalitě označeny.

Je zde tuna levnejch 4K odpadních zobrazovadel co sice maj rozlišení ale jsou to mizerný sRGB panely s edge led podsvícenim, PWM backlightem, nepodporující 60hz input a nebo zkrouhlej na YBCR 4:2:0, taky jsou to jen 8-bit panely, atd atd. Já jsem pro aby v krámech byly jasně a zřetelně ozačovaný, aby UHD televize znamenalo že prostě musí mít dobrej barevenj gamut. Pokud to má ale citelně zvedat cenu tak ne.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

A kupodivu ten příběh je ještě delší. Aby to mělo smysl, musí vzniknout nezávislá akreditovaná autorita která bude provádět typové zkoušky a na základě nich bude teprve certifikaci udělovat. Stojím si za tím, že je to celé fraška protože nikdy nic takového nevznikne.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.