Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Příští rok se prodeje ultrathinů zdvojnásobí, i když se Ultrabooků bude prodávat stejně

Trochu zajímavější zpráva je na http://www.asymco.com/2012/01/17/the-rise-and-fall-of-personal-computing/ . Už v roce 2011 se prodalo stejně mobilních zařízení (Android+IPhone+IPad) jako klasických PC, přičemž prodeje PC začínají stagnovat, zatímco počty prodaných mobilních zařízení stále rychle rostou. Takže si myslím, že pokud prodeje ultrathin vzrostou, tak pouze proto, že budou kanibalizovat na ostatních segmentech trhu s PC.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je blbost, neznám nikoho, kdo by se rozhodoval, jestli počítač nahradí telefonem. S tablety tam průnik je, ale to je jenom kousek trhu PC. Já jako problémy vidím nesmyslné Windows 8, málo inovací v hardware, nízký výkon konzolí, který sekundárně nežene uživatele upgradovat ani PC a hlavně mi připadá, že se teď všichni výrobci buď dohodli, nebo je to shoda náhod a tenké modely, které by mohly nějaký dopad mít, jsou nesmyslně drahé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"tenké modely, které by mohly nějaký dopad mít, jsou nesmyslně drahé." - prave to vidim jako zasadni problem. Dnes je doba, kdy vykonu ma vetsinovej user dostatek. A tak si chce hrat s nejakou hrackou. smartphone dobry, ale porad to ma daleko do pohodlnyho hrani her treba. xxpad taky dobry, ale ty slusny x86 postaveny na win(uz kvuli tem hram) jsou priserne drahy. A nemaj klavesnici. Nejakej ultrathin/book, s multitouch displayem, nebo snad dokonce i s numerickou klavesnici, slusnym vypocetnim i grafickym vykonem a baterkou, co vydrzi aspon 5 hodin a HD rozlisenim by se fakt hodil! Jenze musi stat takovy prachy, aby si to lidi koupili radsi, nez nejakej ten pad. Ja bych to videl v cene do 12000,-. Se systemem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano to je velmi přesné, kdejaký starý počítač je naprosto v pohodě pro většinu domácích a kancelářských programů. Nový a výkonný HW je třeba jen kvůli hrám, nebo několika profesionálním programům. Takže rychlost obměny jde rapidně dolů. Na hraní se musí dělit s konzolemi a dotykáči. Když vezmu počty ale hlavně ceny her na dotykové přístroje, pak pokryjí spoustu herního času. Určitě to neznamená zkázu trhu s počítači, jen saturaci trhu a menší tlak na upgrade.

Navíc pro vývojáře je trh s dotykáči čím dál lukrativnější což opět zvýší zájem zákazníků o tento segment.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, jde o nasycení PC trhu. Windows 8 za tím rozhodně nejsou. Za první měsíc od jejich uvedení se prodalo 40 milionů licencí. To je víc jak 2x tolik než kolik to dělalo u (po Vistách tolik očekávaných) Windows 7.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"So that's 60 million Windows 7 licenses sold in TWO months."

A navíc to bylo i včetně dodávek výrobcům ještě před uvedením na trh.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@Damel: Nj, ale jak je to u Win8? MS vypustil do světa akorát těch 40m + 4m upgrade licencí, nic víc k tomu takže dobrat se nějakého směrodatného čísla nebude hned tak možné :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, jediné čeho se můžeme držet je ta dvojnásobná doba od uvedení u Windows 7 (nebo poloviční u Windows 8, jak chcete).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"U Windows 7 spoločnosť po všeobecnom uvedení operačného systému 22. októbra 2009 prvýkrát zverejnila predaje k 31. decembru 2009, kedy avizovala viac ako 60 miliónov predaných licencií."
To je o 50% viac licencii za dvojnasobny cas.
W8 vela ludi kupuje, ako lacny upgrade z WinXP. MS tie licencie doslova rozdava, ved prechod z home verzie XP na pro verziu Win8 je 30EUR. U sedmiciek ak som mal OEM verziu predosleho Win a chcle som pro verziu tak som si mohol nachistat o 100EUR viac.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.